Lisede kız-erkek öğrencilere 45 cm uygulaması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Lisede kız-erkek öğrencilere 45 cm uygulaması
Mersin’deki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden daha fazla yaklaşmamalarının istendiğini iddia eden veliler, okul önünde toplanarak uygulamayı protesto etti.

İddiaya göre, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü İbrahim Tol, 2010-2011 eğitim yılının başlamasıyla birlikte, erkek ve kız öğrencileri sürekli sözlü şekilde uyararak, birbirlerine 45 santimetreden fazla yaklaşmamalarını istedi. Öğrenciler, bu durumu velilerine bildirdi, velilerin girişimleri de sonucu değiştirmedi.

’YEMEKHANELERİMİZ BİLE AYRILDI’

Bu sabah okul önünde toplanan kız ve erkek öğrencilerle, velilerden oluşan yaklaşık 100 kişi, uygulamayı protesto etti. Alkışlarla eylem yapan grup, birbirlerine 45 santimetre uzaklıkta durarak fotoğraf çektirdi. Bu uygulamanın kendilerini okuldan soğuttuğunu belirten öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Bu okula yeteneğimiz sayesinde geldik. Amacımız bilinçli birer sanatçı olmak. Ancak, bizi erkek ve kız diye ayırıyorlar. Bizler insanız. Okulda yemekhanelerimiz bile ayrıldı. Erkek ve kız öğrenciler birbiriyle konuşamıyor. Okul yurdunun içerisindeki erkek ve kızların kaldığı bölümler demir parmaklıklarla ayrıldı. Yurt binasının bir kapısı olmasına rağmen, erkekler sağ taraftan, kız öğrenciler sol taraftan içeri alınıyor. Eskiden bireysel aldığımız enstrüman derslerine bu sene 3 öğrenci birden giriyor. Çizme giymemiz bile okul idaresi tarafından yasaklandı. Etek giyen kız öğrenciler için sıraların önüne ek tahta yapıldı."

1954’TEKİ FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Okulda torunu okuyan, adını açıklamayan yaşlı bir kadın veli, aynı okulda 1954’te ilkokul olduğu dönemde çekilmiş kız- erkek öğrencileri bir arada gösteren fotoğrafı göstererek, "Sene 2011. Bu çağda bu kafa ile bir eğitim. Çok yazık" dedi. Okul Müdürü Tol ile görüşmek isteyen, ancak, bunu gerçekleştiremeyen veliler, "Kendisi çocuklarımıza ’Birbirlerine 45 santim yaklaşmamaları’ ile ilgili bir bildiri olduğunu söylemiş. Biz de bunu kendisine sorduk. Ama cevap alamadık. Böyle bir şey laik Türkiye Cumhuriyeti’nde olabilir mi?" diye konuştular.

Okul Müdürü İbrahim Tol bu konuda görüşmeyip, okuldan dışarı çıkmazken, eylem nedeniyle okula gelen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ise soruları yanıtsız bıraktı.

• Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil ve Denetim_Masası

Necmati

Necmati

Üye
:hmmm

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bana böle diyecekler off:D Şeriatla mı yönetiliyoruz arkadas ya ne kız erkek ayrımı

Revengeful

Emekli Yönetici
Öyle şey olurmu ya :ehe

maxirabit

maxirabit

Üye
Okadar kişi arasından toplam 100kişi protesto etmiş gerisi koyun heralde:hmmm

Burak

Üye
    Konu Sahibi
kardeşce takılmak varken neden uzak duralım :D

zaza

zaza

Üye
belki pek kardeşçe geçmiyor o takılmalar:ehe

Burak

Üye
    Konu Sahibi
off sorma :D :naughty:

batuone

Üye
saçmalık yaw :birak:

Samsun55''

Samsun55''

Üye
benimde kız kardeşim var iyi olmuş :)

greenmile

greenmile

Üye
öyle şey mi olur ya sanki imam hatip

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
imam hatip de bile serbest:D bisi demiolar

Revengeful

Emekli Yönetici
Kız erkek eşitliğine karsı çıkanları kiniyoruz :bann:
:D

Burak

Üye
    Konu Sahibi
:ehe:ehe

bizim okulda öle bişey olsa duvarlarda tırnak izi olurdu hep :hmmm

(duvara tırmanacagımız için) :D

kpln04

kpln04

Üye
oda bişey mi bizim okulda da 31 cm (burhan dedi yan yana yürümeyin

Mert

Mert

Üye
Böyle müdür mü olur bee :birak:

aRdiLê

aRdiLê

Üye
Bence çok güzel bir uygulama böyle devam etmesini çok isterim çünkü bu çok güzel bir karar ve yerinde bir karar.Okula gidende okumaya gitsin onunla bununla konuşmaya değil orası sonuçta okul cafe değil aileleri ne emekler harcıyor okusunlar diye ama kimi okuyor kimide okulu bahane edip erkek yada kız arkadaş arıyor tam yerinde bir karar olmuş bence !..

greenmile

greenmile

Üye
Bence çok güzel bir uygulama böyle devam etmesini çok isterim çünkü bu çok güzel bir karar ve yerinde bir karar.Okula gidende okumaya gitsin onunla bununla konuşmaya değil orası sonuçta okul cafe değil aileleri ne emekler harcıyor okusunlar diye ama kimi okuyor kimide okulu bahane edip erkek yada kız arkadaş arıyor tam yerinde bir karar olmuş bence !..

her türlü pislik senin istediğin gibi baskıcı toplumlarda oluyor zaten.Karşı cinse direk o gözle bakan insandan hayır falan gelmez ve benim gözüm de ottur öteki tarafa da ot olarak gidecektir boşuna oksijen insanfı anlayacağın.Bir bayan olarak senin böyle düşünmen bence daha vahim.Bi erkek olarak kadın erkek eşitliğini savunurken,bir bayanın iyi olmuş demesi garip doğrusu.İnsanlara kadın erkek ayrımı yapmadan eşit gözle bakmayı öğrenmeliyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...