5800 mı ? x6 mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
ben de bekliyorum ne zaman android diyecek diye.:D bu sefer en sona bırakmışsın.
Eyvallah :ehe

----------Eklendi @ 16:31:35 ---------- Yazıldı @ 16:28:11 ----------

5800 bass vurmaz sahin k arkadasım.Tiz bir sesi vardır.X6'da bass vurur ki bu bass zaten sesin tizligini ve cızırtı yapmasını engellemek için konmustur.(Hi-fi)
Kendim X6'da N8 kodeklerini kullanıyorum.Ses artısı saglıyor harika bir kalite.Ama 5800 yüksek seste cızırtı veriyor..
Birde yeni baktıgım bir sey.X6'larda kullanılan sisteme gömülü olarak gelen harici hafıza kartı kopyalama ve yazma hızı olarak çok çok kaliteli.Class deniyor sanırım bunun adına ve telefonun hızını etkileyen bir faktör olarak görüyorum.Zira 5800 80 mb dahili hafızaya sahipken,X6 305 MB hafızaya sahip buda uygulama açarken kısıtlamayı kaldırır..
5800 bass vurur demedim dikaktli okursanız x6 bass vurur demek istedim 5800 yüksek seste 2 ay kullandım gidip dükkana bakıcam en çok metal bass seslerini bir tane cızırtı duymayacağım ben 5800 ilk çıktığından beri takip ediyorum ve kötüleyenler dışında ses ile sorunu olan bir tek senin dışında olan yok.Yazma hızı demişsin arkadaşım 2-3 özellik kapasitif ekran,kamera diye araya 200-300 tl koyulmaz bu tamamen bir kandırmadır...Onun yerine arkadaşımız zaten androidli cihaz alırsa x6dan daha çok rahat edecek ne bir kasma görecektir nede oyun sıkıntısı falan çekecektir...:megafon: :bye2:

----------Eklendi @ 16:34:45 ---------- Yazıldı @ 16:31:35 ----------

ıkısınınde bırbırınden pek farkı yok.. ama bence symbian oldugu ıcın nokia tercıh etme 5800 la ılgılı bı suru sorun var her forumda karsılasıyorum...
Her forumda neden karşılaşırsun biliyormusun bazı insanlar sırf her foruma kötülemek için üye oluyor sonra 1-2 parti hatalıydı kasa açıklığı yavaşlama vs. bütün sorunlar gidip alem hemen atladı ilk çıktığı gibi yok ıphone tube vs. lakaplar var diye sonra kaldılar öle bi daha kötülediler...Sonra nokıa toplattı bi ara kendi açıklama yaptı hatalıdır vs. diye durduruldu satış 3.parti sürdü 2009-2010 yılları arasında 3.partilerde hiçbir sorun yazan görmedim ayrıca o forumlarda yazanlar 2008-2009 konulu başlıklardır...Lütfen araştırıp kötüleyelim ben 5800 savunmuyorum sadece gerçeği söylüyorum:oke:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Eyvallah :ehe

----------Eklendi @ 16:31:35 ---------- Yazıldı @ 16:28:11 ----------

5800 bass vurur demedim dikaktli okursanız x6 bass vurur demek istedim 5800 yüksek seste 2 ay kullandım gidip dükkana bakıcam en çok metal bass seslerini bir tane cızırtı duymayacağım ben 5800 ilk çıktığından beri takip ediyorum ve kötüleyenler dışında ses ile sorunu olan bir tek senin dışında olan yok.Yazma hızı demişsin arkadaşım 2-3 özellik kapasitif ekran,kamera diye araya 200-300 tl koyulmaz bu tamamen bir kandırmadır...Onun yerine arkadaşımız zaten androidli cihaz alırsa x6dan daha çok rahat edecek ne bir kasma görecektir nede oyun sıkıntısı falan çekecektir...:megafon: :bye2:

