Mobil Öğrenci Tarifesinde Olanlar Dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Mobil Öğrenci Tarifesinde Olanlar Dikkat
Bu konunun açılacağı az önce Avea Müşteri Hizmetlerine bildirilmiş ve bu doğrultuda açılmıştır. Lütfen konuda Avea'ya karşı herhangi bir hakarette bulunmayınız.

Avea Mobil Öğrenci tarifesinde yaşanan sıkıntımızı anlatıyorum.

Sözlüm ve ben Avea hat kullanıyoruz. İki hatta benim üzerime. Bundan bir hafta öncesine kadar ikisi de Mobil Öğrenci tarifesindeydi. Bendeki hattı birkaç gün önce Paso tarifesine geçirdim fakat henüz kontör yüklemediğim için Paso tarifem aktif olmadı. Dolayısıyla kontör yükleyene kadar dakikası 2 kontöre (standart tarifeden) görüşüyorum. Buraya kadar herşey normal. Şimdi gelelim konuya.

Dün gece sözlüm ile yaklaşık 2 saat 24 dakikalık görüşmem oldu. Bu görüşmede ben henüz Pasomu aktif ettirmediğim için sözlüm beni aradı. 1.00.00 da görüşme kesildi ( her zaman olduğu gibi ). İkinci kez aradı ve yine 1.00.00 da kesildi. Üçüncü aramasında ise 24 dakika da görüşme kesildi ve sözlümün kontörü bitti. Kendisi benimle aynı gün, birkaç gün önce 150 kontör yüklemiş ve 180 dakika ücretsiz görüşme hakkına sahip olmuştu. Bunun dışında zaten 10 dakikası 2 kontöre beni arayabiliyordu. Neyse müşteri hizmetleri burada bana mantıklı bir cevap verdi. 180 dakikanın daha önce 60 dakikasını kullanmıştık. Dün geceki görüşmede de iki kez hat kesilmişti, burada da iki saati bitti. Dolayısıyla bizim 2 saat 24 dakikalık görüşmemizin 24 dakikası ücretli oldu. Mobil öğrenci tarifesi esaslarında, mobil öğrenciden mobil öğrenciye 10 dakikası 2 kontör olduğundan ve ben birkaç gün önceden Paso ya geçtiğimden devamındaki 24 dakika, dakikası 2 kontörden ücretlendirildi.

Peki buraya kadar da AVEA haklı olsun. 24 dakikada gitmesi gereken kontör, dakikası 2 kontörden hesapladığımızda 48 olması gerekirken, sözlümün hattından 74 kontör çekildi. Bunu söylediğimde ise haklısınız o görüşmede bir problem olmuş. Şikayet kaydınızı oluşturup size geri döneceğiz dendi. Zaten çağrı merkezlerinin standart kelimesidir. Şikayet kaydınız oluşturuldu, araştırılıp dönülecek. Yahu nesini araştıracaksın herşey ortada. Daha önce de hediye konuşma sürelerimiz var iken ve ikimziz de mobil öğrencideyken ( yani tüm şartlar oluşturulmuşken ) görüşmelerimizde hediye dakikalarımızdan değil kontörümüzden düşülüyordu. Hanımefendinin söylediğine göre 180 dakikalık görüşmeniz 181 dakika olacaksa kontörünüzden düşülür. Peki siz benim önceden ne kadar görüşeceğimi tahmin mi ediyorsunuz da 100 dakika dolmadan kontörümden düşüyorsunuz diyorum, anlatamadım diyor. Ben anlamıyormuşum ilginç..

Avea ile artık bir ilgim kalmayacak. İade edecekleri kontör ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra Turkcell Faturalı hatta numaramızı taşıyoruz. Zaten Vodafone hattımda faturalı. Bundan sonra da kontörlü hat kullanmıyorum, lanet olsun. Daha doğrusu Avea kullanmıyorum. Çevremdeki herkesi de Avea'dan uzaklaştırıyorum.

Konu sizleri bilgilendirmek amacıyla açılmış olsa da Avea yetkilileri bu konuyu takip edeceklermiş, şikayet raporuma yazıyormuş bayan. Yani bir bakıma bundan sonra bu sorunu yaşamamanız için umarım Avea çalışmalar yapacaktır. Bu arada şunu da belirteyim. Çağrı Merkezinde çalışan arkadaş, görüşme esnasında sık sık mikrofonu kapatıyordu, az çok bu işleri bilirim, arkadan kimbilir neler söylüyordu. Bu yaptığım görüşmenin kayıtlarının dinlenmesi için de Avea ya mail atıyorum. Mikrofon kapalı olsa bile görüşmeleri dinleyen ekip arka planda söylenenleri duyar.

İşin özü bundan sonra benim adıma Avea markası yok.

