zaza
Üye
Yoruldum! Gerçekten Çok Yoruldum!
Yorgunum şuan bir savaş yorgunu gibi artık elimden bişey yapmak gelmiyor. Güneydoğunun meselelerinden çok yoruldum. Meseleleri çözmeyi bırak, çıkan olayları duymak bile artık yoruyor beni. Kendimi kaybetmek üzereyim özellikle de orucun verdiği bedensel güçsüzlük birşeylere engel olmamı engelliyor. Bir şeyleri iyi yapmaya kalkınca bile kötü oluyorsun hatta arkandan sırf iyilik yaptın diye ölüm fermanları ve ölüm yeminleri sıralanıyor(erkekse gelsinler) ama artık bıktım biraz kendilerine gelmelerini heleki bu ayda rahat durmalarını beklerdim ama nedense bu ayda daha da azıttılar. Taziyelerin ardı arkası kesilmiyor gitmeyincede arkandan küfrediliyor, Günde kaç kişinin özelliklede şehirler arası kaç kişinin taziyesine gidebilecek bir teknolojide olduğumuzu sanıyorlar bilemiyorum.
Dün benzinlik sahibi 2 kardeş öldüründü olayın arkasında pkk aranıyor, ondan önceki gün çocukların kavgasına büyükler karıştı 3 kadın 5 ölü 7 yaralı, dün gece kavga çıktı 3 yaralı, kavgada ayara giren oldu aldığı darbe sonucu öldü, bir hafta önce 3 kişi öldürüldü, sen pkklısın denildi sözlü sataşma bıçaklar konuştu, silahlı çatışmada 4 yaralı, yan baktın kavgasında 2 yaralı, arazi anlaşmazlığı 4 ölü ve birçok yaralı...
Yeter valla artık burama geldi bünyem kaldırmıyor artık ama geçenlerde polisle ettiğim sohpet aslında durumu açıklıyordu... onuda ekleyeyim.
Polis: Türkiyede urfa kadar korktuğum bir yer yok!
Zaza: Neden? Diyarbakır, Hakkarı gibi olayların hat safada ve güvenliğin az olduğu iller var neden yüksek güvenlik içinde korunulan bir urfa sizi korkutuyor?
Polis: Çünkü o illeri tanıyoruz onlar sadece kürt bazıları ise pkk destekliyor neyin ne olduğunu biliyoruz, gücümüzün nereye kadar uzanacağını yada gücümüzün nereye kadar ulaşamayacağını biliyoruz ama urfa öyle değil! Kürdü, Arabı, Zazası, Çerkezi hepsi karma karışık neyin, ne zaman, nerde olacağı belli olmuyor. Her an herşeyin olabileceği bir şehir burası ve bence türkiyenin en tehlikeli şehri...
gerekirse birgün güneydoğudan ayrılırım...
Dün benzinlik sahibi 2 kardeş öldüründü olayın arkasında pkk aranıyor, ondan önceki gün çocukların kavgasına büyükler karıştı 3 kadın 5 ölü 7 yaralı, dün gece kavga çıktı 3 yaralı, kavgada ayara giren oldu aldığı darbe sonucu öldü, bir hafta önce 3 kişi öldürüldü, sen pkklısın denildi sözlü sataşma bıçaklar konuştu, silahlı çatışmada 4 yaralı, yan baktın kavgasında 2 yaralı, arazi anlaşmazlığı 4 ölü ve birçok yaralı...
Yeter valla artık burama geldi bünyem kaldırmıyor artık ama geçenlerde polisle ettiğim sohpet aslında durumu açıklıyordu... onuda ekleyeyim.
Polis: Türkiyede urfa kadar korktuğum bir yer yok!
Zaza: Neden? Diyarbakır, Hakkarı gibi olayların hat safada ve güvenliğin az olduğu iller var neden yüksek güvenlik içinde korunulan bir urfa sizi korkutuyor?
Polis: Çünkü o illeri tanıyoruz onlar sadece kürt bazıları ise pkk destekliyor neyin ne olduğunu biliyoruz, gücümüzün nereye kadar uzanacağını yada gücümüzün nereye kadar ulaşamayacağını biliyoruz ama urfa öyle değil! Kürdü, Arabı, Zazası, Çerkezi hepsi karma karışık neyin, ne zaman, nerde olacağı belli olmuyor. Her an herşeyin olabileceği bir şehir burası ve bence türkiyenin en tehlikeli şehri...
gerekirse birgün güneydoğudan ayrılırım...

Evin işlerine annem bakmaz oradaki kadınlar hertürlü işi yaparmıs.Gecen Urfaya gittiğimizde ne bileyim ben hiç öyle insanlar görmedim.Gerçekten cok farklılar.Ama iste bu olaylar bütün bunların üstünü örtüyor.Cok yazık...
huzur olsun yeter