Zeytinyağlı Yeşil Ada tarifi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zeytinyağlı Yeşil Ada tarifi
Zeytinyağlı Yeşil Ada tarifi

için Malzemeler :

  • 1/2 kilo brokoli
  • 1/2 kilo Brüksel lahanası
  • 1 havuç
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı fesleğen
  • 3 kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta boy domates
Zeytinyağlı Yeşil Ada

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Sebzeler iyice yıkanır. Borokoliler misket büyüklüğünde parçalanır. Brüksel lahanaları ise ortalarına kadar haç şeklinde kesilir. Havuçlar dileğe göre dairesel ya da verev şekilde kesilir. Orta büyüklükteki bir tencereye zeytinyağı konur ve biraz kızdırılır. Daha sonra sebzeler ilave edilerek beş dakika tahta bir kaşıkla ateşte çevrilir. Tuz, şeker ve fesleğen de ilave olunur. Yıkanmış pirinç serpildikten sonra domatesler ince kesilmiş daireler şeklinde sebzelerin üzerine serilir. Kısık ateşte yaklaşık 30 pişirilir. Sumak ve rendelenmiş limon kabuğu ile terbiye edilmiş yoğurt ile servis edilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...