Nokia 6303 - 6303i Classic Fan Club

Sponsorlu Bağlantılar

ufukagca

Üye
arkadaşlar bana yardım edin lütfen telefonun menüsünü(6303c) ayarlardan sadece tablo yapıyorum yazılar çok küçük görünüyo ama internetteki resimde normal. Lütfen bilen varsa yardımcı olsun kafayı yemek üzereyim.

esemiyake

Üye
Arkadaşlar 6303(i) telefonumu 2-4haftadır kullanıyorum.ilk izlenimlerimi sizle paylaşmıştım genelde olumsuz yönde eleştirmiştim. halada olumsuz yönde eleştirmeye devam edicem. çünkü bu kadar saçmalayan bir telefon görmedim.
Önce aldığım ilk gün rehberi taşırken bilinmeyen bir sebepten 400 kişilik rehberim bir anda yok oldu.6303i telefonumda bu sorunu kendime mal ettim yanlış bir yere basmışımdır diye bunu yok sayalım. gelelim benim bugüne kadar yaşadığım sıkıntılara buraya yazacaka kadar deli etti beni
-Önce mesaj yazarken harf kullanım hızımı çok azalttı (bakmadan mesaj yazan biri olarak) çok bekletiyo harf geçişlerinde ve mesajı yazıp gönder diyene kadar yavaşlıyo bekliyo çok baya rahatsız edici bir süre bu
-telefon rehberimi kısayollardan kullanan biri olarak hızıma yetişemiyo tuş hızım telefondan daha hızlı yada telefon hızı çok yavaş (bakmadan rehbere giren ve isim bulan biri olarak)
Bu hızdan kaynaklı sorunumu çözmeye çalıştım gelen giden mesaj kutusunu sürekli boş tutmaya çalışıyorum. Mesajlar gittiğinde gönderilen mesajlar kutusuna istesemde istemesemde kaydediyo kendini budan bahsetmiştim sürekli silmek zorunda kalıyom giden mesajları bunuda ayrıca belirteyim. ve giden mesajlar kutusuna girdiğimde kime mesaj atmışsam karşıya gitmesede gitsede karşısında okey işareti var gitmiş görüntüsü veriyo mesajı açtığında mesajı okuyosun aşağı tuşuyla en alt sayfaya geliyosun orada mesaj beklemede yazıyo veya iletildi yazıyo ben mesajlarımın iletildiğini ta oraya kadar girerek bakmak zorunda kalıyom sürekli. mesaj konusunda benim eski model ericsondan bile kötü bence kullanışı karışık mesajlar bölümünün.
-2 gündür çok saçma bişeyle karşılaştım hayatımda böyle birşeyle hiç karşılaşmamıştım. zaten bugünkü eleştirilerimide bu yüzden buraya yazıyorum ana sorunum bu çünkü
birçok arkadaşım gibi ben özel hayatı aktif olan biriyim. çok konuşup çok mesaj atıyorum ve 6303i model telefonumun şarzı yaklaşık birbuçuk gün gidiyor geçen özel bir arkadaşım bana çağrı attı bende numarası kayıtlı değildi çağrı atınca bende aradım konuştuk falan kapadım telimi. sonra bu numarayı kaydettim isimsiz olarak sonra çağrı listemi temizlemek istedim temizlendi dedi. arama kaydına girdim hala o cevapsız numara orda sandımki çğryı yeni yaptı halbuki eski çağrıydı sil dedim telefon ekran karardı açıldı kapandı ışıklar gitti geldi şebeke gitti geldi iletişim bilgilerimi istedi hayır dedim bir dakika sonra normale döndü kafayı yedi kısacası.
tekrar yaptım tekrar kafayı yedi ama numarayı silemedim hala numara orda wodafone yazısı gibi arama kayıtlarında duruyo tüm arama kaydını sil diyorum siliyo ama onu silmiyo yok o numarayı farklı isimle kaydettim numarayı rehberden sildim herşeyi denedim numara hep orda gitmiyo. simi çıkartmadım simi çıkarıp tekrar taksam acaba o numara ordan gidermi
ya arkadaşlar bu nokia da böyle bişeyler varmıydı ben bukadar işletimi kötü bir cihaz görmedim virüsmü bu ya
fabrika ayarlarına geri dönsem ayarlarımın hepsi gitçek bunları yaşıcamı bilseydim 6303i yerine normal c modelini alır dahada az para vermiş olurdum. benim bu telefondan çekeceğim var son günlerini yaşıyor bu telefon bende

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
    Konu Sahibi
dostum cihazının durumu normal değil servise ver cihazını eğer sorun donanımsal ise yenisi ile değişim yapabilirler.

esemiyake

Üye
bence telefon bu yönüyle servise gitmesi doğru değil sonuçta bu telefonda yazılımsal hatalar var donanım hatası gibi durmuyo herşeyi çalışıyo telefonun arama kaydında o telefon numarasını sil dediğimde saçmalıyor cihaz diğerlerini siliyor. bu telefonunun işletim sisteminimi yazılımını tekrar yüklemek gerekiyor ve benim versiyonun çıkış versiyonu 6,01 di sanırım bunu bir üst versiyonu var 7,01di bu üst versiyonu yüklemeye çalışsamda yükleyememiştim. geçen telefoncuda versiyonu yükletmek için varmı dedim eleman garip bi şekilde önümüzdeki hafta bekliyoz dedi bende neyi dedim versiyonu dedi ne kadara yükleniyo bu dedim 25tl dedi sağol dedim arkadan sol kulağını çınlattım elemanın neyse bu telefonu vermicem servise kullandıkça yazıcam adam gibi telefon sürsünler piyasaya nokia dedik ben kötü veya iyi eleştiricem arkadaşlar hakediyo ben böyle yazarak telefona olan sinirimi ve sitresimi atıyorum servis beni dahada deli eder eminim

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
    Konu Sahibi
versiyon atmak için para vermene gerek yok 1.sayfada gerekli açıklamaları ve nasıl yükleneceğini anlattım.

b-13

b-13

Üye
güncelleme yaptım telf düzeldi ohh bee.. xD nasıl sevindim varya :D saol erkan .. xD

poturak

Üye
Arkadaşlar 6303i alanların hayırlı olsun ben de almayı düşünüyorum da size bir sorum olacaktı tlfnla ilgili... Yeni arayüzü nasıl telefonun? Yani menüye girdiğimizde 6303 ile aynı arayüze mi sahip yoksa daha mı farklı..? Karşılaştırmalı cevaplarsanız memnun olurum.. Hatta menüye girdiğimizde ve dosyalar içinde dolaştığımızda nasıl bir arayüz kullanılıyor, fotoğraflarla yanıtlarsanız çok çok memnun olacağım... En kısa sürede sipariş vermeyi düşünüyorum ama bu arayüzü merak ediyorum... tşkkrler...

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar 6303i alanların hayırlı olsun ben de almayı düşünüyorum da size bir sorum olacaktı tlfnla ilgili... Yeni arayüzü nasıl telefonun? Yani menüye girdiğimizde 6303 ile aynı arayüze mi sahip yoksa daha mı farklı..? Karşılaştırmalı cevaplarsanız memnun olurum.. Hatta menüye girdiğimizde ve dosyalar içinde dolaştığımızda nasıl bir arayüz kullanılıyor, fotoğraflarla yanıtlarsanız çok çok memnun olacağım... En kısa sürede sipariş vermeyi düşünüyorum ama bu arayüzü merak ediyorum... tşkkrler...
dostum arayüz olarak 6303 daha kullanışlı diyebilirim 6303i ye göre.
6303i eksileri
* kamera 6303 classic e göre kalitesiz video kaydı yapıyor.
* menü ikonları çok büyük ve belli süre sonra rahatsız ediyor.
* galeriyi falan gezerken 6303 rahatlığı yok.

yani kısacası 6303i kullanan arkadaşlarım alınmasın sakın ama 320 tl bence çok fazla bu cihaz için.

poturak

Üye
dostum arayüz olarak 6303 daha kullanışlı diyebilirim 6303i ye göre.
6303i eksileri
* kamera 6303 classic e göre kalitesiz video kaydı yapıyor.
* menü ikonları çok büyük ve belli süre sonra rahatsız ediyor.
* galeriyi falan gezerken 6303 rahatlığı yok.

yani kısacası 6303i kullanan arkadaşlarım alınmasın sakın ama 320 tl bence çok fazla bu cihaz için.

kardeş birkaç foto eklemen mümkün mü, karşılaştırma için.. gerçekten merak ediyorum ve eğer rahatsız ediciyse vazgeçeceğim...

anemik

anemik

Üye
rhtsız edecek düzeyde tabiki.Ztn sitelerdede 6303 ün resmini koymşlar ama yanlş olmş.menü ikonları cok büyük videoda belirgin düzeyde fark war.Bnde al 6303c kullan '' i '' sine gerek yok.Hemde 279tl mi ne sanırım şmdi.

poturak

Üye
6303i kullanan kardeşler menü ikonları ve arayüz ile ilgili bir kaç foto yayınlarsanız çok çok memnun olacağım. Almayı düşündüğüm bir telefon.. 6303'e göre çok mu sırıtıyor menü ikonları ve ekran göstergeleri?

anemik

anemik

Üye
ewt bariz bi fark war.ama tercih meselesi.Belki hoşuna gider.

poturak

Üye
Ah keşke bir bilemedin iki foto ekleyebilsen kardeş... Ona göre karar vereceğim...

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
    Konu Sahibi

poturak

Üye
dostum bence resim ile olacak iş değil bu gidip yerinde görmen en mantıklısı olur.

Kardeş kasabadayım ve buradaki telefonları almadan deneyemiyorsun, internetten de araştırıyorum fakat henüz bir videosunu bulamadım.. Buradan ufak bir kaç foto fikir verecektir sanırım...

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş kasabadayım ve buradaki telefonları almadan deneyemiyorsun, internetten de araştırıyorum fakat henüz bir videosunu bulamadım.. Buradan ufak bir kaç foto fikir verecektir sanırım...
ah be dostum bugün electro world a gitmiştim aklıma gelse videosunu çekerdim sana...iki resim var ama tam detaylı değil burada

poturak

Üye
Dostum teşekkürler ama tam da görmek istediğim bu değil. Telefonu kullanan bir arkadaşın bu arayüzleri fotoğraflayıp paylaşması gerekiyor... Yine de çok sağol...

esemiyake

Üye
6303i telefonuma phenxte versitonu yükselttim 7,01e fakat türkçe dil seçeneğim gitmiş hadi ingilizce kullanmaya başladım bu arada map harita ya girdim menüden yüklü olan türkiye de yoktu ama germany vardı internet bağlantısı olmadan almanyanın herhangi bir yerine rahatlıkla girebiliyordu.neyse map loader a girdim türkiyeyi yüklemek istedim yükledim turkey için 30mb yazıyordu yükledim map girdim bandırmayı buldu ama hiç bişey kalmamış sadece ana yol görünüyo ayrıntılar yoktu erdekte ayrıntı yoktu ne mahalle ne semt bişey kalmamış. dili ingilizceden türkçeye çeviremedim. türkçe dil için nokia sitesine girip telefonu eski versiyonuna döndürmem için ne gerekiyo diye orda telefonu 7,01 e güncelleyebileceğimi gördüm ve nokia güncelleyiciyle telefonu güncelledim hala türkçe dilim geri gelmedi. ne yapabilirm

--------------- Ekleme ---------------

Nokia Firmware 6303i RM-638_CareDP_2.1_OperatorDP.exe yükleme dosyasını internette birçok sitede olmasına rağmen indiremedim indirseydim. telefona yükleyip 6303i white versiyonumu 7,01den 6,61e dönecekti tabiki menülerimde türkçe ve haritalarımda daha içerikli olacaktı. fakat orası şöyle burası böyle derken sayfa başındaki ppu indirdim ama içinde bulunan telefon kodlarından tr olan yok telefon oldu ingilizce sorun değil gibi görünsde mesaj yazarken harflerde sorun yaşıyorum. sanırım nokia sitesindede telefon güncelleme 6,61de 7,01e yükselmiş tekrar güncellesemde dil seçeneğimde tr hala yok.
Nokia Firmware 6303i RM-638_CareDP_2.1_OperatorDP.exe dosyasına sahip olan arkadaşlar paylaşabilirlerse çok sevinicem.

__wacky__

__wacky__

Üye
arkadaşlar bi sorum olucak bu telefonun mesajlarında bir sorun var. mesela; aa aa şeklinde bir msj gönderdiğimde veya aldığımda mesaj; aaaa şeklinde gözüküyor yani hiç bir boşluk yokmuş gibi gösteriyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba.. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... örneğingülücüklerle bir kalp çizmeye çalıştığımızda tüm gülücükler yanyana dizilmiş şekilde gösteriliyr karşı tarafta düzgün görünüyor ama kendi tlefonumda hepsi bitişik gözüküyor lütfen yardım arkadaşlar...

Üst Alt