N96 Kullanıcıları buraya. (Program,Versiyon,Batarya vs iletişim)

Sponsorlu Bağlantılar

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
N96 Kullanıcıları buraya. (Program,Versiyon,Batarya vs iletişim)
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bu ilk mesajım. Bir yılı aşkın süredir N96 kullanıyorum.

Şuan telefon versiyonum V30.101 telefondaşlarıma nasıl bu versiyona yükselteceklerini anlatayım eğer V30.033 veya daha alt sürümlerdeyseniz zaman kaybetmeden bunu yapın.

V30.101 sadece bilgisayar üzerinden yükseltilebiliyor. Usbden PC Suit modunda bilgisayara bağlayın, telefonunuz şarjda ve genel profilinde olsun yada hatsız dışındaki her hangi bir mod da olabilir ama genele alın siz. Hafıza kartınıza şifre falan koyduysanız kodu kaldırın. bu yükseltmeyle hiç bir veri kaybı yaşamadım ama bilgisayarınıza mesajlarınızı ve rehberinizi yedekleyin programlarınız orjinalse kurulumları ve orjinal kodlari bir köşede saklı dursun herzaman.

Bilgisayarınıza bağlayın ve Nokia Software Updater ile update edin 137küsür mb. Bu yükseltme sayesinde artık telefonunuzda türkçe mesaj yazarken kasma yaşamayacaksınız. Diğer yenilikleri bilmiyorum henüz internette bir bilgide yok bu konuda.

Bu telefonun internette izlediğiniz bütün videoları faketir! Neden? Eski versiyonları şimdiki N96ya denk kabul edemezsiniz çünkü diğer telefonlardaki güncelleştirmelere oranla N96 güncellenmesi dünya kadar fark yaratıyor. Eski versiyonlardan şimdiye dağlar kadar fark var. Ayrıca aynı versiyondayken bile izlediğim videolardaki testleri kendi telefonumda gerçekleştirdim ve videoların %90ının fake olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu telefon hiç bir zaman o kadar kasmadı.

Güncellemeleri enerji tüketiminden işlemci hızına kadar telefonun her tarafında farkediyorsunuz.

Telefondaşlarıma;
*3 uçlu kablo öneriyorum 1 ucu bilgisayara usb girişine takılıyor diğer 2 ucu telefona şarj ve data aktarımı sağlıyor. çok kullanışlı bir kablo eBayden temin edebilirsiniz.

*6x ve 8x optik zoom sağlayan teleskop aparatları tavsiye etmiyorum. Kesinlikle kullanışsız, kalitesiz ve başarısız.

*Pil sorunu yaşıyorsanız 2000mAh pil öneriyorum gittigidiyorda halen 1 adet mevcut eğer bulamazsanız nette araştırın en azından eBay'de 1600mahlık versiyon versiyonu mevcut. Ben 2000mAh kullanıyorum arka kapaktaki tümsek rahatsız etmiyor ve çirkin değil. Arka kapak tam anlamıyla ön kapağın renginde.

*Telefonlarını kırmamalarını öneriyorum. N96 güncellemeleri çok önemlidir ve her seferinde güncellemelerin kırılmasını beklemek eminim yıpratıcı olacaktır. Telefonu kırmayıpta satın almanız gerekecek 3-5 ngage oyunu 3-5 program vardır ve toplamı 100-200tl arası tutacaktır. Telefon için bir çok ücretsiz yazılım olduğunu unutmayın.

Telefon hakkındaki tüm problemlerinize elimden geldiğince yardımcı olacağım pm,mail veya bu konuya yazabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bedriselin, punqermojo ve Devil_In_Side

travma_o7

Üye
telefonun kızak sistemi nasıl peki bi sorun çıkartıyormu bende n96 ile 5800 arasında kaldm ne yapcam bilmiyorum sen yrdımcı ol bari

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
Kızaktan şikayetçi olanlar var ama ben problem yaşamıyorum. Biraz şansa gibi. Gıcırtı yaptığını yazanlar gördüm. Ben alır almaz titreşimi kapattım ve kullanmadım. Titreşim özelliği telefon için zararlı diye biliyorum yıllardır. Kızak konusunda bir etkisi olmuşmudur bilemem. Bu tür şikayetle servise gittiğinizde kızağın garanti kapsamında değiştirildiğini okudum. Değiştirtenler olmuş.

5800 arkadaşıma aldık şimdi sordum ona,
mesaj yazmak işkenceymiş, hızlı yazınca çok kasıyormuş. Dokunmatik ekranından memnun. menü geçişleri vs çok iyimiş. Kasma problemi yok. Son versiyona güncellememiş, güncellemeleri hiç takip etmemiş, vakit ayırmadım diyor. aslında güncellese telefonundan daha iyi verim alacak. güncellese heralde mesaj yazarken kasmazdı telefonu. günde 180msj atıyorum 2gün gidiyor şarjı diyor. Tabi bu kadar mesaj yazan birinin öyle telefon alması hata ama çok sağlam kampanya yakalamıştık. çokta hoş telefon.

N96 alsın diyor. :))) bence ikisinede bir bak, pişman olma sonra kalbinden geçeni al. Ben çok beğenerek aldım n96mı ve hala da çok memnunum. eski versiyonlarda kasma,takılma,çökme oluyordu tabiki artık yok. Yeni çıkmış telefonun derdi çok olur şimdi kimbilir ne dertlerle uraşıyorlar n97 kullanıcıları. Oda çok hoş telefon tabi n96nın fiyat düştü o çıkınca. şimdi n97 almak acelecilik olur zamanında n96 acele edip aldım acele etmeyip alacak olsam heralde internetteki bu kadar yanlış bilgilendirmeye kanıp vaz geçerdim. Ben telefonumu asla yenisini almayacak şekilde aldım. çalıştığı sürece ölene kadar kullanıcam.

travma_o7

Üye
Ben fotoğraf çekimi iyi bi telefon istiyorum 5800 ın fazla sanmıyorum iyi çekiceğini .. n96 alıcaktım vaz geçtim dokunmatik fotoğraf çekimleri iyi bi telefon arıyorum.

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
o zaman iphone 3gs dışında bir seçeneğiniz kalmıyor dokunmatik ve iyi çekim yapan nokia cephesinde telefon bilmiyorum. n86 var oda dokunmatik değildi sanırım.

serfiraz

Üye
sevgili telefondaşım; update işlemine başlıycaktım ama senin yükselttiğin versiyon değil 30.033'e yükseltilecek diyor nedendir acaba? Telefonu yeni aldım ve şu anki versiyon 12.043

emesut

emesut

Üye
Arkadaşlar benim N96 nın yöntuşu soyulmaya başladı.
Navi ışı yanıp söndükce daha cok belli oluyor.
Ve tuş takımındaki 6 numaralı tuşun kaplaması kalkmaya başladı inceden soyuluyor yani.
Sizce garantiden değişirmi bunlar.

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
@serfiraz
telefonunuzu bilgisayara bağlayıp nokia software updater programı ile yükseltiyormusunuz? eğer telefondaki Cihaz yöneticisi (*#0000#) ile güncelleştirme yapmaya kalkarsanız sadece v30.033e kadar yükseltebilirsiniz. Nokia Software Updater ile denediğinizde de 30.033 görüyorsanız o zaman ilk olarak o sürüme yükseltin ve ondan sonra v30.033ten v30.101e yükseltmek için tekrar software updater programını kullanın bu sefer kesin görmesi gerekir.

