Nokia N900 ile Htc Hd 2 yi karsilastirir misiniz..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SarpDerun

Üye
Sn By_aLpKuN:
Farkettiyseniz ben yazımda HTC HD2 ve Nokia N900 den bahsetmişim. Yani Windows Mobile ve Maemo arasındaki farklar. Şu an kullandığım cihaz HTC HD2 ve üzerinde Android de yüklü. Yani Androide yabancı değilim. Aynı zamanda HTC Desire de kullandım.

Eğer N900 ü aldığınız andaki ayarlarla kullanmaya devam ederseniz performansı o kadarda iyi değil. Fakar bir miktar OverClock ile cihaz HD2 ye bile kafa turar ve yarışır hale gelebiliyor. Ben N900 ü 1200Mhz da kullandım ve cidden performası güzeldi. Tıklayınca bekleme olayı tamamen sizin kullandığınız programlarla alakalı bir durum.
Pil olayına gelince; Bende tam dolu batarya 2 gün gidiyordu. Aktif olarak internet uygulamaları ve konuşma olayını abarttığımda yarım güne kadar düşüyordu ama kim takarki bunu :) Üzernde tam adını ve modelini hatırlamadığım Nokia BL5C (yanlış olabilir) batarya var. Piyasada 5 TL ye almayanı dövüyolar :) Yedekte 3 adet bataryam vardı. 2 gün evvel şarzı 2 gün giden HD2 ye bir çakma batarya alayım dedim adamlar 45TL istediler. Ne diyim daha.
Ekran görüntüsüne gelince. Bu cihazların her ikisininde ekranı aynı. Yani TFT. N900 ün ekranı 800x480px iken Hero da 320x480px ekran var. Renklerin canlılığına gelince kişiye göre değişir.

Bu arada... Android üzerinde Windows 3.1 çalıştırabilirmisin :) N900 üzerinde çalışmayan işletim sistemi yok gibi şu anda. Evet işin içine emilatör sokarsanız ortalık toz duman olur.

N900 ün Carl Zeiss lensinin yanında Hero sanırım susup olutmalıdır :) Ayrıca Dual Led. Oha sana N900..! Birde utanmadan Video Görüşesine de izin veriyor terbiyesiz N900...

Neyse hocam. Yok o ürün yok bu ürün demenin anlamı yok .Telefonda olay şudur: İHTİYACA GÖRE CİHAZ...! Senin ihtiyaçlarına en iyi cevap veren cihaz senin için en iyi cihazdır.

Senin için Hero benim için ise Desire HD .. Tamamen cihazdan beklentilerine bağlıdır bu seçim. Eh tabi birazda cebindeki parayla alakalı bir durum bu :))

İyi günler dilerim

saruman_me

saruman_me

Üye
bence 1 adım önde kulandım dokunuşu daha süper donma falan yapmıyor ama n900 de fazla veri yüklediğinde hantalaşmaya başlıyor..:S

zaleot

Üye
((N900 FOREVER)) derim başka bi şi demem aga:ehe

denizci535

denizci535

Üye
n900 ne yuklersen yukle muthis eger islemciyi overlock yap en az 800mhz en fazla 1**** yap muthis tum bilgisayar cebinde. ben htc hd ve samsung wave kullandim arkadaslar ilk kez nokia kullaniyorum diyeyim yeni cikan tum modeller kullandim bu cihaz herseyin otesi inan sunu belirteyim eger MAEMO6 veya MEGOO bir guncelleme yaparsa bomba olacak. simdi bile bir cok cihaz ile yarisiyor. al nokia kullan omur boyu dedikleri dogruymus gercekten super otesi tabii ben ancak telefonumu n920 ile takas ederim. al nokia n900 hayatin anlam bulsun derim. n900 manyagi olduk vallaha... super otesi...PISMAN OLMASSINIZ...

enolaguy

Üye
Bende N900 derim 32GB dahili hafıza ve bir o kadar da sd kart desteği var bırak dual boot u triple boot bile yapabilir hem android hem maemo hem windows olarak kullanabilirsin, 3G görüşme yapabilirsin, artık kullanılmasa bile hala kızılötesine sahipsin evde TV yi müzik setini kumanda edebilirsin, donma falan yapıyor yavaş çalışıyor videoları göstermiyor menüler yavaş açılıyor yükleme süresi uzun diyen arkadaşlara söyleyeceğim bir şey var

N900 da Over clock falan yapmaya gerek yok çünkü zaten htc kadar hızlı çalışıyor menüleri de aynı hızda geçiş yapıyor yüklemesi de uzun sürmüyor sadece yüklemelerde depoların tümünü tarıyor program uyumluluğunu kontrol ediyor ve her programı yüklemeden önce onun hakkında açıklama sunuyor bu yüzden onu bekleyebiliyorsun ama bu kötü bir durum değil aksine daha iyi bir özellik... Yalnız yavaşlamasına neden olan başka şeyler var onlara dikkat etmek lazım çünkü maemo sonuçta açık kaynak kodlu bir yazılım önüne gelen program yazabiliyor bunların bir test yazılımı birde tamamen deneme safhasında olanları var eğer depo kaydına her depoya gir her programı göster derseniz size geliştirme aşamasındaki programları da yüklemek için aıyor onlardan birini yükleme yaparsanız program belki çalışabiliyor ama yavaşlamaya neden oluyor bunu farkedemezseniz o zaman videolarda da menülerde de yavaşlama o programı fark edip silene kadar devam ediyor, eğer böyle bir hatalı programla döngüye sokmamışsanız video mideo dinlemiyor çünkü sonuçta N900 neredeyse bilgisayarla birebir çalışan bir makine ve hepsinden önemlisi gerçek klavyesiyle 32MB + SD kart desteği ve kızılötesi ile henüz diğer hiçbirinin donanım olarak sunamadıklarını sunmaya devam eden bir makine

Ben sonuçta HTC de kullandım onun avantajı monoblok yapıya ve biraz daha büyük ekranı olması oysa N900 bir defa elinizden düşse kızağı kırılıp bitebilir ama bunun haricinde yok HTC de hızmış N900 yavaşmış bunlar doğru değil sonuçta kullandıkları işlemciler belli GPU ları belli üstelik HTC deki windows zaten bilinen en ağır çalışan yazılım nasıl N900 HTC den daha yavaş oluyor bunlar boş şeyler çünkü ikisinin de hızı aynı aralarındaki tek fark maemo nun windows tan üstün olması ve N900 ün de donanımsal olarak (kızılötesi ve daha yüksek hafıza gibi) HTC den bir miktar ağır basması o kadar

• Beğen
Tepkiler: asidj
denizci535

denizci535

Üye
enaloguy aynen katiliyorum.... overlock sadece internete girecegim icin yapiyorum... baska zaman 600mhz de kaliyor cihaz...
yani n900 emin olun hd2 den bile cok guzel kizmayin hd2 kullandim fazla yuklemelerde kasiyordu rest atmaktan biktimdi... tek zevkli yonu internette gezinmekti ondan zevk aldim... ama n900 tam zevk veriyor insana.... ve tam gaz devam....

erdeklin900

Üye
slm arkadaslar bende htc hd ve htc hd2 kullandim suan elimde n900 war. bu yorumu bile n900 girip yaziyorum:)htc hd2 guzel telefon fakat ekran cozunurlugu pek iyi degildi. telefonu fazla kurcaladiginda arka kapagi baya isiniyordu. fazla program yukledignde kasma yapabiliyordu ve donuyordu ya tele reset atiyordum yada pilini cikartiyordum. eee birgun telefon kendi kendine arama yapmaya basladi kamerayi acarken donup kapanip acilmaya basladi anladim ki telefon gidici:)2 ay kullandim tel bitti. mesajlari silmeye kalkiyorsun onda bile donma yapiyordu. birde samsung galaxs s kullandim o cihazdan cok memnundum ama satmak zorunda kalmistim paraya ihtiyacim wardi. samsung ekran olarak kendini asmis film izliyordum sanki ekrandan cikicak gibi oluyordu adamlar. oyunlarida guzeldi hic donma takilma yapmiyordu. arkdaslar bu telefon dunyasinin sonu yok vala:) simdi elimdeki cihaz n900 ama pek kullanamiorum oyun yukleyemiorum acikcasi pek beceremedim. htc desire hd yi merak ediorum belki n900 satarim

denizci535

denizci535

Üye
su batarya n900 e coook sey kaybettiriyor...

asidj

asidj

Üye
    Konu Sahibi
bitip kapali sarj edince hic ellemessen 2,5 gun gidiyor..

denizci535

denizci535

Üye
benim ki topu topu 12 saat en fazla... Hic dokunmadan... Hemde...

NR6630

NR6630

Üye
benimki en fazla 6-7 saat gidiyordu azcık kullansam bile:ehe

enolaguy

Üye
benimki en fazla 6-7 saat gidiyordu azcık kullansam bile:ehe

Denizci ile seninkini anlamadım gitti ya tamam şarjı standart telefon gibi çok uzun dayanmıyor mesela bir e 52 ile kıyas bile olmaz ama benimki her halikarda 1 günü tamamlıyor öyle gün içinde şarja falan takmıyorum sabah 8-9 da alıyorum gece 12 de şarja takıyorum taktığımda hala yeşilde oluyor. Bıraksam sabaha kadarda çalışır Sizinkiler aşırı over mıdır yoksa bataryanızmı bozuktur nedir anlamadım ? Yada bir örnek vereyim bende galaxy s de var onunla tamı tamına aynı dayanıyor bataryası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt