N8 İçin uygulamalar ?

Sponsorlu Bağlantılar

sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
N8 İçin uygulamalar ?
Merhaba Arkadaşlar; N8 Henüz daha yeni çıktı, biliyorum. Fakat bu telefon bende hastalık derecesine ulaştı artık. Geceleri kalkıp su içmeye gittiğimde bile aklıma N8 Geliyor. Moralim bozulduğunda, N8 aldığımı hayal ediyorum, moralim yerine geliyor.. O derece. :) Herneyse, bu kadar espiri yeter, konuya giriyorum.. :) Elimde N96 16 GB Var. Bu zımbırtıyı okutup N8 almayı düşünüyorum . 12 MPixel kamera, HD Video, OpenGL, MultiTouch....Buraya kadar herşey güzel.fakat aklımı çok fazla kurcalayan bişey var. O da Nokia N8 İçin Program kıtlığı yaşanması. Kullandığım programların çoğu *.sis(x) uzantılı. ve benim emektar N96'ımda 50'den fazla uygulama var.Buna oyunlar, kullandığım yardımcı zımbırtılar, webbrowserlar'da dahil. Misal; Bütün bankacılık işlemlerimi v.s... Hepsini İş Cep Üzerinden gerçekleştiriyorum.Uygulama JAVA.Java destekliyor tamam ama, Bu Symbian'a hiç bişey belli olmaz, Ya uygulama uyumlu değil deyip çalıştırmaz ise? O zaman zokaya otururum :) Forumda ozgurrr adlı arkadaşımız almış bu zımbırtıyı, acaba java uygulama deneyip bir yorum yazabilirmi ? Bir diğer olay ise, Sözlük. Şaka değil, Yabancıl dil ile çok fazla içli dışlı olduğum için benim telefonumda kesinlikle sözlük şart. Slovoed kullanıyorum genellikle ve en iyisi olduğu kanısındayım. S60 v3 uygulaması, sanırsam ^3 ile uyumlu olmaz. Merak ettiğim, bu kıtlığın ne zaman biteceği.Herneyse arkadaşlar; Yorumlarınızı bekliyorum. Ne için yorum yapacağız derseniz.. Sizce almalımıyım ?.. (Bütçe sorun değil.Bunu göz ardı ediniz.) Teşekkürler.

--------------- Ekleme ---------------

k. bakmayın arkadaşlar; Google Chrome uyuzluk yapmış metin editörüyle.Paragrafları almamış..
 


Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
benimde hayalim kısmet bakalım ne zaman alabileceğiz daha 5800 taksitleri bitmedi :D
 
ozggurr

ozggurr

Üye
Is bankasi musterisi degilim, uygulamayi nasil yukleyebilirim? varsa jad vs dosyasi gonder denerim.

sozluk olarak telefonda kurulu gelen sozlugu kullanabilirsin, ucretsiz olarak.

Ayrica internetten seslisozluk.c.o.m da bence gayet basarili...
 
sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
Is bankasi musterisi degilim, uygulamayi nasil yukleyebilirim? varsa jad vs dosyasi gonder denerim.

sozluk olarak telefonda kurulu gelen sozlugu kullanabilirsin, ucretsiz olarak.

Ayrica internetten seslisozluk.c.o.m da bence gayet basarili...

Hmmm.. Sözlük olayı çözüldü sanırsam. :) İngilizce-Türkçe mi pekala sözlük ?

Peki, Buyur ..



Size zahmet, deneyip sonucu bildirirseniz çok minnet duyucam :)

Ayrıca;

Satın alma konusunda çok fazla araştırma yaptım.Şuan için en uygun fiyat Sanalreyonum.com'da.




Fakat alışveriş sitesiyle ilgili yorumlar hem güven veriyor, hem vermiyor. Yani olumlu yorumların yanında olumsuz yorumlarda var. 1,216 Küsür TL.Buradan alışveriş yapan biri varmı ?

Sizce kasım ayının sonuna kadar beklemelimiyim ? Diğer sitelerde fiyatlar 1,500 'e yakın.. O kadar parada verilmez açıkçası.


Edindiğim bilgiye göre, burası KVK veya GenPa garantisinde satmıyormuş ürünlerini. Distrübütor garantisi var diyorlar ama yine kararsız kaldım.

Haydi bakalım, hayırlısı..
 
ozggurr

ozggurr

Üye
Sozluk Nokia'nin kendi sozlugu, ayni anda 3 dil destekliyor ama buyuk ulkelerin cogunun dileri var.
Bende ingilizce-turkce/turkce-ingilizce; ingilizce-cince/cince-ingilizce ve turkce-cince/cince-turkce kurulu

Programi kurup deneyecegim, simdi disari cikmam gerekiyor, gun icinde denerim saniyorum...

Bu tur telefonlar ilk piyasaya ciktiginda her zaman bir karaborsa ruzgari eser sonra fiyatlar oturur. 1500 TL cok abarti bir rakam. Bence de biraz daha beklenmeli...
 
cenewar88

cenewar88

Üye
ben bu uygulamayı denedim de biraz ekran küçük geldi snaırım :) hafif yanları dışarıda kaldı, ama çalışıyor kullanımı pek etkilemiyor

--------------- Ekleme ---------------

 
sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
Pekala tamamdır..Alıyorum :)..

Yardımcı olan/olmaya çalışan Herkese teşekkürler.
 
ЯReiS

ЯReiS

Üye
Ben bu gun aldim kardes..telefon guzel ama daha tam deneyemedim cunku moskovadan aldim 660 dolar pesin..turkiyede 1000 liranin alti olmaz heralde..benim sorunumda dil..turkceye nasil cevirecez?.
 
SilentOne

SilentOne

Üye
telefon yeni daha 1 yada2 aya kalmaz baya uygulama çıkar
 
stumax

stumax

Üye
..benim sorunumda dil..turkceye nasil cevirecez?.

Arkadaşım pek deneyimli değilim ama "NOKIAnın N8 Türkçe sayfasından güncelleme yapmak" belki dili Tükçeye çevirebilir. Yine de bilenlere, servislere sorarak dene..
Burada bazı bilgiler var:


21-GÜNCELLEMEDEN SONRA CIHAZIMIN DILI NEDEN DEĞIŞTI? Güncellemeden sonra, Nokia cihazınız kendi dilinde yeniden başlayabilir. Dili değiştirmek için Ayarlar > Telefon > Genel > Telefon dili seçeneğine gidin.
Nokia cihazınız esasen başka bir ülke veya bölgede kullanılmak üzere üretilmişse, Nokia Yazılım Güncelleştirici’yi kullanmak, mevcut cihaz dilleri kümesini orijinal dil kümesine dönüştürebilir.
Nokia Yazılım Güncelleştirici kullanıldıktan sonra tercih ettiğiniz dil artık kullanılamıyorsa, bu dilin yeniden yüklenmesi için Nokia cihazınızı Nokia Destek noktasına götürmeniz gerekebilir.
 
yasarkurt

yasarkurt

Üye
ben bu uygulamayı denedim de biraz ekran küçük geldi snaırım :) hafif yanları dışarıda kaldı, ama çalışıyor kullanımı pek etkilemiyor

--------------- Ekleme ---------------


IsCep-50-7-13 yüklerseniz (ben kullanıyorum) bu sorun ortadan kalkıyor..
 
SilentOne

SilentOne

Üye
bu arda dün inceledimde n8 in ovi storesinde bayda uygulama var ama bir çocu iş gormez
 

halil balaban

Üye
arkadaslar 2 aydir nokia N8 kullaniyorum mukemmelin ilerisinde bir telefon kullan mayan bilemez tek sorunum jad dosyalarini bulamamak ovi nokiada cogu program yok benim aradigim media player ve winamp bu programi bulan olursa yardimlarini bekliyorum simdiden cok tsk ler nokia N8 i tavsiye ederim
 

zelimhan

Üye
arkadaşlar buraya forumlarda abuk sabuk yorum yapanlar yüzünden yazdım.N8 almayı düşünen arkadaşlar bence alın.Ben yeni aldım.1 hafta olacak kullanalı.Telefon beklediğimden daha iyi çıktı.Kamerası süper.hele mikro çekimlerde müthiş sonuç alıyorsunuz.Flashı harika zifir karanlıkta resim çekebiliyorsunuz.Video çekimi süper.Hele seslerdeki detay sizi şaşırtacak.Kulaklığını takıp videolarını izledim dolby digital ses desteği şaşırtıcı şekilde güzel.İçindeki demo videolar kulağınıza bayram ettiriyor.bir güzel tarafı bilgisayardan direk çevirmeden HD film attım.tık demedi açtı.İnanın bligisayarın codek istediği videoyu direk koydum canavar gibi gösteiyor.Bataryası müthiş.Bir film izledim 1 saat 40 dakika filmi tamamını izledim ve inanın batarya göstergesinde haraket olmadı.sesler okadar güzelki hele 5.1 destekli film bulup izlerseniz ki ben öyle yaptım sinama havası yaşarsınız desem çok az abartmış olurum.usb den maus bağladım gayet güzel kullanılabiliyor.yani kullandığım kadarıyla telefon beklentimin üstünde oldu.haa bu ara dokunmatiği n97 den daha iyi olup 2 parmağınızı kullanabilmenize rağmen HTC veya İphone ile kıyaslanacak kadar iyi değil.Yani o konuda HTC ve İphonenin çoook gerisinde.
 
balkonkusu

balkonkusu

Üye
arkadaşlar n8 için panorama uygulamasını deneyin derim :)
 


Üst Alt