Tema Nasıl Yapılır ? (Carbide UI Theme Edition)

Sponsorlu Bağlantılar

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cevap yazdıgın içi çok sagol ama tdf nerden temin edebilirim?Acaba elindekini benimle paylaşabilir misin çünkü resmi svg yapıp denedim olmadı Adobe Illustrator tdf dosyası oluşturamadı bu konuda yardımcı olursan çok makbule geçer çogu şeyi hallettim bu sorun yüzünden temamı oluşturamıyorum cavabını bekleyecem...

http://www.maxicep.com/tema-yapim-bolumu/tema-malzemeleri-3-197533.html

bu benim yaptığım bir tema.. tdf dosyasını 27ci mesajda bulabilirsin.. carbideyi açıp open kısmında tdf yi açarsan bu temanın tüm elementleri combo kısmında görünür ve navi pane kısmı şeffaftır.

• Beğen
Tepkiler: serotonin

liderfunk

liderfunk

Üye
Çok sagol ben onu mesaj yazdıktan sonra keşvettim yani aslında tema yapmak o kadar zor degilmiş çünkü zaten hazır temalar var icon sorunu yok yapman gereken ana ekran ve ona uygun renkte malzeme yapmak tekrardan sagol :oke:

liderfunk

liderfunk

Üye
Selam sonunda içime sinen temalar yapmaya başladım ama başka bir sorun var acaba yaptıgımız temaların ön izlemesini nasıl yapacaz?Tema yaptım biran önce paylaşmak istiyorum ama malesef bi türlü yardım alamadım eger bu konuda yardımcı olursan sevinirim çok soru sordum farkındayım ama ne yaparsın daha acemiyiz :bilmem: ;)

elnino757

elnino757

Üye
abi süper paylaşım ancak nasıl arka planı deiştircm bilmiorm yapamadım bi türlü 3.1 kullanıorm

--------------- Ekleme ---------------

Selam sonunda içime sinen temalar yapmaya başladım ama başka bir sorun var acaba yaptıgımız temaların ön izlemesini nasıl yapacaz?Tema yaptım biran önce paylaşmak istiyorum ama malesef bi türlü yardım alamadım eger bu konuda yardımcı olursan sevinirim çok soru sordum farkındayım ama ne yaparsın daha acemiyiz :bilmem: ;)

abi tele attıktan sonra screenshoot programıyla telden alabilirsn önzilemeyi

liderfunk

liderfunk

Üye

hayalimdesin

Üye
benim yaptığım biraz işgüzarlık olacak bu program n73 içinde tema yapıyormu bundan önce bitane program ile tema yaptım ve bitirdim telefona attım fakat desteklenmiyordiye uyarı veriyor konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

HarryPersy

Üye
bir yontem daha var screenshoot almak için o an telefon yok veya program olmayabilir...klavyeden "prtScn" tuşuna tek basın ve painte veya photofiltre programa yapıştırın..ordan istediginiz boyuta getirip crop vs yapın bu kadar

carbidede maximum ederek biraz eksik yazmısım istediginiz görüntüyü gözünüzle görerek

tema hakkında yardım isteyenlere yardım ederim..bana özel msj atınız ...

ahmet abinin işaretledigi yer tam seffaf etmiyor,abi kusura bakma..:)benim işaretledigim yer doğru deneyimliyim....bu konuda ve abimin dedigi gibi heryere navi pane monte olmaz bu düzelttiginiz yerin düzelttikten sonra kopyasını alın diger bozuk yere paste yapın

liderfunk

liderfunk

Üye
Cevap için teşekkürler HarryPersy ben onların hallettim ama 3.4 sürümünde biraz problem yaşıyorum istedigim ikonları 3.2 açmadıgı için 3.4 kullanmaya başladım ama onda da şöyle bir sorun var:Appicationda Setting ve Pop-up Windowns kısmında General windowns bölümündeki bar kısımlarını degiştiremiyorum bu konuda bir bilgin var mı?
3.2 Sürümünde böyle bir problem yoktu yardımcı olursan sevinirim :oke:

volkano8061

volkano8061

Üye
emeğe saygı teşekkür ederim

BuRoCk41

BuRoCk41

Üye
teşekkürler

legolasea

Üye
dostum harikasın yaaa gerçekten teşekkürler emeğe saygı bravo sana o 4-5 saatte sen yoruldun allahta seni mutlu etsin inşallah

HUYSUZ PRENS

Üye
bu svg paketlerini nasıl kullanacağız tdf gibi yapabilirmiyiz? onu açıklayabilirmisn?

