18.09.2010 Xpeed Premium 5800XM CFW (N97 Tabanlı) 4x4 /4x5 Menü

Sponsorlu Bağlantılar

mutluadam

Üye
abi bu sorun değil ki telin özelliği.sayfayı maximum biçimde görüntülemek babında yapılmış bi düzenleme.Bu konuyla ilgili çıkmış bir mod yok zaten.Otomatik olarak 3 sn sonra o bar kaybolur doğru.

hayır anlamadın kötü. hani tam ekran oluyor ya webde sonra mesela seçeneklerin olduğu barı tekrar ortaya çıkarmak için oka tıklıyoruz ya işte o zaman o seçenekler ve geri butonunun olduğu bar kayboluyor. sorun bu yani. boşalıyor orası ve web sayfası görünüyor altta denermisin sende oluyormu? yada diğer arkadşalardan da rica ediyorum.?

RaDLoFF74

RaDLoFF74

Üye
kardeş siz haftada belki bir iki fw atıyorsunuz.ben günde deneme babında 10 fw attığım zaman oluyor.
Ben kendi adıma konuşayım daha şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim
teşekkür ettim ustam sağolasın bi sorum daha ıolacak ya bu müzik çalarda çalma listesi oluşturuyoruz ya bunu bi yere yedekleyemez miyiz her formatta uğraşmaktan bıktım ya :D

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
hayır anlamadın kötü. hani tam ekran oluyor ya webde sonra mesela seçeneklerin olduğu barı tekrar ortaya çıkarmak için oka tıklıyoruz ya işte o zaman o seçenekler ve geri butonunun olduğu bar kayboluyor. sorun bu yani. boşalıyor orası ve web sayfası görünüyor altta denermisin sende oluyormu? yada diğer arkadşalardan da rica ediyorum.?
o ok tuşuna 2-3 sn basınca geliyor abi dediğin bar.bende sorun yok....

--------------- Ekleme ---------------

teşekkür ettim ustam sağolasın bi sorum daha ıolacak ya bu müzik çalarda çalma listesi oluşturuyoruz ya bunu bi yere yedekleyemez miyiz her formatta uğraşmaktan bıktım ya :D
playlists klasörünü hafıza kartından yedekleyebilirsin:oke:

RaDLoFF74

RaDLoFF74

Üye
o ok tuşuna 2-3 sn basınca geliyor abi dediğin bar.bende sorun yok....

playlists klasörünü hafıza kartından yedekleyebilirsin:oke:
bi kaç kere denedim ama olmuyo playlist klasörü boş oluyo pc cuitin dosya açıcısıyla da denedim onda gözüküyor ama telde görünmüyo ya??

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
bi kaç kere denedim ama olmuyo playlist klasörü boş oluyo pc cuitin dosya açıcısıyla da denedim onda gözüküyor ama telde görünmüyo ya??
dosya yönetici/filebrowser ya da xplore la dosyayı bul akabinde pc ye gönder.ardından format sonrası geri tele aynı klasöre kopyala?
işin açıkcası hiç playlist oluşturmadım.telden pek müzikde dinlemiyorum...

RaDLoFF74

RaDLoFF74

Üye
dosya yönetici/filebrowser ya da xplore la dosyayı bul akabinde pc ye gönder.ardından format sonrası geri tele aynı klasöre kopyala?
işin açıkcası hiç playlist oluşturmadım.telden pek müzikde dinlemiyorum...

hm anladım bi deneyeyim o zaman ya bıktım bu işten ya saatlerimi yiyo boş yere ya :D

mutluadam

Üye
sabah saat 10,00 dan sonra kötü ustamızın yeni bir çalışmasının test sonuçlarını vercem. şimdiden söyliyim en temelde hız ve stabilite olarak oldukça içaçıcı. tam test sonucunu ve tavsiylerimi belirtiğim zamanda vercem. sabaha görüşmek üzere :oke:

ImRorschach

ImRorschach

Üye
Şimdi kurdum 4x4'ü oldukça stabil çalışmakta bakalım nasıl devam edecek..

mutluadam

Üye
dün akşam kötüköylü ustamızın test aşamasında olan Tusunami 4x4 isimli yeni çalışmasını test ettim sonuçları ve tavsiylerimi resimlerle yazıyorum:

1. ses komutlarını hard format atarak da denememe rağmen çalıştırmadım. yeşil tuşa basıp bip sesini duyunca isimleri söylememe ve defalarca denememe rağmen komutu çalıştırmadı.
2.ram ilk açılışta 58 mb civarı. tema efektlerini açınca 56 mb. ve program yükledikçe düşüyor. hız,dokunma hasasiyeti iyi ama optimize edilebilir. fazla hızdanmıdır nedir bazı cfw lerde de butonlara tıklayınca hafif parlamalar oluyor. göz kırpma gibi. yani bu aşırı hızlandırmadan oluyorsa bunada dikkat edilmeli. gerçi bu bahsettiğim şey bu cfw de yok tersine gayet iyi.

3.
4x4 menü düzeni ortalama bir menü düzeni. yani ne fazla küçük ne fazla büyük. ama ben şahsen 3x4 menü düzenini seviyorum. çünkü rahatça dokunulabiliyor. bu yüzden 3x4 menü düzenide olmalı.

4. açılış sanki biraz yavaş gibi geldi bana. hızlandırılabilir.
5. jaftan sonra bölge ve zaman ayarlarını girince bir şey (1 tane) yükleyip reset istiyor bu nedir?

6.

bahsettiğim web sayfalarında dik konumda ekran tam olup barları ortaya çıkarmak için sağ alt köşedeki oka tıkladığımızda en alt barın boşalıp kaybolması sorunu.. bunda olmadı. güzel..

7. görsellik geliştirilebilir. ama bence bu telefona koyu ve karışık renkler gitmiyor. ince imajlar ve ve net, sade renkler gidiyor. görselliğe ilişkin ses efektleride yine nokiaya ait sesler olmalı.
8 . mesaj okuyucu yok olsa iyi olur göz çıkarmaz :)
9 . bu cfw için sunumda verdiğin ovi maps 3.6 için olan dosyayı ayrıyetten yükleeyecekmiyiz yoksa sen direkt ekledinmi cfw ye gerek yokmu?
10. boş olan ikinci ev ekrandaki saat duruyor. bence öylece kalsın. kimileri saati çıkartıyor bence durması daha iyi.
11. kinetic scrollingi sürekli yapmışsın. bence sürekli olması insiyatifsiz kullanım oluyor. dahası birde zaten fazla hasas galiba hasas yerlerde kullanımı zorlaştırıyor. tıklamak istediğin yere tıklayınca gerekli yere tıklanmıyor kayıyor v.s. bence, biraz hasas olmalı ama sürekli olmamalı bu şekilkde daha iyi.

12.

rom patcher yamaları. başka gerekli varsa eklenebilir.
13. media bar çalışıyor. fakat media bardaki video simgesine tıkladığımızda açmayacakmış gibi sekiyor ama açıyor. bu ikileme diğer cfw lerde de var. ama benim gözlemlediğim bazı cfw lerde tema efektleri açıkkkenmiydi kapalıykenmiydi hatırlayamıyorum orasını bunu yapmıyordu. ama bunda her iki durumda da yapıyor. bu hata sanırım fw nin temel hatalarından biri. olmasa iyi olur tabi yapılabilecek bir şey varsa. yoksada çok önemli değil zira baran videolara girmek çokta önemli bir özellik değil.

bu tema oldukça güzel. eklenebilir. dark ınd190 teması.

adobe reader, quick office, ram blow, zip, winrar programları mevcut. güzel. notlarda var ayrıca sanırım bu sorun çıkarıyordu ama eklediğine göre sorun çıkarmıyor. evet çalışıyor. ama etkin notlarda iyi gelmişti bana :) programların gömülü gelmesi bir yandan iyi iken diğer yandan da gömülü olduğu için yeni sürümleri geldiğinde bunlarla değiştirmek istediğimizde sorun olmazmı? mesela bunu aşmak için kaldırılabilir yapılamıyormu bu eklenen programlar?

evet test sonucu gözlemlerim ve tavsiylerim bu kadar.

Ricochet

Ricochet

Üye
mutluadam : yeni versiyon tsunami çıktı etkin notlar mevcut :oke:

ekleme:wooww ses komutlarıda çalışıyor helal arkadaş.fakat entegre olan screen snap seçilen hafıza hafıza kartı seçip programı aç kapa yapınca gidiyor.pekte sorun değil ama firmware e program entegre etmek böyle küçük sorunlar oluşturuyor.ben zaten auto installer le herşeyi kuruyorum.tekrar eline sağlık şimdi teste yeni başladım.

mutluadam

Üye
mutluadam : yeni versiyon tsunami çıktı etkin notlar mevcut :oke:

ekleme:wooww ses komutlarıda çalışıyor helal arkadaş.fakat entegre olan screen snap seçilen hafıza hafıza kartı seçip programı aç kapa yapınca gidiyor.pekte sorun değil ama firmware e program entegre etmek böyle küçük sorunlar oluşturuyor.ben zaten auto installer le herşeyi kuruyorum.tekrar eline sağlık şimdi teste yeni başladım.

screensnap nereye gidiyor? :) yo ben akşa myukardaki resimleri dediğin gibi hafıza oalrak hafıza kartını seçerek çektim hala duruyor bir yere gitmemiş. :) kişisel sorun olabilir.?

Ricochet

Ricochet

Üye
yok be hata yaptım onu tsunami ye yazacaktım buraya yazmışım şindi düzeltirim :oke:

mutluadam

Üye
Ricochet:

mutluadam : yeni versiyon tsunami çıktı etkin notlar mevcut

nerde çıktı yav? şakamı yapıyorsun? akşam kötü verdi bana ben test ettim ona dair yazdım daha çıkmamıştı. ?? nerde varsa link ver?

henes_42

henes_42

Üye
eh be ekti beni kötü :) ne güzel test etmiştim ilk yaptığı beta aşamasındaki tusunamiyi. ben kurarken o tusunamiyi vermiş bile. keşke test sonuçlarımı değerlendirseydi de ondan sonra yayınlasaydı. anlaşma hatası oldu galiba final verdiği konuyu yüklediğimi sandı. neyse sağlık olsun.

mutluadam güldürdün beni, demek kotukoylu ekti seni ha:d: , ama görüşlerini bildirmen güzel, keşke tüm kullanıcılar olumlu veya olumsuz görüşlerini bildirselerde daha iyi ve güzeli yakalayabilsek.

edre

edre

Üye
dostum eline sağlık bu sürümm şimdiye kullandığım en sorunsuz sürüm
eline sağlık
elindeki programları paylaşamazmısın acaba?

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
Ricochet:

mutluadam : yeni versiyon tsunami çıktı etkin notlar mevcut

nerde çıktı yav? şakamı yapıyorsun? akşam kötü verdi bana ben test ettim ona dair yazdım daha çıkmamıştı. ?? nerde varsa link ver?
abi benim sana verdiğim link elbette final sürümünün linkiydi...eğer yanlış hatırlamıyosam sana bahsettim konudan
eğer bahsetmediysem bu kardeşini affet özür dilerim :(

dostum eline sağlık bu sürümm şimdiye kullandığım en sorunsuz sürüm
eline sağlık
elindeki programları paylaşamazmısın acaba?
kardeş ilk sayfada mesajın en altında proıgram paketi var onu kullan....

allei

allei

Üye

Uploaded with

daha kurulumun en başında böyle bir sorunla karşılaştım,indirilmesi gereken herşeyi indirdim fakat emulatorde GO butonuna bastığım zaman resimde adı yazan dosyanın bulunamadığını söylüyor..yardımcı olursanız sevinirim

mutluadam

Üye

Uploaded with

daha kurulumun en başında böyle bir sorunla karşılaştım,indirilmesi gereken herşeyi indirdim fakat emulatorde GO butonuna bastığım zaman resimde adı yazan dosyanın bulunamadığını söylüyor..yardımcı olursanız sevinirim

nedeni sanırım jafı masa üstüne gelen kısa yollardan çalıştırmandan kaynaklanıyor. orlardan değil çıkardığın jaf programı klasörünün içinde mavi apartmanlı bir kısa yol var ordan çalıştıracaksın. başka bir şey se bilemem. ama dediğimi bir dene.

kötüköylü:

abi benim sana verdiğim link elbette final sürümünün linkiydi...eğer yanlış hatırlamıyosam sana bahsettim konudan
eğer bahsetmediysem bu kardeşini affet özür dilerim :(

sanmam çünkü mb olarak bile farklı ve hız v.s geliştirmeleri yapıp 20 gün içinde yayınlarım demiştin. bundan haberim bile yoktu. sorun değil de bak ben şunları önerdim beta sürümü test edip ona göre yeni bir düzeltme yapıp yayıunla istersen mesaj okuyucuyu falanda eklersin çoğu kişi istiyor ve ses komutlarıda çalışmıyor zaten. burda: 18.09.2010 Xpeed™ Premium 5800XM CFW (N97 Tabanlı) 4x4 /4x5 Menü hem açılışta yavaş gibi biraz. birde açılış ekranıda aynı:)

Üst Alt