Uyuşturucu Serbest Bırakılmalı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
biz müslüman bir milletin torunlarıyız bizim alkol, sigara ve haram olan herşeyden uzak durmamız gerekirken bide bunlara imtiyaz mı? göstereceğiz... zaten miller sigara ve alkol tüketerek yeteri kadar kafalarını iyi yapıyorlar uyuşturucu eksik kalsın bari git iç iç sonra gelip bayramda namaz kıl müslümanım diye gezin... bu tür fikirlerden uzak durun...

Harikasın isa abi :) bu yoruma rep vermek isterdim :oke:

yeni sürüme geçince ilk işim bu yorumu beğenmek olacak :ehe

zaza

zaza

Üye
Harikasın isa abi :) bu yoruma rep vermek isterdim :oke:

yeni sürüme geçince ilk işim bu yorumu beğenmek olacak :ehe
boşver kafanı yorma :)

hani geçenler alkol tüketimi bazı yerlerde kısıtlama gelmişti yok bilmem çok saçmaymış gibi tüm türkiye tepki gösteriyordu başbakana yav adam size iyilik yaptı sizi daha fazla günah işlemekten kurtardı siz kimin torunlarısınız bi geriye hiç baktınızmı osmanlı döneminde sen içkiye bulaşsan sana al içmi diyeceklerdi ne çabuk unuttun dedelerinin o güzel sözlerini ne kadar çabuk şeytanla arkadaş can ciğer oldun?

greenmile

greenmile

Üye
her koyun kendi bacağından asılır günahımda sevabımda benim olsun,başkaları kurtarmasın beni gerikirse günahkar olmasını da biliriz biz:)

broo07

broo07

Üye
biz müslüman bir milletin torunlarıyız bizim alkol, sigara ve haram olan herşeyden uzak durmamız gerekirken bide bunlara imtiyaz mı? Göstereceğiz... Zaten miller sigara ve alkol tüketerek yeteri kadar kafalarını iyi yapıyorlar uyuşturucu eksik kalsın bari git iç iç sonra gelip bayramda namaz kıl müslümanım diye gezin... Bu tür fikirlerden uzak durun...

cvp budur işte :d kesinlikle olmamalı diyorum bende ama millet serbestmiş gibi parklarda bahçelerde ot çekmeye başladı bile

Samsun55''

Samsun55''

Üye

hani geçenler alkol tüketimi bazı yerlerde kısıtlama gelmişti yok bilmem çok saçmaymış gibi tüm türkiye tepki gösteriyordu başbakana yav adam size iyilik yaptı sizi daha fazla günah işlemekten kurtardı siz kimin torunlarısınız bi geriye hiç baktınızmı osmanlı döneminde sen içkiye bulaşsan sana al içmi diyeceklerdi ne çabuk unuttun dedelerinin o güzel sözlerini ne kadar çabuk şeytanla arkadaş can ciğer oldun?

:evet::evet:

minoo

minoo

Üye
Yahu konu uyuşturucunun serbest olup olmaması. Din nasıl girdi yine işin içine?

OğuzcanAbi

Üye
Çeşidine göre değişir, esrar, kokain gibileri beyaz kadar etkili değil. Bunlar serbest olabilir, ama damardan alınanlar özellikle beyaz olan kesinlikle yasak olmalı..

Ancak serbest bırakılanların da halka açık yerlerde içilmesine müsaade etmek uygun olmaz. Bu konuda mekanlar belirlenmeli, sıkı denetim olmalı. Hatta mümkünse fişlenmeli; belirli aralıklarla sağlık kontrolünün yapılması amacıyla.

