Yeni Nesil Sömürgeci Sistem

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yeni Nesil Sömürgeci Sistem
Hergün bu sistem daha da geliştiriliyor. Öyle bir zaman gelecek ki, telefonu açık tutmak için bile aylık ücretler ödeyeceğiz. Miktarı mühim değil!

Örnekler vererek sömürgeci sistemi açıklığa kavuşturayım.

Öncelikle Asphalt 6 oyununu 1 kere satın almanız yeterliydi. Oyun içinde ekstra para isteyen hiçbir özellik yoktu. Herşey serbestti. Asphalt 7 ile oyununda içine para isteyen özellikler yerleştirdiler. Artık oyunu daha iyi oynamak için para harcamak zorundayız.

Ücretli uygulamalar ile ücretsiz uygulamaları karşılaştırdığımızda, en iyi uygulamaların sadece ücretli uygulamalar olduğunu görüyoruz.

Bazı uygulamalar çok ucuz. Farzedin ki bir uygulama 0.1 $ olsun ve çok sevilen bir uygulama olduğunu düşünerekten 1 milyon defa indirildiğini hayal edin. 1.000.000 x 0.1 = 100.000 $ gelir sağlamış oluyor.

Yani, biz önce paralı sisteme karşı çıkıyoruz ancak sıkışınca mecburen satın almak zorunda kalıyoruz. Önce "ucuzdur canım n'olcak" diyoruz sonra 3 $, 5 $ deyip gidiyor ve bizde farkında olmadan TL'lerimizi su gibi harcıyoruz. Üstelik herşey sadece sanal birkaç görüntü veya ses için!

Bunları bir de PC sistemiyle kıyaslayın. Crysis 2 oyununu 1 kere satın alan kişi oyunu tüm zevkiyle bundan sonrası ücretsiz bir şekilde oynuyor. Üstelik bu herzaman geçerli. Crysis 3'te para isteyen özellik olacağını düşünüyor musunuz?

Capcom Street Fighter X Tekken ile bu sistemi denedi ve çok fazla tepki topladı. Oyunu erkenden eksik karakterlerle piyasaya sürdüler ve sonradan ekledikleri her içerik için ücret talep ettiler. PC'de bunu denemek hiçte Android'deki kadar hesaplı değil.

İlerde öyle bir zaman gelecek ki, telefonumuzun açık kalması için bile ücret ödeyebiliriz. Neden mi? "E o kadar yüksek özellikli işletim sistemi sunuyoruz, hakkımız" diyecekler.

anılbaran

anılbaran

Üye
o zaman almayacan android bi daha .

Otroligt

Otroligt

Üye
hadi 3310 alalım :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
E yapacaklar tabi.Adamlar o kadar emek veriyorlar para harcıyorlar.Ayrıca konsollarda falanda geçerli değil o olay.Mesela XBOX Live hesabı için aylık bir ücret ödüyorsun.Bu çok normal ve hatta olması gereken bir şey.Para kazanamazlarsa daha iyi daha güzel oyunları getirecek şirketler olmaz.Bu lükse girer lüks için para harcamak senin elinde eğer bu lüksü yaşamak istemiyorsan seçim senin ellerinde ama oyun içerisinde para verilip alınan eşyalar konusunda bende sana katılıyorum.Oyunu bir kere satın alınca adam akıllı istediğin kadar ve sınırsız kullanman gerek ama bunun sebebide bizleriz.Çoğu ücretsiz oyunda oyun için itemler paralı bunun sebebi aksi taktirde değişik yöntemlerle telefona kurulacağı ve para kazanamayacak olması.Gidip 10 liraya satacağı oyunu 2 liraya markete verip 8 liralık oyun içi eşya satıyorlar hem daha çok oyunu satmış oluyorlar hemde alamayacak olan kişilerede oynatıyorlar.Bence bunda bir problem yok.

anılbaran

anılbaran

Üye
ios da almasın o zaman

Symbianize

Symbianize

Üye
Yaniliyorsunuz iosta iapcracker sayesinde bunlarda ucretsiz :D

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
E yapacaklar tabi.Adamlar o kadar emek veriyorlar para harcıyorlar.Ayrıca konsollarda falanda geçerli değil o olay.Mesela XBOX Live hesabı için aylık bir ücret ödüyorsun.Bu çok normal ve hatta olması gereken bir şey.Para kazanamazlarsa daha iyi daha güzel oyunları getirecek şirketler olmaz.Bu lükse girer lüks için para harcamak senin elinde eğer bu lüksü yaşamak istemiyorsan seçim senin ellerinde ama oyun içerisinde para verilip alınan eşyalar konusunda bende sana katılıyorum.Oyunu bir kere satın alınca adam akıllı istediğin kadar ve sınırsız kullanman gerek ama bunun sebebide bizleriz.Çoğu ücretsiz oyunda oyun için itemler paralı bunun sebebi aksi taktirde değişik yöntemlerle telefona kurulacağı ve para kazanamayacak olması.Gidip 10 liraya satacağı oyunu 2 liraya markete verip 8 liralık oyun içi eşya satıyorlar hem daha çok oyunu satmış oluyorlar hemde alamayacak olan kişilerede oynatıyorlar.Bence bunda bir problem yok.

Ben para kazanmıyorum geliştirdiğim oyuna bak.:ehe

PriZm

PriZm

Üye
kısmen katılıyorum.

bu para isteme özelliği Asphalt 7 ye özel değil.daha bir sürü böyle oyun var(blood&glory,sims 3 vs)

crysis 2 de multiplayerda hologram vb şeyler için extra para alınıyordu yanlış hatırlamıyorsam :D

bana kalırsa, oyun içi para sistemi olması geliştiricinin yerinde olsaydım bana çok normal gelirdi.
örnek: gameloft oyunları kadar w a r e z oynanan mobil oyunlar varmı? :D adamlar baktılar bu sahte yazılım c r a c k vs işlere çözüm bulamıyorlar,oyun içine para sistemi getiriyorlar :)

ve eminimki bundan sonra çıkacak bütün top10 diyebileceğimiz oyunların hepsi oyun içi ücret sistemli olacak :)

kısacası buna alışmaya başlayın :)

tempestshine

tempestshine

Üye
Hani android çok güzeldi ? ilk aldığın da çok sevmiştin?

hunter41

hunter41

Üye
para vermek istemiyorsan arkadaşın teki demiş kullan 3310 seni zorla bu oyunları oyna diyen yok neyine yetmıyor android marketteki free oyunlar ?

Üst Alt