5800 RM-356 V40 Firmware [Professional] Modification Editions

Sponsorlu Bağlantılar

mkarakas058

mkarakas058

Üye
JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 90009699
Card life counter: 99.99%
P- nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.17.0
Changing mode...Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\

Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-356\
Scanning ini files...
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V02
CNT Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx
Languages in ppm: English,French,Turkish,German,Dutch
Backing up CRT...
Detected P-: 90009699
Init usb communication...
Failed to backup CRT...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Flash files are corupted or missing...

Buraya kadaar sorun ama sonra teli bulamıyor kalıyor neden arkadaşlar ?

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Rofs 21 mb

Skyfire(en güncel sürüm),Screensnap,Btswich,Flasher,BatUninstaller,Youtube(en güncel sürüm),FreeUnrar(Türkçe) proğramları Z'ye gömüldü.

5800'a özel ++Codec ses ayarı eklendi

Ev ekranına 3 farklı simge eklendiki bu simgelerde modifiye edildi(Biri Rom P. diğeri X-plore)

Açılış ve Kpanış ekranları değiştirildi.

Telin oto dönme hassaslığı arttırıldı.

Nokia orjinal sözlüğüne Eng. orjinalde olduğu gibi Türkçe de dilde eklendi.

Z' bölümünde sadece Sound Waves teması var iken 4 tane daha hem düşük boyutta hemde orjinal temalar eklendi(Maemo 5th,light green,Light red,Light yellow.

İşte al sana yeni özellikler dostum ;)

--------------- Ekleme ---------------

JAF version 1.98.62
Changing mode...Done!
FILES SET FOR FLASHING:

Scanning ini files...
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V02
CNT Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_40.0.005_C01_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx
Backing up CRT...
Failed to backup CRT...
PRESS POWER ON NOW!

Teli buluyor ama atacağı sistem dosyaları eksik yada hatalı yada zarar görmüş tekrar kontrol et Firmware dosyalrını

aytoli80

Üye
Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Ama bir de şuna türkçeyle beraber ingilizce dil de yüklersen daha bir süper olucak.:)

SuCh

Üye
@n!wa+*R™;2175280' Alıntı:
Rofs 21 mb

Skyfire(en güncel sürüm),Screensnap,Btswich,Flasher,BatUninstaller,Youtube(en güncel sürüm),FreeUnrar(Türkçe) proğramları Z'ye gömüldü.

Ev ekranına 3 farklı simge eklendiki bu simgelerde modifiye edildi(Biri Rom P. diğeri X-plore)

Z' bölümünde sadece Sound Waves teması var iken 4 tane daha hem düşük boyutta hemde orjinal temalar eklendi(Maemo 5th,light green,Light red,Light yellow.

Bunlar vardı bi öncekinde yani 27sinde olanda.Yüklediğim onu kullanıyorum şu anda :) Benim demek istediğim şu aslında dün yeni bir güncelleme yaptın mı? 1.mesajda son düzenlenme tarihi 29.03.2010 Saat 20:52:59 yazıyorda. Yani yaklaşık 5 saat önce yeni firware ekledin mi demek istediğim :)
Ben anlatmayı beceremedim herhalde :)

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Bunlar vardı bi öncekinde yani 27sinde olanda.Yüklediğim onu kullanıyorum şu anda :) Benim demek istediğim şu aslında dün yeni bir güncelleme yaptın mı? 1.mesajda son düzenlenme tarihi 29.03.2010 Saat 20:52:59 yazıyorda. Yani yaklaşık 5 saat önce yeni firware ekledin mi demek istediğim :)
Ben anlatmayı beceremedim herhalde :)
Hımm..

Hocam sana şunu söylüyeyeim şu an upload ediyorum zaten de bitsin linki güncelleyeceğim..Biraz önce el yazısının çalışmadığını farkettim telefonda onu düzelttim eklyeceğim şimdi onu kur kesin :)

Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Ama bir de şuna türkçeyle beraber ingilizce dil de yüklersen daha bir süper olucak.:)
Yok hacı ya yani sende şu an eminim İng. kullanırız arada diyorsundurda bnde öyle düşünüyordum sonra ddimki koyacaksın ama hiç kullanmıyacaksın :D o yüzden hepsini sildim :D

SuCh

Üye
@n!wa+*R™;2175306' Alıntı:
Hımm..

Hocam sana şunu söylüyeyeim şu an upload ediyorum zaten de bitsin linki güncelleyeceğim..Biraz önce el yazısının çalışmadığını farkettim telefonda onu düzelttim eklyeceğim şimdi onu kur kesin :)

Tamma o zaman programları yükelemeden onu kurayım ben :) Teşekkürler tam da kurmaya başlayacaktım programları iyi oldu haber verdiğin :)

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Tamma o zaman programları yükelemeden onu kurayım ben :) Teşekkürler tam da kurmaya başlayacaktım programları iyi oldu haber verdiğin :)
Ekledim kardeşim linki Flash'layabilrsin:oke:

TPLay

TPLay

Üye
@n!wa+*R™ final ve önceki pro sürümlerden sonra gerçekten bu sürüm şahane.Kurcalama artık abicim.bi müddet kullanalım şu firmware i :D :D :D her gün firmware güncelliyorsun.hızına yetişmek mümkün değil.yüklediğin son firmware in font ve ev ekranını değiştirip o şekilde yükledim.Açılış ve kapanış ekranlarını da değiştirecektim ama vazgeçtim.Tele gerçekten ayrı bir hava vermiş.bu arada font u sevenler olabilir ama ben beğenmedim.
Firmware yükledikten sonra ilk işim patchleri aktif ettikten sonra rp+ kurmak oldu.yüklenmiyor diyenler unsigned edip yüklesin bu dosyayı.yüklemeden sonra patchleri auto ederseniz her tel açılışından sonra tekrar elle başlatmaya gerek kalmıyor.(sanki her açılışta elle başlatmak gerek gibi okudum önceki sayfalarda o yüzden söylüyorum) gömülü temalar gerçekten harika olmuş.Ama youtube programı halâ güncelleme istiyor ama güncelle diyince yüklenemedi diyor.Bir de ovistore yeni güncelleme çıkmış,ilk sayfadaki artık eski kalıyor.
Tekrar ellerine sağlık,yenisi çıkana kadar en iyisi bu!!!

Mesajı gönderdim,bir baktım elyazıısnda sorun var demişsin yenisi yükleniyormuş.ben bu günlük yoruldum :D telin de tüm ayarlarını yapmıştım.Artık gündüz devam ederim.Zaten KastorUI yükleyip onu kurcalayacağım.çökerse yenisini yüklerim artık.

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
@n!wa+*R™ final ve önceki pro sürümlerden sonra gerçekten bu sürüm şahane.Kurcalama artık abicim.bi müddet kullanalım şu firmware i :D :D :D her gün firmware güncelliyorsun.hızına yetişmek mümkün değil.yüklediğin son firmware in font ve ev ekranını değiştirip o şekilde yükledim.Açılış ve kapanış ekranlarını da değiştirecektim ama vazgeçtim.Tele gerçekten ayrı bir hava vermiş.bu arada font u sevenler olabilir ama ben beğenmedim.
Firmware yükledikten sonra ilk işim patchleri aktif ettikten sonra rp+ kurmak oldu.yüklenmiyor diyenler unsigned edip yüklesin bu dosyayı.yüklemeden sonra patchleri auto ederseniz her tel açılışından sonra tekrar elle başlatmaya gerek kalmıyor.(sanki her açılışta elle başlatmak gerek gibi okudum önceki sayfalarda o yüzden söylüyorum) gömülü temalar gerçekten harika olmuş.Ama youtube programı halâ güncelleme istiyor ama güncelle diyince yüklenemedi diyor.Bir de ovistore yeni güncelleme çıkmış,ilk sayfadaki artık eski kalıyor.

Mesajı gönderdim,bir baktım elyazıısnda sorun var demişsin yenisi yükleniyormuş.ben bu günlük yoruldum :D telin de tüm ayarlarını yapmıştım.Artık gündüz devam ederim.Zaten KastorUI yükleyip onu kurcalayacağım.çökerse yenisini yüklerim artık.
Hehe:D dostum çok sağolasın sorma kafamda hala bir sürü şey var ama bende telefonu hiç kullanıom bile Flash'lamaktan :d:

Kardeşim bunu yükle yinede çünkü mesajlarda el yazısını silmişim bende kurcalarken farkettim:d:hemen hallettim sende yüklede hiç bi sorun kalmasın :D

Bu arada farkettimde sakın kurma KastorUI telefon acayip yavaşlıyor eğer tema efekti istiosan başka flash atmadan isteğin dosyayı C:resource:effect klasörüne at yoksa sen aç ce Rom P. dan C2z.rmp yamanı etkinleştir değişecektir:oke:(oda biraz kasar ya neyse:d:)

mr_ekol

mr_ekol

Üye
Ellerine sağlık çok güzel çalışma. Sadece bir sorum var, mesajlarda falan normal iken sadece wifi şifresini yazacakken telefonu yan çevirince tam ekran klavyesi gelmiyor. Yüklenirken üzerinde gelen fontta ise büyük harf çıkıyor o kısımda, benim wifi küçük harf şifre gerektirdiğinden şifreyi giremiyorum. çözümü varmı acaba

mkarakas058

mkarakas058

Üye
Yaa hocam ben halletim flash olay tamam amaa şimdide program yükleyemiyom dosya bozuk diyor formda pack aktif et rom yükle felan denmiş ben hiç bişe anlamadım bana bir açıklarmısınız bu sorunu nasıı halledecezzzzzz

petrucci82

petrucci82

Üye
ellerinize sağlık.. kotam dolmuş ayın 1 i olunca deniycem videoyu izledim harika görünüyor..bi de şu menü ye kinetic scroll koysanız süper olur i phone gibi aynı..

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
ah be kardeşim nasıl yapılıyor ya lütfen cevaplarmısın bir anlatım bekliyoruz senden neden bakmıyorsun...

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Ellerine sağlık çok güzel çalışma. Sadece bir sorum var, mesajlarda falan normal iken sadece wifi koduni yazacakken telefonu yan çevirince tam ekran klavyesi gelmiyor. Yüklenirken üzerinde gelen fontta ise büyük harf çıkıyor o kısımda, benim wifi küçük harf şifre gerektirdiğinden kodu giremiyorum. çözümü varmı acaba
Alfasayısal tuş takımı kullan ve telefonu yan çevir tam ekran klavyr devreye girecektir..

Font olayında öyle bir harf sorunu yok ama sen istersen fontu değiştir.

Teşekkürler.

ah be kardeşim nasıl yapılıyor ya lütfen cevaplarmısın bir anlatım bekliyoruz senden neden bakmıyorsun...
Ya dostum bak ben kaç kişiye cevapladım bunu şu an onun anlatımını açıklayacak zamanım yok ben kaç kere dedim sayfalara bakabilirsin.Şu an için anlatamam..

ellerinize sağlık.. kotam dolmuş ayın 1 i olunca deniycem videoyu izledim harika görünüyor..bi de şu menü ye kinetic scroll koysanız süper olur i phone gibi aynı..
O olayı tam olarak bilmiyorum ama halledebilirsem kesin koyacağım tabiiki:oke:
TEŞEKKÜRLER.

hitachi

hitachi

Üye
@n!wa+*R™;2175280' Alıntı:
Rofs 21 mb

Teli buluyor ama atacağı sistem dosyaları eksik yada hatalı yada zarar görmüş tekrar kontrol et Firmware dosyalrını

Hocam problem programın dosyaları yanlış dosya yolunda arıyor olması.c:nokia/phoenix diye devam eden yol varya oraya koy dosyaları.Bendede aynısı oldu.Doğcancanın verdiği yol ile programın aradığı yol bazen tutmuyo.

JAF version 1.98.62
Changing mode...Done!
FILES SET FOR FLASHING:

Scanning ini files...
FILES SET FOR FLASHING:
Backing up CRT...
Failed to backup CRT...
PRESS POWER ON NOW!

Arkadaşım,
Sorunun cevabını yukarıda altı çizili harflerle düzeltiyorum bak.Dosya yolunu bu şekilde düzeltirsen sorun kalmaz.Program telefonu bulmuş dosyalar kayıp yada eksik diyo.Hatalı dosya yolunda arıyo o kadar:oke:

usulsuzcocuk

Üye
kardes benım c de dedıgın yol yok ama senın verdıgın c program fıles dıye bır sey var onu gırınce bu karekterler kullanılmaz dıyo baska yolu yokmu

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Hocam problem programın dosyaları yanlış dosya yolunda arıyor olması.c:nokia/phoenix diye devam eden yol varya oraya koy dosyaları.Bendede aynısı oldu.Doğcancanın verdiği yol ile programın aradığı yol bazen tutmuyo.

Arkadaşım,
Sorunun cevabını yukarıda altı çizili harflerle düzeltiyorum bak.Dosya yolunu bu şekilde düzeltirsen sorun kalmaz.Program telefonu bulmuş dosyalar kayıp yada eksik diyo.Hatalı dosya yolunda arıyo o kadar:oke:
Yok kardeşim benim verdiğim yolda arıyor zaten yani dosya yanlış açılmış,isim frklı yazılmış gibi hatalar oluşmuştur onda yoksa dizin doğru:evet:

mesutkaya28

Üye
5800 xm v40 kullanıyorum hack nedir ne işe yarar pek bilmem ama bende fw yi kurmak istiyorum benim sorunlarım daha download ederken başlıyo verdiğniz linklerden emulatörleri indiriyorum tam sona gelmişken hata veriyo indiebildiklerimde rardan çıkarken hata veriyo bana bunları nası indirdiğinizi söyleseniz oda kafi gerisini halledebilirim heralde şimdiiden saolun

ilkgul

ilkgul

Üye
arkadaşım eline sağlık güzel bir çalışma yapışsın nokia 5800 modifiye etmişsin ama iki gündür uğraşıyorum Rom Patcher kuramadım senden ricam benim gibi analyamayan ( anlayışsızda diye bilirsin ) lar icin şu işi etap etap tek kelime atlamadan yani en baştan anlatırmısın resimde korsan daha mükemmel olur.

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
@n!wa+*R™ kardeş tamam buldum nokiaeditör ile yapılıyormuş fakat hangi modeller için geçerli...

Üst Alt