çok çok çokk katılıyorum .d

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Olmalıdır.
Amsterdamdaki model örnek alınmalı ve bazı cafelerde satılmalı, kullanmak isteyenler buralardan temin etmeli. Esrar maddesi uyuşturucu kapsamından çıkarılmalı aslında. Detaylı bir inceleme yaptığınızda esrarın uyuşturucu değil sakinleştirici, ilham verici bir madde olduğunu göreceksiniz. Esrar maddesinin bağımlılık seviyesi ise sigaradan daha düşük. Esrar, kokain ve extacy uyuşturucu kapsamından çıkarılmalıdır diye düşünüyorum. Bu maddeleri bulmak, kullanmak çok kolay ben şuanda gecenin 01:40 ında dışarı çıkıp bu maddeleri yarım saat içinde temin edebilirim. Ama sigaram bitse sabahı beklemem gerekecek !!!

Bazı arkadaşlarımız duygusal yaklaşmış olaya direk yasak olmalıdır vs. yorum yapılmış aslında sevinmek gerek bu yapılan yorumlara çünkü genç arkadaşlarımızın bu tür maddelerden uzak durduğunu görmek beni mutlu ediyor. Yasak olmalıdır mantığıyla hareket edersek veya din açısından bakarsak olaya sigara ve alkolde yasak olmalıdır. ketçap, kola, tuz, yağ bunlarda insan bedenine zarar verdiğine göre bunlarıda yasaklamak gerekir.
Müslümanlıkta kimseyi hiçbişey için zorlama yoktur, isteyen istediğini yer, içer, yapar onu sorgulamak, peşine düşmek kulların işi değildir. Kimin ne kadar müslüman olduğunu sadece Allah bilir, Bu konuya din karıştırmayın o yüzden.
Ama kullananlar açısından değerlendirdiğimizde olay hayli trajik oluyor.

1-2 gram esrar almak için ipsiz sapsız kopukların bulunduğu mahallelere girmek zorunda kalınıyor. Mecburen arkdaş çevreniz bu insanlara doğru kayış yapıyor. Polisin genel bir kontolünde üstünüzü aramasıyla esrar yakalatıyorsunuz 1 içimlik esrar yüzünden hayatınız kararıyor.

Bu problemin çözümünde Ata Emir gibi genç avukatlarımız devreye girmeli, tıpkı Hollanda'da olduğu gibi sorunun kaynağına inip, bunu kökten çözmeli.

zaza

zaza

Üye
dinle alakası baya çok çünkü şuan tüketilen ve sürekli yaygınlaşan haram olan bişeyden bahsediliyor uyarmak suçmu gerçi kimsenin uyacağını sanmıyorum ama ben görevimi yaptım.

minoo

minoo

Üye
Murat demisti sanirim, katiliyorum. Ben doldurur, ben icerim. Gunah benim, kime ne?

Her konuda dini cikariyorsunuz öne. Sonra da konu amacindan sapiyor.

zaza

zaza

Üye
biz sadece uyarımızı yapıyoruz illa içmeyecen diye engel mi yapıyoruz sonuçta herkeesin günahı kendine bilgilendirmekmi yanlış yargılamamk mı?

--------------- Ekleme ---------------

şunu da eklemek isterim Peygamber efendimiz (sav) insanları doğru yola götürmek için çok çaba vermiş bir peygamberdir. o kadar çok uğraş verdi ki anlatmama gerek yok biz burada sadece bir uyarı yapıyordukki hemen tepki geldi peki peygamberimiz uyarıcı olarak gönderilmeseydi ne olurdu dünyanın hali ben uyarmasam o uyarmasa nerde kalır müslümanlık dinle ne alakası var diyorsunuz? her türlü alakası var senin haram yemen içmen yada bunları yapmaman hepsinin bir amacı var dünya ya bir insan boşuna gönderilmez her insan bir yerde birşeyleri amaçlar.

ama din konusunu bu kadar büyüteceğinizi düşünmemiştim.

greenmile

greenmile

Üye
ben birşeyi kullanırken o şeyin dini yönden caiz olup olmamasına bakmaktan çok kendi sağlığıma uygun olup olmadığını kendimce değerlendirerek kullanırım,zaten biraz mantıklı düşünürsek vücuda zarar veren birşeyin dini yönden de uygun olmayacağı aşikardır.Onun için her konuda dini ön plana çıkarmayalım.Unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.

zaza

zaza

Üye
neyse cevap vermiyeceğim ne zaman böyle tartışmalara girdim hep uyarı aldım...

greenmile

greenmile

Üye
hakaret etmeden tartıştığımızda bir sorun olmaz zaza ayrıca tartışmak kötü birşey değil tabiki saygı sınırlarını zorlamadığımız sürece:oke:

Perfect!

