kuzenimin 5800 suya düştü ve kurtardım nasıl mı konuya gel

Sponsorlu Bağlantılar

anisti

anisti

Üye
doktor gibi operasyon yapmışsın ya

hustek

Üye
bunun için konu acmaya ne grek var kı bnları blmeyn var mı?

furkan5800

furkan5800

Üye
    Konu Sahibi
çoq biliosan senyazsaydın ayrıca bilmeyen olabilir unutmaki bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp:oke:

asadmavi

asadmavi

Üye
Akşam benim 5800 ımda yaklaşık 30 cm yüksekten suya düştü,hiç yapmadığım birşeyi yapıp telefonu gömleğimin cebine koymuşum , yolun ortasından akan bir su kanalı var çok derin değil ama rahatlıkla telefonu gömecek kadar ve akıntılı bir su tesadüfen bakınırken su kanalının yanında bir sallangoz gördüm susamış herhalde su içiyor diye bir süre gözledim ama su içmeyip sürekli sağa sola bakıyordu anladımki karşıya geçecek ama sudan dolayı geçemiyor ,hayvanı alıp suyun karşısına geçirmek için eğildiğimde 5800 gömleğimin cebinden düştü çabuk almaya yada yakalamaya çalışırken daha da kötü olup suyun içinde birkaç takla attı en son ykaladığımda telefonun kılıfının açık tarafı suyun akıntısına karşı idi hemen telefonu alıp kılıfından çıkarttım kılıftan çıkarken bile telefonla birlikte kılıftan yarım bardak su çıktı:)) ama 5800 çalışıyordu, hemen telefonu kapattım arkasını açıp bataryasını çıkarttım ama son saniyede anlamsız bir titreşim oldu neyse 5800 ı iyice sildim ama her yerinden su süzülüyordu,yaklaşık 1 saat süzüldükten sonra saç kurutma makinası ile iyice kuruttum ,pili taktım açıldı ama pin kodunu giremiyorum tuşlar farklı 5 e basıyom 2 yazıyor 7 ye basıyorum 3 yazıyor ,tekrar pili çıkarttım kurutmaya devam bi süre sonra tekrar pili takıp açtım çalıştı amma şebeke çekimi zayıftı,çok geçmeden ekran açılıp kapanmaya ve telefon titremeye başladı ,üzüldüm tabi 500 tl nede olsa yine pili çıkarttım saç kurutma makinasının karşısına koydum çevire çevire 1 saat kadar daha kuruttum pili taktım ve normal şekilde çalışmaya başladı birazada kendi kurusun diye yine pili söküp yaklaşık 10 saat çalıştırmadan beklettim az önce açıp tüm fonksiyonlarını kontrol ettim çalışıyor,içinde su kalmışsa buharlaşsın diye wifi den spb tv yi çalıştırıp bir tv kanalı açtım ve şarz a bağladım bu programda tel daha fazla ısındığı için kalan su varsa buharlaştırır diye düşündüm,bu arada yukarıdaki yazıları okuyunca acaba bu akşamda pirinç e mi gömsem diyorum...

furkan5800

furkan5800

Üye
    Konu Sahibi
tabi bnce gömün bi zararı olmaz faydası olur ayrıca içini açabilirseninz telin tinerli diş fırçasıyla silin

*Slayer*

*Slayer*

Üye
Akşam benim 5800 ımda yaklaşık 30 cm yüksekten suya düştü,hiç yapmadığım birşeyi yapıp telefonu gömleğimin cebine koymuşum , yolun ortasından akan bir su kanalı var çok derin değil ama rahatlıkla telefonu gömecek kadar ve akıntılı bir su tesadüfen bakınırken su kanalının yanında bir sallangoz gördüm susamış herhalde su içiyor diye bir süre gözledim ama su içmeyip sürekli sağa sola bakıyordu anladımki karşıya geçecek ama sudan dolayı geçemiyor ,hayvanı alıp suyun karşısına geçirmek için eğildiğimde 5800 gömleğimin cebinden düştü çabuk almaya yada yakalamaya çalışırken daha da kötü olup suyun içinde birkaç takla attı en son ykaladığımda telefonun kılıfının açık tarafı suyun akıntısına karşı idi hemen telefonu alıp kılıfından çıkarttım kılıftan çıkarken bile telefonla birlikte kılıftan yarım bardak su çıktı:)) ama 5800 çalışıyordu, hemen telefonu kapattım arkasını açıp bataryasını çıkarttım ama son saniyede anlamsız bir titreşim oldu neyse 5800 ı iyice sildim ama her yerinden su süzülüyordu,yaklaşık 1 saat süzüldükten sonra saç kurutma makinası ile iyice kuruttum ,pili taktım açıldı ama pin kodunu giremiyorum tuşlar farklı 5 e basıyom 2 yazıyor 7 ye basıyorum 3 yazıyor ,tekrar pili çıkarttım kurutmaya devam bi süre sonra tekrar pili takıp açtım çalıştı amma şebeke çekimi zayıftı,çok geçmeden ekran açılıp kapanmaya ve telefon titremeye başladı ,üzüldüm tabi 500 tl nede olsa yine pili çıkarttım saç kurutma makinasının karşısına koydum çevire çevire 1 saat kadar daha kuruttum pili taktım ve normal şekilde çalışmaya başladı birazada kendi kurusun diye yine pili söküp yaklaşık 10 saat çalıştırmadan beklettim az önce açıp tüm fonksiyonlarını kontrol ettim çalışıyor,içinde su kalmışsa buharlaşsın diye wifi den spb tv yi çalıştırıp bir tv kanalı açtım ve şarz a bağladım bu programda tel daha fazla ısındığı için kalan su varsa buharlaştırır diye düşündüm,bu arada yukarıdaki yazıları okuyunca acaba bu akşamda pirinç e mi gömsem diyorum...
Arkadaşım telefonu fön makinasıyla kurutmak ENNNNNN büyük hata !! Sakın fön makinasıyla kurutmayın! Kendisi kurusun ama pirincin içinde

asadmavi

asadmavi

Üye
Önerileriniz için çok teşekkür ederim fön makinasını baya bi uzaktan tuttum daha doğrusu 50 cm gibi uzağa koydum yaklaşım bir saat telefona uzaktan ağır devirde üfledi ara ara telefonu saga sola cevirdim her yeri kurusun diye sadece kamerasının zarar görebileceğini düşündüm ,tabi bu işlemleri yaptıktan sonra buraları daha dikkatli okumaya başladım bu arada telefonu gündüz kullanıyorum şuana kadar hiç sorun yok akşamları sabaha kadar pirinç'e gömüyorum, ancak içerisi oksit yaparmı diyede korku ve şüphelerim var ,içerisini açıp tiner yada saf alkol ile temizleyeceğim ama enşeleniyorum söküp toplarken biyerini koparıp cihaza dahada zarar vereceğim diye ,sizce cihazı söküp temizlemem şartmı bu şekilde kalsa ileride (ve nezaman) herhangibir arıza yaparmı.
Konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
herkeze çok teşekkür ederim.

realdjferdy

realdjferdy

Üye
buda bir çare olabilir ama o cihaz kurtulmasa idi masrafı artacaktı, işin uzmanlarına sorarsan bataryayı söktükten sonra saç kurutma makinası vb aletlerle cihazı kurutmanın son derece zararlı olduğu, tiner banyosundan sonra bile açılmama ihtimalini yükselttiği bilinir

iZMiRLy5800

iZMiRLy5800

Üye
Suya düşen telefonları telefoncularda tiner ile yıkayarak tamir ediyorlar diye duymuştum :D güzel bi anlatım olmuş teşekkür ederim;)

berkcan_0

berkcan_0

Üye
tebrikler

furkan5800

furkan5800

Üye
    Konu Sahibi
saol

mR. DanzeL

Üye
Pirinç ne alaka onu anlamadım ben :D

--------------- Ekleme ---------------

Ne alaka derken ne işe yarıyor yani :)

furkan5800

furkan5800

Üye
    Konu Sahibi
evt pirinç nemi büyük oranda alır

hustek

Üye
çoq biliosan senyazsaydın ayrıca bilmeyen olabilir unutmaki bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp:oke:

bunun ıcn konu mu acaym 6yasında yigenim var o bile biliyo bnları senın yasın kadar telefon tamir etmişlimiz var allaha sukur

Del Rey

Del Rey

Üye
Kasa yetkili servis olmadan açılınca garantisi bozulur zannediyordum.

hustek

Üye
Kasa yetkili servis olmadan açılınca garantisi bozulur zannediyordum.
Vidaları Bozmadan Açarsan Anlamıyorlar Bnde E365 var dı 3 kere kendim actm servise gönderdim yaptılar

furkan5800

furkan5800

Üye
    Konu Sahibi
@Symbian Türkiye sadece prince koysanda olur ama maksat işi garantiye almak

Symbianist

Symbianist

Üye
bilem hatırlar mısınız 7210 u, işte benim ondan vardı. tuvalete düşürdüm telefonu. neyse ki batarya kapak düşme esnasında dağılmıştı. o zamanlar da öğrenciydim kıyamadım soktum elimi aldım tuvaletten. üzerindeki nezih kokuyu ve görsel şöleni hesaba katmazsak telefon iyi gibi duruyordu. yıkadım sildim. sonra da parfüm sıkıp saç kurutma makinesi ile epeyce kuruttum. bir süre de güneşte beklettim ve telefon kurtuldu. (gelmez inşallah da başıma gelse tekrar aynını yine yaparım herhalde)