Samsung Monteye Yeni Yazılım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

demohayat

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Monteye Yeni Yazılım
Merhaba. Öncelikle forumunuzda yeniyim. 2010 un 11. ayında siyah-turuncu monte aldım. 6 gün öncede şirket hattı için beyazını aldım.Fakat yazılım olarak 2 telefon arasında çok büyük farklar vardı. Mesela qwerty klavye, çeşitli oyunlar ve uygulamalar eski montemde yoktu.Bende Samsung Ankara Kolej servisinde garantiden ücretsiz olarak yeni yazılım yüklettim.2 saate teslim ettiler. Hem qwerty klavye gibi özellikler geldi, güncel uygulamalar geldi, yazılımdaki bağzı hatalar(wifide donma vs gibi) hatalar düzeldi. Montesinde klavye vs.nin yokluğundan yakınan arkadaşlara duyurulur. Size bir sorum olacak:

1-Bu gps ne işe yarıyor.2 telefondada navigasyon yok. Bana açıklarmısınız?

2- Müzik dinlerken şimdi çalınıyordan geri tuşuna bastığımda sayfanın en başına dönüyor. Fakat daha önce kullandığım b3410 ve birkaç cihazda hangi şarkı çalıyorsa onun sırasına dönüyordu. Bunu düzeltmenin yolu var mı?

3- Şu anda teşefonlarda 2 gb hafıza kartı var. Ben bunu 8 gb a yükseltsem telefonda yavaşlama falan olur mu?

Şimdiden teşekkürler...

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
Merhaba. Öncelikle forumunuzda yeniyim. 2010 un 11. ayında siyah-turuncu monte aldım. 6 gün öncede şirket hattı için beyazını aldım.Fakat yazılım olarak 2 telefon arasında çok büyük farklar vardı. Mesela qwerty klavye, çeşitli oyunlar ve uygulamalar eski montemde yoktu.Bende Samsung Ankara Kolej servisinde garantiden ücretsiz olarak yeni yazılım yüklettim.2 saate teslim ettiler. Hem qwerty klavye gibi özellikler geldi, güncel uygulamalar geldi, yazılımdaki bağzı hatalar(wifide donma vs gibi) hatalar düzeldi. Montesinde klavye vs.nin yokluğundan yakınan arkadaşlara duyurulur. Size bir sorum olacak:

2- Müzik dinlerken şimdi çalınıyordan geri tuşuna bastığımda sayfanın en başına dönüyor. Fakat daha önce kullandığım b3410 ve birkaç cihazda hangi şarkı çalıyorsa onun sırasına dönüyordu. Bunu düzeltmenin yolu var mı?

3- Şu anda teşefonlarda 2 gb hafıza kartı var. Ben bunu 8 gb a yükseltsem telefonda yavaşlama falan olur mu?

Şimdiden teşekkürler...

* Samsung GT s5620 Monte'de dahili A-GPS mevcut.Şimdi kavramlar biraz kafa karıştırıyor sanırım.

* Bu nedenle küçük bir açıklama yapma gereği duydum.GPS ile Navigasyon aynı şey değil.Kabaca GPS konum belirleme işlemiyken Navigasyon ise elde edilen veri ışığında noktadan noktaya ulaşımı planlama işi oluyor.Yeri gelmişken genel bir bilgi olarak vermek istedim.
* Sorunuza gelecek olursak; bahsi geçen telefonda her telefonda olduğu gibi konum belirleme ücretsiz iken navigasyon kullanılan yazılıma göre ücretli/ücretsiz olabilmekte.

*
Şu an için Samsung GT s5620 Monte için kullanılabilen tek profesyonel yazılım Navking' in Route 66 yazılımıdır.Bu yazılımın kendisi , harita ve ilgili dosyaları ücretsiz olup sadece Yürü&Sür fonksiyonu ücretlidir.Aylık yada yıllık olarak lisanslanabilmektedir.
(Route 66 ile alakalı forumda yer alan geniş içerikten faydalanabilirsizin.)

*
Route 66 yazılımı şuan için sadece Samsung LBS yazılımını gömülü olarak içinde barındıran MFJF adlı FW ile kullanılabilmektedir.Eğer Route 66 'yı kullanmak isterseniz telefonunuzun FW ' sini MFJF olarak değiştirmeniz gerekmektedir.
(Route 66 ile alakalı forumda yer alan geniş içerikten bununlada alakalı olarak faydalanabilirsizin.)
* Profesyonel/ücretli seçeneğin dışında herşeyiyle ücretsiz olan seçeneklerde mevcut.

