Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

aliçoooo

aliçoooo

Üye
yardım için çok teşekkür ederim batarya sorununu dediğiniz gibi halletmeye çalışacağım.Bir şey daha sorsam: site de o kadar çok güncelleme adı gördüm ki ne yükleyeceğimi hiç bilmiyorum ben.yani genellikle her güncellemede son çıkan güncellenme diyorlar da?
Cok güncelleme görmenle bi alakası yokki arkadasım :S Snn telefonun Nokia 5800..Son çıkan versiyonda v40 bu konuya bakman yeterliydi..alttaki vereceğim 2 konuyu incele ;
1
2 burasının 9.msjndaki gibi produt codeni değitireceksin..

yagmursuzum

yagmursuzum

Üye
tenoloji özrü olan bi insan bu kadar belli eder kendini:) kadın olmak buyüzden zor.verdiğin linkler ve yardım ettiğin için çok teşekkür ederim..

--------------- Ekleme ---------------

Cok güncelleme görmenle bi alakası yokki arkadasım :S Snn telefonun Nokia 5800..Son çıkan versiyonda v40 bu konuya bakman yeterliydi..alttaki vereceğim 2 konuyu incele ;
1
2 burasının 9.msjndaki gibi produt codeni değitireceksin..

tenoloji özrü olan bi insan bu kadar belli eder kendini:) kadın olmak buyüzden zor.verdiğin linkler ve yardım ettiğin için çok teşekkür ederim..

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Yoq estafurullahda Birazcık konulara baksaydn en son v40 olduğunu anlıyabilirdin..ama neyse ö.deqil..Ö.deqil herzmn Bekleriz :)

yagmursuzum

yagmursuzum

Üye
Yoq estafurullahda Birazcık konulara baksaydn en son v40 olduğunu anlıyabilirdin..ama neyse ö.deqil..Ö.deqil herzmn Bekleriz :)

ya bu güncelleştirme işine hiç girmesem ben,ne kaybım olur? telefondaki donmalar dışında. veya güncelleştirme çok ii olacaksa bu işi ben hiç dokunmadan yapan yetkililer var mı? inceliyorum sabahtan beri ama ben muhtemelen telefonu katlederim bunları yaparsam :)

aliçoooo

aliçoooo

Üye
ya bu güncelleştirme işine hiç girmesem ben,ne kaybım olur? telefondaki donmalar dışında. veya güncelleştirme çok ii olacaksa bu işi ben hiç dokunmadan yapan yetkililer var mı? inceliyorum sabahtan beri ama ben muhtemelen telefonu katlederim bunları yaparsam :)
Kaybınız özellikler olur..v40'da kinetic scrolling var,msj yazarken otomatik rotasyon var,Müzik player eklentisi var..varda var..tabiki yaptırabilirsiniz..Nokia cluplerde veya garantiye göndererek güncel sürümü isteyerek yaptırabilirsiniz..İkiside bildiğim kadarıyla ücretsiz :)

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi

telefonu guncellersen ultra verım alırsın guncellemezsen eskı özellıklerıyle kullanmaya devam edersın ayrıca kinetic scrooling gıbı bır özellıkten mahrum kalırsın şiddetle guncellemenı tavsıye ederım kolay gelsın.

Benim telefonun bu gün okulda şarjı bitti tamamen kapandı.Eve geldim şarja taktım telefon açma yerine basıyorum titriyor ve açılmıyor.Uzun süre tuttum yine aynı.Başka batarya denedim açıldı ama benim ki ile açılmıyor.Telefon yeni bataryada bi sorun olduğunu sanmıyorum.Sizce nasıl çözücem

telının bataryasında bır sorun olduğu bariz ortada...

Arkadaşlar merhaba,5800 bana iki gün önce hediye olarak geldi. Teknolojik açıdan pek birşey bilmediğim için telefonda sorun olup olmadığını veya telefona ne gibi bi aktarım yapmam gerektiğini bilmiyorum.Telefonculara soruyorum ama hepsi birbirinden beter.Zaten çoğu da bi bilgisi olmadığını söylüyor.Bana yardımcı olabilir misiniz ...

Telefonum ilk geldiği gün,telefonu incelerken şarjı bitti ve şarja taktım.2 saatte şarjı tamamlandı.ilk şarjı uzun tutup tutmamak arasında kaldım ve bu sitede li on pilllerin uzun tutulmasının faydası olmadğını okudum,zaten kullanma klvuzunda da farklı birşey yazmıyodu.telefonu şarjdan aldıktan 11 saatte şarjı tamamen bitti.Ve üstelik telefonu gün içinde 1 dkdan başka kullanmadığım halde.
Sizce şarjı sıkıntılı değil mi yani ne bir mesaj var ne konuşma ne de diğer telefon özellikleri sadece 1 dk telefonun menüsünde gezdim okadar...11 saat? çok düşündürücü..

Ve bir de telefonda V31.0.101 yazılımı mevcut...Eğer güncelleştirme yapmam gerekliyse nasıl birşey yapmalıyım? ve son olarak...Güncelleştirme yapmam dahilinde telefonun kapanıp bir daha açılmama olasılığı olduğunu ve hiç böyle bir işe girişmemem gerektiğini söyleyenler oldu...Gerçekten böyle mi?

telefonun bataryası zamanla ( 1 ay kadar ) yavaş yavaş alışır merak etme ilk zamanlar böyle olur benımde böyle oldu sonra 2-3 hatta hıc kurcalamazsam 4-5 gun bıle gıdıyo şarjı evet bataryasını uzun sure şarjda bırakma zaten batarya dolduktan sonra otomatık şarj aleti ile iletişimi kesiyo ıstedığın kadar tut şarj etmeye devam etmez...guncellestırme yöntemıne göre tehlikesi var evet ama tehlıkesız yöntemlerle yaparsan herhangı bırsey olmaz guncellestırme yaparken bataryasının olmasına yada şarj aletinin takılı olmasına dıkkat et ve bılgısayarla yapıcaksan laptopla yapmanı tavsıye ederım elektrıkler falan kesılırse yarıda kalır guncellestırme sorunlar olur ama sen yok ben guncellestırmeyı sadece telden yapmak ıstıyorum dersen sık sık *#oooo# den guncellestırmelerı kontrol et senın product koduna guncellestırme gelınce bulur ve otomatık yapar zaten merak etme kolay gelsın.

zozing

Üye
SORUN 1; Hocam ben telefonu alalı 1.5 ay oldu ilk aldığımda 80mb gibi bir telefon hafızası vardı bu daha sonra program yükleye yükleye azaldı tabi ama sonra yüklediğim bütün programları kaldırdım şimdi maximum 45mb oluyor x-plore yükledim gizli dosyaları falan açtım ama o dosyalar da acaip karmaşık hangisini sileceğimi bilemedim şu tel hafızasını nasıl boşaltabilirim?

SORUN 2; Telefonun masaüstünde altta 2 tane kare var biri sayı menüsü diğeri de rehber bende bu 2 kare üzerine dokunmakla çalışmıyor ev ekrenı temasını rehber moduna geğirdiğimde çalışıyor fakat o zaman da görüntü kötü oluyor temel olarak kullanıyordum ev ekranını ama artık zorunlu rehber olarak kullanıyorum

aliçoooo

aliçoooo

Üye
SORUN 1; Hocam ben telefonu alalı 1.5 ay oldu ilk aldığımda 80mb gibi bir telefon hafızası vardı bu daha sonra program yükleye yükleye azaldı tabi ama sonra yüklediğim bütün programları kaldırdım şimdi maximum 45mb oluyor x-plore yükledim gizli dosyaları falan açtım ama o dosyalar da acaip karmaşık hangisini sileceğimi bilemedim şu tel hafızasını nasıl boşaltabilirim?

SORUN 2; Telefonun masaüstünde altta 2 tane kare var biri sayı menüsü diğeri de rehber bende bu 2 kare üzerine dokunmakla çalışmıyor ev ekrenı temasını rehber moduna geğirdiğimde çalışıyor fakat o zaman da görüntü kötü oluyor temel olarak kullanıyordum ev ekranını ama artık zorunlu rehber olarak kullanıyorum
İlk sorunun cevabı:internete gir seceneklere tıkla tüm gizlilik verilerini sil de baya bi bos yer acılacaktır telefon hafızanda..ayrıca normalde her yüklediğin bir program C'de bir yer kaplıyor..ve onları bulup silmende imkansız denecek kadar zordur..ama internetin tüm gizlilik verilerini silersen baya bi yer acılır..

İkinci sorunun cevabı ise:Telefonunda temeldeyken calısmıo diosun..ayrıca snn yesil tusunda calısmıor..sen farketmemişsn sanırım ama ev ekranındaykende calısmıor ama menüye fln girince bastığında çalışıyordur..Telefonuna Hard Format at sorunun düzelecektir..

telefonu guncellersen ultra verım alırsın guncellemezsen eskı özellıklerıyle kullanmaya devam edersın ayrıca kinetic scrooling gıbı bır özellıkten mahrum kalırsın şiddetle guncellemenı tavsıye ederım kolay gelsın.

telının bataryasında bır sorun olduğu bariz ortada...

telefonun bataryası zamanla ( 1 ay kadar ) yavaş yavaş alışır merak etme ilk zamanlar böyle olur benımde böyle oldu sonra 2-3 hatta hıc kurcalamazsam 4-5 gun bıle gıdıyo şarjı evet bataryasını uzun sure şarjda bırakma zaten batarya dolduktan sonra otomatık şarj aleti ile iletişimi kesiyo ıstedığın kadar tut şarj etmeye devam etmez...guncellestırme yöntemıne göre tehlikesi var evet ama tehlıkesız yöntemlerle yaparsan herhangı bırsey olmaz guncellestırme yaparken bataryasının olmasına yada şarj aletinin takılı olmasına dıkkat et ve bılgısayarla yapıcaksan laptopla yapmanı tavsıye ederım elektrıkler falan kesılırse yarıda kalır guncellestırme sorunlar olur ama sen yok ben guncellestırmeyı sadece telden yapmak ıstıyorum dersen sık sık *#oooo# den guncellestırmelerı kontrol et senın product koduna guncellestırme gelınce bulur ve otomatık yapar zaten merak etme kolay gelsın.
arkadasım cok qüzel anlatmıssın eline saqlık ama Telefonla güncelleme yapmak saqlıklı değil..Eğer arkadas yapabiliosa bilgisayardan yapsn..

karloff

Üye
Bu sorunun başka arkadaş tarafından da dile getirildiğini okudum, ama okuduğum cevaplar benim sorunlarımı çözmedi.
1- Cafedeki wireless'e bağlanabiliyorum ama evdekine bağlanamıyorum
2- V.40 yüklü, bu sorunu önceki versiyonda da yaşıyordum
3- Versiyon yükleme sonrası hard formatı attım
4- Kablosuz LAN'da görüyorum, şifre girip bağlan dediğim zaman WLAN ağı bulunamadı diyor.
IPv4 ayarlarını, bilgisayarda kullandığım bağlantı ayarları ile aynımı yapmam gerekiyor? (denedim ama olmadı)
Telefon otomatik IP mi alıyor?

Tavsiye edebileceğiz her yönteme açığım ama lütfen hard format demeyin:ağlarım:

geelawej

Üye
slm ben 5800 için işe yarar bir e book okuma programı istiyorum
adobe kurdum ama kullanışlı değil. şimdidien tşk ederim

abasaran

abasaran

Üye
Simdiden tesekkur ederim

nokıa 5800 xm v.30.0.011 kullanıyorum görüntülü msn programı veya wireless üzerinden görüntülü konuşma yapacağım bir program var mı?

ilkerjj

ilkerjj

Üye
merhaba, benim size sorum 5800da browser üzerinden video oynatma ile ilgili. diğer siteleri test etme şansım daha olmadı ama youtube üzerinden wireless ile bağlı iken video izlerken hem kendi browserı hemde skyfire ile videoların biraz yavaş oynadığını fark ettim. çok bariz bir frame düşmesi değilde ama yinede fark edilebilcek gibi. kendi içerisinde gelen videoları oynatırken hiç bi problem yok sadece youtubedan izlerken bi frame düşmesi var. bu sadece bana has mı yoksa sizlerdede böle bi problem oluyor mu :) telefonun versiyonu v31. şimdiden teşekkürler.

aliçoooo

aliçoooo

Üye
merhaba, benim size sorum 5800da browser üzerinden video oynatma ile ilgili. diğer siteleri test etme şansım daha olmadı ama youtube üzerinden wireless ile bağlı iken video izlerken hem kendi browserı hemde skyfire ile videoların biraz yavaş oynadığını fark ettim. çok bariz bir frame düşmesi değilde ama yinede fark edilebilcek gibi. kendi içerisinde gelen videoları oynatırken hiç bi problem yok sadece youtubedan izlerken bi frame düşmesi var. bu sadece bana has mı yoksa sizlerdede böle bi problem oluyor mu :) telefonun versiyonu v31. şimdiden teşekkürler.
videoyu izlerken sayfayı eğer oynatırsan evd birz frame düşmesi oluyor..ama ellemeyince sorun yok bnde

Simdiden tesekkur ederim

nokıa 5800 xm v.30.0.011 kullanıyorum görüntülü msn programı veya wireless üzerinden görüntülü konuşma yapacağım bir program var mı?
Fring'in son versiyonunu ykle arkadasım..s60 v5 Uygulamalar Bölümnde bulablrsn..

abasaran

abasaran

Üye
videoyu izlerken sayfayı eğer oynatırsan evd birz frame düşmesi oluyor..ama ellemeyince sorun yok bnde

Fring'in son versiyonunu ykle arkadasım..s60 v5 Uygulamalar Bölümnde bulablrsn..

msn uzerinden gorusme yapamiyorum baska bi program var mi acaba msn uzerinden goruntulu
gorusebilegim

aliçoooo

aliçoooo

Üye
slh93yrg

slh93yrg

Üye
arkadaşlar yeni 5800 aldım wifi ye bi türlü bağlanamadım açık ağları tel buluyo bağlan diyom wlan için önceden paylaşılmış wep anahtarı kodu istiyor nedir bu şifreli kodu bütün ağlarda bunu istiyo nederi bu bi türlü wifi den internete giremedim

Kral Turk

Üye
Arkadaşlar bende Mavi 5800 XM var.Product kodu değiştiriyorum.Güncellemeyi buluyor.Güncelle diyorum.Download işlemi bittikten sonra dakika sayarken bir anda kesiliyor ve kabloyu bataryayı çıkarmamı istiyor.Yapıyorum tekrar deniyorum yine aynı.Nokia pc suite falan sildim.Sadece kurdum denedim.Yine aynı.Neden böyle bir hata alıyorum acaba.Bir bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar.Telefona hem hard hemde soft format atıp denedim.Yine aynı :(

metalslug118

Üye
Arkadaşlar bende birkaç gün önce siyah 5800 aldım. Yanlız bir sorunum var, sim karttaki numaraları görmüyor bir türlü(SİM KART SAĞLAMDIR). Rehberi kopyalayamıyorum haliyle, önerisi olan var mı? Bilgisayarda rehberimin exel versiyonu da var, onu pratik bi şekilde telefonuma aktarabilirmiyim mesela?

Bide arka kapağı çok zor açılıyo. Yani cidden aşırı güç kullanmak gerekiyo, öyleki sim kart felan çıkarmam gerektiğinde telefon elimde kalacak diye korkuyom. 5800lar hep böylemi yoksa benimkinde mi bi sorun var acaba?

djkeles

djkeles

Üye
Menü-ayarlar-bağlantı-Yöntim ayarları-veri araması-onu sınırsız yap..sorunun çözülecektir..

aynı sorun bende de var dedıgını yaptım olmadı baska broser yukleım yıne olmadı
Yardım beklıyorum

ilkerjj

ilkerjj

Üye
dostum merhaba, şu an v31 yazılım versiyonu var telefonda bunu v40 yaptığım zaman benim sonradan yüklediğim programlar silinir mi yoksa yine v40'da da kullanmaya devam edebilir miyim? diğer bir sorum ise telefona hard format atacaksanız hafıza kartını çıkartıp öle atın deniyor genelde.hafıza kartımdan öle çok bişey yok sadece 2-3 program ve içinde gelen mp3 ve videolar. hafıza kartını çıkarmadan hard format atarsak eğer aldığımda içinde yüklü gelen mp3 ve videolar silinir mi? şimdiden teşekkürler

Bide arka kapağı çok zor açılıyo. Yani cidden aşırı güç kullanmak gerekiyo, öyleki sim kart felan çıkarmam gerektiğinde telefon elimde kalacak diye korkuyom. 5800lar hep böylemi yoksa benimkinde mi bi sorun var acaba?

dostum benimki de çok zor açılıyor zamanla çıkar tak yapa yapa kaybolacak bu zor açılma :naughty:

Üst Alt