dün akşam kötüköylü ustamızın test aşamasında olan Tusunami 4x4 isimli yeni çalışmasını test ettim sonuçları ve tavsiylerimi resimlerle yazıyorum:
- ses komutlarını hard format atarak da denememe rağmen çalıştırmadım. yeşil tuşa basıp bip sesini duyunca isimleri söylememe ve defalarca denememe rağmen komutu çalıştırmadı.
2.ram ilk açılışta 58 mb civarı. tema efektlerini açınca 56 mb. ve program yükledikçe düşüyor. hız,dokunma hasasiyeti iyi ama optimize edilebilir. fazla hızdanmıdır nedir bazı cfw lerde de butonlara tıklayınca hafif parlamalar oluyor. göz kırpma gibi. yani bu aşırı hızlandırmadan oluyorsa bunada dikkat edilmeli. gerçi bu bahsettiğim şey bu cfw de yok tersine gayet iyi.
3.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
4x4 menü düzeni ortalama bir menü düzeni. yani ne fazla küçük ne fazla büyük. ama ben şahsen 3x4 menü düzenini seviyorum. çünkü rahatça dokunulabiliyor. bu yüzden 3x4 menü düzenide olmalı.
4. açılış sanki biraz yavaş gibi geldi bana. hızlandırılabilir.
5. jaftan sonra bölge ve zaman ayarlarını girince bir şey (1 tane) yükleyip reset istiyor bu nedir?
6.
bahsettiğim web sayfalarında dik konumda ekran tam olup barları ortaya çıkarmak için sağ alt köşedeki oka tıkladığımızda en alt barın boşalıp kaybolması sorunu.. bunda olmadı. güzel..
7. görsellik geliştirilebilir. ama bence bu telefona koyu ve karışık renkler gitmiyor. ince imajlar ve ve net, sade renkler gidiyor. görselliğe ilişkin ses efektleride yine nokiaya ait sesler olmalı.
8 . mesaj okuyucu yok olsa iyi olur göz çıkarmaz

9 . bu cfw için sunumda verdiğin ovi maps 3.6 için olan dosyayı ayrıyetten yükleeyecekmiyiz yoksa sen direkt ekledinmi cfw ye gerek yokmu?
10. boş olan ikinci ev ekrandaki saat duruyor. bence öylece kalsın. kimileri saati çıkartıyor bence durması daha iyi.
11. kinetic scrollingi sürekli yapmışsın. bence sürekli olması insiyatifsiz kullanım oluyor. dahası birde zaten fazla hasas galiba hasas yerlerde kullanımı zorlaştırıyor. tıklamak istediğin yere tıklayınca gerekli yere tıklanmıyor kayıyor v.s. bence, biraz hasas olmalı ama sürekli olmamalı bu şekilkde daha iyi.
12.
rom patcher yamaları. başka gerekli varsa eklenebilir.
13. media bar çalışıyor. fakat media bardaki video simgesine tıkladığımızda açmayacakmış gibi sekiyor ama açıyor. bu ikileme diğer cfw lerde de var. ama benim gözlemlediğim bazı cfw lerde tema efektleri açıkkkenmiydi kapalıykenmiydi hatırlayamıyorum orasını bunu yapmıyordu. ama bunda her iki durumda da yapıyor. bu hata sanırım fw nin temel hatalarından biri. olmasa iyi olur tabi yapılabilecek bir şey varsa. yoksada çok önemli değil zira baran videolara girmek çokta önemli bir özellik değil.
bu tema oldukça güzel. eklenebilir. dark ınd190 teması.
adobe reader, quick office, ram blow, zip, winrar programları mevcut. güzel. notlarda var ayrıca sanırım bu sorun çıkarıyordu ama eklediğine göre sorun çıkarmıyor. evet çalışıyor. ama etkin notlarda iyi gelmişti bana

programların gömülü gelmesi bir yandan iyi iken diğer yandan da gömülü olduğu için yeni sürümleri geldiğinde bunlarla değiştirmek istediğimizde sorun olmazmı? mesela bunu aşmak için kaldırılabilir yapılamıyormu bu eklenen programlar?
evet test sonucu gözlemlerim ve tavsiylerim bu kadar.