Tavsiye z2 (6503) yakınlık (proximity) sensör sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

arjantin

Üye
    Konu Sahibi
z2 (6503) yakınlık (proximity) sensör sorunu
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda ikinci el bi xperia z2 6503 aldım fakat testler sırasında sorun yoktu fakat kullandıkça ortaya çıkan bir yakınlık sensörü sıkıntısı oldugunu farkettim. bir tanıdığımda daha var onda herhangi bir sıkıntı yok. ki onunla aynı cihaz ve android versiyonu yüklü.sıfırladım yine olmadı.telefonla arama yaptığımda kulağıma götürdüğümde ekran kararıyor ama mesela konusma sürerken numara yazmak istedeğimde telefonu yüzümden uzaklaştırınca ekran aydınlanmıyor hala karanlık.internetten bakıp yaptığım bir iki uygulama var mesela sensörün üzerine bastırınca geçiçi olarak sorunsuz çalışıyor.gizli koda test yaptıığımda normalde çalışmıyor ama bastırıp test yaparsam çalışıyor.garantisi yok.ayrıca android 6.0.1 oldu sorun hala devam ediyor.sizde donanımsal mı yazılımsal mı sıkıntım? daha önce yaşayan oldu mu? bu sensör internette 15-40 tl arası var alıp direk değiştirtsem mi?

Şimdiden Teşekkürler

Luck Star

Luck Star

Üye
Sorun sensörde olmayabilir.

Soruna neden olabilecek şeyler;
-sensörün önü kirlenmiş olabilir,
-sensör çatlamış olabilir,
-yazılımsal kusur olabilir.

Samsung'da bu sorun ekranın kulağına götürdüğünde eğer kulağının o kısımlar yağlıysa ekrana dokununca orası lekeleniyor ve temizlemeden düzelmiyordu. Serviste bunu anlamak baya zamanımızı almıştı :D

0MG90

0MG90

Üye
Ekran koruyucu veya temperli cam varsa sensörün önü açık olması lazım yoksa sapıtır.

arjantin

Üye
    Konu Sahibi
ekran da herhangi bir uygulama yok.ve bastırmadan ekranı temizlediğimde yine çalışmıyor.sadece bastırınca çalışıyor. sitelerde araştırınca kronikmiş biraz aslında ama kimse nasıl hallettiğini veya halletmediğni yazmamış.ne dersiniz garantisi olmadığı için denemeye değer mi alayım bi sensör ki kulaklık girişiyle beraber değiştirtsem mi?

ayrıca yazıılımsal olmayabilir mi diye düşünüyorum çünkü aynı yazılımla aynı model cihaz çalışyor ve 6 güncelelmesi daha sonra geldi yani versiyon atladık yine aynı sıkıntı

0MG90

0MG90

Üye
İsterseniz Lollipop yazılımı atın bir bakın sorun devam edecek mi

arjantin

Üye
    Konu Sahibi
lollipop tan gelmeyiz zaten 5 teyken yaşadım sorunu ve sony companion dan sıfırdan yükledim yazılımı baktım devam ediyor. uygulama yüklemeden 6 çıktı sorun yazılımsalsa geçer umuduyla 6 ya geçtik tık yok hala aynı devam

Luck Star

Luck Star

Üye
lollipop tan gelmeyiz zaten 5 teyken yaşadım sorunu ve sony companion dan sıfırdan yükledim yazılımı baktım devam ediyor. uygulama yüklemeden 6 çıktı sorun yazılımsalsa geçer umuduyla 6 ya geçtik tık yok hala aynı devam
Yazılımsal değilse ve bastırınca geçiyorsa daha önce cihaza müdahale yapılmış. Büyük ihtimalle servis dışı ekran değişmiş. Aldığınız kişiyle görüşün. Eğer öyle değilse de başka açıklaması olamaz yani kronik sorunudur normaldir daha önce çok duyduk böyle. Değişebilirsen değiş.

arjantin

Üye
    Konu Sahibi
arka kapak açılması falan hafif riskli gibi geldi tanıdık bi telci var alıp bi değiştirelip baaklım inşallah sonucu yazarım buraya.

telde oynama olmadı tanıdıktan aldım çok yakınım oldugu gibi duruyor ama kısmet böyleymiş diyelim.Hepinizden Allah razı olsun değişimden sonra görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
arka kapak açılması falan hafif riskli gibi geldi tanıdık bi telci var alıp bi değiştirelip baaklım inşallah sonucu yazarım buraya.

telde oynama olmadı tanıdıktan aldım çok yakınım oldugu gibi duruyor ama kısmet böyleymiş diyelim.Hepinizden Allah razı olsun değişimden sonra görüşmek üzere
Hem tanıdık hem yazılımsal değilse kusur sende değil geçmiş olsun. Sorun Sonyde.

Galaxy S7 Edge ile MaxiCep uygulamasından gönderildi.

0MG90

0MG90

Üye
Arka kapak açılacaksa garanti lazım yoksa suya dayanıklılık gider, garantide yok diyorsunuz orası sorun biraz

arjantin

Üye
    Konu Sahibi
valla yapacak pek bişi yok gibi çünkü böyle basit bir parça değişimi için bile garantide yapılsa ne kadar fiyat isteyecekleri çok belli bu yüzden denemeye değer diyip türk usulü halletmeye çalışacağız gibi :d

0MG90

0MG90

Üye
Umarım hallolur :)