YouTube'un Yeni Uygulaması Geliyor, Ama!!!

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
YouTube'un Yeni Uygulaması Geliyor, Ama!!!

Google ile Microsoft arasında krize yol açan YouTube uygulamasıyla ilgili sorun, Windows Phone kullanıcılarını hiç memnun etmeyecek bir şekilde tatlıya bağlanmıştı.

Microsoft'un hazırladığı ve reklam desteği sunmadığı için kaldırılması istenen youtube uygulaması yerine eski, özellik yoksunu youtube uygulaması yerleştirildi.

:hih:

Bu uygulama aslında kullanıcıyı YouTube mobil sitesine yönlendirmek dışında pek bir şey yapmıyor.
İşin ilginç yanı, YouTube'un mobil sitesi de videolarda reklam desteklemiyor.:hmmm

Google'ın Microsoft'tan düzeltmesini talep ettiği en önemli iki konu, çevrim dışı video indirebilme özelliği ve reklamların görüntülenmiyor olmasıydı. İlk sorunu kısa süre içinde çözümleyen Microsoft, reklamlar konusunda ayak direyince Google uygulamayı mağazadan tamamen kaldırttı.

Şimdi tüm Windows Phone kullanıcıları gibi biz de şu an Google ve Microsoft tarafından hazırlanmakta olan yeni uygulamayı bekliyoruz. Uygulamanın ne gibi özellikler sunacağı, Microsoft ve Google'ın nasıl bir ortak paydada buluşacağı merak konusu. Ancak kesin olan bir şey var ki bu yeni uygulama, Google'ın gazabını üzerine çeken uygulama kadar iyi olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: -Akıncı, yutkun, ÖEY ve 2 diğerleri

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Google'ın gazabını üstüne çekmesi normal.
İndirmeye izin verilmesi sakıncalıydı.
Aynı şeyi Google yapsa, o da Microsoft'un gazabını fazlasıyla üstüne çekerdi.
Bir defa telif haklarına aykırı.

Bu yüzden yeni gelecek uygulamanın aynı özelliklere sahip olmasını beklemek pek mantık dahilinde değil.

Microsoft'un şimdilik en eskiye dönmesinin nedeni ise Google'dan almış olduğu söz.
Birlikte WP arayüzüne tam uyumlu, güzel bir uygulama tasarlayacaklar.
İndirmeyi desteklemeyecek ve reklamlı olacak belki ama mobil site gibi de olmayacak bence.
Microsoft, Google'a o güvenceyi verdirmeden uygulamayı kaldırmaz. ;)

İçiniz rahat olsun, ben yine kullanışlı ve güzel bir uygulama geleceğini düşünüyorum.

Haber için teşekkürler Gökçen.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
braayn

braayn

Üye
aynen bende sağlam güzel bir uygulama geleceğine inanlardanım

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
ben yine kullanışlı ve güzel bir uygulama geleceğini düşünüyorum.

Haber için teşekkürler Gökçen.
Rica ederim efenim, bakalım ortaklaşa nasıl bir uygulama çıkaracaklar. Lakin benim için indirme özelliğinin olmaması bu yeni uygulamayı diğerlerinden (3.parti yazılımlardan) farksız kılar. :(

serinaga

serinaga

Üye
Bence Microsoft'un ilk yayınladığı uygulamaya reklam özelliği eklenip, indirme özelliği kaldırılacak, gerisi aynı kalacak ve google'da ilgili api'lere izin verecek. İŞTE hepsi bu, yoksa google ne anlar WP'dan :bilmm, güya birlikte çalışacaklar, sadece olması gerekenleri yerine yerleştirecek bir ekip kontrolünde düzenleme yapılacaktır eminim, bu arada paylaşım için teşekkürler Gökçen ...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Rica aderim abi, yorum için ben teşekkürler.:)

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Rica ederim efenim, bakalım ortaklaşa nasıl bir uygulama çıkaracaklar. Lakin benim için indirme özelliğinin olmaması bu yeni uygulamayı diğerlerinden (3.parti yazılımlardan) farksız kılar. :(

Aynen benim içinde öyle malesef.Ama haber için teşekkürler google nefret gün geçtikçe artıyor

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
ÖEY

ÖEY

Üye
Haziran ayının ilk günlerinde yeni uygulama çıkacak deniyordu. O halde dediğiniz gibi en son MS'in yazdığı uygulamaya orijinal youtube apileri ve reklam ekleyip biraz da makyajlayıp servis edecekler bizlere. Video indirme olayı zaten MS'in sırf google'a yönelik yaptığı bir tepkiydi. Onlarda bu durumun telif haklarına aykırı olduğunu biliyorlardı ama çok akıllıca oynadılar oyunu bence kazandılar. MS, google'dan bir söz almadan zaten kaldırmazdı. Sonuçta herkesi tatmin edecek bir uygulama geleceğine inanıyorum ben tabii video download özelliği olmadan.

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Aynen benim içinde öyle malesef.Ama haber için teşekkürler google nefret gün geçtikçe artıyor
Rica ederim Okan.

Haziran ayının ilk günlerinde yeni uygulama çıkacak deniyordu. O halde dediğiniz gibi en son MS'in yazdığı uygulamaya orijinal youtube apileri ve reklam ekleyip biraz da makyajlayıp servis edecekler bizlere. Video indirme olayı zaten MS'in sırf google'a yönelik yaptığı bir tepkiydi. Onlarda bu durumun telif haklarına aykırı olduğunu biliyorlardı ama çok akıllıca oynadılar oyunu bence kazandılar. MS, google'dan bir söz almadan zaten kaldırmazdı. Sonuçta herkesi tatmin edecek bir uygulama geleceğine inanıyorum ben tabii video download özelliği olmadan.
Bakalım nasıl bir uygulamaya gelecek. :)

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Rica ederim Okan.

Bakalım nasıl bir uygulamaya gelecek. :)

Konu için teşekkürler, benim fikrim zaten eksiksiz bir uygulama değildi. Arama kutucuğu kullanışlı değildi mesela. Diyelimki uzun bir şey yazdını ve düzenlemek istediniz. Neredeyse imkansıza yakın uğraşıyorsunuz. Ama tabikide benim gözümde diğer tüm uygulamalardan daha üstün bir uygulamaydı. Bence geliştirilip verilecek. Değiştirilmeyecek.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Konu için teşekkürler, benim fikrim zaten eksiksiz bir uygulama değildi. Arama kutucuğu kullanışlı değildi mesela. Diyelimki uzun bir şey yazdını ve düzenlemek istediniz. Neredeyse imkansıza yakın uğraşıyorsunuz. Ama tabikide benim gözümde diğer tüm uygulamalardan daha üstün bir uygulamaydı. Bence geliştirilip verilecek. Değiştirilmeyecek.
Rica ederim. Ben halen en iyi (v3.0.5015.1) sürümünü kullanıyorum. :)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ben uygula olayını anlamıyorum tarayıcıdan girip izleyin arkadaşlar normal PC gibi rahatça her şeyi yapıyorum ben önemsemiyorum açıkçası

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben uygula olayını anlamıyorum tarayıcıdan girip izleyin arkadaşlar normal PC gibi rahatça her şeyi yapıyorum ben önemsemiyorum açıkçası

uygulama ile daha az veri ve şarj kullanımı oluyor.

fLuke!

fLuke!

Üye
Konuyla alakasız ama bir soru sormak istiyorum. :) Bi ara facebook beta diye bi uyg. çıktı.Şu marketteki touch facebook arayüzünü kullanan uygulamalar gibi.Onu nerde bulabilirim acaba? :d:
teşekkürler.:)

- - - Eklendi - - -

tmm buldum
:D

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
İyiki güncellememişim, hala indirebiliyorum..

bayon

Üye
bu google dan iyice nefret etmeye başladım nedense

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
suyunsesi

suyunsesi

Üye

O ayrı mesele abi zaten genelde ben wifi ile bağlanıyorum 1 Gb oparetörden de limitim var sorun yok çok sıkta girmiyorum doğrusu

Valla bence Youtube uygulaması gibi şık tasarımlı uygulamalar telefonu daha bi farklı gösteriyor. Örneğin, uygulamasıyla youtube açtığımda yanımdaki arkadaşımın gözlerinin telefonuma kaydığını biliyorum, ama normal açtığımda bu göz kayması yok :ehe

• Beğen

Üst Alt