Üye

Murat demisti sanirim, katiliyorum. Ben doldurur, ben icerim. Gunah benim, kime ne?

Her konuda dini cikariyorsunuz öne. Sonra da konu amacindan sapiyor.

yaptığın her yorum altına imzamı atarım...

dinle ne alakası var... içenin kendi sorunu.
eğer sen dinine çok bağlı biriysen yapma. yapana karışma hakkında yok.
nasıl ibadet yapılmasına karışılmıyorsa....

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
biz müslüman bir milletin torunlarıyız bizim alkol, sigara ve haram olan herşeyden uzak durmamız gerekirken bide bunlara imtiyaz mı? göstereceğiz... zaten miller sigara ve alkol tüketerek yeteri kadar kafalarını iyi yapıyorlar uyuşturucu eksik kalsın bari git iç iç sonra gelip bayramda namaz kıl müslümanım diye gezin... bu tür fikirlerden uzak durun...

Atası müslüman adam atası gibi olmak zorunda mı?
Din açısından uyarmak müslümanlığın görevidir, doğrudur. Ama içen adama da dini dayatmak olmaz.
Uyardın, bitti.. Gerisi yaratan ile kul arasındadır. İçmek istiyorsa içer, istemiyorsa içmez.

'müslümanım diye gezin' lafı da haddine değil. Yaratan müslümanlığı sorgulamayı kimseye vermemiştir. Sen böyle yapıp da ondan sonra neden böyle tepki gösteriyorsunuz diyemezsin.

Böyle karşılaştırma mı olur İsa? Osmanlı Devleti Orta Çağ'ın devleti, biz Uzay Çağı'nı da geçtik, Bilgi Çağı'ndayız.. Bu demek değil ki, insanlar dinden çıksın; dinin yasakladıklarına karşı çıkıp da yapsın. Ancak, uymak istemiyorsa da kendi tercihidir. Çağımızın anlayışı budur; senin Ataların dediklerine göre yaşaman da kendi tercihidir, diğerinin bunları yapmaması da kendi tercihidir.

Bu arada, anam-babam benim içkime karışmıyorsa; başbakan buna hiç karışamaz. Yaptığı da iyilik değil, kendi istediğidir.. "22 yaşındaki ruhsatlı silah sahibi O.M. kendisine içki satmayan tekel bayii sahibini öldürdü" diye haber duyunca iyilikten maraz mı doğar diyeceksin?

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Nasıl bazı şeylerde ; ' yok bizim kültürümüze uymuyor , yok halkımız bunları kabullenemez , yok öyle yok böyle ' deyip toplumsal normlara göre davranılmasını istiyorsanız eğer , dini normları da göz ardı edemezsiniz! Bakıyorum da herkes özgür falan deniliyor. Ayıp!

Starsley

Kesinlikle olmamalı

buketcik

buketcik

Üye
arkadaşlar avrupada bir çok ülkede uyuşturucu serbes fakat tütün yasak.bizde avrupa birliğine sözde gireceğizya belki bizdede serbest ederler...amsterdam ve hollanda gibi bir çok ülkede serbestce satılıp alınabiliniyor kullanlar sigara ,kola içer gibi rahatlıkla kullanıyorlar. kanaatimce ülkemize girmemesini arzu ederim.ben hayır diyorum

greenmile

greenmile

Üye
amsterdam hollanda'nın başkenti zaten,ayrıca hollanda'da eşcinsel evlilikta serbest bu olayın ab ye girmekle alakası yok zaten ab ye girmek gibi bişeeyde söz konusu değil:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...