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bu svg paketlerini nasıl kullanacağız tdf gibi yapabilirmiyiz? onu açıklayabilirmisn?

svg resimleri illustrator içinde kullanabilirsiniz. yani illustrator ile açıp, uygun ebatta tema editor programına gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: serotonin
mulkonotyk

mulkonotyk

Üye
Tekrar merhaba.Hala illustrator edinemedim.Bu yüzden inkscape kullanıyorum.Inkscape ile ilgili bi sorum var.Mesela idlede control paneye bi şey yapıp koymak istiyorum.240x27 boyutunda.Inkscapede 240x27 boyutlarını nasıl ayarlayabilirim?Illustratoru birazcık da olsa kurcalama fırsatım oldu onda yeni bi sayfa açarken boyutu ayarlayıp kare veya herhangi bi şey seçince ve tıklayınca onunda boyutları ayarlanabiliyodu.Ama inkscapede bulamadım.Varsa nası yapabileceğimi söylersen sevinirim

azeroth

Üye
Arkadaşlar elimde sis uzantılı bir tema var bunu nasıl editleyebilirim ? bu program ile olmuyor...
elimdeki tema burda
editleyen bilen editlesin..ben sadece telefon çaldığında ,mesaj geldiğinde, biz arama yaparken veya telefon numarasını yazarken bi yer açılır ya işte oranın zemin rengini değiştirmek istiyorum çünkü nerdeyse gözükmüyor zemin yüzünden sanırım o kısmın adı general windows tam emin değilim

smsr

smsr

Üye
Evet.. Ben tema yapmak isteyen herkese ne biliyorsam öğretmeye kararlıyım.. Tema yapmayı bir kaçtane İtalyan'ın tekeline bırakmamalıyız.. İnanıyorum ki eğer öğrenilirse çook büyük yetenekler hünerlerini dökecek.. şimdilik bu kadar yetiştirebildim.. tema yapmak istiyorsanız yukarıdaki kurulumu lütfen inceleyin... sürekli bu konuyu güncelleyeceğim.. özellikle Svg hakkında bilgi toplayın.. İllustrator programını temin edin... bildiğim her soruya cevap vereceğim..
kolay gelsin...:oke:

İyi günler, öncelikle tema yapımı hakkında yaptığınız paylaşımlarda harcadığınız tüm emekler için size çok teşekkür ediyorum, gerçekten bu konuda çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.. Ben de kendi çapımda kendi telefonum için birşeyler yapmaya çalışıyorum.. Telefonumun modeli nokia N70, çözünürlüğü 176*208.. Yaptığım temalardaki backgroundları maalesef ekrana kaplatamıyorum, yani tam ekran olmuyorlar.. svg formatı ve illustrator programından bahsetmişsiniz, acaba o programla bilgisayarımızdaki bir .jpg yada herhangi bir foto formatındaki resim dosyasını .svg formatına dönüştürme imkanımız var mı? Diger bir sorun da, internetten indirdiğim ve kullandığım tema ikonları telefonda, carbide ui programıyla çalışırken göründüklerinden daha ufak görünüyorlar:( Çözünürlükleriyle alakalı birşey sanırım.. Son olarak bir de telefonda, ana ekranda tercih isminin yazılı olduğu bölüm her zaman mavi kalıyor, düzeltemiyorum :(

Yaptığım bir temadan görüntüleri burada paylaşmak istiyorum.. Yardımcı olursanız sevinirim.. Tekrar iyi günler..

sangarios

sangarios

Üye
Ahmet abi ben resim işleme aracı olarak inkscape kullanıyorum. Inkscape hakkında fazla bir bilgim yok ama tema arkaplanı için bir resim oluşturdum ve .svg olarak kaydettim. Bu .svg dosyasını Carbideye sürükleyip bıraktığımda resimin sadece arkaplan rengi geliyor. Sonradan arkaplan rengine sonradan eklediğim desen ve bir takımın amplemi çıkmıyor. Acaba kaydederken mi hata yapıyorum? Ya da nasıl kaydetmeliyim? saygılar...

ufuxxxxx

ufuxxxxx

Üye
çok teşekkürler inidiriyorum ve kuracam inşallah olur

HUYSUZ PRENS

Üye
ahmet abi birde music playerdaki arka plan resmini nasıl değiştireceğiz onu anlatırsan sevinirim...

g0khan58

g0khan58

Üye
öncelikle merhaba bende bu işe yeni başladım sayılır ancak kısa zamanda öğrendim ve kendimi ilerlettim sadece bir şey sormak istiyorum temayı yaparken mesela ofis ve games gibi bir kaç klasör yok proğramın içinde ofis ve games klasörünü değiştiremiyorum fp1 fp2 veya 5th.edition seçiyorum yinede bazı klasörler çıkmıyo bunları nasıl değiştiriceğimi biliyorsanız yardımcı olurmusunuz.

Üst Alt