Ekleme: v30.101 bir kaç gün önce çıktığı için sadece v30.033'ten yükseltme yapılabiliyor sanırım. Sizin sürümünüz baya baya eskiymiş hatta çok feci eskiymiş çok dertleri vardır o eski sürümlerin. v30'a geçtiğimde ben şok geçirmiştim. v30 yükleyince gerçek n96 ile tanıştım diyebilirim. Bir an önce yükseltme yapın çok beklemişsiniz kolay gelsin :)

@emesut
telefonunuz uzak doğu üretimi olabilir mi? ne zamandır kullanıyorsunuz? ben 1yılı aşkın süredir kullanıyorum ve öyle bir sorun yok. Kesinlikle servise götürüp şikayetçi olun garanti kapsamı içinde değişirlermi bilemiyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Telefonuma az önce 4 oyun yükledim hepsi çalışıyor. Telefonum kırılmadı.

Tomb Raider Legend 3D

FIFA09

REAL Football09

Celeris Virtual Pool Mobile v1.79 S60v3 SymbianOS9.1

*Bu oyunu kurmadan önce tarihi 2007ye alın ve telefonu yeniden başlatın.

Işın KILICI Uygulaması 5800 ve n97 için ama n96da çalışıyormuş DENEMEDİM bende aynısının başkası yüklü. Çalışması için telefonda C sürücüsüne kurmak zorundasınız.

Arkadaşlar real footbala gerek yok kullanımı zor ve sadece yatay ekranda çalışıyor dandirikmiş ama fifayı mutlaka yükleyin futbol hiç sevmem ama bu oyun bir harika. tom biraderide kurmasanız olur çok matah değil. Bilardo tek kelimeyle harika her n96da olmalı :)) ayrıca worms world party ve crashta ngage'de bulundurun gerisi fıs.

atakanpower

Üye
Kardeş verdiğin bilgiler için sağol.N96 için galiba henüz hackleme işi gerçekleşmiyor,bu yüzden elimizde bulunan signed li yani imzalı program,oyun vs. varsa paylaşalım.

soleil10

Üye
çok teşekkür ederim açıklayıcı bilginiz için

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
Bu paylaştığım oyunlar kırılmamış N96da çalışıyor. Deniyorum zaten denemeden paylaştığım olursa belirtiyorum.

3 Yeni oyun daha kurdum.

PGR (araba yarışı)

Ngage'dekinden farklı Worms World Party (hatta daha iyi)

*2008 yılından kurun oyunu.

Crash Bandicoot Nitro Racing

Buda telefonu 2006 yılına alıp kuracağınız skyforce reloaded oyunu.

emesut

emesut

Üye
telefonunuz uzak doğu üretimi olabilir mi? ne zamandır kullanıyorsunuz? ben 1yılı aşkın süredir kullanıyorum ve öyle bir sorun yok. Kesinlikle servise götürüp şikayetçi olun garanti kapsamı içinde değişirlermi bilemiyorum.

Yok ya uzak doğu falan değil vodafona bayiinden almışdım.
Yaklaşık 1 sene oldu ilk cıktığı zaman almıştım.
Artı nokia garantiside var.
Servisine gittim sordum tuşlar soyuluyor diye, getir bakalım dediler.
Şimdi boş bi zamanımda yedek alıp götüreceğim bakalım ne olacak.

bboyy58

bboyy58

Üye
S.a mıllet bana kesın calısan n96 ıcın xplore lazım plzz

vesaire66

Üye
herkese selam
benim telefondaki version su an 12.043,yni baya eski dogrumu anladim?
sarj baya cabuk bitiyor bide bazen telefon kitlenip kaliyor yani sarjini cikarip yeniden takmak zorunda kaliyorum
hic böyle bi sorunu duymusmuydunuz

goksu007

goksu007

Üye
Bén Yéni Nokia N96 aLdım Msn İndirmék İstiyorum Ama Bulamadım bildiğiniz bir yér varsa yardımcı olabilirmisiniz ???

gokcetepe

Üye
Fring, kanka ve live messenger çalışıyor. herhangi birini kullanabilirsinz..

emesut

emesut

Üye
Tuşlar soyuldu diye gonderdim nokia ya cihazı.
Tuşları değiştirdiler geri gönderdiler..
Ya böle bişe varmı adamlara yön tuşu soyuldu diye gönderiyorum. Ama telefonun multimetya tuşuda soyuldu sanırım belirtmedim diye oldu, sadece yön tuşunu değiştirip gönderiyorlar geriye. Halbuki nette yön tuşu diğer tuşlar ile bütün satılıyor..
Bu arada kapakda felaket bi boşluk var teli ters cevirip ekrana vuruyorum kapakdan tık tık ses geliyor..
Bu sorun herkezde varmı
??
Bir şey daha telefona v30.101 yükleyip gönderdiler geriye ve henüz bir problem görmedim. Tel gayette hızlı..
Ama içi henüz boş..

osman özer

Üye
Benim versiyonum 12.043. nokianın sitesinde en yükseği bu. daha yükseğini ne yapsam bulamıyorum. Ayrıca telefonumdaki yüklenmiş veya yüklenmemiş program veya oyunlardaki resimler, galeride çıkıyor. Ve bunların çoğunu silemiyorum. cihazı 2.el aldım. n-gage ve haritalar çalışmıyor. Çok şikayetçiyim. Keşke almasaydım.

Ihhh!

Üye
    Konu Sahibi
@osman özer
Nokianın sitesinde ne olduğu önemli değil. Önemli olan güncelleme hizmetinde ne olduğu. telefonla internete girip güncellemeyi denediniz mi? yada telefonu bilgisayara usb ile bağlayıp "nokia software updater" ile baktınız mı. v12den sonra en az 4 5 versiyon var.

ngage eski versiyon olduğu için çalışmıyordur muhtemelen. Telefon numaraları ve mesajları bilgisayarınıza yedekleyin sonra update edin.

Halitkirli isimli kullanıcı bana PM atmış fakat pm sistemini kullanamıyorum yeni üyeymişim diye. şu sayfayı biriniz ona ulaştırabilirse ve halit kirlide altına "mesaj bana ulaştı" yazarsa hem her okuyan forward etmez. hemde mesaj yerine ulaşmış olur, teşekkürler arkadaşlar.

@halit kirli
ekrana takılan şeffaf koruyucu tabaka dimi? Ben 10 tanesini hatırladığım kadarıyla toplamda 9tlye (11tl de olabilir) ebayden almıştım. 1-2 tane var elimde ama satmayı düşünmüyorum. benden alsan daha pahalıya gelir zaten bak:

10 tane tekli pakette satıyorlar, kapına kadar bedava geliyor, her pakette 1 ekran koruyucu 1de ekran silmek için bez parçası var. başta 1-2 tane heba etmiştim ilk seferde takmayı başaramaya bilirsin el hassasiyeti istiyor. en geç 2-3 haftada gelir. ptt türkiyede dağıtımını yapıyor.

ürünü alabilmek için kredi kartın olacak, üye olacaksın kartından 2 dolar para çekecek. bankanın müşteri hizmetini arayıp "kartımı paypal'a açtırmak istiyorum" diyeceksin açıyorlar. paypal parayı çekiyor ve geri iade ediyor.

üye olup bu ürünü satın alacaksın ödemeyi paypal hesabınla yapacaksın. bu kadar.

paypal ve ebay'e üye olurken kimlik bilgilerine ve adresine dikkat et. kolay gelsin.

emesut

emesut

Üye
@emesut
Telefona vurmak mı :ehe
Servistekiler para tırtıklamak için bahane arıyor herhalde. Geri götürüp diğer parçalarını da isteyin
Okadar uzun yazı yazmışsınki sen benim telefona vurma lafımı yanlış anladın sanırım..
Kapakda boşluk var diyorum.. telefonu ters cevirip ekrana hafifden vurunca kapak ses yapıyor diyorum.
Sen servistekilerin içinden parca caldığını idda ediyorsun..
Bu tutumun bence yanlış.
:nono:

Üst Alt