Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

mcorcina

mcorcina

Üye
window mobile 6,5 için olan sürüm varmidir?

evet var forumun o sayfasına bakın.

6,5 sürümü eskidi artık -7 yedisi çıktı

hangi sayfada diye soranlara -1 e bakın derim:oke:

--------------- Ekleme ---------------

6,5 sürümü eskidi artık -7 yedisi çıktı

hangi sayfada diye soranlara -1 e bakın derim:oke:

http://www.maxicep.com/teknoloji-haberleri/windows-mobile-6-5-3-sdk-indir-yukle-download-314212.html

Windows Mobile 6.5 Türkçe Yama

Açıklama: Windows Mobile 6.5 için hazırlanmış Türkçe Yamadır.
Yama Windows Mobile işletim sistemini büyük oranda Türkçeleştirmektedir.

Download link :

BoSs_CouRaGe

Üye
Blackberry 9700 Bold icin yukledim herseyi anlattiginiz sekilde yaptim fakat olmadi :x direk hafiza kartina girip oradan yuklemek istedgimde ise cihaz icecrdeki dosyalarin yanina ' ? '' isareti veriyor. yardimci olabilirseniz sevinirim.

gryclnk

gryclnk

Üye
Reis acaba yeni bir türkiye haritası mewcutmu? bi güncelleme warmı ??

byoglcan

Üye
Nokia e71 var fakat sis okumuyor :(

inneci

inneci

Üye
Reis-i Eagles ve konuya hakim diğer arkadaşlar bu haritanın bunu nasıl kullanacağız? Garmin klasörüne atmadan önce nasıl bir işlem yapmak gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim.

maktama

maktama

Üye
Reis-i Eagles ve konuya hakim diğer arkadaşlar bu haritanın bunu nasıl kullanacağız? Garmin klasörüne atmadan önce nasıl bir işlem yapmak gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim.

haritnın mapid code unu bulup ona göre ilk sayfada anlatıldığı gibi unl dosyası oluşturman gerekiyor. aynı anda 2 harita yüklüyse(yani hem türkiye hem romanya mesela), 1. haritaya gmapsupp ismini verdiysen(dikkat çift p var) 1. haritanın unl dosyasının adı gmapsupp.unl(çift p) olmalı.
2. haritaya(romanya haritası mesela) gmapsup2 ismini veriyorsun(dikkat tek p var), bunun da oluşturduğun unl dosyası gmapsup2.unl oluyor(dikkat tek p var)
unl dosyalarını ve haritaları düzgün yaptıysan şimdi garmin programına girip sanırım haritalar kısmında kullanmak istediğin haritayı/haritaları seçiyorsun(bu durumda istersen romanya, istersen romanya+türkiye) sanırım.

inneci

inneci

Üye
@maktama yanıt için çok teşekkürler. Yalnız bir konuda bilgiye ihtiyacım kaldı şimdi.
reis unl dosyasının oluşturulmasını açıklarken
3-) Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
demiş. Bu haritanın (Romanya) unl dosyası için hangi kodu kullanmayılız? Bunun için de aynı id yi (848) mi kullanmak gerekir?

Edit: 848 yaptım oldu. Teşekkürler...
Edit 2: Haritanın map id sini başka kaynaklardan buldum. Map ID 1189 miş. Ancak 848 le çalışması enteresan. Ben yine de unl dosyasını yeni id kodu ile güncelleyeyim.

maktama

maktama

Üye
@maktama yanıt için çok teşekkürler. Yalnız bir konuda bilgiye ihtiyacım kaldı şimdi.
reis unl dosyasının oluşturulmasını açıklarken
demiş. Bu haritanın (Romanya) unl dosyası için hangi kodu kullanmayılız? Bunun için de aynı id yi (848) mi kullanmak gerekir?

Edit: 848 yaptım oldu. Teşekkürler...
Edit 2: Haritanın map id sini başka kaynaklardan buldum. Map ID 1189 miş. Ancak 848 le çalışması enteresan. Ben yine de unl dosyasını yeni id kodu ile güncelleyeyim.
romanyanın da 848 koduyla çalışması enteresan, amaaaann çalışsın da nasıl çalışırsa çalışsın:)
unl dosyası oluşturmadan da haritanın kilidini açarak kullanabilirsin aslında.
http://www.maxicep.com/s60-3rd-hari...lemek-gmapsupp-unl-dosyasina-veda-316054.html
burda benim açtığım konudaki program işlemleri yaparken mapIDsini ekranda görüyorsun. Ve program gmapsupp.unl(ve gmapsup2.unl )dosyasına ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.ama yeni haritalarda çalışmayabiliyor. Mesela türkiye 2010.01 haritasında çalışıyordu ama en son çıkan türkiye(2010.06 idi sanırım) haritasında çalışmıyor. Sen de romanya haritasında deneyebilirsin.

hizhakan

Üye
Bunu samsung jet s8000 de kullanabilirmiyiz hocam?

inneci

inneci

Üye
romanyanın da 848 koduyla çalışması enteresan, amaaaann çalışsın da nasıl çalışırsa çalışsın:)
unl dosyası oluşturmadan da haritanın kilidini açarak kullanabilirsin aslında.
http://www.maxicep.com/s60-3rd-hari...lemek-gmapsupp-unl-dosyasina-veda-316054.html
burda benim açtığım konudaki program işlemleri yaparken mapIDsini ekranda görüyorsun. Ve program gmapsupp.unl(ve gmapsup2.unl )dosyasına ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.ama yeni haritalarda çalışmayabiliyor. Mesela türkiye 2010.01 haritasında çalışıyordu ama en son çıkan türkiye(2010.06 idi sanırım) haritasında çalışmıyor. Sen de romanya haritasında deneyebilirsin.

848 kodu ile yaptığım .unl dosyasını değiştirmedim valla. Dediğin gibi çalışsın da nasıl çalışırsa çalışsın. Bugün arabada denedim çok güzel çalışıyor. Bir de Romanya haritası çok detaylı publar, döviz büroları, restoranlar, bankalar kısacası herşeyi içeriyor. Köylerdeki ara sokaklar bile işaretlenmiş. Bunda yaklaşık 400 mb olmasının payı var sanırım. Programı çok beğendim. İşimi çok iyi görecek. Sony ericsson vivaz ile kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor. Kuracak olanlara duyurulur.

maktama

maktama

Üye
harita için oluşturduğun unl dosyasını silip program çalışıyor mu bi denesene. MErakım şu, acaba kullandığın romanya haritası unlock( kilitsiz) bir harita mı. Eğer yine 848 ile yaptığın unl dosyasını sildiğinde halen harita çalışıyorsa kilitsiz haritadır.

emre982

Üye
GarminMobile_PA silinmiyor.. birde garminle sis dosyasını görüyor tel digerlerini görmüyor... E52

kayhanagus

kayhanagus

Üye
çok teşekkürler

egemenkurt

Üye
java destekli telefonlarada kuruluyor mu bilen varmı acaba?

welfi

Üye
selam benim 6700 clasic var uygulamayı yükledim denildiği gibi ama geçerli bir dosya değil diyo acil yardımlarınızı bekliyorummmmmmm

ankx

Üye
garmini nasıl güncelleştirebiliriz..

maktama

maktama

Üye
garmini nasıl güncelleştirebiliriz..
en yeni haritası 2010.06 mı 08 mi ne. Yeni haritayı indirip eskinin yerine koyun.
Programı güncelleştirmekten bahsediyorsanız 50.00.50 son resmi sürüm symbian için. Bundan sonra symbian için desteğini kesi garmin. Asya kolu asya kullanıcıları için 50.00.60 çıkardı. Bunun türkçeleştirilmişini bulursanız kullanın.Bir de resmi olmayan 60 versiyonu vardı sanırım ama hiç kullanmadım.

alpagoz

Üye
çok teşekkürler reis-i eagle.
emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
biraz uğraştım ama yaptım.
genel sorun unl dosyalarını oluşturmakta.
onada şöyle bir çözüm getirdim.
herhangi bir klasör açıkken
Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle
sekmesindeki tiki kaldırıyoruz.
ardından oluşturduğumuz not pad word pad artık neyle oluşturduysanız onun sonundaki uzantısını silip yerine .unl yazıyoruz. enter ladıktan sonra dosya adı "gmapsupp.unl" ve "sw.unl" olarak görünecek. bu duruma getirdikten sonra tekrar telefonuma attım tekrar yükledim. tabi yüklemeden önce kaldırdım. kaldırma işlemi de uygulamalar da ki garmin e gelip c ye basınca kaldırmak istiyor musunuz diye soruyor evet diyorsun kaldırıyor. içine tekrar atarke tümüne evet diyorsun tamam.
unl dosyalarını oluştururken yaptığım bir hatayı daha paylaşayım ki bir daha yapılmasın. sw.unl dosyasını oluşturmaya çalışırken yanlışlıkla anlatımda gmapsupp.unl nın anlatıldığı kısmı okumaya başlamışım. 2 dosya oluşturacağıma tek dosya oluşturmuşum. buna dikkat edelim.
umarım herkes yapar çünkü çok kullanışlı bir program olacağına eminim.

inneci

inneci

Üye
harita için oluşturduğun unl dosyasını silip program çalışıyor mu bi denesene. MErakım şu, acaba kullandığın romanya haritası unlock( kilitsiz) bir harita mı. Eğer yine 848 ile yaptığın unl dosyasını sildiğinde halen harita çalışıyorsa kilitsiz haritadır.

Evet harita unlocked'mış. Zaten verdiğim linkte dosya adında da belitmişler. Bu tür bir durum olduğunu bilmiyordum. Sayende onu da öğrenmiş oldum teşekkürler.

Üst Alt