* Bunların içinde We Travel ve MGMaps yazılımları ön plana çıkmaktadır.Bunlar java tabanlı olduklarından her FW de çalışırlar.FW değişimine gerek duyulmaz.

* Fakat ucuz etin yahnisi hesabı problemli/eksik tarafları mevcut.We Travel hakkında detaylı bilgi için imzamdaki konumu inceleyebilirsiniz.
http://www.maxicep.com/samsung/we-t...anim-rehberi-video-anlatim-icerir-472149.html
* Genel bir toparlama yapacak olursak ;

* Route 66 > Aylık yada yıllık ücret bir kez ödenir ve süre bitimine kadar navigasyon için başka hiçbir ücret ödenmez.

* We Travel > Navigasyon ücretsiz fakat sesli navigasyon sorunlu, çalışmıyor.Sadece gideceğiniz güzergahı harita üzerinde çiziyor.Hattı gözle takip etmek zorunda kalıyorsunuz.Kurulumu kullanımı ücretsiz.

* MGMaps > Çevrimdışı harita yüklenebildiği için haritanın yüklenmesi için ücret ödemekten kurtuluyorsunuz.Fakat sesli navigasyon vs olmadığından We Travel gibi o da vasatı aşamıyor.
* Maalesef s5620'nin bazı FW lerinde durum böyle.Düzeltmek için yapabileceğiniz birşey de yok.Bazı FW lerde bu bug (hata) mevcut değil.Yanlış hatırlamıyorsam MFJF de bu sorun yoktu.

* Telefonunuz 16 Gb'a kadar harici hafızayı destekliyor.Yavaşlama zaman zaman olabilir.Fakat bu hafıza kartının sığası ile ilgili olmayıp ne kadar veri içerdiği ile alkalıdır.
Örneklemek gerekirse hafıza kartında yer alan bir klasörün boyutu 15 Mb iken başka bir klasörün boyutu 300 Mb olsun.Bu klasörlere erişim süresi farklı olacaktır.

* Gönül rahatlığı ile 8 Gb hafıza kartı kullanabilirsiniz.

cntr555

Üye

Şimdiden teşekkürler...

Kardeş telefonun arama kısmına

*#1234# yazarak hangi FW yi yüklemişler...buraya yazabilirmisin...

demohayat

Üye
    Konu Sahibi
sw ver: s5620jtjlz
csc ver: s56200jtjı1

----------Eklendi @ 18:57:22 ---------- Yazıldı @ 18:56:35 ----------

* Samsung GT s5620 Monte'de dahili A-GPS mevcut.Şimdi kavramlar biraz kafa karıştırıyor sanırım.

* Bu nedenle küçük bir açıklama yapma gereği duydum.GPS ile Navigasyon aynı şey değil.Kabaca GPS konum belirleme işlemiyken Navigasyon ise elde edilen veri ışığında noktadan noktaya ulaşımı planlama işi oluyor.Yeri gelmişken genel bir bilgi olarak vermek istedim.
* Sorunuza gelecek olursak; bahsi geçen telefonda her telefonda olduğu gibi konum belirleme ücretsiz iken navigasyon kullanılan yazılıma göre ücretli/ücretsiz olabilmekte.
* Genel bir toparlama yapacak olursak ;

* Maalesef s5620'nin bazı FW lerinde durum böyle.Düzeltmek için yapabileceğiniz birşey de yok.Bazı FW lerde bu bug (hata) mevcut değil.Yanlış hatırlamıyorsam MFJF de bu sorun yoktu.

* Telefonunuz 16 Gb'a kadar harici hafızayı destekliyor.Yavaşlama zaman zaman olabilir.Fakat bu hafıza kartının sığası ile ilgili olmayıp ne kadar veri içerdiği ile alkalıdır.
Örneklemek gerekirse hafıza kartında yer alan bir klasörün boyutu 15 Mb iken başka bir klasörün boyutu 300 Mb olsun.Bu klasörlere erişim süresi farklı olacaktır.

* Gönül rahatlığı ile 8 Gb hafıza kartı kullanabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkürler... Sizin telefonunuzda bu geri tuşu problemi var mı?

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
sw ver: s5620jtjlz
csc ver: s56200jtjı1

----------Eklendi @ 18:57:22 ---------- Yazıldı @ 18:56:35 ----------

Bilgilendirme için teşekkürler... Sizin telefonunuzda bu geri tuşu problemi var mı?

Rica ederim.Evet var.Ben halen telefonu aldığımda var olan JTJF firmware ini kullanıyorum.Maalesef bu listeya kaldığınız yerden dönememe sorunu onda da var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt