n 73 kullanımı hakkında genel bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
thejackalll

thejackalll

Üye
    Konu Sahibi
n 73 kullanımı hakkında genel bilgiler
Slm arkadaşalar. Üçüncü n73 ümü kullanıyorum ve gercekten de cok memnunum. Sizinle acizene zaman içerisinde ögrendiklerimi ve tel ile ilgili genel bildigim bilgileri paylaşmak istedim. Problemi olan arkadaslarada belki bi faydamız olur...
Öncelikle telefon ayarlarından bahsedelim genel şikayet hep yavas olması ile ilgili, bikere lifeblog daki tüm özellikleri kapatıyoruz kullanmıyoruz zaten herseye galeride ve msj bölümünde ulaşmak mümkün gereksiz yere herseyi depoluyor ve tel i zaman içinde kasıyor. mümkünse 512 yada 1 lik kart kullanalım 2 lik kart gercekten zorluyo, herseyinizi karta yönlendirin ama benim tavsiyem sadece msj lar tel hafasında kalsın, kartta msj bölümü ağır çalışıyor. bide alışkanlık haline getirin eliniz tele gittikçe menü tuşuna uzun basarak açık program bırakmayın kapalı tutun herseyi, kullanmadığınız dosyaları ve programları uygulama yöneticisinden kaldırın ben şahsen search ü bile sildim, kayıt defteri 30 güne ayarlıdır onu 10 güne çekin o bile yeter bence.
Pilin daha uzun süre gitmesini istiyorsanız; şebeke modunu gsm e ayarların bu işlemde tel acılır kapanır panik yok :P hücresel msj ları kapalı tutun uyku modunuz acık olsun, ekran ayarlarından ışık sensörünü açmayın yarıda falan kullanın.
Mümkün olduğu kadar orjinal tema kullanın yok illaki tema şart diyorsanız size tavsiyem dur. hem türkçe menüsü var hem tema yapmak cok kolay ve pratiktir ayrıca bu sitenin temaları 200-300 kb civarında old için tel hiç kasmaz, ister hazır temalara bakın isterseniz kendiniz yapın.
Mesaj olayında biliyorsunuz türkçe karekterler baş belasıdır, bununda kolayı var mesaj menüsünden kısa mesaj ayarlarından karekter kodlamasını kısıtlı desteğe ayarlayın bu dertten kurtulursunuz. deneyin ne yazarsanız yazın 160 karekter olmadan 2.ci msj gecmez.
Telefonun orjinalinde galeri ayarlarında resim ve videolar isim alırken tarih yazar ayarlardan bunu foto ya getirin, bu işlem galeride ki resimleri açarken hızlanmanızı saglar beklemezsiniz.
Bu telefonun pillerini ilk aldıgınızda yada daha sonra şarjda 12 saat falan filan bekletmeye gerek yok zaten bekletsenizde bir anlamı yok çünkü şarj dolduktan sonra otomatik kesiyor.
Telefonunuzu üşenmeyin hep en son sürümde kullanın, bunun için nokia sitesinden yardım alabilir pc suite yi kullanabilirsiniz. n 73 ün en son sürümü v 4.0747.31.0.1 dir.
İndirdiğiniz oyun program video müzik vs.yi illaki pc de bir anti virüsten geçirin öyle yükleyin. Ben nod32 kullanıyorum ve hiç başım agrımadı.
Pc suite kullanmaya özen gösterin pc suite üzerinden yüklediğiniz video ve müzikleri telefonun kendi formatına göre dönüştürüp depolayın.
Son olarak işinize yarayabilecek bir kaç ufak bilgi daha;
Yeni bir tel alıyorsunuz sıfır dediler *# 92702689 # yapın sayacına bakın gercekten sıfır mı! malum bizim şebeke operatörleri işin cin i olmuşlar hat alıyorsunuz orjinalinde yönlendirmede duruyo bunu iptal edin ##002#. hem faturanız az gelir hem kontürünüz bitmez ulaşamadıgınız birilerini aradığınızda... bataryanızı daha verimli kullanmak için * 4720#yapın ses kalitesini biraz düşürür ama bataryadan cok kar edersiniz. Herkesin bildigi *#06# *#0000# vs. leri yazmıyor zaten heryerde var onlar. Herkese sevgiler.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Yaralı bilgiler sağolasın.N73 ikinci el piyasasında en ucuz nokia 3G fiyatına görede oldukça güzel yalnız*4720# yapınca herhangi birşey olmadı:hmmm

thejackalll

thejackalll

Üye
    Konu Sahibi
herhangi birşey olması gerekmiyor uyarı yada msj vermiyor zaten...

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
n 73 ün en son sürümü v 4.0747.31.0.1 dir.

sağol ama bu versiyon tarihte kaldı

thejackalll

thejackalll

Üye
    Konu Sahibi
ii de pc ye baglıyorum nokia ya zaten son sürümü kullanıyorsunuz yazıyo o nasıl oluyo?

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
GrabellA

GrabellA

Üye
gerçekten yararrlı bilgiler var

soshethe

Üye
saolasın kardeşim 5 gün sonra yne grdim şarj daha btmedi .:D:D

Necmati

Necmati

Üye
güzel paylaşım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt