Uygulama ve oyunları doğrudan SD karta taşıyın ya da yükleyin..

Sponsorlu Bağlantılar

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Uygulama ve oyunları doğrudan SD karta taşıyın ya da yükleyin..
Arkadaşlar programın kullanılışı yazarı taraından aşağıda detaylı bir biçimde açıklanmıştır, kendisine teşekkür ederiz.

Link:

*************************************************************************************************
Programın son sürümü bu linktedir; http://www.maxicep.com/android-sist...yukleme-yeni-versiyon-512078.html#post3554498
*************************************************************************************************

Telefonu usb ile bilgisayara bağlayıp (usb sürücüsü yüklü olmalı) kartatasi.exe isimli programı çalıştırıyoruz. Bundan sonra yükleyeceğiniz uygulamalar SD karta yüklenecektir. Önceden yüklediklerinizi de SD'ye taşıyabilirsiniz. Program uygulamaları tamamen taşımıyor ama buna da şükür, dahili hafızada epey yer kazandırıyor.
Eski haline dönmesini isterseniz, telefonu usb ile bağlayın bilgisayara, orjinal.exe programını çalıştırın.

Uygulama ile ilgili ek açıklama:



Programın yazarı benim.
1- En az 2.2.1 ve üstü android versiyonları içindir.
2- Çalıştıramıyan arkadaşların muhakkak bilgisayarlarında telefonlarının usb sürücüsü yüklü değildir. (error:device not fount) mesajı alırsanız veya ikinci satırda telefonunuzun model numarasını görmediyseniz USB sürücüsü yüklü değildir, önce usb sürücüsünü yüklemelisiniz. Ayrıca USB bağlantınız Active Sync olmalı Mass Storage olmamalı.
3- Android sistemin yapısı gereği özel olarak karta yazılmak üzere hazırlanmamışsa widgetlerin telefon hafızasında olma zorunluluğu vardır. Widgetleri çalıştırmak için yükledikten sonra eğer widget kısayollarında göremiyorsanız, ayarlar+uygulamalar+uygulamaları yönet kısmından bu kez telefona taşımalısınız. 2,3,3 gingerbread versiyonlarında genellikle bu tür uygulamaları zaten telefon hafızasına otomatik kopyalar.
4- kartatasi.exe uygulamaların karta taşımak için değildir. (önceden yüklenen programlarında taşınması için ek düzenleme yapılmıştır) Uygulamanın direkt hafıza kartına kurulması içindir. Bu yüzden diğer bütün yöntemlerden (dalvik SD) hariç daha fazla yer kazandırır. İnanmıyan test edebilir.
5- Sistemi root etmek sonucunda telefon hafızasında yer açmak için herhangi bir sonuç elde edemezsiniz. Root yapınca tek kazancınız birkaç chace dosyasını silebilmek olur.
6- Android sistemlerde uygulamaların tamamının hafıza kartına kurulması veya taşınması gibi bir durum mümkün değildir. (gene dalvik cache SD yööntemini hariç tutuyorum bu yöntemle 1,6 GB ya kadar telefon hafızası kart üzerinde oluşturulabilir ve sanki dahili hafızaymış gibi kullanılabilir.)
 
  • Beğen
Tepkiler: soyupakhasan, fixana1, salimmi ve 3 diğerleri


mc_shekil

mc_shekil

Üye
yok kardeş olmuyor 2.1 de öyle bi buton çıkmadı
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Anlıyorum.. ben 2.2 kullanıyorum (Samsung Galaxy Gio). Bu buton zaten sonradan çıkmıyor, sistem ayarlarında her uygulamanın içinde zaten böyle bir buton var fakat her uygulamada aktif olmuyordu, bu program sayesinde aktif oluyor artık ve her uygulamayı veya oyunu SD karta kurabiliyorum ya da taşıyabiliyorum. Android 2.1 kullanmadığım için birşey söyleyemeyeceğim, öğrenmiş olduk böylece, bilgi için tşk. Ama android 2.2'de işe yaradığı kesin, kendim test ettim.

Telefonunda AYARLAR \ UYGULAMALAR \ UYGULAMARI YÖNET'i tıkladığında uygulamaların liste halinde geliyor olması lazım. Uninstal etmek istediğin uygulamayı da buradan kaldırıyorsun zaten. Buradaki uygulama listesindeki herhangi bir uygulamanın üzerine tıkladığında veriyi sil, ön belleği sil, kaldır, sd karta taşı ya da telefona taşı gibi butonlar çıkmıyor mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: mc_shekil
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Değişik android versiyonlarında deneyenler bilgi verirlerse sevinirim.
2.2'de başarılı.
 

murti61

Üye
samsung galaxy s de denendi çalışmıyor 2.2 versiyon
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi için teşekkürler.

Ace kullanıcılarından da bilgi bekliyorum, zira Gio'da işe yaradığına göre Ace'de de çalışır diye düşünüyorum, hatta Fit'te de.
 
delikanli006

delikanli006

Üye
2.2 calısıyor tesekkurler htc wildfiree :) eyw kardes

----------Eklendi @ 11:06:17 ---------- Yazıldı @ 11:03:50 ----------

bu arada calısmıyor diyen arkadaslar usb kablosuyla pc ye bagladıgımız telefonumuzu programı calıstırıp kapattıktan sonra usb baglantısını cıkarıyoruz.telefonu usb ile bagla.programı pc den calıstır.işlem bitince programı kapat telefonu pc den ayır ve farkı gör ): BAZI ARKADASLAR AYRINTILI ANLATIM OLMADUIGINDAN YANLIS UYGULUYORLAR YÖNTEMİ ZANNEDERSEM
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Süper.. moralimi düzelttin, teşekkürler :oke:
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Haftasonu çok güzel oyun ve uygulama paylaşımlarım olacak, beni izlemeye devam edin :oke:
 

ozan_60

Üye
link ölmüş :(
 
Εthnic

Εthnic

Üye
bunu yaptigimiz zaman artik sd karta uygulamalari tasiyabilmek icin telefonumuzu rootlamak gerekmiyor degilmi..?? dogrumu anladim..?? cunku telefonuma pek root yapmak taraftari degilim..
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Ben de garantisi devam eden bir telefona root yaparak garantiyi bozma taraftarı değilim, o yüzden araştırdım ve bunu buldum. Bunda root yok ama rott'ta herşey yapılabiliyor, orijinal roma yüklü fakat kullanmak istemediğin uygulamaları bile silip yer açabiliyorsun. Bunda ise sadece kendi yüklediğin ve programın özelliğinden dolayı telefona yüklenen uygulamaları SD karta taşıyabiliyorsun, uygulama bize bu imkanı veriyor. Bu işlemi yaptıktan sonra uygulamaları SD karta taşımanın dışında artık her yüklediğim uygulama otomatik olarak SD karta yükleniyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Εthnic
Εthnic

Εthnic

Üye
benim icin uygulamalarin sd karta tasinmasi yeterli.. o yuzden cok faydali bir paylasim olmus.. ellerine emegine salik.. senden daha cok paylasim bekliyoruz.. tekrar tesekkurler...
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler, uygularken ilk mesajdaki açıklamaların iyi okunmasında yarar var, bazı arkadaşlar yapamamışlar sanırım..
paylaşımlar devam edecek :)
 

guajiramm

Üye
vodafone 945 de işe yaramıyor.
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Gio ve HTC wildfire'da denenmiş ve çalıştığı görülmüştür.. değişik modellerde deneyen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa bir rehber olur, herkese teşekkürler..

Denemeyi doğru yapmak için ilk mesajı dikkatli okumakta yarar vardır, yanlışlıkla hata yapma olasılığı her zaman var..
 

theniksiz

Üye
dostum xperia x8 de işe yaramadı
tşkrler
 
xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi için tşkler..
 


Üst Alt