Telefon Tavsiyesi Nokia 5800 V40 mü 5730 mu ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sanberk_11

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 V40 mü 5730 mu ?
Arkadaşlar sizce hangisi daha iyidir ? Yeni başlık açtım çünkü ben Nokia 5800 ve 5730 mu demek istemedim tam, 5800 v40 güncellemesiyle olan hali mi 5730 mu demek istedim de.
5800 v40 kullananlara sorum var ?
1-dokunmatiği iyileşti mi ?
2-sürekli donuyor mu ?
3-Telefonu alınca pişman olanlara soruyorum: V40'a güncelledikten sonra hala pişman mısınız ?
4-Mesaj yazımı nasıl ?
5- ses kalitesi nasıl ?

5730 kullananlara sorularım da var ?
1-klavyesi nasıl ?
2-pişman oldunuz mu?
3-özellikle ses kalitesi nasıl ?
4-The Sims Pets gibi bir oyunu oynamak zor mu oluyor ?

Bu sorularım dışında da herkesin önerisini bekliyorum.Sizce hangisi ? Nokia 5800 (V40 güncellenmiş) mı yoksa nokia 5730 mu ?

yusufguc

Üye
Bence çok mesj yazıorsan 5730 al yok normal takılıorm diosan kesinlkle 5800 ben 5800 kullanıorm cok memnunum ses kalitesi bence cok güzel ama şiddeti fazla degil dokunmatigi bana göre v40 la dahada hassaslasmıs oyunlarda cok rahat ettim güncellemeden sonra yaklasık 1 aydır hiç donmadı fazlada kasmadım mesaj yazmasınada alısnca cok rahat oluoyor özellikle yan çevirince.Sorularına biraz cevap vermeye calıstım:oke:

sanberk_11

Üye
    Konu Sahibi
ben fazla mesaj yazmıyorum günde en fazla 20 tane yazarım o da belki derecesinde .Daha çok internet,msn, müzik, oyun, gibi konularda kullanacağım.Ama telefon olması da gerekiyo.
Bu arada cevabın için çok teşekkürler.Dokunmatik telefonlara çabuk alışabileceğime eminim.5730'Da oyun konusunda tereddüt ettim tuşlu diye :/ .Herneyse tekrar teşekkürler yorumun için

futbol123

futbol123

Üye
en iyisi 5800

yusufguc

Üye
ben fazla mesaj yazmıyorum günde en fazla 20 tane yazarım o da belki derecesinde .Daha çok internet,msn, müzik, oyun, gibi konularda kullanacağım.Ama telefon olması da gerekiyo.
Bu arada cevabın için çok teşekkürler.Dokunmatik telefonlara çabuk alışabileceğime eminim.5730'Da oyun konusunda tereddüt ettim tuşlu diye :/ .Herneyse tekrar teşekkürler yorumun için

Önemli deil ancak oyun konusunda tereddüt etme 5800 da dokunmatik olmasınna ragmen telefonumda bir çok oyun yüklü ve cok eglenceli oyunlarıda var özellikle ovinin yayınladıgı oyunlar.müzik ve internet konusundada bence gayet basarılı eger telefonun sesi yetmiyorsa bi hoparlör alabilirsin özellikle nokianın orjinal hoparlörü çok başarılı imkanın olursa telefonu yurt dısından almanı öneririm paket içerigi daha fazla

craCaner

Üye
5730 n-gage modülünü desteklemektedir ve oyun tuşları vardır ayrıyetten istediğiniz oyunu rahatca oynayabilirsiniz. 101 versiyonunda mesaj yazarken kasma oluyodu ama 200 versiyonunda kasma ve bazı sorunlar ortadan kaldırılmış zaten 2 telefonun özellikleride hemen hemen aynı sadece 5800 dokunmatik versiyonu diyelim

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
5800 al.

_EzMoGe_

Üye
ben sana şöyle söyleyeyim dostum :
yaklaşık 3- 5 ay önce 5800 alıcam diye gittim ve 5730 aldım .
telefonun klavyesi çok iyi mesaj yazmayı sevenler için, ses berbat çünkü kendin bile zor duyuyorsun
oyunlar süper çünkü n gage modülü üzerinde üstünde iki adet oyun tuşu mevcut . ama mesaj yazarken ikinci mesajda kasmaya başlıyor ve bir süre sona çileye dönüşüyor.yazamıyorsun doğru düzgün
ekran 5800 ile kıyaslanamaz küçücükkkk
daha ağır
işte bu nedenlerden dolayı telefonu zararına da olsa sattım ve üzerine katarak 5800 aldım
pişmanmıyım HAYIR
hatta şimdi 4.0 ı duydum süpr oldu
ama şarjı problem bu telefonun onu bilmen lazım
eğer çok fazla müzik dinleyen internette gezinen ve mesaj yazan biri isen 1 - 1.5 günde bir şarj etmen lazım :)
şimdiden hayırlı olsun
5800 için herşey değer :oke:

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
tabiki de 5730... 5730'u daha cumartesi günü aldım, arkadaşımda da 5800 vardı; Allah şahidim olsun ki 5730 5800'dan kat kat daha hızlı ve sesi daha mükemmel, haa ekran kalitesini de ne kadar övsek az ;)
zaten 5800'ın bir gecede fiyatı 850'den 530 düşmesi insanlara yeterince garip gelmesi lazım, normal bi telefon o kadar indirme gireMEZ :nono: e zaten telefon önce bi piyasadan toplatıldı, sonra düzeltildi diye geri verildi tabi bizde yedik bunu dimi :naughty:

5730 al, pişman olursan bana istediğin lafı söyle :oke:

34erkan1903

34erkan1903

Üye
5800da mesaj yazma sıkıntısı yaşayan arkadaşlar yazma dilini türçeden ingilizceye çevirince sorun ortadan kalkıyor...
her ne kadar ingilizce karakterlerle yazmak zorunda kalsakta günümüzde çoğu insan kısaltılmış kelicemelerle mesajlaşıyor, deneyin farkı göreceksiniz...

last43

Üye
5800

saltunel

Üye
5800 ile 5730
arkadaşlar şunu sormak istiyorum bnm için en önemli kısmı ses kalitesi yani kulağa gelen sesden bahsediyorum hangisininin mp3 ses kalitesi iyidir??? aynı olması gerekmiyor mu??? aynı ses çip olduğunu duymuştum.
teşekkürler...

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
5800 ile 5730
arkadaşlar şunu sormak istiyorum bnm için en önemli kısmı ses kalitesi yani kulağa gelen sesden bahsediyorum hangisininin mp3 ses kalitesi iyidir??? aynı olması gerekmiyor mu??? aynı ses çip olduğunu duymuştum.
teşekkürler...

XpressMusic serileri arasında sesi en kaliteli çıkan telefon 5730 XpressMusic'tir :naughty: (h)

birdhunder

Üye
kesinlikle 5800

Gokhan_6600

Gokhan_6600

Üye
Herkese iyi forumlar arkadaşlar konu gözüme çarptı ve bir yorum yapmak istedim ilk olarak belirtmek isterimki 5730 XpressMusic'i hiç kullanmadım o telefon hakkında bi bilgim yok o yüzden eleştiremeyeceğim ama 5800 Xpress Music kullanıcısıyım pek fazla olmadı alalı bir hafta anca ama ben şuan bi sıkıntı görmedim bana geldiğinde yani sıfır aldığım v31 de idi telefonu güncelledim ve hemen v40'ı yükledim telefon gayet kullanışlı dokunmatik ekranda kesinlikle bi sorun olmuyor ancak hiç dokunmatik ekran telefon kullanmamışsan 2 gün enfazla 2 gün alışma süresi var daha sonra telefonda fing at ses kalitesi gayet güzel bence sitreo genişletme bas artırıcı gibi ayarları olsada orjinal ayarlarında bile gayet yüksek ve kaliteli bir sesi var ki zaten çift hoparlör gayet güzel ses veriyor telefonun çıkışıda mükemmel bugün transitte deneme imkanım oldu çakmaklıktan çalışan fm transmitterle bağlandım (transitin) hoparlör öyle pek kaliteli bişeyde değil ancak telefonun ses çıkışı mükemmel sanki anfiyle bağlanıyo bası tizi aşırı derecede güzel symbian işletim sistemi olması büyük avantaj her nekadar v40 hackte tereddütler olsada yardımcı yazılımlarla telefonda yapılmayacak bişey yok gibi bağlantısı gayet güzel ekstra tarayıcılarla orjinal tarayıcıda yapılmayan bir çok özelliğe ulaşmış oluyosun tarayıcılar (skyfire, opera 10 beta) facebookta farmville bile oynayabildim. telefonda gördüğüme göre bi donma problemi yok birçok uygulamayı aynı anda açsam bile yani daha telefonu yeniden başlatmak zorunda kalmadım tema değişimlerinde hafıza kartını tak çıkart yaptığında biraz takılma oluyor takılmadan kastım örneğin hafıza kartını tanıma süresi ki en fazla 5 saniyedir mesajlarda bi problem yaşamadım türkçe seçili dil olarak yan çevirip q klavyeyi kullanıyorum vede çok mesajlaşıyorum günde 100 mesajı geçer bir problem görmedim symbian işletim sistemi olan bi telefona göre gayette hızlı bence şarj süresi ben teli yeni aldım bataryanın kendini toplamaası yani tam sağlıklı çalışabilmesi 1 aya yakın sürüyormuş ki ben günde 4 saat falan wifi ile iternette geziyorum mesajlaşıyorum müzik oyun günde 1 şara takıyorum ama genede gayet güzel bence şarj süresi daha tam randıman alınca kim bilir ne olur kamerada ortalam bir 3.2mp kamera öyle çok aham şaham bişi değil ancak kötüde değil normal gece çekimleri normalin biraz aşağısı ama gündüz çekimleri çok güzel flaşı ayet yeterli ve güçlü işlemcisi 400 mhz ortalama tabiki bu tam ne kadar bilmiyorum ama 400mhz üstü gayet güzel işlemci hızıda var tip desen oda 10 numara bence 5800 xpress music'i hafife alma iyi değirlendir derim ben çook memnunum ve tafsiyede ederim biz 3 arkadaş aldık üçümüzde menunuz peynir ekmek gibi gidiyor bu telefon baya tutuluyor ama dediğim gibi 5730 XpressMusic'i hiç kullanmadığım için o telefon hakkında bişey diyemiyorum son olarak dokunmatik oyunlarda da gayet başarılı farm frenzy falan olsun hiç bir problem yok sensörüde gayet başarılı şimdiden alacağın telefon hayırlı olsun...

bRkxq93

bRkxq93

Üye
Çom mükemmel bence 5800 XpressMusic hiç bir şeye değişme derim ben sana.Dokunmatik mükemmel her oyun oluyor.Ayrıca ses kalitesine diyecek birşey bulamıyorum.

Revengeful

Emekli Yönetici
5800

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt