Tabiki gidiliyor o kadar çok bolum varki 4 yillikYgs den 4 yıllığa giriliyordu da biz mi gitmedik :O
Hayır direk önlisans mezunusun.İyide o bölümler lisans olmuyor ki hepsinin adı yüksek okul. 4 yıl olduğuna neden bakıyorsun.
Kafam iyice karıştıO zaman 4 yil okumanın mantığı nedir?

Hardcore is the bestSen şimdi düz mantık düşün. Ygs de ilkokul konularının zoru çıkıyo. Ve bununla üniye gidiyorsun. Diğer yanda lys var en zor konular ve lise hatta üniversitede göreceğin mat konular var. Sınav desen hardcore. Bu ikisinin 4 yıllığı bir olur mu sence. Ama seçtiğin bölüme göre değişir tabi. Belki seninki sadece ygs den alıyordur.

).Neden olmasınki yani 
Hardcore is the best).Neden olmasınki yani
![]()
Sendemi YGS cisinUçak Teknolojisi bölümü araştırıyım biraz![]()

Uçak teknolojisi nereyi yazacaksın. Araştırma bana söyle cevap veriyim hemen.
Onu diyecektim zaten Anadolu Teknik veya Anadolu meslek lisesi okumuyorsunuz boşuna tercih yapmayın. Top10 bölümlere isterseniz full çekin yine öncelik yazdığım atl ve aml bulumlerindedir. Uçak bölümüne gelirsek istanbulda ve egede uçak teknolojisi on lisans bölümüne öğrenci gönderen liseler var. Yani açık kalmıyor ki zaten zor iş.Hicbi fikrim yok meslek lisesi okumamin universiteye giriste bi faydasi olurmu? Sinavsiz gecis falan?
Seçici felan şöyle. Anadolu Teknik te okuyan biri kendi bölümünü tercih ettiyse ve tercih ettiği bölüm kendi okuduğu ilçeye direkt olarak çıkıyor ancak tabi okul puanı kriteri var. Ki bunlardan açık kontenjan kalmıyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum yıldız teknik İstanbul gibi meslek yüksek okulları öğrencilerinin %100 ü Anadolu teknikten veya sağlık meslekten gelmiş. Anadolu lisesinden geçmek imkansız.Birde bu tercihler de içerden dışardan olayı varmış.ayrıca bazıları seçici davraniyormus iste anadolu lisesi bu kadar,teknik lise bu kadar alınacak diye bunları açıklar misiniz.
Anladım peki bu içeriden dışarıdan olayı ne?Seçici felan şöyle. Anadolu Teknik te okuyan biri kendi bölümünü tercih ettiyse ve tercih ettiği bölüm kendi okuduğu ilçeye direkt olarak çıkıyor ancak tabi okul puanı kriteri var. Ki bunlardan açık kontenjan kalmıyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum yıldız teknik İstanbul gibi meslek yüksek okulları öğrencilerinin %100 ü Anadolu teknikten veya sağlık meslekten gelmiş. Anadolu lisesinden geçmek imkansız.