Bide Ben Sorim
Bir gün otobüste 7 yolcu vardır. Bu yolcuların hepsinde 7 çanta vardır. Bu çantaların içindede 7 tane çanta vardır.
Her bir çantanında içinde 7 tane kedi vardır.
Bunlara göre otobüste kaç Tane ayak vardır?
NOT: otobüs hareket halindedir.
Hayırdır Mürteza sabah sabahBir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?
Zihniniz açılsın.Hayırdır Mürteza sabah sabah
Sağol almayayımZihniniz açılsın.
(Soru bana aittir.)
Hiç uğraşmcam sabah sabah :-PBir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Cevabın yanlış. Birde Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır?Toplam canli sayisi 387 dir .
Ne düzenleniyor abi?Düzenleniyor...
Cevap vermiştim ama sonradan şu 10 kişinin 5 valizi aklımı karıştırdı. Beynim perte çıktı senin yüzünden.Ne düzenleniyor abi?
Cevap vermiştim ama sonradan şu 10 kişinin 5 valizi aklımı karıştırdı. Beynim perte çıktı senin yüzünden.
Ya bi yere not almistim kac tane ne var diye bulursam solerim yanlis olsa da ;-)Cevabın yanlış. Birde Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır?
Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadıBir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Soruda hata yok. Cevabın yanlış.Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadıSoru açık ve net değil Soru hatalı.
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?