4 Ülkeden Gelen 40 Öğrenci Hakkari'de Buluştu

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
4 Ülkeden Gelen 40 Öğrenci Hakkari'de Buluştu


Hakkari Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği (AB) Eğitim, Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen proje kapsamında, farklı ülkelerden 40 orta ve üniversiteli genç Hakkari'de buluştu. Hakkarili gençlerle bir araya gelen 4 ülkenin öğrencileri, Hakkarili öğrencierin sergiledikleri kına gecesi ve kentin kültür, gelenek görenek ve doğa güzelliklerini yansıtan slat gösterisini ilgiyle gizledi. Yabancı ülkelerden gelen gençler, daha sonra yöresel kıyafet giyen Hakkarili gençlerle birlikte halay çekti.

Hakkari Üniversitesi Projeler Biriminin Gençlik Programı kapsamında sunduğu 'Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol Projesi' Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edildi. Proje kapsamında, farklı ülkelerden 40 orta öğretim ve Üniversiteli öğrenci, dün akşam Hakkari'de biraraya geldi. Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Mısır'dan gelen örenciler, bir otelde ağırlandı. Hakkarili öğrenciler, gelen yabancı öğrencileri için yabancı dillerde Hakkari'nin kültür, gelenek- görenek, sosyo-ekonomi, doğa güzellikleri hakkında bilgilendirdi. Gelen öğrencilere bıtım kahvesini ikram eden Hakkarili öğrenciler, yabancı kız öğrencilere boncuk, erkek öğrencilere tesbih hediye etti.
Hakkari'nin düğünlerini yansıtan kına gecesinin canlındırdığı dostluk gecesinde, yabancı ülkelerden gelen öğrenciler ilgiyle izledi. Kürtçe şarkılar eşliğinde kınaların yakılıp gelin ve damadı etrafında halay çeken yöresel kıyafetli kızlar, daha sonra gelin ve damadın eline kına sürüp, yabancı öğrencilerle birlikte halay çekti.
Ukrayna'dan gelen öğrencilerin sorumlusu olan Tarih Öğretmeni Genadiy Sulimov, Hakkariyi ve Hakkarili insanları çok sevdiklerini söyledi. Sulimov, "İlköğretim okulunda Tarih öğretmenliğini yapıyorum.Buraya gelmeden önce Türkiye ve Doğu bölgesi hakında çok az bilgiye sahiptik. Buraya geldikten sonra fikirlerimiz artık değişmeye başladı. Bana sorsalar buranın öncelikle yollarını yapar, 5 yıldızlı oteller açmak isterdim. Bura ayrıca da kayak merkezini açıp reklamını yapardım. Hakkari'nin çok güzel doğa güzellikleri var. Ama bugüne kadar hiç tanıtılmamış. Bundan sonra inanıyorum ki çok sayıda Rus turist buraya gelmek için istekli olacaklar. Burada bulunduğum için çok mutluyum. Bu projeyi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Barış sürecini değerlendiren Sulimov, buraya gelişlerinin amacı öğrencilerin değişim yapması ve birbirleriyle dostluk kurmaları olduğunu da kaydederek,"Son zamanlarda Hakkari'de meydana gelen değişiklilerler, bu bölgenin önemine vesile olacak. Bu barış süreci ile birlikte inanıyorum ki, bölgede daha iyi şeyler olacaktır" diye konuştu. - Hakkari
 


Üst Alt