5800 mı ? x6 mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
baranselona

baranselona

Üye
neden herkes android diyorki ne var şu android te nokia x6 çok iyidir bir aya kadar bende alacağım müzik kalitesi , kapasitif ekranı , kolay kullanımı herşey ha android cilere lafım yok ama android ve samsung un sürekli övülmesi .....?? bilemiyorum yaniiii :bilmm

heralde hiç android bi cihaz kullanmadın çok fazla ve kaliteli uygulaması olan çok hızlı ve görsel bi işletim sistemi.. x6 ise symbian kullanıyor androide göre çok yavaş bi işletim sistemi-androde göre kalitesiz uygulamalar- yetersiz işlemci gücü arkada 1-2 program açık kaldığında menü geçişlerinde vb.. bariz yavaşlama gibi birçok + sı var androidin ve bu yüzden Canalys'in bugün yayınladığı rapora göre, pek çok akıllı telefon üreticisi tarafından benimsenen Google'ın mobil işletim sistemi Android, küresel pazarın yaklaşık %48'lik bölümünü elinde tutuyor. Canalys'in izlediği 56 ülkeden 35'inde Android'in lider durumda olduğu; Android işletim sistemli akıllı telefon satışlarının bir yılda %379 artış gösterdiği belirtiliyor.

Apple'ın iOS platformu ise küresel pazarın %19'una (20.34 milyon iPhone satışı) sahip. iOS'u yaklaşık %15.2 ile Symbian işletim sistemi izlemekte.

baranselona

baranselona

Üye

huawei ideos x5 nasıl güzelmi?

tabiiki hatta mükkemmel de diyebiliriz fiyatına göre... orta sınıf fiyatına üst segment bi telefon alıyosunuz bunu dh deki video incelemesindeki HTC desire - wildfire s gibi cihazlarla karşılaştırıldığındaki puanlama ilede görebilirsiniz tam bir fiyat performans kralıdır yani... tabi bazı donanımsal özelliklerinden kısılmış mesela gündüz video çekimi çok kaliteliyken karanlıkta kalite bayağı düşüyor...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Symbian s60 telefonlarin yaptigi multitasking yani arkaplanda uygulama çalistirma isini androida hala beceremiyor.Altini çizerek söylüyorum s60 telefonlar yani 6600,7610 gibi yillarin telefonlari.X6da arkada 5-6 tane uygulama bile açik olsa kasma yok.Tamam çok iyi degil donanimi ama arkaplandaki uygulamalarin kasamasi hikaye yani.Galeriye 2000 foto müzik çalara 1750 sarki atsan geçisler yine ilk günkü gibi.Sadece mesajlar 2000den sonra biraz açilirken geçisleri yavaslatiyor..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
El pistelero kardeş harbiden işin ehlisin. Harbiden çok sağ ol :oke:

baranselona

baranselona

Üye
Symbian s60 telefonlarin yaptigi multitasking yani arkaplanda uygulama çalistirma isini androida hala beceremiyor.Altini çizerek söylüyorum s60 telefonlar yani 6600,7610 gibi yillarin telefonlari.X6da arkada 5-6 tane uygulama bile açik olsa kasma yok.Tamam çok iyi degil donanimi ama arkaplandaki uygulamalarin kasamasi hikaye yani.Galeriye 2000 müzik çalara 1750 sarki atsan geçisler yine ilk günkü gibi.Sadece mesajlar 2000den sonra biraz açilirken geçisleri yavaslatiyor..

bunu nerden çıkardınız multitasking olayını şaka heralde:ehe benim işletim sistemi olmayan montede bile multitasking vardı... android de de home tuşuna basarsanız çıkan menüde görürsünüz uygulamanızı x5 te pes 2011-nfs shift-piano açık arkada en ufak bi kasma yok multitaskingede home tuşuna uzun basarak uygulamalar arası çok rahat geçiş yapabiliyorum...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
bunu nerden çıkardınız multitasking olayını şaka heralde:ehe benim işletim sistemi olmayan montede bile multitasking vardı... android de de home tuşuna basarsanız çıkan menüde görürsünüz uygulamanızı x5 te pes 2011-nfs shift-piano açık arkada en ufak bi kasma yok multitaskingede home tuşuna uzun basarak uygulamalar arası çok rahat geçiş yapabiliyorum...

Multitasking isini symbian yaydı.Uygulama geçisleri symbianda'da çok hızlı.Symbian native yani daha az ram tüketen uygulamalar kullandıgı için arkaplanda daha fazla uygulama saklar mevcut ram ile.Ama android zoru görünce arkaplandaki uygulamaları hemen dondurur.Örnegin gio ve minide çok oluyor bu.Kisaca X6'ya gpu yok islemci yeterli degil diyebilirsin ama arkaplan uygulamalarından hiçbir symbian telefonu vuramazsın..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Beyler birde 8 gb'la 16 gb arasında tek fark 8 gb fazla olması demi ? 16 gblığın ? :D 8 gb bana yeter artarda. Birde aşırı fiyat farkı var mı aralarında ?

rapman

rapman

Üye
tek tek sayardım ikisininde özelliklerini farklarını fakat gidip C6-01 almanı öneriyorum :oke:
X6 ve 5800 : S60V5 işletim sistemine sahip ve çok eskidi artık. C6-01 ise S^3 işletim sistemine sahip ve HD Oyunlar oynabilirsin, 8 MP Kamera ve HD Video Çekimi.anlat anlat bitmez..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Ses kalitesi iyi mi c6-01'in HD oyun filan istemiyorum :D Video'ylada işim olmaz. 5 mp kamera yeterli bana. Kesin bir şey varki nokıa 750-800 tl civarından 599 tl'ye düşürdü o telefonu. x6 Forever :D:yuru

baranselona

baranselona

Üye
Multitasking isini symbian yaydı.Uygulama geçisleri symbianda'da çok hızlı.Symbian native yani daha az ram tüketen uygulamalar kullandıgı için arkaplanda daha fazla uygulama saklar mevcut ram ile.Ama android zoru görünce arkaplandaki uygulamaları hemen dondurur.Örnegin gio ve minide çok oluyor bu.Kisaca X6'ya gpu yok islemci yeterli degil diyebilirsin ama arkaplan uygulamalarından hiçbir symbian telefonu vuramazsın..

multitasking olayını ilk symbianın yapması neyi değiştirir.. sana şunu söyleyeyim android x5 da pes 2011 ramda kapladığı yer 532 kb nfs shiftin kapladığı yer 1.23 mb bumu çok yer kaplıyor ramda... x6 da arkada angry birds açıkken veya müzik çalarken zaten yavaş olan menü geçişleri kasmaya başladı bildiğiniz symbianla android karşılaştırılamaz bile hocam siz multitasking dediniz ama işletim sistemi olmayan montemdede vardı o ki androidde haydi haydi var belkide en kalitelisidir symbian berbat bi işletim sistemidir ve bunu kabullenmek gerekir x6 yı alacak insanda bu arkadaşımızın yaptığı gibi müzik ve kamera için alır başka hiçbişey için değil :)

'Patron

'Patron

Üye
x6 al dostum mis gibi kapasitif ekran

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
16 ile 8 arasında sadece hafıza farkı var.8gb olanlar yeni,daha performanslı ve yüzey olarak daha saglam.Kasası gelistirildi çünkü.
Arkadasa bende katılmıyor degilim.C6-01 daha güncel bir model ve ekstra özellikleri var kafanı karsıtırmak gibi olmasın ama böyle yani
Kamera konusuna gelinde isterse 20 mp olsun X6 eziyor C6-01'i çünkü carl zeiss optik lensli otofokuslu bir kameraya sahip.
720 olmasada 420p video kaydı da yapabiliyor.

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
tabiiki hatta mükkemmel de diyebiliriz fiyatına göre... orta sınıf fiyatına üst segment bi telefon alıyosunuz bunu dh deki video incelemesindeki HTC desire - wildfire s gibi cihazlarla karşılaştırıldığındaki puanlama ilede görebilirsiniz tam bir fiyat performans kralıdır yani... tabi bazı donanımsal özelliklerinden kısılmış mesela gündüz video çekimi çok kaliteliyken karanlıkta kalite bayağı düşüyor...

teşekkürler bi arkadaşım bu telefondan almak istiyorda onun için sordum :oke:

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Ya anlamıyorum kardeşim. 18 yaşında adamım cocuk gibi cep telefonundan oyun mu oynucam :D Bir internette gezincem birde müzikle uğraştıgım için ses kalitesi önemli. Hangi android telefonun ses kalitesi iyi net ?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
multitasking olayını ilk symbianın yapması neyi değiştirir.. sana şunu söyleyeyim android x5 da pes 2011 ramda kapladığı yer 532 kb nfs shiftin kapladığı yer 1.23 mb bumu çok yer kaplıyor ramda... x6 da arkada angry birds açıkken veya müzik çalarken zaten yavaş olan menü geçişleri kasmaya başladı bildiğiniz symbianla android karşılaştırılamaz bile hocam siz multitasking dediniz ama işletim sistemi olmayan montemdede vardı o ki androidde haydi haydi var belkide en kalitelisidir symbian berbat bi işletim sistemidir ve bunu kabullenmek gerekir x6 yı alacak insanda bu arkadaşımızın yaptığı gibi müzik ve kamera için alır başka hiçbişey için değil :)

Al kendin yasamıssın iste.Android onları dondurmus buza çevirmis :ehe
Sadece o an ne açıksa onu çalıstırıyor gerçek zamanlı olarak arkadakiler donuk.O hd oyunu oynarken ram kendinden geçiyor haberin yok.Ama arkaplana atınca donuyor ve hafıza kazanılıyor.

baranselona

baranselona

Üye

teşekkürler bi arkadaşım bu telefondan almak istiyorda onun için sordum :oke:

iyi bi araştırıp öyle alsın hocam (ki zaten öyle olur :) bazı alan arkadaşlarda karşı tarafa ses biraz kalitesiz gidiyormuş ben hiç yaşamadım ama almadan önce genel ssorunlarını araştırıp alması daha yararlı olacaktır..

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
16 ile 8 arasında sadece hafıza farkı var.8gb olanlar yeni,daha performanslı ve yüzey olarak daha saglam.Kasası gelistirildi çünkü.
Arkadasa bende katılmıyor degilim.C6-01 daha güncel bir model ve ekstra özellikleri var kafanı karsıtırmak gibi olmasın ama böyle yani
Kamera konusuna gelinde isterse 20 mp olsun X6 eziyor C6-01 çünkü carl zeiss optik lensli otofokuslu bir kameraya sahip.
720 olmasada 420p video kaydı da yapabiliyor.

yani HQ mi/mu?

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
16 gb'yla 8 gb arasında fiyat farkı ne kadar ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt