n97 wifi acil yardım kafayı yiyeceğim :(

Sponsorlu Bağlantılar

talhay

Üye
    Konu Sahibi
n97 wifi acil yardım kafayı yiyeceğim :(
Selamu aleykum arkadaşlar benim n97 hiç bir wifi den bağlanamıyor internete ne zaman bağlanmayı denesem ya web işlemi gerçekleştirilemiyor hatası veriyor yada öylece kalıyor sol üstte de hedefler simgesi var ondanmı eğer ondansa nasıl iptal edebilirim bir türlü iptal edemedim gerekirse resimde atarım sorun hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ^^

tuncay89

Üye
slm dostum nokia n97 harika telefon sana su kodu versem restart yam sanra stesekur et hepsi bu kot su *#7370# VE SONRA ARA tefona yaz bende nokia 5530 var ama syfire acamiyorum bidiyin varsa yardim lutfen :oke:

soni36

Üye
bağlı bulunduğun hattın
müşteri hizmetlerini ara onlar seni adım adım yönlendiriyolar..bende de olmuştu ,sorun internet önceliğini hangi şebekeyi kullanıyorsan ona vermelisin..kolay gelsin

kur

kur

Üye
Telefonunuzdaki wifi ayarlari :
araclar-ayarlar-baglanti-erisim noktasi-
secenekler-yeni erisim noktasi sec:
baglanti ismi:Wi-fi baglantinizin ismini yaz.
veri tasiyici:Kablosuz LAN
WLAN ag ismi:Wi-fi baglantinizin ismini yaz.
Ag durumu:Genel
WLAN ag modu:Altyapi
WLAN guvenlik modu:WPA/WPA2(sifrelemeye gore degisir;acik ag-WEP-802.1X )
WLAN guvenlik ayarlari:------bos kalsin
Ana sayfa :Yok
gelismis ayarlar;
IPv4 ayarlari;--bos
IPv6 ayarlari:--bos
yakin kopya su adresi:Yok
yakin kopya port no:0
TEL.anasayfada;
wlan agi ara-secin,
otomatik tel.sizin aginizi bulur,
sifrenizi girin tamamdir.
:bye2:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
hedeflerde kayıtlı bağlantılardan senin modemi 1.ci kaynak yap..

c_edric

Üye
sevgili teğmen söylediğiniz ayarların hepsini yaptım ama yine olmadı. wlan ağımı bulup bağlanmak istediğimde şifreyi giriyorum bağlanıyor diyor ama sonra wlan ağları bulunamadı diye uyarı veriyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

kur

kur

Üye
-Web tarama baslat.
-WLAN agi ara.
-WLAN tarama kapat.
gibi yazan yerlerden; WLAN agi ara kismini tikla ve bekle telefonun wifi agini bulur bir muddet sonra,
ekraninda wi-fi ismi gelecektir. sec ve sifreni gir.

--------------- Ekleme ---------------

araclar -ayarlar-baglanti-erisim noktasi;
tiklayinca,
1-wifi baglanti ismi gorunur..
2-internet baglantin
3-wap bag..
4-mms bag.
5-MobilTV..
WIFI baglantini tikla ve yukarda verdigim degerlere gore ayarla...
ana ekranda wifi isareti gorunurse,baglantiya hazirdir..
KOLAY GELSIN..

bir kac denemeden sonra kesinlikle baglanir;
baglanmazsa yuklenen programlar wifi yi engelliyordur.
Araclar-ayarlar-genel-orijinal telefon ayarlari--
tikla sifreni gir(12345;degistirdiysen onu yaz)
KORKMA yukledigin programlar silinmez..
---------
yukardaki yontemi tekrar uygula, mutlaka baglanirsin...

ismail7738

Üye
beyler bende fillandiya malı n97 var bende wlan'a baglanırken oporatör ayarlarını kontrol edin diyo
herhangi bilgisi olan varsa lütfen faylaşşın...yardımlarını bklyorum

c_edric

Üye
Abi olmuyo cıldırdım wlan ile wifi aynı şeymi cunki bende wifi cıkmıyo. Birde benim kablosuz ağın şifresi wpa-psk telefondada bu secenek yok onunla bir alakası olabilirmi acaba???

kur

kur

Üye
WLAN wifi ayni manadadir.
ONEMLI NOT:WIFI si olan ADSL cihazinizda ayarlar yaparken PC yada LAPTOP ait MAC numaralarinizi yazdiginizdan sadece onlar ADSL den internete baglaniyor.oysa WIFI ceptelinde MAC numarasi var.
yeniden ayar yapip MAC filtresini kaldirin.Tum PC,LAPTOP,wifi ceptel vs baglanabilsin.Sadece SIFRENIZ kalsin.
WEP sifrenizi zaten kolay kolay kiramazlar.(WEP sifresinde
WLAN guvenlik modu:WPA/WPA2)..

ADSL modem ayarlarindan MAC filtresini kaldirin.Kolayca herhangi WIFI li ceptelden veya wifi li cihazdan internete baglanin.
CEP telinizin MAC numarasini ADSL ye kaydetmek isterseniz;En garantili yontemdir baska wifi li cihazlar sizin ADSL ustunden internete baglanamaz..
*#62209526# yazarak bulabilirsiniz..12 hanelidir.00:1c:5f:dc:a3:7b gibi...

ozgurozgenc

ozgurozgenc

Üye
WLAN wifi ayni manadadir.
ONEMLI NOT:WIFI si olan ADSL cihazinizda ayarlar yaparken PC yada LAPTOP ait MAC numaralarinizi yazdiginizdan sadece onlar ADSL den internete baglaniyor.oysa WIFI ceptelinde MAC numarasi var.
yeniden ayar yapip MAC filtresini kaldirin.Tum PC,LAPTOP,wifi ceptel vs baglanabilsin.Sadece SIFRENIZ kalsin.
WEP sifrenizi zaten kolay kolay kiramazlar.(WEP kodunde WLAN guvenlik modu:WPA/WPA2)..

ADSL modem ayarlarindan MAC filtresini kaldirin.Kolayca herhangi WIFI li ceptelden veya wifi li cihazdan internete baglanin.
CEP telinizin MAC numarasini ADSL ye kaydetmek isterseniz;En garantili yontemdir baska wifi li cihazlar sizin ADSL ustunden internete baglanamaz..
*#62209526# yazarak bulabilirsiniz..12 hanelidir.00:1c:5f:dc:a3:7b gibi...
anlatmak istediğin işi tam olarak anlatır mısın anlıyamadım. ben işte airtelden bağlanabiliyorum fakat evde pikatelden bağlanamıyorum .forumdan okudum dns değiştirince oloyor dendi ama olmadı .wlan arıyor buluyor sifre istiyor yazıyorum sonra onay wlan bulunamadı diyor. senin anlattığın olayı açarmısın tam olarak ne yapıcam

c_edric

Üye
Tam olarak aynı sorun bendekiyle çözersen mutlaka paylaş Teşekkürler.

kur

kur

Üye
Internete baglanmak icin,ADSL modem ayarlarini yaptiniz.(sayfa gibi)
Bu sayfada birtakim ayarlar yapildi.bu ayarlarda bir bolum MAC ayarlaridir.Bilgisayariniza ait MAC numarasi yazili ise
O telefon hattindaki ADSLmodeminden yanlizca MAC nosu yazili bilgisayar internete baglanir.Baska bilgisayarlar veya WIFI si olan cep telefonlari baglanamaz.(ornek;airtel de MAC numaralar yazili degil,Pikatel de yazili demektir.)
COZUM: Modem ayarlarina girip MAC numaralari secenegini iptal etmeniz lazim.Boylece her bilgisayar veya wifi li cep telefonunuzdan internete baglanabilirsiniz..(sadece baglanti sifrenizi girerek):bye2:
Teknik konu oldu..
Herkes bilmeli...

ozgurozgenc

ozgurozgenc

Üye
Kablosuz -- MAC Filtreleme

MAC Kısıtlama Modu: Etkin Değil İzin Ver Yasakla

MAC adresi Kaldır

etkin değil işaretli

ekran görüntüsü olduğu gibi mac şifrelemesi yok bu hususu kontrol ettim.hala pikatel ( evdeki modem) bağlamamıyorum yardım..........

kur

kur

Üye
ceptelin pikatel modemi goruyorsa ve sifreni giriyorsan baglanman lazim.
1-pikatel-modemini ve cep.teli ac-kapa yapip denemeye calis.ceptel otomatik modem baglantini algilamasi lazim...
telefonda sifreleme kismina dikkat et (modem sifren wep ise ;ceptelindeki sifrelemeni WPA/WPA2 getir.)
Bu yontemde problemini cozmezse;araclar-ayarlar-genel-orijinal.telefon.ayarlari git
telefonun acilip kapanir ve orjinal ayarlara doner.MAC adres filtresi olmayan her agi telefonun otomatik bulur,
sifreni girer ve internete baglanirsin.:bye2:

ozgurozgenc

ozgurozgenc

Üye
modem Sifreleme Protokolu:WPA/PSK telefonun kine nereden bakımcam bilgi verrir mısın ve ne olmalı

kur

kur

Üye
Sorunun cevabı yukardaki açıklamamda var tekrar yazıyorum:
ADSL modemlerdeki bağlantı isimleri Telefonunuzda gözükür.
Araçlar-ayarlar-genel-Bağlantı-Erişim noktaları-:
Tıklarsan.
-Turkcell İnternet
-Turkcell wap
-Turkcell MMS
-Adsl modem BAGLANTININ İSMİ:Görünür...
Bu ismi tıkladığında.
(Wlan güvenlik modu). altında gozükür
-Açık ağ
-WEP
-802.1X
-WPA/WPA2
uygun olanı işaretle....

semirar

Üye
kesın çözum arkadaşlar wlan problemı yaşayanlar şifrenızı sadece rakamlardan olüşturun bakalım sorun kalıyormu

ozgurozgenc

ozgurozgenc

Üye
araçlar\bağlantı\hedefler\ağ hedefleri\ altında erişim noktası-internet-multimedya msj-wap servisleri-katogoriz
internetin altında (alperen modem adı)
baglantı ismi:alperen
veri taşıyıcı:kablosuz Lan
wlan ağ ismi:alperen
ağ durumu:genel
wlan ağ modu:altyapı
wlan güvenlik modu:wpa\wpa2
wlan güvenlik ayarları:(ön.paylaşılmış anaht.)(ön.paylaşılmış anaht****)(yalnızca wpa2 modu kapalı)
ana sayfa:yok
erişim noktası kullan:otamatik

telefon ayarlarım bu şekilde

modem ayarlarım:
Kablosuz Ağ Adi : alperen
Sifreleme Protokolu:WPA/PSK
Kablosuz Sifresi :*********** (harf ve rakam)

hala evden internte bağlanamıyorum yanlış yaptığım konu nedir yardım

kur

kur

Üye
Wlan guvenlik ayarlari:altindaki WPA/WPA2;
-on paylas.anahtar:EAP olacak!!!!
-EAP eklenti ayarlari:----Bos kalsin.(tiklayinca:1-EAP-SIM ve 2-EAK-AKA yaninda (V)isaretler olacak
diger 3,4 ve 5 de olmiyacak..
-yanlizca WPA2 modu ;kapali.
Not:EAP en yuksek WLAN sifrelemesini destegidir.. Bircok laptop dahi EAP desteklemiyor..
insallah bu sefer problem cozulmustur...

Üst Alt