Zeki Gençlerimiz Bulun Bakalım :) (Basit Ama Neyse)

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Herkes bosuna kafa sisiriyor.Diger zararlarla ne isiniz var adamın kasasına 5 lira giriyor sonra 100 lira pastaneciye veriyor zararı böylece 95 lira.Sigarayı da isin içine katarsak zararı 100 lira olur ögretmenlik hiç bana göre degilmis :off:

man20

man20

Üye
Herkes bosuna kafa sisiriyor.Diger zararlarla ne isiniz var adamın kasasına 5 lira giriyor sonra 100 lira pastaneciye veriyor zararı böylece 95 lira.Sigarayı da isin içine katarsak zararı 100 lira olur ögretmenlik hiç bana göre degilmis :off:
tatlım bu kadar üzme kendini sen daha genç öğretmensin.

PriveT

PriveT

Üye

Evet, bir ogretmene olarak anlatimin iyi olmamis.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ögretmen mi? :ehe
Yani diyorum ki ögretmen olsam cinnet geçirirmisim iyiki olmamısm yanlıs anlasılma olmasın :d:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bu konuyu açan da yok ortada söylesin cevabı

akinorta

Üye
Cevap 200

- - - Eklendi - - -

diyorum ben

PriveT

PriveT

Üye
95 + sigara son kararim :)

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo

akinorta

Üye
200 de diretiyorum

cardanadam

cardanadam

Üye
100 :tl: pastaneciye veriyor 5 :tl: değerinde sigara veriyor 105 :tl: zarar etmiş oluyor 95 :tl: diyen arkadaşlar o 5 :tl: 100 :tl: nin içinde gidiyor zaten

- - - Eklendi - - -

pastaneciye bozması için verilen 100 :tl: nin 5 :tl: si kasaya 95 :tl: si müşteriye veriliyor sonra pastaneci para sahte diye 100 :tl: alıyor bakkaldan kasadaki 5 :tl: de gitmiş oluyor üstelik bedavaya sigara vermiş oluyor toplam zarar 105 :tl: dir...

balcolu

balcolu

Üye
    Konu Sahibi
Birazdan Cevabı Açıklayacağım..Herkes Son Cevabını Yazsın.

sek00

sek00

Üye
100 ve ilk 100 diyen benim :D

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
95 TL + Sigara açıkla artık şu cevabı :off:

KayraBey

KayraBey

Üye
Sigara maliyetini hesaba katmayalım.Olayı tek tek inceleyelim.

Müşteri gelir 100 tl verir.5tl'lik sigarayı alır.Bakkal para üstünü kasadan vermez.Pastaneden bozdurulan para ile verir.Bu olaya başka açıdan bakarsak müşteri önce pastaneye girer parayı bozdurur.5tl ile sigara alır.Mantık aynı.Buraya kadar bakkalın zararı yok.5tl değerinde bir sigara sattı ve parasını kasaya koydu.Kasaya hiç 100 tl girmedi ve 100 tl üstü verilmedi.Burda zararda olan pastane sahibi.Tam 100 lira zararı var çünkü para sahte.Sahte 100 tl'ye karşılık gerçek 100 tl verdiği için.Bu kısmı geçtik.Umarım anlaşılmıştır.Sorun pastaneci değil kafa karışmasın :)

Pastaneci sahte parayla gelince bakkal da onu bu duruma sokmanın mahçubiyeti ile 100tl nakit geri öder.

Şimdi kasaya 5 tl girmişti(Sigaranın maliyetini katmadan).100 tl pastaneciye gitti.Otomatik olarak bakkal amca 95tl zarar etmiş oldu.Sigarayı 4'e almıştı desek bile o zaman zarar 99tl olurdu.

Şöyle de çözülebilir : Farzedelim kasada hiç para yoktu.Sigara ücreti olarak kasaya 5 tl girdi.Pastaneciye 100 tl geri ödenmesi gerekiyordu ama kasada para yoktu.Bakkal cüzdanındaki son 100tl'yi verdi diyelim.Şimdi cüzdan da hiç para yok ama kasada 5 tl var.Otomatik olarak cebinde 100 tl ve boş bir kasa ile dükkanı açan bakkalcının cebinde hiç parası kalmadı ama kasada 5tl var.Bu sebeple 95tl zarar etmiş oluyor.Tabi buna 1 pakette sigara dahil edilmeli.Sonuçta oda havadan çakallık yapan müşteriye gitmiş oldu :kop2:

balcolu

balcolu

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Şimdi Kısaca Cevabı Açıklıyorum: Bakkal Amcamızın Eline 5 Tl Para Geçmiştir. Daha Sonra 100 Tl Pastaneciye Vermiştir. Bu Durumda Cevap Bakkal Amcamız 95 Tl Zarar Etmiştir.. Haa Şimdi Sigara Maliyeti Ne Oldu Dediğinizi Duyar Gibiyim. Fakat Soruda Öyle Bir Durumdan Bahsetmedim.. Bu Arada Cevaplarınız Ve Bu Soruyu Çözme Hırsınız Beni Bir Türk Vatandaşı Olarak Gururlandırdı.. Tabii Çoğunuzun Cevabı Yanlış Ama O Ayrı Bir Mesele :) Yeni Paylaşımlarımda Görüşmek Üzere...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Arkadaşlar Şimdi Kısaca Cevabı Açıklıyorum: Bakkal Amcamızın Eline 5 Tl Para Geçmiştir. Daha Sonra 100 Tl Pastaneciye Vermiştir. Bu Durumda Cevap Bakkal Amcamız 95 Tl Zarar Etmiştir.. Haa Şimdi Sigara Maliyeti Ne Oldu Dediğinizi Duyar Gibiyim. Fakat Soruda Öyle Bir Durumdan Bahsetmedim.. Bu Arada Cevaplarınız Ve Bu Soruyu Çözme Hırsınız Beni Bir Türk Vatandaşı Olarak Gururlandırdı.. Tabii Çoğunuzun Cevabı Yanlış Ama O Ayrı Bir Mesele :) Yeni Paylaşımlarımda Görüşmek Üzere...

Tebrikleri kabul edebilirim simdi 2 gün oldu anlatıyoruz :hih:

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Soruda öyle bir durumdan bahsetmemiş olsanda öyle bir zararda söz konusu :) Tebrikler Gökhan :hih:

PriveT

PriveT

Üye

Yok hocam zarar zarardir, sigara niye sayilmasin?
Sen zarari soruyorsun, kasasindan ne kadar cikti demiyorsun.
Ben kesinlikle 95 tl + sigara olarak diretiyorum. Karsi olan varsa belirtsin. Hakli goren de tabii :)

• Beğen
Tepkiler: DreaMagiC
KayraBey

KayraBey

Üye
Yok hocam zarar zarardir, sigara niye sayilmasin?
Sen zarari soruyorsun, kasasindan ne kadar cikti demiyorsun.
Ben kesinlikle 95 tl + sigara olarak diretiyorum. Karsi olan varsa belirtsin. Hakli goren de tabii :)

Tamam sakin ol.Sigaralar benden :)