Valla tek kelime ile çok ilgin. bir sorun. Ama sorun sorundur. Yine sorun yazılım aslında sorun değil bazı şeyleri iyi olması için düşünüyorlar ama kullanıcıyı memnun etmiyor. Mesala müzik dinlerken mesaj gelince bib edip müziği durdurması beni son derece rahatsız edici bir sorun ama s40 larda yapacak birşey yok. Senin sorununu kendi telimde denemedim. Sadece sorunun ilhincime gitti
--------------- Ekleme ---------------
Arkadaşlar 110.83 yazılımı yüklemenizi tavsiye ediyorum. Birincise temalarda reset atma olayı kalkmış. İkincise yaklaşık 400 mesajı aşınca gelen kutusunda giden mesajlar görünüyordu o sorun şu an yok... Sistem hızında da farklılık olmuş gibi sanki ama psikolojik olabilir![]()
hafıza kartının üzereinde seçenekler de orada hafıza kartı seçenekleri diye birşey var onu tıkla...oradan şifre koyabilirsinmerhaba bende 6303i classic kullanıyorum ve hfıza akrtına şifre koymak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim![]()
O konu 6303i nin saatinin büyük olması benide rahatsız ediyor ama çözüm bulamadım arkaya bir wallpaper koysam diyorum ne olacak ki ekranda saatten yer kalmıyor. Arkadaşımın biri bir tema var onun saati var sarj göstergesini yanına koyuyor sende sistem saatinin gizli yaparsın sorun kalmaz dedi lakin daha öyle bir tema görmedim...arkadaslar yine ben arkdasımın bitanesi aldı 6303i baktım gördüm ama bundaki yazıların buyukluğunden sonra ekrandaki simgelerin buyukluğunden şarz göstergesi şebeke göstergesi buyukluğunden rahatsız oldum 6303 te bu can sıkıcı durum yok ama i sinin özellikkleri dahah iyi e ne olacak o buyuk simgeler falan yokmu bunun bi duzeltmesi acaba yoksa gitcem 6303i alacağıma 6303 alcam
arkadaşlar 6303i telefonuma son çıkan yazılım olan 10.80i yükledim fakat bu yazılımdan sonra görüntüleri ve fotoğraflarımı hiç açamadım resim çekiyorum fakat görüntü açılmıyor yazılmda hata var sanırım bende eski bir versiyona geri döndüm tekrar yazılım attım fakat galiba flash'a zarar verdim herşeyin farkındayım teknik bir konu ancak ben kendim çözebilirmiyim flash programını verirmisiniz yada nasıl bulurum ayrıca rm-638 6.61 versiyonu yüklüydü aldığımda flashını indirdim 6.61 in fakat nasıl yükleyeceğim bilgi veririsiniz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekürler arkadaşlar hayırlı geceler...
--------------- Ekleme ---------------
arkadaşlar bu konu acil sitede yardımcı olabilecek yetkililer ilgilenirse çok sevinirim lütfen yardımcı olun iyi geceler cevap bekliyorum saygılar...
konuyu düzenleyen admin'in konu hakkında bilgisi yokmu arkadaşlar bi yardım edin telefon yarın lazım yapabilirsem gece yapıcam lütfen!!!
Merhaba arkadaşım en iyi yöntem ovi suiti indir onun menülerinde yazılım güncelleme var oradan yap hem garanti dışı kalmaz hemde acemi isen yanlış yapma riskin olmaz zaten o seni yönlendiriyor basitçe yapabilirsin. Navifirm ile hiç uğraşma bence...arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz. navifirm ile 10.8 i indirdim. phoenix ile yüklerken hata verdi tekrar 9.83 ile kurtarma yaptım. bahsedilen hataları bende yaşyrm 10.8 kurmak istiyorum yardm edeblck var mı? şimdiden tsk.ler