• Beğen
Tepkiler: Lina_TR

Penelope

Penelope

Üye
Sürekli her saat başı görüşme sonlandırılıyor. Bu problemi yaşayan var mı ? Umarım bir çözüm bulunur.

darülmendep

darülmendep

Üye
Çok kötü bir durum yasamıssınız. Bende de oluyor ara sıra ve çok sinirleniyorum :bann:

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
hiç o kadar uzun süreli konuşmadığım için başıma böyle bi şey gelmedi ama avea'ya başka yönleriyle ben de çok sinir olmaya başladım.. özellikle 3g'nin çok az yerde olması konusunda. bu gidişle ben de hattımı değiştiricem.. çok mesaj yazan biriyim, hangi operatörü tavsiye edersiniz??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Bende çok mesaj yazan biriyim. Turkcell'in mesaj paketinde 35 kontöre 10.000 mesaj atabiliyorsunuz. Bende buna geçmeyi planlıyorum.

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
Bende çok mesaj yazan biriyim. Turkcell'in mesaj paketinde 35 kontöre 10.000 mesaj atabiliyorsunuz. Bende buna geçmeyi planlıyorum.
10.000 mesaj sadece turkcell içi mi??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Evet.

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
son bi şey daha: her yöne kaç sms veriyo??

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Her yöne SMS paketi var mıdır bilemiyorum, ya da rastlamadım. Ancak Avea'da vardı. 500 SMS her yöne ya da 5000 SMS Aveaya doğru seçeneklerinden birisini alabiliyorsunuz. Turkcell'de buna rastlamadım.

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
:hmmm peki, teşekkür ederim.. :)

ysr86

ysr86

Üye
Aynı şey benimde başıma geldi hatta konu açtım. Öyle aramayla çözüm bulmuyolar. Şikayet Var a yaz bak nasıl aynı gün iade ediyolar hakkın olanı...

metboy38

metboy38

Üye
avea süper kardes bi sıkıntım yok cokta memunum 5 yıldır kullanıyorum msj olsun arama olsun tewlsim mis türkcellmiş hersi bir tarifem 180 dakika avealılarla konusuyom kontuda diyer hatlarla 2 dakkika bir kont süper önceki tarifem mobil ögerncigdi kardes 180 dakika gelince 10 dakkika iki kont derdi bitti üzüldün sana olanladan dolayı paso gecmeseydin keşke

greenmile

greenmile

Üye
bu aveayı bende hiç sevmiyorum nerde ne yapacakları hiç belli olmuyor

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
avea süper kardes bi sıkıntım yok cokta memunum 5 yıldır kullanıyorum msj olsun arama olsun tewlsim mis türkcellmiş hersi bir tarifem 180 dakika avealılarla konusuyom kontuda diyer hatlarla 2 dakkika bir kont süper önceki tarifem mobil ögerncigdi kardes 180 dakika gelince 10 dakkika iki kont derdi bitti üzüldün sana olanladan dolayı paso gecmeseydin keşke

Ramazan bey derdim kontör gitmesi değil. Ben ayda iletişim için minimum 100 TL harcıyorum. Üç beş kontör beni batırmaz. Ancak amaç o değil. Amaç Avea'nın 24 dakika için 74 kontör çekmesi ve bunun hesabının sorulması. Ayrıca inceledim de Bizbize Kampüs tarifesinde 15 dakikası 1 kontör. 150 kontör yüklemede her yöne 50 kontör hediye. Bana daha cazip geldi. Tabi numara taşımadan dolayı da hediye dakika vs de verecekler. Ama karar veremedim. Sanırım faturalı tarifeleri inceledikten sonra net birşey söyleyebilirim.

bj_kmurat

Üye
bizbize kampus tarifesi ne yazık ki 15dk'sı 2 kntr ve 1200 dk ile sınırlı. 1200 dk'dan sonra 15dk'sı da 2 kntr değil dk'sı 2 kntr

darülmendep

darülmendep

Üye
Şu Avea'dan nefret ediyorum ya gerçekten berbat hiç çekmez. MobilTV yok! Herhalde kendilerini de sabit hat sanıyorlar abileri türk telekom gibi o yüzden baz istasyonu kurmuyorlar. Ayrıca bedavaları da çok az. Eğer rekabet istiyorlarsa daha iyi kalite ve daha iyi servis ve hepsinden önemlisi daha uygun fiyat :bann:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
bizbize kampus tarifesi ne yazık ki 15dk'sı 2 kntr ve 1200 dk ile sınırlı. 1200 dk'dan sonra 15dk'sı da 2 kntr değil dk'sı 2 kntr

Hatalı söylemişim haklısınız 15 dakikası 2 kontör. Ama bu halde de Avea'dan daha avantajlı.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Şu an itibariyle iki hattı da Turkcell'e taşıdım. Bir hafta içerisinde geçiş tamamlanacak. Ohh be :)

Üst Alt