Haber ZOPO Türkiye / Ön Siparişler Başladı ! /4.4.2 Geliyor (İndirim İçin Önemli Duyuru)

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
ZOPO Türkiye / Ön Siparişler Başladı ! /4.4.2 Geliyor (İndirim İçin Önemli Duyuru)

Evet arkadaşlar her ne kadar konudan Zopo ile ilgili bahsediyor olsak da firma konusunda kararsızlık vardı.Tam olarak kesinlik sağlanamamıştı.Şayet son haber ile Zopo Türkiye ile ilgili gidişat açıklığa kavuşmuş oldu.O haber ise Zopo Mobile'den geldi.

ZOPO OFFICIAL FACEBOOK SAYFASI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI! (27.03.2014)



Güncelleme 04.04.2014
Digitech'den gelen son bilgilere göre Zopo ZP980+ modelinde Ram konusunda bir değişikliğe gidildi.

1 Gb Ram miktarının,2 Gb olarak değiştirildiği yönünde.Bir diğeri ise ZP998,ZP990+ ve ZP980+'ın kutu içeriklerine sürpriz bir aksesuar dahil edildi.
Bu fırsata ilaveten DH indirimi (50 TL) ile telefona (ZP980+) 800 TL karşılığında sahip olabilirsiniz.GM Discovery serisine ve orta segmente şu an için güçlü rakip ZOPO'dur.Yeniden hatırlatmak gerekirse,çekimser davranmamanız adına söylenebilecek tek söz Digitech Zopo China tarafından büyük bir desteği arkasına alarak Zopo Türkiye oluşmuştur.

TÜM ARKADAŞLARIN BİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ DUYURU !!
Digitech Firmasının Donanım'a özel olarak yaptığı DH (50 TL'lik) indirim Nisan ayının sonuna kadar geçerli.Nisan ayının bitimiyle indirimler son bulacak ve firma bayikik sistemine geçiş yapacaktır.Websitesi üzerinde bulunan fiyatlar,belirli oran üzerinde ve bayilikler düşünülerek yükseltilecek.Doğal olarak kullanıcılar telefonları bayilerden temin edebilecek.Bayiler bulunduğunuz bölgede yerel telefoncular veya Teknomarketler (Bimeks,Teknosa,Vatan) olabilir.Özetle Dh olarak biçilen indirim ve telefonun ham fiyatı sadece Nisan ayının sonuna kadar geçerliliğini koruyacaktır.

Birçoğunuz bu konuda duyum almış yada haberdar olmuşsunuzdur.Türkiye artık Çin Firmalarının göz bebeği olma yolunda ilerliyor.Gümrükde takılan Çin'den Türkiye'ye gelmek üzere milyonlarca telefon var.Bu azımsanmıyacak rakam ki firmalar bu oran karşısında kayıtsız kalmayıp Türkiye'ye açılarak yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladılar.Bunlardan bir tanesi Zopo.Donanım'da geniş çaplı konusu gündemde ve bu baskıyla 50 Tl'lik indirim daha şimdiden aldılar.

Meseleye dönecek olursak.Zopo firması Türkiye Distribütörü Zopo Türkiye olarak faaliyete girdi.Zopo Türkiye oluşumunda emeği bulunan Firma ise Digitech (DG) Elektronik Ltd.Şti kuruluşudur.
Zopo'dan önce arzuladıkları Firma Xiaomi MI2 ve MI3 serileri ile gelmeyi düşündüler ve başvuru sonucunda ise Xiaomi buna sıcak bakmadı.Zte'nin Türkiye'de resmi olarak var olması ve Jiayu Firmasının kayıtsız kalması sonucu Zopo'ya teklif götürüldü anlaşma sağlanarak karar bu yönde verildi.Bu sayede Türkiye'ye açılan 4.Çin Firması Zopo olmuş oldu.Huawei,General Mobile ve Zte kısıtlı telefonlarla giriş yapıyor olması nedeniyle Zopo iyi bir alternatif ve uygun fiyatıyla rakip olmaya aday.İlk seride getirilecek telefonlardan ziyade bundan sonra Zopo'nun bu sene itibariyle çıkacak tüm telefonları Türkiye'de yer edinecek.


Genel bilgiler ise Firmayla konuşan Donanım'daki arkadaşlar aracılığıyla birazda olsa gün yüzüne çıktı ve anlaşılır bir hal aldı.


Telefonların net bir piyasaya giriş tarihi var mı eğer yoksa da tahminen hangi tarihlerde piyasada olacak?
Digitech: Şuan Zopo firmasıyla anlaşmış durumdayız önümüzde duran tek engel TSE (Türkiye Standartları Enstitüsü)' nin servisleri incelemesi onun dışında bir sorun yok bu incelemeler bittiği anda ilk parti ürünleri sipariş vereceğiz yani ürünlerin son kullanıcıya ulaşma tarihi olarak en geç Nisan ayının ikinci haftası diyebiliriz.

Telefonların kutu içeriği nedir ve telefonlarda FM Radyo var mı?
Digitech: Telefonların tamamı 2x Batarya, 1x Ekran Filmi, 1x Kulaklık ve 1 adet TPU kılıf ile gönderilecektir, FM Radyo konusuna gelirsek normalde telefonlarda FM radyo var ancak ülkemizde FM radyo özelliği olan telefonlardan ayrıca bir vergi alındığı FM radyoyu sistemden kaldırdık ancak dileyen kullanıcı FM Radyo uygulaması yükleyerek FM Radyoyu kullanabilir bu konuda bir sıkıntı yok.

Telefonların garanti şartları ne olacak ve "Root" işlemi telefonu garanti dışına çıkaracak mı ?
Digitech: Garanti şartları olarak standart Sanayi Bakanlığı garanti şartları geçerli olacak yani tüm Türkiye'de satılan elektronik ürünlerde nasıl bir garanti varsa bizim ürünlerimizde de aynı şartlar olacak ve sizin bahsettiğiniz konuya değinecek olursak Root işlemi telefonunuzu garanti dışına çıkarmayacak hatta ve hatta farklı ROM'lar yükleseniz dahi telefonunuzun garantisi devam edecek ister orjinal ROM ve Recovery ile kullanın isterseniz "Custom" ROM ve Recovery ile kullanın telefonunuz her durumda garanti dahilinde olacaktır yani fiziksel olarak telefonda bir sorun yoksa tüm yazılımsal sorunları garanti içerisinde kabul ediyoruz.

Web siteniz yani zopoturkiye.com ne zaman aktif olacak?
Digitech: Web tasarımcı ile görüştük bir aksilik çıkmazsa bugün aktif olacak.

Nasıl bir satış politikası izleyeceksiniz arada perakendeci firmalar olacak mı ve ön-sipariş almayı düşünüyor musunuz?
Digitech: İlk etapta satışları yalnızca kendi Web sitemiz üzerinden yapmayı planlıyoruz yani arada bir perakendeci olmayacak, önsipariş durumu olabilir tabi neden olmasın eğer önsipariş açılırsa gerekli bilgilendirmeyi yaparız.

Telefonların aksesuar desteğini nasıl sağlayacaksınız ve ne tip aksesuarlar olacak?
Digitech: Aksesuar olarak ZOPO ne üretirse bizde de o olacak bu konuda elimizden geldiğince geniş ürün yelpazesi sunacağız.

Hangi telefon modellerini getireceksiniz?
Digitech: İlk etapta üç model piyasaya sunulacak bunlar ZP700, ZP980+ ve ZP998 ilerleyen zamanda ise ZOPO hangi modeli çıkarırsa o model ülkemizde satışa sunulacak.

GÜNCELLEME 06.03.2014

Gelecek modeller belirlendi;

ZP998 /// ZP990+ /// ZP980+ /// ZP780 /// ZP600+ ///ZP700

Fiyatlar belirlendi

ZP998 = 949 TL

ZP990+ = 999 TL

ZP980+ = 849 TL

ZP780 = 599 TL

ZP600+ = 599 TL

ZP700 = 549 TL

Önsipariş durumu netleşti

Önsipariş MART 15'te yapılacak tüm modeller icin onsiparis var ancak ZP998, ZP980+, ZP700 için 1.000 'er adet önsipariş sınırı var.

= Sıkça Sorulan Sorular =
1. Garantiyi Kim sağlayacak, servis durumu nedir?

- Garantiyi firmanın kendisi sağlayacak herhangi bir firma ile anlaşma yapılmayacak

2. Ürünler ne zaman kullanıcılara ulaşacak?

- Nisan'ın 2. haftası teslim tarihi olarak planlanmış durumda.

3. Neden resmi bir açıklama yok?

- Firma ZOPO China'dan açıklama gelmeden açıklama yapmayacak ZOPO China ise Mart sonu gibi açıklama yapacak ay sonunu bekleyin.

4. Sar değerleri nedir?

- SAR değeriyle ilgili rapor ve testler aşağıdaki PDF dosyasında tüm detaylarıyla mevcut merak edenler inceleyebilir.



5. Önceden aldığımız yurtdışı ZOPO markalı cihazlara teknik destek hizmeti sunulacak mı?

- Evet arkadaşlar ücreti karşılığında yurtdışı ZOPO cihazlarınıza teknik destek hizmeti verilecek.

6. Fiyatlar yüksek değil mi bu telefonlar Çin'de 650 TL ne iş yoksa bizi mi kazıklayacaksınız?

- Ortada kazıklanma felan yok sadece verginin vergisini alan bir hükümet var daha merak eden varsa araştırsın o zaman anlar fiyatlar niye böyle...

Zopo China CEO'sunun yaptığı açıklamalara göre göre 8 çekirdekli MT6592 işlemciye sahip 3 telefon ( ZOPO ZP998,ZOPO ZP990+, ZOPO ZP980+ ) ve sonradan dahil olan 6 çekirdekli MT6591 işlemciye sahip ZP1000, Haziran ayının içerisinde Android'in 4.4.2 sürümünü yani Kitkat güncellemesini alacaktır.Gelen bilgi güncellemenin mayıs ayını işaret etsede biraz güç gibi duruyor en erken sürenin Haziran'ı bulması bekleniyor.










/ / / Resmi Facebook Sayfası / / /

-------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------



( Zopo Mobile 'nin resmi Türkiye satış sitesidir.)

Konuya son kez değinmek gerekirse.General Mobile'de olduğu gibi Donanım'da, Maxicep'de eleştiri oklarını sapladık firmaya.Nihayetinde tamamıyla Çin Firmasına ait bir üründü.Sağlamlık ve kalite hususunda iç açıcı bir durum yoktu ortada.Fiyat ve telefonu kıyasladığımızda ise gözümüzde muazzamdı ama Garantinin şaibeli oluşu,firmanın ilgisizliği,olmadık fiyatların çıkartılması bardağı bir hayli taşırmış oldu.Tek albenisi Fiyat şu anda General Mobile'nin umut kaynağı.

Zopo'ya değinirsek Donanım'da aynı kez eleştiriler ardı ardına sıralandı.Güvensizlik hissiyatı vardı şayet bu kez Telefona değil direk firmayaydı.Telefon olarak Zopo kaliteyi kendinde barındırıyor.Telefon serileri hep bu yönde kuşkuyu tamamıyla Firmaya yıktık.Son gelişmeler sonucu firmanın aslı,astarı ve genel bilgileri gün yüzüne çıkması ve telefonun kesinleşmesiyle gözler şu an için fiyat politikasına çevrildi.

Özetle bu telefonlar ve Firma hayal ürünü değil sakat bir durum yok.Konuyu açmak için keza 1.5 aya yakın bir süre bekledim.Tam emin olmak ve kesinlik kazanması adına.Neden açma gereği duydun dersenizde Zopo ,Lenono ve Xiaomi dışında takip ettiğim 3 firmadan bir tanesi.Tasarım,kalite ve fiyatlarıyla daimi olarak gözümde büyüdüler.Ve Donanım'da şimdiden 50 Tl gibi bir rakamla indirim sunulması Maxicep içinde geçerli olmalı diye düşündüm.Şayet alacak arkadaşlar bu baskıyı yaparsak neden olmasın.

Son olarak Türkiye'de sıra sende Lenovo.

01.04.2014 Ön Siparişler Başladı.

 
Son düzenleme:


fk555897

fk555897

Üye
Fiyatlar çok iyi ancak garanti konusu biraz sıkıntılı olabilir.
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
General Mobile'de yaşanılan sıkıntı seriye bağlar gibi bu firmada devam eder mi kesin bir şey söyleyemeyiz.Telpa General Mobile'nin servisi ve öncesinde diğer firmalara da servis hizmeti vermiş deneyim yaşamaştır.Tüm bunlara rağmen GM'de afallamıştır.Digitech ne kadar iyi olabilir sorusundan ziyade önceliği biraz da telefona vermek gerek.Kalite,tasarım,fiyat Zopo,GM ile kıyaslanmayacak bir telefon sunuyor.Buna kıyasen Digitech servisi yeniden yapılandırmanın gayretinde.İnşallah akıllarda yer edinen garanti konusunda bizleri yanıltır.
 
reflex

reflex

Üye
Güzelmiş beyendim ZP990+ alıcan ona bide cm11 çıkıcak onu yüklicen varya aman diyorum ama garanti falan nasıl güvencen bide orjinal yazılım kullansan sorun falan bilemiyoruz işte ama ZP990+ iyimiş beyendim ZP998 de fena deilZP780 2000mah mali 450mp olsaydı oda iyi olurdu tam alıncak tel olurdu fiyatta iyi
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Güzelmiş beyendim ZP990+ alıcan ona bide cm11 çıkıcak onu yüklicen varya aman diyorum ama garanti falan nasıl güvencen bide orjinal yazılım kullansan sorun falan bilemiyoruz işte ama ZP990+ iyimiş beyendim ZP998 de fena deilZP780 2000mah mali 450mp olsaydı oda iyi olurdu tam alıncak tel olurdu fiyatta iyi

Yukarıda da belirttiğim gibi garanti hususu iyi bir netice mi aksine kötü bir netice ile mi sonlanır emin olamayız.Eldeki veriler Digitech'in yeni bir servis yapılanmasına gittiğini söylüyor.Yani işin özünde önemsiyorlar.Yazılım tarafında Zopo'nun anlayışı hiçbir sınırlama getirmiyor.Tamamıyla kullanıcıya özgü.Garantinin dışına çıkacak bir gerekçe olarak benimsenmemiş.Telefonlar gerek fiyat gerekse özellikleriyle hakkını veriyor.Tercihler arasında olmaya adaylar.Batarya ise gayet yerinde.Çıta Orta segment ve telefonda kullanılan özellikler bataryayı zorlamayacaktır.Lumia 925 ve benzeri telefonların diğer bir deyimle 1000 Tl'nin üzerindeki telefonlarda dahi 2000 mah bataryaya şahit olabiliyoruz.1800 Mah ZP780 için tam isabet diyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: reflex
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
GM geunie ile anlaşarak Snap qualcam işlemci ile geliyor artık toparlandı lakin fiyat yükseldi . MT hiç bir zaman mt gibi olmaz . Ama performans ve işçilik iyi olursa Zopo liderliği alır
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
GM geunie ile anlaşarak Snap qualcam işlemci ile geliyor artık toparlandı lakin fiyat yükseldi . MT hiç bir zaman mt gibi olmaz . Ama performans ve işçilik iyi olursa Zopo liderliği alır

GM bana göre hiçbir zaman atakda olmadı.Çinde üretilen telefonları toptan alıp GM basarak sözde Türk markası oldu.İyi yanı ne oldu Discovery, S3 Mini'nin hemen hemen yarı fiyatınaydı bunun dışında bir artısı olmadı.Şu an için belirtilen Elite fiyatı ise tam bir fiyasko.Birçoğunuz işin seyrinde değildir.Farkedeceğiniz üzere Gionee şu anda telefonu global olarak satışa sundu.Dolar bazında 500-530 aralığında.Xiaomi MI3 ve Lenovo Viber Z K901 dahi bu barajda değilken öncelikle Gionee'yi eleştirmek gerek.Hangi akılla,neye dayanarak bu fiyatı biçiyorsun.GM yanı ise çok farklı telefonu toptan aldığı için telefon maximum 200 dolar veya biraz üzeri bu fiyatdan aldı.İşin hakikatı burada yatıyor.Telpa'dan İlk gelen açıklamalar İşlemcinin 800 AC serisi olacağı yönündeydi.Şayet Snap. AB bile değil Snapdragon 800 kullanması, Bataryadan kısılması,1100,1200 bandında ağırlık olarak fiyatın ortada buluşağı.O sıralar dolar 2.40'dı şu an 2.20 civarlarında tam olarak 1.100'e inmesi gerekirken 1.300 diye karşımıza çıktı.Biraz abartı olacak ama Donanım'da harp başlattılar durum o kadar vahim yani.Kar marjını fazla tutması herşeyin sonu oldu Gm adına.Hüzün yağmurları artık Gm'nin yakasını bırakmaz.Şahsen yarın Lansmanı var belki piyasayı yoklamak amacıyla bu fiyatı öne sürmüşlerdir şimdilik bunlar yeterlidir diye düşünüyorum.