Eğer telefonu nokia lisanslı bir program ile yani ovi suite ile yükledi isen telefon garanti kapsamı içerisinde kalır. Bunu kvk yetkilelerini yazılı ve sözlü olarak bildirirsin eğer yapmayız derslerse güzelce bir açıklamalı kağıt ister hakkını ararsın diye. Yani kullanıcı ovi suite aracılığı ile yazılım yüklemesi sırasında kaynaklanan sorundan dolayı cıhaz garanti kapsamına girmemektedir diye. Çok emin değilim ama o flash diye bahsettiğiniz belleği değiştiriyorlar ama hem parçasının olduğunu sanmıyorum hemde teknik servisler yani karadüzen servisler telefonu cayır cayır yaka yaka değiştiriyorlar. Normal yükleme yaptığın halde dahi yazılım sorunlu yüklenebiliyor. Sen yazılımı ovi ile tekrar yüklemeyi denedin mi? Artı kvknin üst servisi ne imiş onu anlamadım yani kvk var o konuda çok bir bilgim yok ama lanet ediyorum kvkya benim garantiden gelen telimin ekran arka camında kocaman parmak izi var 24 günlük cihaz neyse. Sen bence ovi suite ile yazılımını tekrar yükle bir dene yüklerken hafıza kartını çıkar telefonun birde direk usbye bağla arka bağlantıya yani hub kullanma bilgisayarında aktif usb cıhaz olmasın bir öyle denemende fayda var diye düşünüyorum... Nokia flashları öle kolay kolay gitmez giderse zaten başka problemler yapar bildiğim kadarı ile...Arkadaşlar bu konuyu yazan üye benim herşeyin farkındayım sitede 2 üyeliğim var siteyi çok beğeniyorum maximann isimli nickin şifresini unuttum üzgünüm bilmiyorum bu isimle girmem gerekiyordu konuyu takip etmek için fakat dikkat ettim konu hakkında bir görüşü ve fikri olan olmamış bende telefonu tamire verdim ancak kvk yazılım yüklediğim için telefonu garanti dışı etti yani tamir yapmıyor bayii kvkdan daha üst bir teknik servise göndereceğini söyledi bu konu hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim yani kısaca sözümü bitirmek istiyorum 6303i telefonum a flash yüklenecek versiyon 10.80 2011 bunu üsütn bir teknik servis yapabilirmi ben telefondan çok memnunum eğer teknik servis yapamassa aynı telefonu tekrar satın alacağım bilgilerinize sunarım saygılar... uygun görüpte cevap yazarsanız çok sevinirim yazmassanızda canınız sağolsun arkadaşlar hayırlı geceler ...
Evet bütün 6303i marka tellerin bataryaları oynuyor nedeni arka kapağın metal olması ve batarya yuvasının bataryayı sıkıştırmaması birde yuvanın düz olmaması. Sorun olma uzun süredir kullanıyorum ben. Telefon kapanmaz alışırsın bir süre sonra ben alıştım mesala. Kağıt koyup sallanmasını engelleyeyim deme, koyduğun kağıt direk board'a baskı yapararkadaşlar benim telefonun bataryası çok sallanıyo kapağın arkasına peçete sıkıştırıyorum ilk telefonum e250 de batarya kapağında yumru bi çıkıntı vardı o bataryayı sıkıştırıyodu sizinki de sallanıyor mu bazen telefn kapanacak diye endişeleniyorum telefon açıkkken bataryası çıktığında çabuk bozuluyomuş

benim samsung d900i de 3mp idi ama kalite ap ayrı idi 6303ide odaklanma yok dolayısı ile yakın çekimlerde görüntü net değil lensinin ışığa duyarsızlığından dolayıda düşük ışıkta berbat bir çekim yapıyor bence yine diğer alternatif fiyatlarda ki telefonlara göre iyidir tabi ama. Neyse sorununa gelince tahminimce attığın firmware dosyasındaki bozukluk telefonunun işlemcisi zarar verdi gibi bir tahmin yaptım ama içime doğdu gibi
Eğer sonuç alırsan telefondan bizede bilgi verirsen bizimde başımıza gelirse ona göre yol izleriz... Tel güncelleyecek arkadaşlara tavsiyem eğer phoneix kullanmada tecrübeli değil veya telefonunuzu seviyor ve riske atmak istemiyorsanız ovi ile güncelleme yapın 
)) tekrar teşekkür ederim telefonumu sorunsuz güncellemiş oldum ...

6303i versiyonumu telefon üzerinden şebeke GPRS ile güncelledim evet güncellendi ama güncelleme sonunda,, 1 sertifika kurulamadı uyarısı verdi, okey deyip geçtim.. çalışmasına normal çalışıyor ama kurulamayan sertifika aklıma takıldı... ovi ile güncelleyebilirim ama hangi telefonu usb ile bilgisayara takarsak bence batarya perfonmasını etkileyebilir.. çünkü sarj cihazı ile usb sarj voltajı aynı olmadığını düşünüyorum... eski 6300 telefonumun bataryası usb ile bilgisayara bağladıktan sonra acayip perfonmans kaybetti.. sonuç olarak sarj cihazının yerini usb sarj tutamaz.. zaten usb kablosunda sarj dengeliyici var mı..? tabi yok.. düpdüz kablo ve bilgisayardan aldığı voltajı direk telefona ve bataryaya yüklüyor.. eğer telefonun içinde gelen akımı direk bataryaya göndermeyecek volt dengeleyici varsa iş değişir... ama orası muamma... zaten olsa dahi sarj cihazının yerini tutar mı..? orasıda muamma... neden mi..? şöyle bir düşünün, acaba sarj cihazımızın kafası neden büyük ve içinde ne var..? onun kafasında olan parçalar, telefonun içine sığar mı..? sığmaz tabi.. peki benzer parça sığdırsalar (voltaj sabitliyeci) sığdırdılar diyelim.. peki sarj cihazının kafasındaki parçaların yerini tutar mı..? arada fark olmaz mı..? peki bu fark (bir usb"den.. bir sarj cihazından sarj olması) bataryanın performansını nasıl etkiler..? yinede emin değilim ve belkide telefonda farklı parçalar bu ölçüyü dengeliyordur.. ama ben riske girmeye korkuyorum çünkü eski telefonumun orjinal bataryasını böyle kaybetmiştim..
belki 1 tane batarya alırım ve orjinal bataryamı riske atmam.. gerçi bu defada telefon riski doğuyor.. kararsızım
bu arada, siyah renk 6303i alanlar kapaklarınız boya atıyor mu..? benim ki grili siyah ama tam siyah olsa daha hoş dururmuydu..? gerçi siyah renk kir tutuyor ve kiri hemen belli ediyor ama neyse![]()

birde ppu yazılım nedir acaba?Hocam birinci seçenek hafıza doludur eğer hafıza kartında boş yerin varsa kaydetme yerini oraya al ikinci seçenek ki büyük ihtimal bu işine yarayacak. Video kamera açıkken şeçenek>ayarlar>video klip uzunluğunu yön tuşları ile en fazla kullanılıyor yap. Senin ki mms tedir...hocam eyvallah çok teşekkür ettim tekrar yükledim ovi ile düzeldi ben tekrar yüklemeye korkmuştum hatta eski sürümünü yüklemeyi düşünüyordum düzelsin diye ama forumlarda eski sürümü yükleyince daha büyük sorunlar çıktıgını gördüm biraz korktum açıkcası aynı sürümü tekrar yüklemeyi. nokia'a ya mail atmıştım aramalarını bekliyordum. nokiadan hızlısın valla daha aramadılar)) tekrar teşekkür ederim telefonumu sorunsuz güncellemiş oldum ...
----------Eklendi 08.04.2011 @ 01:02:05 ---------- Yazıldı 07.04.2011 @ 23:42:18 ----------
bende 6303i classicciyim ama videolar neden 30 sn'den fazla çekemiyorum yardımcı olabilcek birisi var mı????

video kalitesini de yüksek kaliteye alhocam eyvallah çok teşekkür ettim tekrar yükledim ovi ile düzeldi ben tekrar yüklemeye korkmuştum hatta eski sürümünü yüklemeyi düşünüyordum düzelsin diye ama forumlarda eski sürümü yükleyince daha büyük sorunlar çıktıgını gördüm biraz korktum açıkcası aynı sürümü tekrar yüklemeyi. nokia'a ya mail atmıştım aramalarını bekliyordum. nokiadan hızlısın valla daha aramadılar)) tekrar teşekkür ederim telefonumu sorunsuz güncellemiş oldum ...
----------Eklendi 08.04.2011 @ 01:02:05 ---------- Yazıldı 07.04.2011 @ 23:42:18 ----------
bende 6303i classicciyim ama videolar neden 30 sn'den fazla çekemiyorum yardımcı olabilcek birisi var mı????

usb"den sarj olma özelliğini kaldırsalar bile, yine batarya etkilenebilir... çünkü benim eski telefonum 6300 da usb"den sarj olma özelliği yoktu ve buna rağmen batarya perfonmansı acayip düşmüştü... yani ister usb"den sarj olsun, isterse olmasın, sonuç olarak usb kablosu iletken bir kablo ve ben bunun tadını pahalıya ödedim...arkadaşım şarj ve batarya performansı konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. kesinlikle haklısın. iki gün boyunca bilgisayarı telefon üzerinden internete bağlayarak kullandım. tabi mecburen usb genelde takılı durdu ve sonuç mu.. ful mesaj, günde en az 3 saat müzik ve internetle 3 gün iki gece giden bataryam artık ful mesaj 0 int ve az müzikle 2 gün bi gece gidiyor.. aradaki farkı siz görün.. ve ben bu telefonu sırf sarj süresi ve tuş rahatlığı için almıştım ve artık birinci özelliği öldü.. keşke herşeyi düşünen nokia usb den şarjı iptal edebilme seçeneği de koysaydı...![]()