----------Eklendi @ 16:34:45 ---------- Yazıldı @ 16:31:35 ----------

Her forumda neden karşılaşırsun biliyormusun bazı insanlar sırf her foruma kötülemek için üye oluyor sonra 1-2 parti hatalıydı kasa açıklığı yavaşlama vs. bütün sorunlar gidip alem hemen atladı ilk çıktığı gibi yok ıphone tube vs. lakaplar var diye sonra kaldılar öle bi daha kötülediler...Sonra nokıa toplattı bi ara kendi açıklama yaptı hatalıdır vs. diye durduruldu satış 3.parti sürdü 2009-2010 yılları arasında 3.partilerde hiçbir sorun yazan görmedim ayrıca o forumlarda yazanlar 2008-2009 konulu başlıklardır...Lütfen araştırıp kötüleyelim ben 5800 savunmuyorum sadece gerçeği söylüyorum:oke:

:ehe:ehe
Benim 5800 ile ses sorunum yok.Sadece ses kodegi attıgımda ses cızırtı yapıyor dedim.ORjinal sesi çok kaliteli.
Benim yazma hızı dedigim telefonda mesaj yazma hızı degil :kop:
Hafıza kartlarının kopyalama ve yazma hızları var.Yani karta müzik resim video falan atarken daha hızlı atar ve telefonda performanslı çalısır bu kartlar.
5800 güzel telefon kamera ve sesi için bile alınası bir telefon.Yazılımsal sorunları en aza indi güncellemelerle.
Kötüledigim falan yok.Ama nokia ücretlendirme yaparken senden daha iyi düsünür buna emin ol ccc maxcı reyiz ccc :d:

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
:ehe:ehe
Benim 5800 ile ses sorunum yok.Sadece ses kodegi attıgımda ses cızırtı yapıyor dedim.ORjinal sesi çok kaliteli.
Benim yazma hızı dedigim telefonda mesaj yazma hızı degil :kop:
Hafıza kartlarının kopyalama ve yazma hızları var.Yani karta müzik resim video falan atarken daha hızlı atar ve telefonda performanslı çalısır bu kartlar.
5800 güzel telefon kamera ve sesi için bile alınası bir telefon.Yazılımsal sorunları en aza indi güncellemelerle.
Kötüledigim falan yok.Ama nokia ücretlendirme yaparken senden daha iyi düsünür buna emin ol ccc maxcı reyiz ccc :d:

Vay canına anlama zorluğumu var dostum?Bende biliyorum atma hızı olduğunu senden daha çok kullanmışımdır daha fazla atmışımdır:ehe
Geçen nokıa aradı reyiz kaç para yazak dedi :P :d:O yüzden android nokıayı geçti 1-2 sene sonra en üst seviyede olacak değilmi adamlar 5800 çok sattı diye telefon yapıyolar 5800 gibi satsın diye 700 tl oluyor 5800 zaten orta segmentli bir telefon onunda orta segment olması lazım 700 tl ye orta segmente olup üst seviye özelliklerle yarışıcak androidli cihazlar tanıyorum:ehe

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Vay canına anlama zorluğumu var dostum?Bende biliyorum atma hızı olduğunu senden daha çok kullanmışımdır daha fazla atmışımdır:ehe
Geçen nokıa aradı reyiz kaç para yazak dedi :P :d:O yüzden android nokıayı geçti 1-2 sene sonra en üst seviyede olacak değilmi adamlar 5800 çok sattı diye telefon yapıyolar 5800 gibi satsın diye 700 tl oluyor 5800 zaten orta segmentli bir telefon onunda orta segment olması lazım 700 tl ye orta segmente olup üst seviye özelliklerle yarışıcak androidli cihazlar tanıyorum:ehe

