Tamam. Birinci ve uzun yol:
telefona ibluenova kur. Telefonun bluetooth ile bilgisayarla iletişimini sağlar ve böylece dosyalarını telefona atabilirsin. Sonra ifile kur, bu programla da dosyalarını telefonda görebilir, ifile'ın açabildiği dosyaları açar, açamadıklarını da diğer programlarla açabilirsin. word excel, power point pdf açıcaksan quickoffice ya da docstogo programlarını öneririm. burda yine ifile devreye giriyor. Telefona yüklediğin dosyaları bu programların kendi belge klasörlerine koyman gerekiyor.
Evet bayağı zahmetli ama daha kolayını şimdi buldum

)
İkinci ve basit yol:
Quick office'yi kur.telefonunu kablosuzla internete bağla. programı açtığında alt tarafta bir ip ve port adresi göreceksin.
htt p://192.168.2.3 :4242 gibi mesela. Şimdi telefonla aynı ağa(modeme) bağlı herhangi bir bilgisayardan explorer'a bu adresi girip quick office belgelerine erişebilir ve karşına gelen pencereden uploadfiles kısmından belgeleri telefonuna yükleyebilirsin. Böylece ifile ile taşıma işinden de kurtulmuş olursun.
Üçüncü yol:
Telefonuna Docstogo kur. bu program ile de gmail için e-mail hesabı(başka maillerin eklentilerini göremiyor sanırım, çok uğraşmadım) ayarlarını yapıp kendine mail olarak atabilirsin dosyaları ve docstogo mailine eklediğin attachmentları görüp açar.
Senin sayende ben de öğrendim

Her halukarda quick office, docstogo, ibluenova ve ifile telefonda olması gereken programlar. Tabi bunları indirip kurmak için cydia ya da installous en önemli yardımciların