Zeki Gençlerimiz Bulun Bakalım :) (Basit Ama Neyse)

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Gelen giden hesabı iste yav 5 gelmis 100 gitmis giden sigara var ama 5 lira geliyo zaten ondan sonra da 100 lira veriyo 100-5 = 95 tl zarar bu kadar mı zor bu :zzz:

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Yok hocam zarar zarardir, sigara niye sayilmasin?
Sen zarari soruyorsun, kasasindan ne kadar cikti demiyorsun.
Ben kesinlikle 95 tl + sigara olarak diretiyorum. Karsi olan varsa belirtsin. Hakli goren de tabii :)
Ben zaten konunun başından beri söylüyorum anlatıyorum yok sigara bakkala bedavaya geliyormuş ya sıkıntı yok :oke:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

Ben zaten konunun başından beri söylüyorum anlatıyorum yok sigara bakkala bedavaya geliyormuş ya sıkıntı yok :oke:

Ne bedavası yav 5 lira kazanıyo adam sigaradan atıyo kasasına sonra 100 lira zararı var 100-5 95 iste :off:

PriveT

PriveT

Üye

Tamam sakin ol.Sigaralar benden :)

Eyvallah :)

Gelen giden hesabı iste yav 5 gelmis 100 gitmis giden sigara var ama 5 lira geliyo zaten ondan sonra da 100 lira veriyo 100-5 = 95 tl zarar bu kadar mı zor bu :zzz:

Yok hocam olmaz. Yanlis anlama ama yaniliyorsun.
Basit bir sekilde aciklamaya calisayim.
Soyle mantik yurutun. Olayi basitlestirelim.
Adam geldi bakkala, bakkalin bozuk parasi yok. Bakkal pastaneye parayi yollamadi, borc para aldi 100 lira bozukluk. Ve bunu daha sonra geri verdi. Buraya kadar kar zarar yok yani.
Asil olay su;
Sahtekar adam sahte 100 lirayi bakkala verdi, karsiliginda 95 lira + sigara aldi.
Yani zarar 95 lira + sigara

Niye? Tekelde tanidigi var da el altindan mi veriyormus bakkala sigaralari :)

man20

man20

Üye
ben size cavabı baştan 95 demiştim. ama sakalım yokki... :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ya sigarasını adam almıs koymus dükkanına ve bu lanet olası sigaranın fiyatı 5 lira degil mi ? Evet.Bitti
Vergisinden,kârından bize ne vergi memurluguna giris sınavı mı bu.Cevap açıklandı zaten hala daha ya.:off:

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Ya sigarasını adam almıs koymus dükkanına ve bu lanet olası sigaranın fiyatı 5 lira degil mi ? Evet.Bitti
Vergisinden,kârından bize ne vergi memurluguna giris sınavı mı bu.Cevap açıklandı zaten hala daha ya.:off:
Tamam Gökhan sakin tamam 95 TL olsun soruyu soran arkadaşta biliyor cevabın 95 TL + Sigara Maliyeti ama söylemedim demiş düz mantık yapmış peki hadi yeter bu kadar saygılar :)

- - - Eklendi - - -

Eyvallah :)

Yok hocam olmaz. Yanlis anlama ama yaniliyorsun.
Basit bir sekilde aciklamaya calisayim.
Soyle mantik yurutun. Olayi basitlestirelim.
Adam geldi bakkala, bakkalin bozuk parasi yok. Bakkal pastaneye parayi yollamadi, borc para aldi 100 lira bozukluk. Ve bunu daha sonra geri verdi. Buraya kadar kar zarar yok yani.
Asil olay su;
Sahtekar adam sahte 100 lirayi bakkala verdi, karsiliginda 95 lira + sigara aldi.
Yani zarar 95 lira + sigara

Niye? Tekelde tanidigi var da el altindan mi veriyormus bakkala sigaralari :)
Öyleymiş baksana sigara zarardan sayılmıyor :)

• Beğen
Tepkiler: PriveT
emr-erock

emr-erock

Üye
Arkadaşlar Şimdi Kısaca Cevabı Açıklıyorum: Bakkal Amcamızın Eline 5 Tl Para Geçmiştir. Daha Sonra 100 Tl Pastaneciye Vermiştir. Bu Durumda Cevap Bakkal Amcamız 95 Tl Zarar Etmiştir.. Haa Şimdi Sigara Maliyeti Ne Oldu Dediğinizi Duyar Gibiyim. Fakat Soruda Öyle Bir Durumdan Bahsetmedim.. Bu Arada Cevaplarınız Ve Bu Soruyu Çözme Hırsınız Beni Bir Türk Vatandaşı Olarak Gururlandırdı.. Tabii Çoğunuzun Cevabı Yanlış Ama O Ayrı Bir Mesele :) Yeni Paylaşımlarımda Görüşmek Üzere...

Yani İlk doğru cevapı ben verdim .d

ismail

ismail

Üye
bende cevabımı değiştiriyom 95 Tl+sigara :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
film cevaplar var ya :d:

arkadaşlar bakın şimdi üç kağıtçı geldi bakkalcıdan sigarayı aldı 100 tl verdi o para sahte bakkalcı o parayı aldı o işine yaramayan bir para + sigara verdi beleşten yani ne oldu 105 tl sonra pastaneci sahte parayı getirdi adam onu aldı yerine 100 tl daha verdi ne oldu bakkalcıya 105 + 100 = 205 tl ee bakkal sonuçta bunun üstünede dolaptan soğuk bir 50 kuruşluk 0.5'lik su içtiğini düşünürsek bakkalcının tamı tamına 205.50 tl zararı var :D

ismail

ismail

Üye

Resmi açın :D

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
100 lira aldı 5 lira sigara 105 yapar. 100 tl sahte para 105 100 = 205 lira zarar :)

PriveT

PriveT

Üye
film cevaplar var ya :d:

arkadaşlar bakın şimdi üç kağıtçı geldi bakkalcıdan sigarayı aldı 100 tl verdi o para sahte bakkalcı o parayı aldı o işine yaramayan bir para + sigara verdi beleşten yani ne oldu 105 tl sonra pastaneci sahte parayı getirdi adam onu aldı yerine 100 tl daha verdi ne oldu bakkalcıya 105 + 100 = 205 tl ee bakkal sonuçta bunun üstünede dolaptan soğuk bir 50 kuruşluk 0.5'lik su içtiğini düşünürsek bakkalcının tamı tamına 205.50 tl zararı var :D

Rekor kirdin tebrikler :D

Helal sana, iyi ugrasmissin :)

burakkk97

Üye
iyi de sonuç 95 değil ya. akıl ve mantık var.95 :tl: müşteriye gidiyor ayrıca 100 :tl: de sahte çıkıyor.

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
iyi de sonuç 95 değil ya. akıl ve mantık var.95 :tl: müşteriye gidiyor ayrıca 100 :tl: de sahte çıkıyor.

95 kasadan çıkmıyor bi daha düşün pastaneciden geldiği gibi gidiyor yani o para sahtekar musterinindi zarar değil yani ;)