Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulumu & Kılavuzu by Reis-i Eagles

Sponsorlu Bağlantılar

aa-tolga

aa-tolga

Üye
yeni e71 aldım ve garmin olayına gireceğim.
110 sayfa yazının ilk başındki anlatım hala geçerli mi?

oradaki harita linkleri güncellendi mi bilgisi olan var mı?

bunlar guncel problem olan varsa hemen yenilerim.
ALTERNATİF KURULUM:Burada exe dosyalarını sırasıyla kullanacagınız hafıza kartını seçerek kurun.

Garmin Mobile XT Kurulumu

Yeni Sürüm: v5.00.50

Dikkat!: Konumlarıma nokta kaydetme metodu.
Haritada herhangi bir poi noktasının üzerine gel.okul,market,avm vs farketmez tıkla secenekler kaydet diyerek ismini değiştirmeden konumlarıma kaydet.Sonra araçlardan verilerimi yönet kısmına gel ve buradan konumlarım ve biraz önce kaydettiğin konumu sec ve adı değiştir ancak hepsini büyük harfle yaz,simgeyi istediğini seç,konum değiştirden haritayı taradan kaydetmek istediğn yeri seç tamam de artık nereye konumlarıma gidip kullanabilirsin atmaz.Kaydetmek istediğn yere yakın bir poi seçersen bulman kolay olur yoksa farketmez ISPARTA da bir poi seçip kaydedip sonra MANİSAda bir yerle değiştirebilirsin.1 sayfada reis arkadaşımız dikkat diyerek anlatmıştı.Bizde ondan öğrendik teşekkür ederiz.

Gerenkli dosyaları edinme: İndirmek için üstlerine tıklayın.

GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe

Dünya haritası:

Support Files:

BU 3 adet exe dosyasını indirin telefonun kablosunu bilgisayara takınca veri depolama modunu seçin.Veya hafıza kartını kart okuyucusuna takıp öyle yükleyeyim derseniz(bu N95 8GB da haliyle imkansızdır:)))direk usb ye baglayın.BU 3 programı sırayla yükleyin.harita dosyalarını ve olusturacağınız unl dosyalarını karttaki garmin klasörünün içine atın SW.UNL gibi unl doyalarının sonunda TXT uzantısı olmasın varsa yeniden adlandır diyerek TXT yi silin.Ardından hafıza kartı telefonda takılı iken dosya yöneticisinden hafıza kartına gidin.E: ana klasöründeki garminmobilext.sis dosyasını telefonun hafıza kartını seçerek hafıza kartına kurun.

2009.02 Türkiye Haritası Sorunsuz:

alternatif link:

İmei Converter ve etkinleştirme aracı:

SW.UNL Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın. İlk (üstteki) Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini sw.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)

gmapsupp.unl Düzenlemesi:
- ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
- Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
- Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
- Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın)

--------------- Ekleme ---------------

ORTA DOĞU HARİTASI(suudiarabistan,dubai,BAE v.s)
Middle East NT 2010.10

Link:
http://www.maxicep.com/symbian-destek/garmin-haritalar-231727.html

Türkiye Haritası 2009.02 ingilizce versiyonu
Garmin 2009.02 ingilizce IKLTL versiyonu

LINK:
http://www.maxicep.com/symbian-destek/garmin-haritalar-231727.html

evoooo

Üye
yerlesık yardımlı ekli gps menusu gozukmuyor yardım lutfen . Tesekkuerler...

aa-tolga

aa-tolga

Üye
yerlesık yardımlı ekli gps menusu gozukmuyor yardım lutfen . Tesekkuerler...

hafıza kartındaki Garmin\Apps\Symbian klasörü içindeki klasörlere dokunma ,
sadece
errlog.txt
GARMIN.NVM
GARMIN_ARTE.NVM
GARMIN_ATRK.NVM
GARMIN_FLSH.NVM
GARMIN_MPM.NVM
GARMIN_WPT.NVM
gmobile.ini
Dosyalarını sil ve tekrar programı çalıştır.senden yeniden dil ve ayarları secmeni isteyecek.

Eğer buda sorunu cözmezse,garmin uygulama yöneticisinden kaldır.ardından hafıza kartındaki garmin klasorunu sil ve yeniden yükle.

cartmanee

Üye
eskiden 4.20 versiyonu vardım kaldırdım. yeni sürümü kurdum fakat şöle bi uyarı veriyor....

"birim 167......" kullanılarak açılamıyor diyor. konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsin...

birim numarası 167.... kullanılarak haritalar açılamıyor.

hata msjı budur....

aa-tolga

aa-tolga

Üye
eskiden 4.20 versiyonu vardım kaldırdım. yeni sürümü kurdum fakat şöle bi uyarı veriyor....

"birim 167......" kullanılarak açılamıyor diyor. konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsin...

birim numarası 167.... kullanılarak haritalar açılamıyor.

hata msjı budur....

sadece
errlog.txt
GARMIN.NVM
GARMIN_ARTE.NVM
GARMIN_ATRK.NVM
GARMIN_FLSH.NVM
GARMIN_MPM.NVM
GARMIN_WPT.NVM
gmobile.ini
Dosyalarını sil ve tekrar programı çalıştır.senden yeniden dil ve ayarları secmeni isteyecek.

atillaturan71

Üye
konumlarıma kaydettiğim yerleri, konumlara gidip istediğim konumu seçip git dediğimde beni dışarı atıyor. Neden acaba? Bu kayıtlı yerleri contact laramı kaydetmeli ya da konumlarıma mı?

tbayansal

Üye
kardeşler ben bir türlü gps bağlantısı yapamıyorum neden acaba ?

cartmanee

Üye
daha önceki versiyon u sorunsuzca kurmuş ve çalıştırmış olmama ragmen dediklerinizi uyguladım yine de başarılı olamadım. başka napmam gerekir.?

sadece
errlog.txt
GARMIN.NVM
GARMIN_ARTE.NVM
GARMIN_ATRK.NVM
GARMIN_FLSH.NVM
GARMIN_MPM.NVM
GARMIN_WPT.NVM
gmobile.ini

atillaturan71

Üye
yok bu 5 versiyonların hatasıdır,ama hala düzeltmediler.
ÇÖZÜM:
Haritada herhangi bir poi noktasının üzerine gel.okul,market,avm vs farketmez tıkla secenekler kaydet diyerek ismini değiştirmeden konumlarıma kaydet.Sonra araçlardan verilerimi yönet kısmına gel ve buradan konumlarım ve biraz önce kaydettiğin konumu sec ve adı değiştir ancak hepsini büyük harfle yaz,simgeyi istediğini seç,konum değiştirden haritayı taradan kaydetmek istediğn yeri seç tamam de artık nereye konumlarıma gidip kullanabilirsin atmaz.Kaydetmek istediğn yere yakın bir poi seçersen bulman kolay olur yoksa farketmez ISPARTA da bir poi seçip kaydedip sonra MANİSAda bir yerle değiştirebilirsin.1 sayfada reis arkadaşımız dikkat diyerek anlatmıştı.Bizde ondan öğrendik teşekkür ederiz.
sen olmasan bu gps i kullanamazdım tekrar teşekkürler. Böyle sorunsuz kayıt oluyor ve atmıyor

eraz

Üye
Emeğinize teşekkürler.Önceki sürümde yerleşik gps yi bulurken dediklerinizi yaptığım halde şimdi görmüyor.Eksik birşey mi var?

Reis-i Eagles

Reis-i Eagles

Üye
    Konu Sahibi
unl dosyalarında hata var. .txt olmuş olabilir sonu.

cartmanee

Üye
özür dilerim ark lar meşgul etmişim sizi. öyle bir hata yaptım ki....sölesem kargalar bile güler...

sadece
errlog.txt
GARMIN.NVM
GARMIN_ARTE.NVM
GARMIN_ATRK.NVM
GARMIN_FLSH.NVM
GARMIN_MPM.NVM
GARMIN_WPT.NVM
gmobile.ini

aa-tolga

aa-tolga

Üye
hallettiysen problem yok .güle güle kullan.

dodo1994

Üye
link kırık yav :( :@

atillaturan71

Üye
sizden birde bu sisteme yurtdışı haritalarını nasıl ekleyeceğimi sorsam? Fransa ve benelux mesela?

birde şunu sormak istiyorum. Bazen ana cadde yerine tali yollardan götürmeye çalışıyor. Buda istanbulda işi zora sokuyor.Bunun için ne yapmalı? daha kısa süre veya daha kısa mesafe seçeneklerinden mi yapmalı

aa-tolga

aa-tolga

Üye
sizden birde bu sisteme yurtdışı haritalarını nasıl ekleyeceğimi sorsam? Fransa ve benelux mesela?

birde şunu sormak istiyorum. Bazen ana cadde yerine tali yollardan götürmeye çalışıyor. Buda istanbulda işi zora sokuyor.Bunun için ne yapmalı? daha kısa süre veya daha kısa mesafe seçeneklerinden mi yapmalı
Ana caddelerden gitmek istiyorsan daha kısa süreyi secmelisin rotalardan.

1. HARİTA İSMİ GMAPSUPP.IMG VE GMAPSUPP.UNL OLACAK
2. HARİTA GMAPSUP2.IMG ve GMAPSUP2.UNL olacak.
3.HARİTA GMAPPROM.IMG ve GMAPPROM.IMG olacak.

İndirdiğin haritaların isimlerini bu şekilde yeniden adlandır.Ve Garmin klasörünün içine at.

uluhun

Üye
harikasınız ilk denememde kuruldu verilenleri doğru izlersek kurulum çok basit teşekkürler.

Üst Alt