Her Zaman Aynı Sorun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Her Zaman Aynı Sorun
Arkadaşlar nerden baksanız pc'me ayda 1 temizlik yapan birisiyim. ( Hem donanımsal hem yazılımsal )

Yani virüs taraması , gereksiz dosya temizliği yapıyorum kasayı açıp temizliyorum vb.

Son geçen yaptığım temizlikte bir sorun oldu :

Normalde açilişi 30 sn'yi bulmayan Windows XP ( SP3 - ORJ ) 2 dakikada bile açilamaz oldu ( Windows daha uzun sürede yükleniyor daha sonra siyah ekran geliyor , en sonunda mouse çıkıyor ve pc açiliyor )

ve DVD sürücüm çalişmiyor . Düğmesine basıyorum yeşil ışık yanıyor o kadar. Bilgisayarımdan çıkar diyorum olmuyor, güvenlik deliğinden iğneyle açiyorum , kapama tuşuna basıyorum içeri çekmiyor. pc ye reset atiyorum başlangıçta çekmiyor.

C diskine disk denetleme yapiyorum nerden baksanız yarım saat sürüyor. ayrıca Anakartımda Sata girişlerine dvdmin ve harddiskimin takılı olduğu turuncu kablolar war. Bunları çıkarıp üfleyip takıyorum ayrıca dvdmin enerji kablosuda çıkarıp temizleyip takıyorum ancak öyle düzeliyordu.

Şimdiki temizlikten sonra da aynı sorun oldu , daha önce yaptıklarımı yaptım düzeldi.

BUNUN SEBEBİ NEDİR ? DAHA KOLAY BİR ÇÖZÜM YOLU VEYA OLMAMASI İÇİN BİR YOL VARMI ? YARDIM EDECEK HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca bu sorunla karşilaştığım ilk temizlikte sadece yazılımsal temizlik yaptım .

Kasayı açtığımda pek toz göremedim . İşlemci fanını söktüm onu temizledim o kadar.

2. kez karşilaştığımda yani bugün kasa fanlarından birini söktüm . Arkadaşlar demişti üzerinde devirleri yazıyordur diye. ona bakmak için söktüm , işlemci fanını vb. ellemedim , kasayı temizlemedim .

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
temizlikten değil.Gün geçtikçe gec acılır işletim sistemi.Sen ne kadar temizlik yapsanda bilgisayarına bir sürü şeyler yüklüyorsun

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
ya bnde düşündümde sadece kasayı son 2 açışımda yaptı. Üstelik tek windows yavaşlamıo , windows açilmayinca dvd sürücüde açilmiyor :S :D Ne biçim bir çelişkiyse :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
acılınca dvd calisiyormu bari

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
evet evet. sadece o kabloları söktürüp temizlettiriyor. :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
:hmmm

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
yani şey , disk denetlemeden sonra windows açiliyor fakat dvd hala çalişmiyor. Daha sonra kasayı tekrar açip dvdnin veri ve enerji kablosunu söküp temizliyorum , yerine takıyorum . Ancak öyle çalişiyor.

Burak

Üye
yani şey , disk denetlemeden sonra windows açiliyor fakat dvd hala çalişmiyor. Daha sonra kasayı tekrar açip dvdnin veri ve enerji kablosunu söküp temizliyorum , yerine takıyorum . Ancak öyle çalişiyor.

temassızlık yapıyor olmasın ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
eet ide yada molex kablosunda faln bozukluk olmasın?

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
1. PC'ye Format At ;)

2. Donanımların Tam Takıldığını Kontrol et ;)

Eğer Sorun Dewam Ediyor İse

3. Autorun Virüsü Olabilir Ve Her Diske Bulaşıcıdır. Autorun Virüsünü Bulmanın Ve Temizleme Yöntemi PC Yazılım Destek Bölümünde Mevcut ;)

Yine Böyle Sorun Çıkıyorsa Bu Konunun Altına Yorum Yaz Takip Edeceğim ;)

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
şu anda sınavlarım başladığından günlük face-maxicepe falan giriyorum , pc ile çok ilgilenemiyorum. Fakat şöyle özetliyeyim :

- Kasayı açınca sata kablolarına dokunmuyorum , neden kasayı açtığımda olduğunu anlamış değilim

- Windowsun açiliş sorunu sadece disk denetlemeyle düzeliyor.

- Ayrıca tüm boş zamanlarımda advanced system care ve nod32 ile tarama yapiyorum.

Son 3-4 yapışımda nod32 ' ye birşey rastlamadı.

Ayrıca dvdmi birkaç kez söktüm ( güvenlik deliğinden açabilmek için ) tekrar taktım. Zaten vidalı değil , bi mandal var onun indiriyorsunuz o kadar.

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Virüs Bakımından Nod32 Ye Hiç Güvenme :S En İyisi Kaspersky İnternet Security Veya AVG İnternet Security ;) Autorun Virüsü Olabilir :) Bazı Yüklediğin Programları Bilgisayarı Kapatıp Açınca O Yüklediğin Program Hiç Hata Vermezken Vermeye Başlarsa Autorun Veya AutoPlay Virüsüdür ;)

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
fakat dediğim gibi , kasayı 1 ay açmasam o sorun 1 ay olmuyor , kasayı açıyorum anında yapmaya başlıyor. Açıkçası virüsten şüphelenmiyorum

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Hmm Senin Sorunun Kasanın İçinden Kaynaklanıyor O Zaman :) Anakart'a Jel Sürmen Gerekiyormuş Bilmem Neresinede Macun Çekecekmişin :D Sorun Öyle Düzeliyor ;)

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ne alaka jelle cd sürücünün:D jel dediğin şey işlemciye sürülür ısınmasın diye.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
evet ya bi işlemciye sürülen macun var bide cd temizleme jeli var benim bilddiğim :D

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar hazır denk gelmişken sorayım dedim , intelin stok fanlarında ( Lga 1156 , İntel Core i3 540 3.06 ghz ) PWM desteği bulunuyor mu ?

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Yahu Ben PC'nin Hızını Artırmak İçin Dedim Bu Yöntemleri :D CD İçin Demedimki :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt