5800 da skyfire gayet güzel çalışıyor bu siteden indirdim ve çalıştırdım buda kurulumda yapmanız gerekenler
Bluetooth u olmayanlar için: telefonu usb ile bilgisayara bağlayın.İster pc suite modunda ister depolama modunda.ben depolama modunda kurulumu detaylı olarak anlatacağım,çünkü daha çok bu tür sorunla karşılaştım.Şimdiden kolay gelsin.
Bilgisayarım->Hafıza Kartı->İnstall yolunu izleyerek "skyfire" ve "prefs" dosyalarını install klasörüne kopyalayın.
Bundan sonraki işimiz telefonda. Telefondan Uygulamalar->Dosya yöneticisi->Hafıza Kartı->Yüklü Dosyalar a gelin. Az önce kopyaladıgımız skyfire ve prefs buradadır.
Skyfire programını buradan hafıza kartına kurun(Şimdilik prefs dosyasına dokunmayın). Kurulum tamamlandıktan sonra tüm sayfaları kapatıp kurdugunuz skyfire programını çalıştırın. Çalıştırınca büyük ihtimal önünüze gelen accept seçeneklerine basın ve ilerleyin.Ancak program çalışmayacaktır burada ve " cannot connect to the server at this time" diye uyarı gelir.Exit diyerek buradan çıkın.Bu çalıştırma ile birlikte telefonun kendi hafızasında da skyfire isimli bir klasör oluşur,birazdan işimize yarayacak bu klasör.
Şimdi işimiz "prefs" dosyasıyla. Telefondan Uygulamalar->Dosya Yöneticisi->Hafıza kartı->Yüklü dosyalara tekrar gelin.Buradan pref dosyasını açmadan seçin ve sol alttan seçeneklerler->Düzenle->Klasöre taşı deyip prefs dosyasını Tel Hafızası->Skyfire Klasörüne taşıyın. İçinde bir tane daha prefs oldugundan size uyarı verir içindekiyle değiştireyim mi diye ve değiştirin. Prefs i değiştirince artık skyfire sorunsuz çalışır. Dileyen bilgisayardan da prefs dosyasını değiştirebilir. telefonu pc suite modunda bilgisayara baglayın.Bilgisayarımdan Telefon->Skyfire klasörünü açın vve oradaki prefs ile değiştirin.
Bundan sonra skyfire ı çalıştırın wifi ile sorunsuzca baglanın.Anasayfaya gelince sağ üstte create account bölümünden üye olun.çok da önemli değil sallama bilgilerle doldurun.email adresiniz,nickname,şifre falan bilgiler var.Bunları bir kereliğine doldurun bir daha sormaz.Videolarda ilk denemelerde ses gelmeyebilir ama sonra bu sorun düzelir.Hem telefonun hem de programın sesinin açık olup olmadıgını kontrol edin.Haydi kolay gelsin.
Hazırlayan:Ahmet TUNÇER