Samsung Galaxy Gio 2.3.4 çıktı çıkacak!

Sponsorlu Bağlantılar

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Gio 2.3.4 çıktı çıkacak!
Samsung yazılım geliştirici sitesinden alınmıştır...

Europe Firmware CSC .OPS Android Date Download
S5660XXKB8 ## GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 February DOWNLOAD
S5660XXKBA ## GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 February DOWNLOAD
S5660XXKC1 ## MULTI-CSC-OXXKBA GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 March DOWNLOAD
S5660XXKC4 ## CSC - S5660OXXKC1 GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 March DOWNLOAD
S5660XXKC5 ## CSC - S5660OXXKC3 GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 March 22 DOWNLOAD
S5660XXKC6 ## CSC - PRTKC2 GIO_v1.0.ops 2.2.1 2011 March 23 DOWNLOAD
S5660XXKPA ## CSC - SERKP4 GIO_v1.0.ops 2.3.3 2011 June 2 DOWNLOAD
S5660XXKPE ## CSC - OXFKP1 GIO_v1.0.ops 2.3.3 2011 June 24 DOWNLOAD
S5660XXKPE ## CSC - XENKP1 GIO_v1.0.ops 2.3.3 2011 June 27 DOWNLOAD
S5660XXKQ3 ## CSC - SEBKQ1 GIO_v1.0.ops 2.3.4 2011 June 28 DOWNLOAD

Yukarıda görüldüğü gibi sürüm 2.3.4 e yükseltilmiş. kendi yorumum şöyle:June 27(Haziran) de çıkardıkları 2.3.3 sürümü hatalı olmuş hemen bir gün sonra 2.3.4 sürümü çıkarılmış...yani tahminimce ağustosun ortasında 2.3.4 bizlerle olacak inşallah...Amin deyin :aha:

xinsurer

xinsurer

Üye
2.3.4 samfirmware'de çıktı ancak official sürüm olmadığı için çekincelerim var.. kullanan varsa yorumlarını almak lazım.. kies'te 2.3.3 bile çıkmadı, benim pek ümidim yok :hmmm

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
kesinlikle çıkacak kieste.çıkmazsa bu kadar Gio kullanıcısı madur durumda kalabilir.sabırlı olmamız gerek. bir gün bilgisayarı açıp kies'i çalıştırdığımızda karşımıza "yeni güncellemeler var 2.3.4 güncellemek istiyormusunuz?" diye bir ekran gelecek..çıkmaması imkansız...

xinsurer

xinsurer

Üye
Yine de her ihtimale karşı orijinal Türkiye 2.2.1 rom'u yedek almakta yarar var :)
Donanımhaber sitesinden orijinal romun yedeğini buldum ama henüz denemedim

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar sonunda Gio mu 2.3.4 Sürümüne başarıyla yükselttim.2.2.1 i kullanan arkadaşlarıma kesinlikle 2.3.4 versiyonunu öneririm.
görüdüğüm farklar
1-işlemci menü geçişleri 3 kat artmış abartmıyorum...
2-tuş kilidi ekranındaki saat değişmiş
3-yazı karakteri daha küçük ve göze daha hoş gelen bir hal almış.
4-2.3.4 kurduktan hemen sonra fabrika ayarlarına döndüm ve hafıza şöyle
Paket 25,97/181 MB
Ram yöneticisi 131MB/279MB
5-Duvar kağıdı galerisine yeni bir duvar kağıdı eklenmiş(Yüksek camlı bir bina)
6-Hesap makinesi geliş ve çıkış efekti değiştirilmiş.eskiden kenara kayıyorken şimdi ortada kayboluyor..
7-ok tuşuna bastığımızda görev yöneticisini çağırdığımız ekran geldiğinde titreşim veriyor.
8-ana ekranın üstündeki simgeler batarya şebeke ve herşey dahada küçültülmüş hoş bir hal almış..
9-menüye Youtube ve indirilenler eklenmiş
10-Müzik çaların teması değiştirilmiş.artık diğer müziğe geçmek için tuş kilidi açma gibi çizgi çiziyoruz.pratik olmuş yani.
11-münelerde geçiş hassasiyeti çok geliştirilmiş.samsung S II gibi hassas olmuş.
12-aşağı el hareketiyle çağırdığımız Wifi Bluetoot menü ikonlarından GPS yuvarlak simge haline getirilmiş.

gördüğüm eksileri ise;
1-Ayarlar/Bölge metin/Samsung tuş takımı/giriş dilleri arasında Türkçemizin olmaması...Ama bu daha tam olarak piyasaya çıkmayan bir sürüm olduğu için normal bir durum olarak karşılamak gerek.ilerde Multilanguage çıktığında illaki Türkçe olacaktır..
2-Ekran karanlıkken tuş kilidini açmak için güç ya da ok tuşuna bastığımızda ekrana ışık yarım saniye geç geliyor ama olsun okadarda dimi:)

Anlatım olarak Googleye aynen şunu yazarsanız ben gibi ilk defa Rom yükleyen biri gibi bile çok basit rom yüklersiniz
"Samsung Galaxy S5660 Gio 2.3.4 rom kurulumu anlatımı"
bunu yazın...şimdilik gördüğüm artıları ve eksileri bunlardı.araştırdıkça buraya ekleyeceğim...

