Zenfone 5 Şarj Sırasında Pil Değeri düşüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Zenfone 5 Şarj Sırasında Pil Değeri düşüyor
Root sonrası şarj sorunu oluştu neredeyse akım çekmiyor, 100mA değerlerinde şarj oluyor 600 küsür de gördüm fakat öyle kalmıyor(300 civarı en fazla), kullanımda şarj edilirken pil seviyesi düşüyor, sistemi sıfırdan kurdum fakat düzelmedi, donanımsal sorun olduğu yazılmış fakat düşük bir ihtimal bilgisi olan vardır diye konu açayım dedim, servise göndermeden düzeltmenin bir yolu var mıdır sormak istedim.

byAndroid

byAndroid

Üye
Şarj kablosunu değiştir. Ampere uygulamasından bak bakalım ne kadar akım çekecek. Bu da çözmezse kafayı değiştir bakalım farklı makine nasıl şarj edecek sonra sonucu bildir ona göre yardımcı olayım teşekkürler

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
4 farklı kablo(orjinal kablo dahil) denedim, laptop ve ZenPower ile şarj ettim, root sonrası gerçekten bi sorun oluştu.
Değerleri Ampere uygulaması ile kaydettim.

byAndroid

byAndroid

Üye
4 farklı kablo(orjinal kablo dahil) denedim, laptop ve ZenPower ile şarj ettim, root sonrası gerçekten bi sorun oluştu.
Değerleri Ampere uygulaması ile kaydettim.
Root dan sonra hangi programları kurdunuz. Onlar da etki etmiş olabilir

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Root sonrası Root Uninstaller, Lucky Patcher ve Titanium Backup uygulamalarını kurdum, root haricinde kamera iyileştirmesi (sıkıştırmayı kaldırdım) ve ses yaması yaptım (orjinal dosyalarda ses seviyesi yükseltildi). O gece normalde %4 giden şarjım sabah %7-8 gitmişti. Ertesi gün kaldırdım root'u.

byAndroid

byAndroid

Üye
Sistemle oynadığın için olmuş bence. Asıl kamera ve ses ayarlarıyla oynadığın için olmuş bunlar

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Haklı olabilirsin, fakat orjinal ayarlara geri döndüm düzelmedi, orjinal şarj adaptörü ile hızlı şarj oluyor gibi fakat aynı şekilde ekran kapalıyken çok şarj tüketiyor.

byAndroid

byAndroid

Üye
Servise gondericen yada başka sorun gözükmüyor

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
%100 olmuyor, şimdi tekrar şarjdan çıkardım ne kadar gittiğine bakacağım.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Sorununuz ne durumda bilemiyorum ancak cihaza orjinal yazılımı tekrardan yüklerseniz tüm sistem orjinale döner. O şekilde tekrar deneyebilirsiniz.
Bir de root izni verilen bazı uygulamalar arkaplanda sürekli çalışarak işlemciyi ve belleği sürekli meşgul ettiğinden şarjda normalde alması gereken akımdan daha düşük akımla doluyor pil. Root sonrası bir cihaz yönetici programla(3c toolbox gibi) açılış ve arkaplanda çalışma izinlerini düzenleyebilirsiniz.

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Sorun düzeldi, root attıktan sonra surekli bir sorun çıkıyor en son root ile kamera ses ve gps modlamaları yapıp root'u kaldırdım, orjinal kablo da işlevsiz artık.

Üst Alt