Yunan Hükümeti Açıkladı: "Yunanistan Bitti..."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Başbakan Papandreu, kameraların karşısına geçti ve sesi titreyerek tüm ülkeyi sarsan o açıklamayı yaptı.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, "Ülkenin borca batma" tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Papandreu, bu akşam Sosyal Ekonomi Kurulu tarafından Zapion Sarayı'nda organize edilen konferansta yaptığı konuşmada ülke ekonomisi, bütçe açığı ve uygulanacak ekonomik önlemler paketine değindi.

"Herkesi Yunanistan'ın yeniden inşası için milli gayret göstermeye davet eden" Papandreu, "önümüzdeki 3 ay içinde onlarca yıldır yapılmayanları yapmak üzere kararlarımızı alacağız" şeklinde konuştu.

"Ülkenin borca batması" tehlikesine dikkat çeken Papandreu, durumun açık olduğunu ve Yunanistan'ın egemenlik haklarıyla da ilgili olduğunu kaydetti.

İktidarın "Ya değişiriz ya da batarız" sloganının her zamankinden daha fazla gündemde olduğunu belirten Papandreu, derinliği olan değişikliklere gidilmesinde kararlı olduğunu söyledi.

Papandreu, "Ufak çaplı tamirattan söz etmiyoruz. Her alanda adil değişikliklere gideceğiz. Bir çok düzenleme can acıtacak. Hepimiz huzurumuzdan vazgeçmeliyiz. Düşük ücretliler ile orta sınıfı ise destekleyeceğiz" diye konuştu.

Devletin, şeffaflık, demokrasi, insan haklarının korunması, güvenilirlik, sosyal sorumluluk ve dayanışma ilkelerine sahip olması gerektiğini vurgulayan Papandreu, önümüzdeki 3 aylık süreçte, yüksek borcu olan hanelerin desteklenmesine ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 15 gün içinde iş kurulabilmesini ve bu çerçevede yatırım ile istihdamın artmasını hedefleyen yasal düzenlemeler yapılacağını, ayrıca kamu borcunun bir bölümünün ödenmesi, yeşil kalkınma yönünde çalışmalar ve yasa dışı istihdam ile mücadele gibi konularda gerekli girişimlerde bulunulacağını sözlerine ekledi.

Bağımsız istatistik hizmetleri alınması, seçim kanunun değiştirilmesi, hükümet kararlarının internet ortamında yayımlanması, ekonomik suç ve kamu kurumlarındaki aşırı harcama ile mücadele örneği adımlar atılacağını, ayrıca silahlanma programında değişiklik olacağını kaydeden Papandreu, 2010 yılı hedeflerinin halen GSYİH'nin yüzde 12,7'si oranındaki bütçe açığını 4 puan azaltmak olduğunu da belirtti.

Papandreu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, yüzde 12,7 oranındaki bütçe açığını kontrol altına almak için gereken her şeyin yapılacağını kaydetmişti. "Çok büyük bir bütçe açığı olduğunu" söyleyen Başbakan Papandreu, "Ekonomik çıkmazın 1974'ten sonra ilk defa ulusal egemenliği tehdit ettiğini" vurgulamıştı.

Öte yandan, Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Filippos Şahinidis, Yunanistan'ın bütçe açığının da son 16 yılın en yüksek noktasında bulunduğunu belirtmişti.

internethaber

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Furkan

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
yazık çok yazık

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Başbakanı açıkyürekliliğinden tebrik ediyorum.....

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Avrupa Birliği'ne sırtını dayayıp, geçinen bir ülke..
Ekonomisi en az büyüyen AB üyesi..

Buna şaşmamak gerek..

_KadirşinaS_

Üye
Bütün ab çalışıp bunlara bakıyorlar zaten. Geçtiğimiz yaz Almanya, Yunanistan'ın ab'de n çıkarılmasının gündeme gelebileceğini belirtmişti. Geçen yıl Almanya'nın ab'ye katkısı 12 milyon euro, yunanistana akan fon 8 milyon euro. E yani tabi batacak.Hazıra dağ dayanmaz.

cotanak81

cotanak81

Üye
Bunun örneklerini küçük patlamalar olarak hayatımızda yaşıyoruz zaten.

researcher

Üye
üzüntümden verem olacamm... :)

Dwyane_Wade

Üye
Nasıl kalkacaklar bu kadar borcun altından acaba ? :hmmm

Sam_Winchester

Sam_Winchester

Üye
ab'ye nasıl üyeler hala?

zibidi39

zibidi39

Üye
ab ye uye olmalarının nedenı eskı yunan dan kaynaklanan borclarının olması yanı soyle anlatayım avrupa bunlara atalarımız gozuyle bakıo cunku antık yunan dan dogdu ya guya hersey felsefe matematık cart curt ve avrupanın temellerınıde eskı yunan olusturdugu ıcın bı newı manewı borclarını kapatmak ıcın yunanlıları ab ye aldılar bu arada malıye bakanı yardımcısının kökü türk tür bunu soy adından anlayabılırıs ŞAHİNidis ayrıca bu adamla ılgılı yazılmıs kıtaplarda vardır sadede gelırsek batsınlar umrumda olmaz sewmedıgım bı mıllettı zaten

asgz

asgz

Üye
Adamlar en azından dürüst..

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Bütün ab çalışıp bunlara bakıyorlar zaten. Geçtiğimiz yaz Almanya, Yunanistan'ın ab'de n çıkarılmasının gündeme gelebileceğini belirtmişti. Geçen yıl Almanya'nın ab'ye katkısı 12 milyon euro, yunanistana akan fon 8 milyon euro. E yani tabi batacak.Hazıra dağ dayanmaz.

Aynen katılıyorum !..

Avrupa sanayisinin lokomotifi Almanya, çalışadursun. Yunanistan gibi turizm sektöründen başka bir alana yatırım yapmayan ülke de yesin...

ab ye uye olmalarının nedenı eskı yunan dan kaynaklanan borclarının olması yanı soyle anlatayım avrupa bunlara atalarımız gozuyle bakıo cunku antık yunan dan dogdu ya guya hersey felsefe matematık cart curt ve avrupanın temellerınıde eskı yunan olusturdugu ıcın bı newı manewı borclarını kapatmak ıcın yunanlıları ab ye aldılar bu arada malıye bakanı yardımcısının kökü türk tür bunu soy adından anlayabılırıs ŞAHİNidis ayrıca bu adamla ılgılı yazılmıs kıtaplarda vardır sadede gelırsek batsınlar umrumda olmaz sewmedıgım bı mıllettı zaten

Sadece Maliye Bakanı değil, birçok devlet adamının ataları Türk'tür Yunanistan'da... Tarih boyunca içli dışlı milletler olmuşuz. Bu o kadar da anormal bir durum değil bence.. :)

dinccine

Üye
Gelsinler Bize katılsınlar osmanlı gibi olalım o zman düzelirler onlar o limanlar turizm merkezini kullanmayı bilmiyor

gσѕѕιρ gιяℓ

gσѕѕιρ gιяℓ

Üye
Konuya yazılan cevaplara bakıyorumda Türk Genci'nin ne kadar bilinçli olduğunu görüyorum.Sokakalarda orda burda dolaşıp emo akmına kapılıp kendini unutan insanlardan olmadığımız için bir kez daha şükrediyorum.Show Tv veya Atv deydi yanlış olmasın bu tür insanlara mikrofon uzatıyolar başbakanın adını soruyorlar , cevabı bilmiyo :/ Maxicep Ailesine bir kez daha şükranlarımı iletiyorum...

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Konuya yazılan cevaplara bakıyorumda Türk Genci'nin ne kadar bilinçli olduğunu görüyorum.Sokakalarda orda burda dolaşıp emo akmına kapılıp kendini unutan insanlardan olmadığımız için bir kez daha şükrediyorum.Show Tv veya Atv deydi yanlış olmasın bu tür insanlara mikrofon uzatıyolar başbakanın adını soruyorlar , cevabı bilmiyo :/ Maxicep Ailesine bir kez daha şükranlarımı iletiyorum...
:maxicep: da üye kalitesinin farkı...

zibidi39

zibidi39

Üye
ekstra bısey yaptıgımız yok sinüs yanı kendı adaıma konusayım sadece yaratanın ılk emrını uyguluyorum oku yorum

DERBEDER-34-

Üye
beter olsunlar bize bile muhtaçlar şimdi.. inş. hiç düzelemezler ee ab ye sırt dayayarak olmuyor bu işler...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Herşeyi geçtim şu sözün oldukça isabetli :yuru
yorumlar gerçekten çok kaliteli ne düşünsem değinilmiş bu çok sevindirici.Ama Avrupa genelinde bu var zaten 3 temel direk almanya Fransa İngiltere içlerinden iyi durumda olan Almanya Avrupa birliğine çalışıyor resmen İNgiltere ise Yunanistandan farkı yok.Yıllarca kuzeylerindeki doğal gaz rezervleri ile kış uykusuna yattılar hiç bitmeyecek sandılar dolayısıylada hazıra dağ dayanmadı ve bitti.Rezerv ile de ingiltere bitti.İşte arkadaşlar 50 yıldır girmek istediğimiz AB bu hallerde Her platformda söylemekten aasla vaz geçmeyeceğim AB ye hayır Türk-islam birliğine evet

franklinda

franklinda

Üye
Beni çıkartırsanız Türkiyeyi sokarım der e yani parayı iki katı ile verirler. Ayrıca ispanyadan sonra avrupada ki ikinci büyük tatil cenneti ve acayip para kazanıyorlar ama hepsi özel sektör ve yapılan açıklamada bunları işaret ediyor. Turizm pastasının artık bir bölümünü devlet yiyecek demek oluyor ki bir çok işletmeci bu konudan rahatsız olacaktır ama fazla ileri gidilmezse yatırımlarını geri çekmeyeceklerdir.

--------------- Ekleme ---------------

Bu arada alman eyaletleri başta Berlin olmak üzere borç batağı içerisinde yüzüyor ve çözümde bulunamıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...