Qstardict SÖZLÜK TÜRKÇE -İNGİLİZCE İNGİLİZCE -TÜRKÇE N900

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Qstardict SÖZLÜK TÜRKÇE -İNGİLİZCE İNGİLİZCE -TÜRKÇE N900
Herkesin ihtiyaç duyabileceği çok fazla kelime içermesede faydalı bir sözcük.

ilk olarak extras deposundan Qstardict uygulamasını indirmeniz gerekir.İndirdiğiniz dosya sadece sözlüğün arama motoru olacak.Dosyaları yok.

Adresinden İngilizce-Türkçe Türkçe İngilizce dosyalarını indiriyoruz

Sonra N900 mydocs klasörü içine atıyoruz.

Sonra qstardict uygulmasını açıp üstte qstardict alanını dokunarak

"Menu /configure " kısmından " plugins " kısmını açıyoruz .sonrasında . V stardict dokunarak ayarları temsil eden ingiliz anahtarı şekline dokunuyoruz.

burdan " + " artı işaretine basarak ingilizce türkçe dosyalarını nereye attıysak orayı işaretleyip çıkıyoruz.bir kere telefonu açıp kapatığınızda artık sözlüğünüz kullanıma hazır oluyor

• Beğen
Tepkiler: re-emre, Revengeful, ghoust ve 2 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi

yukarıdaki adreste babylon dosyası var dosyayı dahil edip eklentiler köşesinde en tepeye alırsanız daha iyi olur hatta stardic dosyalarını bile listeden "-"işareti ile devre dışı bırakıp sözlüğü hızlandırabilirsiniz.babylon dosya çevirme olduğundan bazı karakterler arıza yapsada zengin kelime sayısına sahip mutlaka olmalı derim.Ses dosyasını henüz çalıştıramadım başaran olursa paylaşmasını dilerim

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Sözlüğü bu programı indirip" " sesli sözlük olarak kullanabilirsiniz.

werso01

Üye
ilk olarak extras deposundan Qstardict uygulamasını indirmeniz gerekir.İndirdiğiniz dosya sadece sözlüğün arama motoru olacak.Dosyaları yok.

bu extras deposu nerde arkadaşlar????????? bi türlü bulamadım???????*

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi

şayet X-terminal de dosya kurmayı biliyorsan .deb dosyası yukarıda ektedir. Bilmiyorsan wi fi üzerinde alfabetik uygulama yüklemeden QStarDict diye arayarak yüklemelisin

floridali

floridali

Üye
programi yukledim, hersey normal olarak aciliyor ama ayarlar menusunden plug-ins'e girdigimde, o ingiliz anahtari seklindeki simgeye tikladigimda hic bir sey olmuyor, neden oldugu hakkinda bilgisi olan arkadas bu konuda yardim edebilir mi? Simdiden tesekkur ederim

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
aynı ekranda ". V stardict" denen alana dokun sonra ingiliz anahtarına dokun

floridali

floridali

Üye
aynı ekranda ". V stardict" denen alana dokun sonra ingiliz anahtarına dokun

iste o bahsettiginiz V stardict denen kisim gorunmuyor bende, sanirim ben sozlukleri indiremedim, verdigin adreste bir suru alternatif var yani Turkce-Ingilizce ya da Ingilizce-Turkce sozluk indirme kismina bastigimda demek istiyorum. yoksa program calisiyor gorunuyor telefonumda, ancak sozlukler yuklu olmadigi icin bulamiyor saniyorum, Tam olarak sozlukleri indirebilecegim adresi verirsen cok sevinirim, simdiden cok tesekkur ederim.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
türkçe ingilizce yada hangi sözlüğü kullanmak istiyorsan indirip n900 içine atman sonra açıp kapatınca telefonu yukarıda dediklerimi yaparak ayarları yapman ayar sonrası tekrar aç kapa kurulmuş olmalı
kısaca q stradict i kurduysan sözlükleri n900 içine göndermen yeterli

floridali

floridali

Üye
programi degil ama lutfen turkce-ingilizce ve ingilizce-turkce sozlukleri indirebilecegim adresi link olarak verebilir misin? Tesekkurler...

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
dosyalar ekte her ikisinide indir ve n900 ana hafızanın içine atıp qstardict i aç sonra telefonu kapa tekrar aç otomatik tanımalı tanımadıysa sayfada ablattığım gibi tanıtma yapman gerek

floridali

floridali

Üye
ne yaptim ne ettimse basaramadim, sozlukleri indirip N900'un icine attim, fakat nafile yine sozlukleri goremiyorum, program calisiyor gorunuyor ama, sozluk olmadigi icin hic bir ise yaramiyor, yardimlarin icin sagol ama I just give up man, thanks anyway

brusk56

Üye
arkadaslar cok acil yardima ihtiyacim var,yeni passat cc"lerde n900 bluetoot calismiyor.servis telefonun yeni sistem oldugundan calismadigini soyledi.nasil calistirabilirim varsa bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim.

ironleon

Üye
kardes deb dosyasida bende diger sozluklerde biraz bahsedebilirmisin du x-terminalden nasil yukleyecegiz daha once bi program kurmustum butun process aynida bi dosyanin adinimi degisik yazacagiz debli olan neyse ben bi deneyim olmadi sen yazarsin zaten bi seyler o zamana. Tesekkurler paylasimin icin

--------------- Ekleme ---------------

KArdes ogrendim abi cok basitmis X-terminalden yuklemesi kardes x-term e girdikten sonra oraya sudo gainroot yaziyosun enter
daha sonra cd MyDocs sonra tekrar enter
daha sonra dpkg -i yaziyosun bi bosluk birakiyosun ve (kok dosyasinaattigin deb uzantili dosyanin adinin aynisini yaziyosun harfi buyuk kucuk siralama onemli ) ve enter yapiyosunnn yukluyooo..

neyse ben iki indirdigim sozlugu rar seklindemi atacam yoksa icindekilerimi atacagim karar verme asamasindayim ama ne demis usta telciler dene gor kardes olmadi bi fabrika ayari cirlop tel elinde :)

--------------- Ekleme ---------------

Kardes bende ingiliz anahtarina bi turlu tiklatamadim, solukleri gormuyor sanirim fake :) neyse yaa cok ugrastim vaz gectim olmayacak galiba :(

bonus55

Üye
programı kuramadım "unable to install qstardict incompatible application packageé yazıyor.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Q stardict sözlük pr1,2 sonrası kullanılamıyor bunun için ayrı konu açtım Mstardict yüklemeniz gerekli

Revengeful

Emekli Yönetici
sağolasın

serkanVA

Üye
merhabalar..Ben qstardict'i telefonuma yükledim configure'e girip plugins e girdiğimde v stardict'e tıklıyorum ve yannda tik işareti oluyor buraya kadar problem yok ancak daha sonra ingiliz anahtarına dokundugumda hiçbirşey olmuyor ne yapmalıyım ?

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
merhabalar..Ben qstardict'i telefonuma yükledim configure'e girip plugins e girdiğimde v stardict'e tıklıyorum ve yannda tik işareti oluyor buraya kadar problem yok ancak daha sonra ingiliz anahtarına dokundugumda hiçbirşey olmuyor ne yapmalıyım ?

Öncelikle extra- devel deposu kuruluysa Qstardict sözlüğün tekrar update etmen gerekli (kurulu değilse bu depoyu kurman gerek )
Eski update edilmeyen programlarda bu sorun var .PR1,3 de ben update sonrası şu an çok sağlıklı kullanıyorum

kısaca bu yükleme sonrası plugin e girip o stardict i tıklayıp v stardict yaptıktan sonra ingiliz anahtarına dokunulduğunda hafızaya atılan sözlük dosyalarını seçmeniz için extra bir alan açılacak seçip çıkacak telefonu kapatıp açtığınızda sözlük çalışmaya başlayacaktır.

Üst Alt