İki oyun serisinide hatmettim, oyunlarını orjinal aldım. MW2 ve BF BC2'yi hala oynuyorum. MW2'de Prestige 10'u bitirdim. İki oyunuda (COD, COD United Offensive, COD 2, COD 4 MW, COD MW 2 - BF 1942, BF Vietnam, BF 2, BF 2 Modern Combat, BF 2142, BF BC, BF BC2) karşılaştırma (COD 3, COD World at War ve COD Black Ops'u saymıyorum çünkü Treyarch yapımı bu oyunlar çok zayıftı ve bir FPS olmasına rağmen COD 3 PC'ye çıkmadı) yapabilecek kadar oynadım. COD serisi özellikle MW (Infinity Ward) koluyla çok is yaptı. MW'nin üzerimizde yaptığı etkiyi hala unutamam. Zampella'nın her zaman bu oyunu yapmak istedik sözleri hala aklımda. F.N.C. bölümünden The End ve Bonus bölüm Mile High Club'a kadar hiç soluk kesmeyen muhteşem bir aksiyondu. All Ghillied Up ve One Shot, One Kill bölümleri inanılmazdı. S.A.S. Cpt. John Price ve S.A.S. John "Soap" McTavish ve Gaz'ın hikayeleri ise enfesti. MW2'dede yine başı beladan kurtulmayan ikilimize Ghost (Gaz'ın seslendirmecisi seslendiriyor) eşlik ediyor. MW2'yle Steam'de 1000 saati devirdim. MW olayı durdurak bilmeyen bir aksiyona çevirdiğinden sağa sola bakmaya fırsatımız olmuyordu. Bu yüzdende IW aşmış grafikler yerine çok akıcı, sistemleri zorlamayan esnek bir oyun tasarladı. MW3'tede bu değişmeyecek. Süper grafikler görmeyi unutun. Gördüğüm video ve SS'lerde aksiyonun dibine vuruyor hatta minigunla HINT düşürecek kadar saçmalıyoruz. Neyse Soap ve Price'ın muhteşem hikayesine az bir süre kala işin büyük bir kısmını yapan Sledgehammer Studios (IW ile beraber SP bölümlerini yapıyor) ve Raven (çok oyuculu kısmı yapıyor) neler yapacak göreceğiz. Üstelik serinin yaratıcısı ve IW'un kurucuları West ve Zampella olmadan. BF cephesindeyse işler daha iyi, E3 2011'de neredeyse bütün ödülleri topladılar. En iyi oyun ve en iyi FPS dahil. BF gerçekçiliğe önem verir ve bir bomba "q" yada "f" tuşuyla atılmaz der. Gerçekte bomba atabilmek için tüfeği askı kayışıyla arkaya asıp, (askerlik yaptım bu arada) bombayı hücum yeleğinden çıkarıp, pimi çekip attıktan sonra tüfegi elinize alırsınız. BF'de bununla hareket ediyor. İşe aksiyon katmaları bakalım nasıl tepki verecek. Frostbite 2 motorunun destansı grafik ve fiziklerine (motion trailerı izleyin) sahip olacak oyunu çok oyunculu kısmı MW3'ten çok daha iyi duruyor. Fakat MW3'te boş degil ve COD Elite kozunu öne sürüyor. Elite browser üzerinde çalışan; oyun, Steam ve sosyal ağlarınızla senkronize çalışan bir portal. Hef türlü oyun istatistiğinize ek olarak arkadaş ve gruplarınızı yönetip resim ve video paylaşabileceğiniz bir araç aynı zamanda. Biraz Xfire-Steam karışımı gibi. Orjinal MW2 yada Black Ops'unuz varsa COD Elite'ten beta olarak deneyebilirsiniz. DICE'ın (EA) gözbebeği oyunun karşısında en az 2.5 milyar dolar hasılat bekleyen Activision ve oyunu MW3 var. Bakalım kazanan kim olacak? Benim favorimse BF3 ve Limited Edition paketi için gün sayıyorum.