Zeka Sorularınız Varsa Alalım!!!

beyler cevap 10992 ben zaten çeken hafta derste 3 -5 dakikada yapmışy,tım ama hoca bakmadı bidaki hafta dedi.
sınıftakiler bazıları 5-6 kere hocanın yanına gidib gösterdi enayiler ben bekledim bunlar rezil olsun diye ders sonunda hocaya söyledim hepsinin ağzı açık kaldı benide gülme krizi tuttu

Konu Sahibi
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insanların ayak sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.

Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?

Son düzenleme:

Emrgncy

Üye
Hayırdır Mürteza sabah sabah

UpOneTR

Üye
Hiç uğraşmcam sabah sabah :-P

Amin

Tepkiler: hasaneness

Uhops

Üye
Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadı Soru açık ve net değil Soru hatalı.

Tepkiler: hasaneness
    Konu Sahibi
Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadı Soru açık ve net değil Soru hatalı.
Soruda hata yok. Cevabın yanlış.

Tepkiler: GDDR5

85 civciv 150 köpek 15 horoz bunlar toplam 800 ayak oluyo. İnsanlarla kedilerin ayaklarının toplamı 292 oluyo o zaman. 48 insan ve kedi desen 288 çıkıyo bir tane daha kedi lazım bize bi yerde bi yanlışlık yaptım ama :

UpOneTR

Üye
Cevap veriyorum
1 insan yani iki ayak vardır.

Durun buldum 3 çantada 5 horoz var. Toplam 15 horoz değil 5 horoz var tamam. O zaman civciv horoz ve köpeklerin ayakları toplamı 780 oluyo. İnsan ve kedilerin ayak toplamı 312 oluyo. O zamanda 52 insan ve 52 kedi var. 52*2=104 52*4=208 104+208=312 @mürteza16 doğru mu ?