objektif ol diyorsun saçmalıyorsun ??
*bu işler araştırmayla olmuyor , maliyetine bakarsak n8 ve iphone4 fiyat olarak aynı bu açıdan ne diyebiliriz ozaman?? kullanılan malzemeler şirketler farklıysa samsungda ve fiyat bu yüzden fazlaysa bunu nasıl açıklayabiliriz ? n8 in ve iphone 4 ün parçalanmış hali ve fiyat listesi yayınlanmış kalitesini görebilirsiniz
*lensi kesinlikle daha iyi değil zeiss lensle karşılaştırılmaz bile kaldıki daha iyi ışık alan 1/1.83 lük lens var bu oran wavedekinden daha büyük , birde video çekimine deyinseydiniz n8 ile 7dakikalık bir çekim 561mb kaplıyor , eğer sesi 256aac ye yükseltirseniz mb dahada yükseliyor artı çift mikrofon ses alıyor ve ortalama 12 mbps de çekim kalitesi . şimdi wavele çektiğin videoların değerlerine gir bak bakalım 64aac ve mono, objektif olalım diyorsun bende asla kötülemiyorum bak sadece kendin değerlendir
*telefon kasmıyor kesinlikle insanları yanlış yönlendirmeyin n8 hakkında .
*symbian ölmedi tamamen satın alındı geliştirildi tekrar kodlandı bu sefer tam açık kodlanmadı 3x hızlandırıldı bu sayede cpu istem hızı düşürüldü 800 lük cpu 680 e düşürüldü( ki bence bir cortex in yerini alamaz asla n900 den biliyorum)
*bada linux ama maemo(linux) gibi tam açık kod kaynaklı değil yinede hızını tamamen cortex,bada,powersgx 540 a bağlı , öte yandan n8 bu işi daha dandik bir cpu daha iyi bir gpu yonga ve yeni kodlanmış sistemle çözdü sonuç iki cihazda bir şekilde iyi performans gösteriyor iki seçimde dediğiniz gibi kişilerin zevkine kalmış . ama n8 alırken hdmi,dolby plus 5.1,usb den flaş bellekleri bağlama,12 megapixel ve gerçekten çok iyi video çektiği için aldım birde çok sağlam bir gövdesi var ..
--------------- Ekleme ---------------
merak etme dostum wave i uzun süreli kullanmadım ama hocamdan inceledim çok güzel bir cihaz abartmassan iyi olur ama sonuçta galaxy s kullandım sattım(ki düştüğü için sattım satmazdım yoksa gerçekten çok güzel cihazdi) n900 kullanıyorum ne nasıldır bu işleri yeterince iyi biliyorum özelliklede n900 e android2.3 yüklerken aklıma gelmişti galaxy s

n8 in dokunmatiği çok iyi dostum ön yargılı olma kendin dene sonra paylaş bilgi biraz incelemen lazım o cihazı arayüzü çok yanıltıyor ama cihaz farklı