Zopo Snapdragon 600 veya 400 serisini kullanabilirdi.MT kullanmasını ise yadırgamam orta segment telefonlarda MT işlevini fazlasıyla görüyor.Alternatif daimi olarak bizi etkileyecektir.Fiyat bandında birazda olsa işlemcinin etkiside vardır.Yukarıda ki telefonlar Amiralliğe oynayamaz.Dolayısıyla Sistemi yormaması ve günlük kullanımda Snapdragon'a nazaran çok fazla yük bindirmediği için tercih edilmiştir.Mantıkende daimi olarak düşüncem Qualcomm ve Nvidia Amiral modellerinde,MT ise çok iyi olduğu Orta Segment de işlevini görmesi gerek.

ROM Listesi


MIUI V5 4.3.12 Türkçe / English / Chinese [Root - No Gapps]

Link









18.02.2014 Tarihli Stock ROM

Link






CWM Recovery 6.0.4.4

Link







SP Flash Tools Pack

Link





Gapps Pack [Google Play Store]

Link






ROOT Yapma Talimatları

1 - VRoot programını indirin ve sisteminize kurulumunu yapın

( Stock Rom için gereklidir. MIUI için yüklemenize gerek yoktur.

2 - Telefonu USB Hata Ayıklama modunda PC ye bağlayın programda bağlantı kurulunca aygıtınızı göreceksiniz sağ alttaki Root butonuna basın ve işlemlerin bitmesini bekleyin.


CWM Recovery Yükleme Talimatları CWM Yüklenmeden MIUI gibi romları yükleyemezsiniz!

1 - Gerekli dosyaları yukarıdaki linklerden indirin.

a. CWM Recovery 6.0.4.4

b. SP Flash Tools Pack


2 - İndirilen arşiv dosyalarını klasöre çıkarın "ZOPO Drivers for FlashTools" isimli klasöre girin ve "Install Driver" isimli dosyayı çalıştırın sisteminiz 64Bit ise "Installdrv64" isimli dosyayı çalıştırın yükleme işleminin bitmesini bekleyin.

3 - "SP Flash Tools V5 for ZP998" klasörüne gidin "flash_tool" isimli dosyayı çalıştırın.

a. Options sekmesi altındaki "Option" bölümüne tıklayın

b. Connection bölümüne gelin Battery kısmında "With battery" seçeneğini işaretleyin pencereyi kapatın

c. "Download" sekmesi var oraya gelin "Scatter-loading" seçeneğine tıklayın.

4 - CWM arşivini çıkarttığınız klasöre gidin "MT6592_Android_scatter" dosyasını seçin ardından Flash Tool'da solda Download butonu var ona tıklayın.

5 - Kapalı haldeki telefonunuzu bilgisayara bağlayın programda yeşil tik işareti gördüğünüzde işlem bitmiştir.



ROM Yükleme Talimatları


STOCK ROM - Orjinal ROM yükleme işlemi CWM yükleme ile aynı şekildedir sadece "Scatter-loading" kısmında CWM klasörü içinde dosyayı değilde stok rom içerisindeki dosyası seçeceksiniz.


İncelemeyi bizzat donanımda ki arkadaş yapmıştır.Konu fazlasıyla tutulduğundan General Mobile'de olduğu gibi tüm gözler üzerlerinde.Zopo Türkiye'nin hediye ettiği telefonla test aşamalarına hala devam edilmekte.Sonuçlar geldikce aktarmaya çalışacağım.


Bir diğer bilgi telefonlar yola çıkmaya hazır sayılır şu an için siteden 2-3 güne ön siparişler alınıp Nisan'ın 1.ve 2.haftalarında teslimata başlanacaktır.Gelen bilgiler şimdilik bu yönde.

Son olarak Donanımdan arkadaşın çıkardığı tarafsız ve mantıklı bir netice.

Elite Lite ve Zopo ZP998'in Performansın biraz dışında yüz üstü kıyaslaması.(Almayı düşünen arkadaşlar adına örnek teşkil etsin diye koyuyorum.)


Elite Lite
GPU olarak Adreno 330 kullanıyor, ZP998 Mali MP4 700 Mhz kullanıyor burda Elite Lite daha cazip.

Elite Lite CPU olarak Snapdragon S800 kullanıyor, ZP998 MT6592 kullanıyor burda işlemci kalitesi bakımından yine Elite Lite önde.

Elite Lite 2.400 Mah Batarya kapasitesi taşıyor ve bataryası çıkmıyor yani yolda şarjınız bitse yapılabilecek hiçbirşey yok öte yandan batarya ömrü bitince ne olacağı meçhul arkasında Telpa'nın olduğunu unutmamak lazım ;) , ZP998 2.400 Mah Batarya kapasitesi sunuyor ve çift batarya ile geliyor şarjınız bitse dahi cebinizdeki yedek bataryayı takabilirsiniz ki buda toplamda 4.800 Mah batarya demek böyle bir bataryanın yetmeyeceği biri olduğunu düşünmüyorum ve yine bataryası daha yüksek kapasiteli bir batarya ile değiştirilebiliyor burda ZP998 çok daha cazip

Elite Lite tek simkart girişine sahip, ZP998 ise çift SIM kart girişine sahip bu belki benim veya sizin için pek bişey ifade etmiyo olabilir anca genelde memur kesim çift simkartlı bir telefona ihtiyaç duyuyor ibu bakımdan yine ZP998 daha cazip

Elite Lite SD Kart desteklemiyor, ZP998 64GB SD kart destekliyor ilk bakışta idare ederim gibi görünsede günümüz oyunlarının 1GB den fazla olduğunu düşünürsek aslında çok önemli bir durum Elite bir süre sonra sizi dar boğaza sokabilir ancak ZP998 e Class 10 64GB hafıza kartı alırsanız 16+64 GB toplamda 80GB lik bir depolamanız olur ki bu da çoğu kişinin evindeki masaüstü bilgisayarında olanda daha büyük bir HardDisk demektir bu yönden yine ZP998 çok daha cazip


Tüm bunlara ek olarak, Elite Lite 999 TL ZP998 ise 949 TL
















 
  • Beğen
Tepkiler: xmustx, hasan3472ty ve reflex
reflex

reflex

Üye
Aslında yapılan testlerde 8 çekirddekli cpu s800 e göre daha stabil oyun oynarken s800 ısınırsa performansı düşüyo ama mtk nın düşmüyo bide böyle bakmak lazım ama gpu olarak adreno 330 iyi tabikide;)
 
PriZm

PriZm

Üye
Sadece Xiaomi cihazları gelseydi bile yeterli olurdu.
 
mrgoxel

mrgoxel

Üye
zopo güzel telefonmuş özellikle fiyat-performans olarak ama garanti sıkıntılı olabilir.
gerçi telefon garantiye gitmediği sürece sorun olmaz kimseye :ehe

konu için teşekkürler :alkis
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Xiaomi şahsen benim de arzuladığım bir telefon.Firma da bu yönde girişimde bulundu fakat olaya sıcak bakmamışlar.MI2 ve MI3'ü GM'nin Elite ve Elite Lite modelleriyle kıyasa aldığımızda çok farklı şeyler olabilirdi.Bir anlamda GM'nin etklinliği bitmesi içten bile değildi.Açıkcası Digitech bunu başaramamış olsa da Türkiye pazarına giriş yapacak firmalardan biri olarak bakıyorum.Özellikle Xiaomi MI3'e karşı global olarak bir ilgi söz konusu.Android MI3 ile çok farklı bir hal almış.2 haftaya yakın bir azami süre belirlenmiş, daimi olarak güncellemenin tesirinde.Fiyat ise Elite'nin Çin versiyonu Gionee'den oldukca düşük.Yüzeysel bir bakışla dahi kendini belli ediyor.Kalite hissiyatı ve Xiaomi ekibinin kullanıcıya özgü algısı Türkiye'de ne Zopo'ya nede GM'e pazar payı bırakır.Kişisel kanaatim Haziran'a doğru Çinli firmalar kendini belli etmeye başlayacaktır.Bir yada İki bunu bilemeyiz.Xiaomi'nin içerisinde olacağı kesin mi oda bir ihtimal.Beklemek bir çare desem de kimsenin o konuda sabırla olmayacağı aşikar.Şimdilik Xiaomi'ye değilde Zopo'yu değerlendirmek lazım.


Fiyat performans yani bir deyimle F/p bir ürün olmaya başardı ZP998.Akıllı bir giriş yaptılar Türkiye pazarına.Tercihler arasına konulacak bir telefon fakat Elite Lite ile kıyaslanması söz konusu.Kullanıcıyı ister istemez kararsızlığa düşürebilir.Garantiyi beyaz bir sayfa olarak görmek yerli yerinde olur.Telpa'nın deneyimi olmasına rağmen çalkantılı gidişatı yanında Digitech firmasına bir şans verilmeli diye düşünüyorum.Nihayetinde servis ekibini yenileme gereği duydular.Garantide yaşanılacak sıkıntıların ne kadar önüne geçebilirler tahmin edemeyiz.Gel gelelim bu düşünce biraz olsun kullanıcıya yönelik diye bakmak gerek.Yazılım konusunda ise garanti diye bir uyarı koymadılar.Her konuda serbestlik tanımları var.Ne kadarı doğru ve garanti hususunda yeteneklerini Nisan 2.ve 3. hafta içerisinde göreceğiz muhtemelen.Almayı düşününenlerin ilk partın satışını beklemek kronik veya yazılımsal sorun varsa detayla bir şekilde gözden geçirmesi şimdilik doğru olanıdır.Çinden beklenen haber nihayet geldi.Digitech Firmasının kesinlik kazandığını buradan açık ve net olarak söyleyebiliriz.Dileyen konunun en başında sayfaya ziyaret ederek inceleyebilirler.

Son olarak Donanım'da konuyu yürüten arkadaş Digitech'in hediye ettiği ZP998 ile oyun testlerini,almadan önce bilinmesi gerekenleri fazla detaylıca ve net olmasa da incelemeye almıştır.Ön yargıları yıkmak adına bir nebze yararı olacaktır.


Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ek olarak telefonun kamerası 30 Fps'yi destekliyor.Çekimler geldiği an paylaşıma sunulacaktır.Telefonun bilinmeyen özelliklerinden bir taneside komutlarla telefon veya program açmak.23.dakika da bu net olarak belirtilmiş.Özetlemek gerekirse, Z harfi Zopo'ya özgü komut.Telefon kapalıyken ekrana Z çizdiğinizde görsel olarak Z'yi de görerek telefonun açılışına şahit oluyorsunuz.Whatsapp için W çizmeniz gibi dilerseniz programlara göre de ekran kapalıyken komutlar atayabiliyorsunuz. Şimdilik kamerayla çekilmiş örnek resimlerle burada noktalıyorum.









Hizliresim.com çözünürlüğü düşürdüğü için ayrıca dosya olarak atıyorum dilerseniz indirip tüm ayrıntılara bakabilirsiniz.

 
Son düzenleme:
xmustx

xmustx

Üye
konu aydınlatıcı ve zp 990 alınır derim.videoda mc 4 takılmadan oynanabiliyosa biz bu telefonu kullanabiliriz ;) paylaşım için teşekkürler :)
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
konu aydınlatıcı ve zp 990 alınır derim.videoda mc 4 takılmadan oynanabiliyosa biz bu telefonu kullanabiliriz ;) paylaşım için teşekkürler :)

Dediğiniz gibi telefonun başarabildikleri gün yüzüyle ortada.Yalnız ısı konusunda tam emin olmak biraz güç.Bu derece yüksek oyunlarda ve Zopo gibi orta segment bir telefonda arzulanan olmayabilirde.Zopo firmasının yazılım katkılarıda takdir edilmeli.Sırf oyun adına almıyoruz nihayetinde.Yani fiyat aralığı ve Zopo adına denenmeli mantığını haklı buluyorum.Tek eksiğimiz şu an için Maxicep'de ilginin olmayışı.En azından Gm Elite Lite yakın bir performans sunuyor.Bunu gören arkadaşların Zopo'ya yönelmesini hala bekliyorum ki 50 Tl'lik bir indirimden bizde yararlanalım.
 
  • Beğen
Tepkiler: xmustx
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
hiç güvenmiyorm böyle ne olduğu belirsiz firmalara :hmmm
 
heathrow

heathrow

Üye
birkaç üye telefonu alır, kullanır, izlenimlerini paylaşırsa maxicep forum'da ilgi artar. güzel telefona benziyor. tam f/p ürünü.
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
hiç güvenmiyorm böyle ne olduğu belirsiz firmalara :hmmm

Ne olduğu belirsiz bir marka değil Zopo.Çin Pazarında kendine fazlasıyla yer edinmiş markalardan bir tanesi.Türkiye olarak Çin'den yasal olmayan yollarla ithal edilen telefonların zirvesindedir ZOPO.Şayet ne olduğu belirsiz bir marka olarak ben GM'yi görüyorum.Çin'in telefonu mu ,Yerli telefonumuz mu ? Bir anlamda diyebiliriz ki Zopo temeli sağlamdır.Servis ağında dahi Digitech'in yeni bir yapılandırmaya gitmesine rağmen yardımcı olmaktan geri durmuyor.Yazılım konusunda en özgür firmalardan bir tanesi.Yazılımı garantiden çıkarmıştır.GM discovery'e nasıl bir hak tanındıysa Zopo'da yer edinmeli.GM'nin bir anda çıkıp bir anda sattığını biliyor olman lazım.Zopo ise açık açık geliyor.

Tavsiyem de o yönde olacak Nisan'ın 1.ve 2.haftasında satışa sunulacak.Donanım'da ki üyelerin tepkimesi sonucu almanızı uygun görüyorum.İlk part olayına daima karşıyım.Kronik veya yazılımsal sorunları belirlemek için bir hafta gibi bir süreyi feda etmek mantıklı olanı.Telefon malzeme olarak sıkıntı çıkarmayacaktır.Özellikleride fiyatına göre orta segmentin zirvesine oynayan bir telefon yapmakta Zopo'yu.
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Çin'den
yasal olmayan yollarla ithal edilen
telefonların zirvesindedir bu yazdığın herşeyi açıkladı? :hmmm
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Çin'den
yasal olmayan yollarla ithal edilen
telefonların zirvesindedir bu yazdığın herşeyi açıkladı? :hmmm

Bu sende nasıl bir etki yarattı bilmiyorum ama emin olduğum nokta sakata yatıyorsun.Yasal olmayan derken Sırf Çin'i ele almamak gerek.Amerika,Almanya,Rusya özetle Avrupa'yı dahil edebiliriz.Bunun başlıca nedenleri de Gümrük yasaları.Yani Yasal olmayan kelimesi bizim için normal algıya yerleşmiş durumda.Ülke olarak dışarıya fazlasıyla sınırlıyız.Bunun dışında sende çağrışım yapması gereken durum ise telefona karşı olan İLGİ olarak yerleşmesi lazımdı.Gemiyle getirelen telefonları bir kenara bırakıyorum.Bireysel kullanıcıların Zopo'ya Çin fiyatı ve telefonun kalitesi olarak ilgisi büyük.Biraz geniş olmakda fayda var bildiklerinle sınırlı kalmışsın.
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
sen güvenebilirsin ama ben güvenmiyorm senin fikrine saygı duyarım ama bu benim fikrim :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2392690
bahaddin53

bahaddin53

Üye
Xiamo MI3 falan gelse çok harika olur ya Antutu da görüyoduk hep bu ne diyoduk bi elimize alalım yaa :)
 


Üst Alt