Symbian alıp başını derde sokma. Android varken... Kendim 5230 kullanıcısıyım. Daha 5230 alırken bile "Bu telefondan başka bir telefon alırsam, alacağım tek telefon iphone dir" demiştim. Söylemim hala geçerli. Geçenlerde yine bi arkadaşın iphone sini gördüm. Yazılım konusunda adamlar harbiden taş gibi telefon yapmış. Oyunları, bilgisayarda oynadığım oyunların çözünürlüğüyle kıyaslanırsa (pixel olarak), iphone pc den bile daha iyi çözünürlükte oyun performansı veriyor. Diceksin oyun için mi alıyon o zaman git 490 liraya psp al. İçinde wifisi, akıllısı, program yükleneni, arayüzü değiştirilebileni, hd kamerası, sim kart takılanı yok

O yüzden araştır, yeni, güzel, bütçene uygun bit telefon al. Ben zamanında araştırarak aldım ve hiç pişman değilim.
Bu arada 5230, 5800 dan 1 yıl sonra çıktı ve henüz daha yeni fakat yazılımı eski. Yani 1 senelik bir telefonum var ve hala garantili.
Sana tavsiye edeceğim telefon şimdilik yok. Çünkü hiç araştırma yapmadım telefonlar hakkında birşeyler söyleyemem.