5800 gibi mi yaptılar satsın diye.:hmmm
Böyle kel alaka bir laf duymadım.O dediklerin senin 5230 5530 5228 gibi telefonlar.
X6'nın malzeme kaltesi bile altın gibi parlıyo 5800'ın yanında.Çizilmez ön yüzeyler ve ekran falan.
5800 gibi olsun dedikleri telefonlar 5230 tarzı xm telefonlar.Yani X6'nın 5800 ile alakası yok.İslemcisi rami aynı olması sizi yanıltmasın
Aynı dönem telefonlarında hep aynı donanım çıktı çünkü.
5800 - 5230 - 5228 - 5530 - N97 - N97 mini - X6 - C6 vs.
Yani donanmları aynı diye aynı telefon olmuyorlar.Kısaca S60v5'lerin hepsi aynı donanımda.Ama N97 ve özellikle X6 bu s60v5lerin kralı oluyor.
Ayrıa anlama zorlugu olan sensin.Yazma hızı diyorum sen rezistiften kapasitiften bahsediyosun bana.Bunları bilmeyecek kadar tın zekalı olsam bazıları gibi 5800 alırdım..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim bana ses kalitesi lazım anroid telefonlarda hangisinde ses kalitesi iyi ? Ben yarın gidip yoksa x6'yı alıcam çok şık bir telefon. Ben telefonda oyun oynamıcam. Mesajlaşıcam, internette dolasıcam, film izleyicem ve müzik dinleyicem sadece bu kadar ?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Kardeşim bana ses kalitesi lazım anroid telefonlarda hangisinde ses kalitesi iyi ? Ben yarın gidip yoksa x6'yı alıcam çok şık bir telefon. Ben telefonda oyun oynamıcam. Mesajlaşıcam, internette dolasıcam, film izleyicem ve müzik dinleyicem sadece bu kadar ?

Yok malesef arkadasım öyle bir android telefon yaklasık 600 liraya sesi iyi kaliteli tasarımlı android yok !
Simdi yazanlar olur Gio,Optimus me falan git alda gör sesini kalitesini kamerasını orasını burasını vs.
İslemciyi çakar 800,atar rami 200 kusur al sana telefon.İçinede beles andoidi çak al King.
Ne kamera ne ekran çözünürlügü ne ekran kalitesi ne hoparlör gücü hiçbisey yok.Ama kaliteli oyun var..
Ki o da ekran çözünürlügü yeterse..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Yarın gidip x6 alıyorum :oke:

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
5800 gibi mi yaptılar satsın diye.:hmmm
Böyle kel alaka bir laf duymadım.O dediklerin senin 5230 5530 5228 gibi telefonlar.
X6'nın malzeme kaltesi bile altın gibi parlıyo 5800'ın yanında.Çizilmez ön yüzeyler ve ekran falan.
5800 gibi olsun dedikleri telefonlar 5230 tarzı xm telefonlar.Yani X6'nın 5800 ile alakası yok.İslemcisi rami aynı olması sizi yanıltmasın
Aynı dönem telefonlarında hep aynı donanım çıktı çünkü.
5800 - 5230 - 5228 - 5530 - N97 - N97 mini - X6 - C6 vs.
Yani donanmları aynı diye aynı telefon olmuyorlar.Kısaca S60v5'lerin hepsi aynı donanımda.Ama N97 ve özellikle X6 bu s60v5lerin kralı oluyor.
Ayrıa anlama zorlugu olan sensin.Yazma hızı diyorum sen rezistiften kapasitiften bahsediyosun bana.Bunları bilmeyecek kadar tın zekalı olsam bazıları gibi 5800 alırdım..
Ya arkadaşım karıştırıyorsun yazma hızından bahsettim bende sen gidip ben nerde yazma hızıyla kapasitif dedim sana pm atıp link vereceğim konu biraz eski ama olsun x6-5800 karşılaştırılması gör bakalım farkları...Adama bak ya 5800 ne kadar çok sattığını bilmiyormusun? o yüzden 5800 la arayüz aynı değilmi senden x6-5800 çok araştırmışımdır çok müşteriye önermişimdir...5800 kötülemendeki amaç ne x6 kullanıyosun yazıyor farkları 2-3 tane zaten o yüzdenmi almazdın 5800 :off: :ehe

----------Eklendi @ 18:42:19 ---------- Yazıldı @ 18:41:49 ----------

Yarın gidip x6 alıyorum :oke:
Bu arada pm den konu atacağım 5800-x6 arasında hayırlı olsunda göz önünde bulundurmanı isterim :oke:

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Mesaj attım :)

----------Eklendi @ 18:57:26 ---------- Yazıldı @ 18:46:47 ----------

:ehe

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben o incelemeyi zaten bayadır biliyorum.Arkadasın telefonu nerde ve ne süre inceledigini resimlerden gör.
5800'ile alakası olmayan bir telefon.İncelemeyi yapan kisi muhtemel 5800 kullanıcısı zaten.
Menüyü aynı görünce is bitmistir zaten hemen.
Neymis efendim X6 ile aynıymıs herseyi.Kamera 5 mp ve kapasitif ekran (ki ucuz bir teknoloji degil bu)
Çizilmez yüzeyler ve keran diyorum ve adım gibi eminim her inceleyen X6'nın daha performanslı oldugunu görecektir.
Bu özellikler hayli hayli 150-200 lira eder.

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Merak etme bende x6 kullandım:oke:100-200 mi 500 tl 5800 250 tl fark:eheBence etmez:alkis

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Kapasitif ekranın kullndıgı teknolojiyi bir arastır.
Kapasitif ekranlı bir telefonda en pahalı elemanlardan birisidir ekran.Gpu,Cpu ve ramden daha pahalı.
Kamerada aynı sekilde,yüzey ve ekran tamamen çizilmez durumda.
5800 500 ise 640 liraya bile X6 var sen kullanmayı geç de arasır biraz..

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Çok sağ olun arkadaşlar :)

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Merak etme senden daha çok açıp bakmışımdır kapasitif ekranada rezisift ekranada(h)Senden daha fazla araştırmışımdır ben zaten 2 senedir telefonlarla içli dışlıyım şuanda elimde ne var biliyomusun symbian s60 lı 6630 2005 de aldım bak 6 senelik telefon o zaman böle dokunmatikler yoktu 6630 dan önce ki telefonum ise antenliydi nostaliji 6630 alırkenden bugüne telefon alırken hep araştırma yaparım...Senden daha iyi bildiğim kesim neyse hayırlı olan neyse o olur:ehe

----------Eklendi @ 19:32:05 ---------- Yazıldı @ 19:31:07 ----------

640 link atarmısın yada nerde internet haricinde sana 500 tlye x6 bulurum nette ona bakarsın bana net haricinde biryer göster :megafon:

----------Eklendi @ 19:33:15 ---------- Yazıldı @ 19:32:05 ----------

Sonra donanımhaber x6 incelemeye bakabilirsin telefonun - leri olarak yazılımsal sorunlar bu telefonu alan kişilerin çoğu uygulama-müzik için alıyorlar:oke:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
9 senedir telefon kullanıyorum ve o saydıgın klasik telefonlar bir ise yarıyorsa bende de 7610 var ve hala sapasaglam.
Sen 2 yıldır bu piyasayı takip ederken ben 9 senedir kullanıyorum ve en az 5-6 yıl hertelefonu incelemeye calısmısımdır.
Kapasitif ekranın birnevi teknolojisini kullanan deneyler yapiyoruz maliyetleri hakkında bilgim var.
Elektrik elektronik benim bölümüm ve kapasitif sensörlü deney kartlarımız var.
Sana göre fark olması için islemci veya ram'in fazla olması lazım ama yinede okuyuver yazdıklarımı..
Aradaki farklar az gibi görünsede aslında kullanım açısından fazla ve 600 küsur bir fiyata X6 8GB var iken 5800'ı afedersin biyerime takmam bile...

----------Eklendi @ 20:14:15 ---------- Yazıldı @ 20:10:58 ----------

Piyasaya çık biraz arkadasım.İnternet harici demissin internette fiyat 590 liraya kadar indi.Piyasada ise 690 liraya 2 yıl kvk garantili X6 var.
600 ile 640 lira arasında da var X6 8GB.Ve telefonda yazılımsal olarak ne sorun varsa söyle bende bileyim X6 kullandıgım halde :pro:

umut681

umut681

Üye
c6-01 dururken gidip x6 almak afedersiniz alınmayın ama ahmaklık olur.fiyatları aynı hemen atlamayın x6 ya yahu.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
c6-01 dururken gidip x6 almak afedersiniz alınmayın ama ahmaklık olur.fiyatları aynı hemen atlamayın x6 ya yahu.

Aynen bende arkadasa anlattım bunu ama tasarımı ve ses için istedigini söylüyor.

umut681

umut681

Üye
Aynen bende arkadasa anlattım bunu ama tasarımı ve ses için istedigini söylüyor.

Tercih meselesi.ama benim içim acıdı ta burdan.neyse kendileri bilir.bana kalırsa tasarımda x6 gecer.sadece ses için değmez.

Larismus

Larismus

Üye
ille de nokia diyosan x6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt