Sony Ericsson Satio & 5800

Sponsorlu Bağlantılar

fatihooo

fatihooo

Üye
Evet ön kamerası mevcut. ön kamerayı açmak için özellikle uğraşmadım ama 3g desteği olduğundan dolayı ön kamera ile görüntülü arama gerçekleştirebiliyorsunuz. Türkiye'de çoğu yerde piyasaya girmeye başladı (550 euro). sistem özellikleri olarak 5800 a benzese de 5800'ı geride bırakacak özellikleri de mevcut. örnediğin 60 mb lık bir oyunu sıkıntı yaşamadan oynamak, dahili gps, 12mp kamera ( 4000x2000 ) son yazılım güncellemesi ile wvga 864x480 HD görüntü kayıt imkanı, şık tasarımı vs. vs. tabii neticede marka sony olunca görüntü ve sesteki kaliteyi eklememek de mümkün değil. saygılar...

Progressivity

Progressivity

Üye
gerçekten satio çok estetik bir telefon ya hayran kaldım kendine has s60v5 arayüzüne 3D grafik hızlandırıcı da eklenmiş, ekran 16M renk (Xperia 65k renk şaşırmamak elde değil) daha ne olsun yalnız dokunmatik ekranı 5800 ile aynı yani rezistif yani bu da demek oluyor ki multitouch gibi bir özellik büyük ihtimalle gelmeyecek, kamerasının gündüz çekimleri oldukça başarılı gece çekimlerinde xenon flashı yetersiz kalıyor, son güncellemesiyle birlikte bitakım sorunlar giderilmiş HD kalitesinde video çekimi var, tasarımı çok şık, kullanılan malzeme kaliteside çok iyi, 600 MHZ'lık ARM Cortex A8 3430 adında bir işlemcisi ve 256MB RAM ile OMAP3 grafik hızlandırıcıya sahip bunlar s60v5 arayüzü kullanan bir symbian telefonu uçurmaya yeter ztn ama internetten flash tabanlı videoları izlerken cihazda donma ve kasmalaar olabiliyor yani ramden çok yiyor belki bunları sony başka bir yazılım güncellemesiyle düzeltebilir ama bu konuda kesinlikle nokia kadar hızlı olamaz çünkü her yeni gelen yazılım büyük ölçüde kullanıcıların şikayetleri üzerine gelir, cihazda stereo hoparlör olmadığı gibi 3.5mm lik standart jak girişide yok ayrıca standart usb portuda yok bunlarda önemli eksiklikler ve son olarakta 1000mAh'lik bataryanın bu telefona yetmeyeceği çok aşikar bizim 5800a bile 1350mAh batarya yetersiz geliyor

tüm bunları okuduktan sonra karar senin bir telefonda tüm herşeyin olmasını bekleyemezsin hangileri senin için ağır basıyorsa kararını o yönde vermen gerekir tabi bir de bu telefon türkiyede kaç paradan satılacağı

--------------- Ekleme ---------------

ya bide konuyla alakası yok ama sen kalk xperia x10 gibi bir telefona 65K renk koy ya bu spny bazen hakkaten ağır saçmalıyor :S

simaros

simaros

Üye
5800 mütiş ben çoq memnunum

AYNA

AYNA

Üye
bir bilgim yok kardeş bende senin gibi araştırıyorum tlf sen galiba kullanıyorsun nezaman nerden kaça aldın fiyat söleyebilir misin_?
Ben 5 aydır felan kullanıyorum aldığıma hiç pişman değilim.yurt dışı hediye olarak geldi bana bu telefon.

Evet ön kamerası mevcut. ön kamerayı açmak için özellikle uğraşmadım ama 3g desteği olduğundan dolayı ön kamera ile görüntülü arama gerçekleştirebiliyorsunuz. Türkiye'de çoğu yerde piyasaya girmeye başladı (550 euro). sistem özellikleri olarak 5800 a benzese de 5800'ı geride bırakacak özellikleri de mevcut. örnediğin 60 mb lık bir oyunu sıkıntı yaşamadan oynamak, dahili gps, 12mp kamera ( 4000x2000 ) son yazılım güncellemesi ile wvga 864x480 HD görüntü kayıt imkanı, şık tasarımı vs. vs. tabii neticede marka sony olunca görüntü ve sesteki kaliteyi eklememek de mümkün değil. saygılar...
ön kamera malesef açılmıyor öyle bir menü yok.anca goruntulu konusma yapılırsa açılır.resim çözünürlüğü 4000x3000 bu arada..

gerçekten satio çok estetik bir telefon ya hayran kaldım kendine has s60v5 arayüzüne 3D grafik hızlandırıcı da eklenmiş, ekran 16M renk (Xperia 65k renk şaşırmamak elde değil) daha ne olsun yalnız dokunmatik ekranı 5800 ile aynı yani rezistif yani bu da demek oluyor ki multitouch gibi bir özellik büyük ihtimalle gelmeyecek, kamerasının gündüz çekimleri oldukça başarılı gece çekimlerinde xenon flashı yetersiz kalıyor, son güncellemesiyle birlikte bitakım sorunlar giderilmiş HD kalitesinde video çekimi var, tasarımı çok şık, kullanılan malzeme kaliteside çok iyi, 600 MHZ'lık ARM Cortex A8 3430 adında bir işlemcisi ve 256MB RAM ile OMAP3 grafik hızlandırıcıya sahip bunlar s60v5 arayüzü kullanan bir symbian telefonu uçurmaya yeter ztn ama internetten flash tabanlı videoları izlerken cihazda donma ve kasmalaar olabiliyor yani ramden çok yiyor belki bunları sony başka bir yazılım güncellemesiyle düzeltebilir ama bu konuda kesinlikle nokia kadar hızlı olamaz çünkü her yeni gelen yazılım büyük ölçüde kullanıcıların şikayetleri üzerine gelir, cihazda stereo hoparlör olmadığı gibi 3.5mm lik standart jak girişide yok ayrıca standart usb portuda yok bunlarda önemli eksiklikler ve son olarakta 1000mAh'lik bataryanın bu telefona yetmeyeceği çok aşikar bizim 5800a bile 1350mAh batarya yetersiz geliyor

tüm bunları okuduktan sonra karar senin bir telefonda tüm herşeyin olmasını bekleyemezsin hangileri senin için ağır basıyorsa kararını o yönde vermen gerekir tabi bir de bu telefon türkiyede kaç paradan satılacağı

ya bide konuyla alakası yok ama sen kalk xperia x10 gibi bir telefona 65K renk koy ya bu spny bazen hakkaten ağır saçmalıyor :S

batarya konusunda çok haklısın izmirde toptancıları bile gezdim yok yok bulamadım 1300 ya da 1500 mAh batarya.bu arada satioda HD video çekimi bulunmamaktadır.Herkesin kendi görüşü tabikide ama gece çekimi flash yeterli bence zifiri karanlıkta bile aydınlıkmış gibi çekiyor.birde haklısın bu sonyericsson bazen çok saçmalıyor örnek vivaz ve satio aynı işletim sistemi ama vivaz flash dosyalarını duvar kağıdı yapabilirken satio yapamıyor.vivaz sonyericsson bekleme ekranında bütün kısayollar değiştirilebiliyorken satioda bu olmuyor sabit tam cinnet anı yani..sonyericsson düzgün bi güncelleme yapsa bari satioya iyi olur..

fatih_ayoglu

fatih_ayoglu

Üye
oyle bı kıyaslama yapıyorsun kı cok alakasız :)
satio neree 5800 nere
bi kere kamerası mukayese bile edilemez zaten 12.1 mp kamerayı nokıa yapsa bile sony kadar ıyı yapamaz.
5800 da olan butun ozellıklerı satioda bulabılırsın fazlasıyla.ve her halukarda cok daha verımlı kullanırsın o ozellıklerı.seninkisi opelle ferrari kıyaslaması olmus biraz :)

Kesinlikle Her Kelimesi Dogru gayet dolu bı acıklama:oke:

sizden bi konuda yardım istiycem mümkünse.
SE satio kullanıyorum fakat facebook videolarını bile acamıyorum telde nasıl çözebilirim ?

AYNA

AYNA

Üye
facebook videolar bendede açılmıyor ama sonyericssonla alakalı değil yiğende n86 var oda açamıyor sadece indiriyorsun ve öyle izliyebiliyorsun..

JayJayyy

Üye
nokia5800

SilentOne

SilentOne

Üye
satıo ile 5800 olarak yazlım farkı yok oda simbiyan satio al bnce

AYNA

AYNA

Üye
satıo ile 5800 olarak yazlım farkı yok oda simbiyan satio al bnce
ikiside symbian ama satioda 3d desteği var galerisi felan çok farklı hemen farkettiriyor kendini.zaten bu iki telefonu kıyaslamak çok anlamsız..

fatih_ayoglu

fatih_ayoglu

Üye
facebook videolar bendede açılmıyor ama sonyericssonla alakalı değil yiğende n86 var oda açamıyor sadece indiriyorsun ve öyle izliyebiliyorsun..
nasıl indircez ? video ya tıklıyorum ekran beyazlasıyor sayfayı acmaya calsır gibi fakat oyle beklıyor

AYNA

AYNA

Üye
aa bak bende öyle olmuyor.telefonu orjinal tarayıcısı ile mi bağlanıyorsun? bende videoya tıklayınca indirilsin mi diyor indir diyorum sonra izleme ekranı geliyor.versiyon kaç senin telin?

fatih_ayoglu

fatih_ayoglu

Üye
aa bak bende öyle olmuyor.telefonu orjinal tarayıcısı ile mi bağlanıyorsun? bende videoya tıklayınca indirilsin mi diyor indir diyorum sonra izleme ekranı geliyor.versiyon kaç senin telin?
valla blmyrm versyonuna nerden bakıcaz :S yardım pls senınkı gıbı olsa onada razıyım

asortix

Üye
kesinlikle Satio..
Kameraı mükemmel..
3D oyun desteği mükemmel..
Görsel menüsü nokia 5800 gibi.
Rehberi nokia ile aynı özellikte.Tek tuşla ad ve soyad eşleştirmesi yapıyor.
Daha saymaya gerek yok sanırım..

hkrmn

hkrmn

Üye
ben satio kullanıyorum dediğin gibi 5800 dan çok üstün bir telefon. telefonda hiç bir şekilde donma olmuyor hatta gps, navigasyon, Wifi özelliklerini bile çok rahat kullanıyorum, çok kullanışlı bir telefon. benim için tek bir sorun var; telefon yurt dışından geldiği için bazı operatör ayarlarında sıkıntı yaşıyorum mesela internet ayarlarını tam olarak yapamıyorum. eğer Türkiye'de var ve satın alacaksan kesinlikle tavsiye ederim.

AYNA

AYNA

Üye
ben satio kullanıyorum dediğin gibi 5800 dan çok üstün bir telefon. telefonda hiç bir şekilde donma olmuyor hatta gps, navigasyon, Wifi özelliklerini bile çok rahat kullanıyorum, çok kullanışlı bir telefon. benim için tek bir sorun var; telefon yurt dışından geldiği için bazı operatör ayarlarında sıkıntı yaşıyorum mesela internet ayarlarını tam olarak yapamıyorum. eğer Türkiye'de var ve satın alacaksan kesinlikle tavsiye ederim.

ben internet ayarlarında hiç sorun yaşamadım ama gps kullanamadım bir türlü.garmin sonra synic denedim bir türlü sinyal almıyor sen nasıl kullandın? özel bir işlem felan yaptırdın mı gps için?

fatih_ayoglu

fatih_ayoglu

Üye
versiyonuna arama ekranında *#0000# yap ekrana gelir.güncelleme yap olması düzelir belki..
yazılırım surumu
yazılım tarihi
özel sürüm
özel sürüm tarihi
dil paketi ve
model u1 cıktı ?

darkblue_gs

Üye
yaklaşık 3 aydır satıo kullanıyorum her hangi bir prüzle karşılaşmadım tek kelime ile harika. donma kesinlikle yok camerası için yorum yapmaya zaten gerek yok 12.1 her şeyi anlatıyor zaten. tek sıkıntı türkiyede satışı olmadığı ve olmayacağı için teknik özellikler açısından tam manası ile yardım alamıyorum.

yamato

yamato

Üye
slm arkadaşlar bendde sony satıo var 2 sorunum var birisi herkes gibi intrnette video izlemiyorum.deneğim programlar: skyfire ,flash lite 3,1,vtap hiçbirinden sonuç alamadım telefonum hacksiz kimisinde sertifika hatası.kimisinde telefonla uyumlu değil kimisindede dakikalarca bekliyor ama sonuç sıfır.skyfire yurt dışında iken acılıyordu burda sorun veriyor.diğer sorunumumda navigasyon garmin yükledim acılıyor donup kalıyor.bana önerebileceğiniz navigasyon programı ve intrernet te video izleme programı varmı? [email protected] e mail adresim .yazan arkdaşa olursa sevinirim .osaka dan sevgiler maxicep

Takipçi Satın Al

Üst Alt