Akşam benim 5800 ımda yaklaşık 30 cm yüksekten suya düştü,hiç yapmadığım birşeyi yapıp telefonu gömleğimin cebine koymuşum , yolun ortasından akan bir su kanalı var çok derin değil ama rahatlıkla telefonu gömecek kadar ve akıntılı bir su tesadüfen bakınırken su kanalının yanında bir sallangoz gördüm susamış herhalde su içiyor diye bir süre gözledim ama su içmeyip sürekli sağa sola bakıyordu anladımki karşıya geçecek ama sudan dolayı geçemiyor ,hayvanı alıp suyun karşısına geçirmek için eğildiğimde 5800 gömleğimin cebinden düştü çabuk almaya yada yakalamaya çalışırken daha da kötü olup suyun içinde birkaç takla attı en son ykaladığımda telefonun kılıfının açık tarafı suyun akıntısına karşı idi hemen telefonu alıp kılıfından çıkarttım kılıftan çıkarken bile telefonla birlikte kılıftan yarım bardak su çıktı

) ama 5800 çalışıyordu, hemen telefonu kapattım arkasını açıp bataryasını çıkarttım ama son saniyede anlamsız bir titreşim oldu neyse 5800 ı iyice sildim ama her yerinden su süzülüyordu,yaklaşık 1 saat süzüldükten sonra saç kurutma makinası ile iyice kuruttum ,pili taktım açıldı ama pin kodunu giremiyorum tuşlar farklı 5 e basıyom 2 yazıyor 7 ye basıyorum 3 yazıyor ,tekrar pili çıkarttım kurutmaya devam bi süre sonra tekrar pili takıp açtım çalıştı amma şebeke çekimi zayıftı,çok geçmeden ekran açılıp kapanmaya ve telefon titremeye başladı ,üzüldüm tabi 500 tl nede olsa yine pili çıkarttım saç kurutma makinasının karşısına koydum çevire çevire 1 saat kadar daha kuruttum pili taktım ve normal şekilde çalışmaya başladı birazada kendi kurusun diye yine pili söküp yaklaşık 10 saat çalıştırmadan beklettim az önce açıp tüm fonksiyonlarını kontrol ettim çalışıyor,içinde su kalmışsa buharlaşsın diye wifi den spb tv yi çalıştırıp bir tv kanalı açtım ve şarz a bağladım bu programda tel daha fazla ısındığı için kalan su varsa buharlaştırır diye düşündüm,bu arada yukarıdaki yazıları okuyunca acaba bu akşamda pirinç e mi gömsem diyorum...