Olmalıdır.
Amsterdamdaki model örnek alınmalı ve bazı cafelerde satılmalı, kullanmak isteyenler buralardan temin etmeli. Esrar maddesi uyuşturucu kapsamından çıkarılmalı aslında. Detaylı bir inceleme yaptığınızda esrarın uyuşturucu değil sakinleştirici, ilham verici bir madde olduğunu göreceksiniz. Esrar maddesinin bağımlılık seviyesi ise sigaradan daha düşük. Esrar, kokain ve extacy uyuşturucu kapsamından çıkarılmalıdır diye düşünüyorum. Bu maddeleri bulmak, kullanmak çok kolay ben şuanda gecenin 01:40 ında dışarı çıkıp bu maddeleri yarım saat içinde temin edebilirim. Ama sigaram bitse sabahı beklemem gerekecek !!!
Bazı arkadaşlarımız duygusal yaklaşmış olaya direk yasak olmalıdır vs. yorum yapılmış aslında sevinmek gerek bu yapılan yorumlara çünkü genç arkadaşlarımızın bu tür maddelerden uzak durduğunu görmek beni mutlu ediyor. Yasak olmalıdır mantığıyla hareket edersek veya din açısından bakarsak olaya sigara ve alkolde yasak olmalıdır. ketçap, kola, tuz, yağ bunlarda insan bedenine zarar verdiğine göre bunlarıda yasaklamak gerekir.
Müslümanlıkta kimseyi hiçbişey için zorlama yoktur, isteyen istediğini yer, içer, yapar onu sorgulamak, peşine düşmek kulların işi değildir. Kimin ne kadar müslüman olduğunu sadece Allah bilir, Bu konuya din karıştırmayın o yüzden.
Ama kullananlar açısından değerlendirdiğimizde olay hayli trajik oluyor.
1-2 gram esrar almak için ipsiz sapsız kopukların bulunduğu mahallelere girmek zorunda kalınıyor. Mecburen arkdaş çevreniz bu insanlara doğru kayış yapıyor. Polisin genel bir kontolünde üstünüzü aramasıyla esrar yakalatıyorsunuz 1 içimlik esrar yüzünden hayatınız kararıyor.
Bu problemin çözümünde Ata Emir gibi genç avukatlarımız devreye girmeli, tıpkı Hollanda'da olduğu gibi sorunun kaynağına inip, bunu kökten çözmeli.