Yigit315

Yigit315

Üye
Evet arkadaşlar sonunda Gio mu 2.3.4 Sürümüne başarıyla yükselttim.2.2.1 i kullanan arkadaşlarıma kesinlikle 2.3.4 versiyonunu öneririm.
görüdüğüm farklar
1-işlemci menü geçişleri 3 kat artmış abartmıyorum...
2-tuş kilidi ekranındaki saat değişmiş
3-yazı karakteri daha küçük ve göze daha hoş gelen bir hal almış.
4-2.3.4 kurduktan hemen sonra fabrika ayarlarına döndüm ve hafıza şöyle
Paket 25,97/181 MB
Ram yöneticisi 131MB/279MB
5-Duvar kağıdı galerisine yeni bir duvar kağıdı eklenmiş(Yüksek camlı bir bina)
6-Hesap makinesi geliş ve çıkış efekti değiştirilmiş.eskiden kenara kayıyorken şimdi ortada kayboluyor..
7-ok tuşuna bastığımızda görev yöneticisini çağırdığımız ekran geldiğinde titreşim veriyor.
8-ana ekranın üstündeki simgeler batarya şebeke ve herşey dahada küçültülmüş hoş bir hal almış..
9-menüye Youtube ve indirilenler eklenmiş
10-Müzik çaların teması değiştirilmiş.artık diğer müziğe geçmek için tuş kilidi açma gibi çizgi çiziyoruz.pratik olmuş yani.
11-münelerde geçiş hassasiyeti çok geliştirilmiş.samsung S II gibi hassas olmuş.
12-aşağı el hareketiyle çağırdığımız Wifi Bluetoot menü ikonlarından GPS yuvarlak simge haline getirilmiş.

gördüğüm eksileri ise;
1-Ayarlar/Bölge metin/Samsung tuş takımı/giriş dilleri arasında Türkçemizin olmaması...Ama bu daha tam olarak piyasaya çıkmayan bir sürüm olduğu için normal bir durum olarak karşılamak gerek.ilerde Multilanguage çıktığında illaki Türkçe olacaktır..
2-Ekran karanlıkken tuş kilidini açmak için güç ya da ok tuşuna bastığımızda ekrana ışık yarım saniye geç geliyor ama olsun okadarda dimi:)

Anlatım olarak Googleye aynen şunu yazarsanız ben gibi ilk defa Rom yükleyen biri gibi bile çok basit rom yüklersiniz
"Samsung Galaxy S5660 Gio 2.3.4 rom kurulumu anlatımı"
bunu yazın...şimdilik gördüğüm artıları ve eksileri bunlardı.araştırdıkça buraya ekleyeceğim...

Evet teşekkürler rom için. Ama Bu iş benim kafama yatmıyor hocam.telefonu alalı tam 29 gün olmuş 1 ay bile değil :d: Ve garantisini çarçur etmek hiç mantıklıca gelmiyor.:hmmm Benim durumda olanlarında çoğu bu şekilde düşünüyor. Ama bi yandanda çok istiyorum ya 2.3'ü. Ebuzen hocam yorumun için teşekkürler.Benim gibi arada kalanlara yol gösterecektir.:oke:

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
Yigit315 hocam bende telefonu alalı 1 ay bile olmadı.3 hafta belki olmuştur.belkide olmamıştır.bu arada ben Mersin forum mağazasında gold bilgisayardan 467TL+57TL(çalınmaya suya vs.1yıl garantili)toplamda iki yıl garantili aldım.eşim ve kendime aldım.bir zamanlar nokia 5800 hayaliyle yatıp kalkanlardandım ama artık rüyalarımın tek kabusu oldu 5800:D bu arada şimdiye kadar 2.2.1 de kullandığım tüm uygulamalar ve oyunları 2.3.4 de de sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.bilginize:D

• Beğen
Tepkiler: Yigit315

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar 2.3.4 sürümüne geçtikten sonra kies pc telefon bağlantısı kurup bir güncelleme uyarısı aldım hemen güncelledim.
*#1234# dediğim zama gelen menüde şunlar çıktı.
PDA:S5660XXKQ6
PHONE:S5660XXKQ5
CSC:S5660SEBKQ1
adeta telefon uçuyor...

Yigit315

Yigit315

Üye
Yigit315 hocam bende telefonu alalı 1 ay bile olmadı.3 hafta belki olmuştur.belkide olmamıştır.bu arada ben Mersin forum mağazasında gold bilgisayardan 467TL+57TL(çalınmaya suya vs.1yıl garantili)toplamda iki yıl garantili aldım.eşim ve kendime aldım.bir zamanlar nokia 5800 hayaliyle yatıp kalkanlardandım ama artık rüyalarımın tek kabusu oldu 5800:D bu arada şimdiye kadar 2.2.1 de kullandığım tüm uygulamalar ve oyunları 2.3.4 de de sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.bilginize:D
Sayın abim doğru söylüyorsunuz ama şimdi bu rom atılınca garanti dışına çıkcak tel. Diyelimki tel çöktü.garanti'ye götürdük.Garanti'de dediki bu cihaz garanti dışı kalmış illegal sürüm yüklenmiş.Garanti dışı olduğu için bakamıyoruz.dese. yani benim aklımda hep bu ve bunun gibi senaryolar var. bilmiyorum ya yüklesemmi yüklemesemmi.Diyorum biraz daha bekleyelim. herkez kies üzerinden yakında çıkacağını söylüyor yani. Ah bi çıksa da rahatlasak yaf:vur

xinsurer

xinsurer

Üye
gördüğüm eksileri ise;

NFS shift gibi oyunlar açılıyor mu?
Telefon daha mı hızlı daha mı yavaş, kilitlenme kapanma gibi olumsuzluklar var mı?
Birkaç uygulama açıp kapattığında Ram doluyor mu?
Mesaj yazarken ya da internette Türkçe karakterleri destekliyor mu?
Swype'ın da Türkçeyi desteklemiyor olması lazım.. yine de sağol..

ebuzen

Üye
    Konu Sahibi
NFS shift gibi oyunlar açılıyor mu?
Telefon daha mı hızlı daha mı yavaş, kilitlenme kapanma gibi olumsuzluklar var mı?
Birkaç uygulama açıp kapattığında Ram doluyor mu?
Mesaj yazarken ya da internette Türkçe karakterleri destekliyor mu?
Swype'ın da Türkçeyi desteklemiyor olması lazım.. yine de sağol..
NFS açılıyor rahatlıkla oynadım.
Telefon eskiye göre 2 kat hatta 3 kat daha da hızlandı.kilitlenme kapanma olmuyor.2.2.1 sürümünü kullanırken telefon kendi kendine kilitlenir kapanırdı ama 2.3.4 sürümünde şu ana kadar hiç olmadı.proğramlarım yüklü halde ram 168MB.
Mesaj yazarken i harfine basılı tuttuğunda ı harfi çıkmıyor malesef.Multilanguage paketini beklmek gerek.yani türkçe karakteri şimdilik desteklemediğini söyleyebilirim.
Son olarak eşimdede gio var ve onda 2.2.1 sürümü var.Skype türkçe dil desteği var onda..Umarım yeterli bilgiyi verebilmişimdir.

xinsurer

xinsurer

Üye
Evet bilgi için teşekkürler.. hala kararsızım kurmakta.. bu arada samfirmware'de 23 temmuz tarihli yeni 2.3.4 güncellemesi yayınlanmış (bilgi için)..

samety500

samety500

Üye
arkadşlr froyonun son sürümünü yükleyin bnce süper :d

xinsurer

xinsurer

Üye
arkadşlr froyonun son sürümünü yükleyin bnce süper :d
Kies'teki son güncellemeyi kastediyorsan yükledim onu, diğerinden daha iyi ama öyle aman aman farklar yok. 2.3.4 gingerbread güncellemesini bekliyorum ısrarla :bigstar:

simplex03

Üye
2.3.4 gingerbread güncelleştirmesini yükledim cihaza bi sıkıntı yok. bazı arkadaşların bahsettiği gibi hızlanma war telefonda baya ama bana işletim sistemi telefonda baya bi yer kaplıyor gibi geldi. kiesten olan güncelleştirmeyi yüklemedim ama onuda yükleyip durumu yazacağım. oyun açılmama problemi yaşamadım navigasyon felan çalılıyor. detayları geçecem burada.

xinsurer

xinsurer

Üye
kies dışındaki 2.3.4 güncellemesinde sorun yok sanırım, yorumlar iyi ama Türkçe karakter desteği olmaması (özellikle swype klavyede) en önemli eksi benim için, swype'ı kullanmaya çok alıştım.. :hmmm

samety500

samety500

Üye
kies dışındaki 2.3.4 güncellemesinde sorun yok sanırım, yorumlar iyi ama Türkçe karakter desteği olmaması (özellikle swype klavyede) en önemli eksi benim için, swype'ı kullanmaya çok alıştım.. :hmmm

aynen sırf klavye için geçmiyorum bnde zaten

halila_orak

Üye
flash player destekliomu peqi

AlpEr_1907

AlpEr_1907

Üye
kieste çıkmasını heycanla bekliyoruz :d:

Üst Alt