Ygsden üniversiteye gitmiş birisi için sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Luck Star

Luck Star

Üye
Ygs den 4 yıllığa giriliyordu da biz mi gitmedik :O

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Ama senin puanın yetmediyse bilemem yani :)

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Ozaman sıralama ne oldu senin okul puanı ile + kaç puan geldi sana

Luck Star

Luck Star

Üye
İyide o bölümler lisans olmuyor ki hepsinin adı yüksek okul. 4 yıl olduğuna neden bakıyorsun.

Luck Star

Luck Star

Üye
O zaman 4 yil okumanın mantığı nedir?

Luck Star

Luck Star

Üye
Sen şimdi düz mantık düşün. Ygs de ilkokul konularının zoru çıkıyo. Ve bununla üniye gidiyorsun. Diğer yanda lys var en zor konular ve lise hatta üniversitede göreceğin mat konular var. Sınav desen hardcore. Bu ikisinin 4 yıllığı bir olur mu sence. Ama seçtiğin bölüme göre değişir tabi. Belki seninki sadece ygs den alıyordur.

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Sen şimdi düz mantık düşün. Ygs de ilkokul konularının zoru çıkıyo. Ve bununla üniye gidiyorsun. Diğer yanda lys var en zor konular ve lise hatta üniversitede göreceğin mat konular var. Sınav desen hardcore. Bu ikisinin 4 yıllığı bir olur mu sence. Ama seçtiğin bölüme göre değişir tabi. Belki seninki sadece ygs den alıyordur.
Hardcore is the best:):):):):):)).Neden olmasınki yani :)

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Aynen

Türk-X

Türk-X

Üye
Uçak Teknolojisi bölümü araştırıyım biraz :)

Luck Star

Luck Star

Üye
Uçak teknolojisi nereyi yazacaksın. Araştırma bana söyle cevap veriyim hemen.

Türk-X

Türk-X

Üye
Luck Star

Luck Star

Üye
Hicbi fikrim yok meslek lisesi okumamin universiteye giriste bi faydasi olurmu? Sinavsiz gecis falan?
Onu diyecektim zaten Anadolu Teknik veya Anadolu meslek lisesi okumuyorsunuz boşuna tercih yapmayın. Top10 bölümlere isterseniz full çekin yine öncelik yazdığım atl ve aml bulumlerindedir. Uçak bölümüne gelirsek istanbulda ve egede uçak teknolojisi on lisans bölümüne öğrenci gönderen liseler var. Yani açık kalmıyor ki zaten zor iş.

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Birde bu tercihler de içerden dışardan olayı varmış.ayrıca bazıları seçici davraniyormus iste anadolu lisesi bu kadar,teknik lise bu kadar alınacak diye bunları açıklar misiniz.

Luck Star

Luck Star

Üye
Birde bu tercihler de içerden dışardan olayı varmış.ayrıca bazıları seçici davraniyormus iste anadolu lisesi bu kadar,teknik lise bu kadar alınacak diye bunları açıklar misiniz.
Seçici felan şöyle. Anadolu Teknik te okuyan biri kendi bölümünü tercih ettiyse ve tercih ettiği bölüm kendi okuduğu ilçeye direkt olarak çıkıyor ancak tabi okul puanı kriteri var. Ki bunlardan açık kontenjan kalmıyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum yıldız teknik İstanbul gibi meslek yüksek okulları öğrencilerinin %100 ü Anadolu teknikten veya sağlık meslekten gelmiş. Anadolu lisesinden geçmek imkansız.

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Seçici felan şöyle. Anadolu Teknik te okuyan biri kendi bölümünü tercih ettiyse ve tercih ettiği bölüm kendi okuduğu ilçeye direkt olarak çıkıyor ancak tabi okul puanı kriteri var. Ki bunlardan açık kontenjan kalmıyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum yıldız teknik İstanbul gibi meslek yüksek okulları öğrencilerinin %100 ü Anadolu teknikten veya sağlık meslekten gelmiş. Anadolu lisesinden geçmek imkansız.
Anladım peki bu içeriden dışarıdan olayı ne?

Üst Alt