utkubilal
Üye
Merhaba, pc' nizin hard diski kac gb buyuklugunde?
Ve iki parcaya bolunmus durumdami?
Egerki boyle ise sistem diskindeki butun bilgileri diger diske koyduktan sonra format atin sadece sistem diskine atmis olursunuz diger diskinizdeki bilgiler aynen durur gecici bir cozum ama isinizi gorecektir saniyorum.
Format atarken c ve d diye ayirim yapmiyormu pc
Ki yapmasi gerekir hangi diske kurmak istiyorsunuz diye, sizde c yi secip temizledikten sonra kurmaniz gerekir.
Yanlis anlamadiysam siz kurtarma cd si veya programi ile atiyorsunuz formati, onun icin sormuyor.
Normak iso cd si ile kurdugunuzda soruyor hangi diske kurmak istiyorsunuz diye.
Hiiic gerek yok elinizde win 7 kurulumu varsa yoksada kolayca bulabilirsiniz
Pc nizle ayni versiyonunu lisans ta problem yasamazsiniz.
O sekilde kurulum yapin o zaman dedigim gibi yapabilirsiniz. D diskini hic bozmayin butun bilgileriniz kalsin orada.
sorun değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Pc ile aynı versiyon derken ? Win7 ve kurulum için cd yi netten win7 olanını indirmiştim
pc nizdeki yazılımın aynısı olması gerekir ( win 7 home premium mesela)
Peki
1-key isterse bu şekilde ben kendi pc me ait lisans kodunu girmem yeterli mi ?
pc nizin dışındaki key geçerlidir(kurduğunuz işletim sistemi aynı olduğu sürece)
2-İstenmeyen bir durum ile karşılaştım yapamadım olmadı format yarım kaldı recovery cd si ile düzeltebilir miyim durumu ?
recovery cd si ile düzeltilebilir, problem yaşamazsınız genelde
3-Win7 cd si ile format attım oldu peki başka bir zaman recovery yapmak istedim yapabilir miyim?
her zaman yapabilirsiniz.
4-Birde recovery yaptığımda tüm driverları kendisi yüklüyor ben bişey yapmıyorumBu netten indirdiğim win7 cd si ile format attığımda driverları kendim manuel mi yüklemem gerekli ?
win 7 bütün driver' ları kendi kurar problem olmaz, çok nadir olmadığını varsayarsak pc nin kendi sitesinde model numarasını yazıp bütün driverları kullanabilirsiniz.
Çok soru sordum
Dosyayı bölme sorunu çözüldümü bilmıyorum tam ama dosyayı winrarla bolebılırsınız.
Alıntıdır
- iso dosyasına sağ tıkla arşive ekle
- Sıkıştırma yöntemi: Depola , Ciltlere böl,bayt: DVD+R: 4481 mb
- tamam de parçaları oluşturmaya başlar
- her bi parçayı 1 dvdye yazarsın
- birleştireceğin zaman parçaları aynı klasöre kopyala, birine sağ tıkla buraya çıkart diyin.
veya http://www.recepyilmaz.web.tr/winrar-ile-dosyalari-parcalara-bolmek-ve-sifrelemek
Ablam önemli değiltüh yaaa büyük bir arşivci olarak güzelim konuyu kaçırmışım.
nur abla kusura bakma ya
görseydim hemen çözümü sunardım
DVDye çekmek için winrarlar partlara ayırıp hata kaydı ekliyoruz. hata versede winrar onarılabiliyor.
partlara ayırmadanda winrarlayıp hata kaydı eklersenizde olur.
ayrıca alandan tasarruf etmek için. oyunu isodan çıkartım klasörler halinde winrar yapıp hata kaydı eklersek. %10-15 civarında boyuttta azalma yapabiliyor.
Gülme yaa ne bileyim tamam neyse o iptal o zamanbluray diskte normal disk gibi yazılıyor ama özel bluray writer lazım o disklere yazabilmek için.
pc de varsa bluray writer sorun olmaz ancak zannetmiyorum bluray writer olacagını aşırı pahalı bir alet çünkü
1 dediğim evet polymat ın dediği gibi ciltlere bölmek ama güvenli olması açısından hata kaydıda ekliyoruz.
herhangi bir hata durumunda onarım yapılabiliyor. ciltlere bölmedende hata kaydı eklenıp winrar yapılabilir.
ama işte yazdıgın gibi 15 gb dan 14.9 a düşmüş.
diğer bir dediğim ise dosyaları isodan çıkartmak. isoda winrar boyuttan kazanç çokaz yapar.
ancak isodan çıkınca %10 %15 civarında sıkıştırma yapar.
buda 15gb nın 13.5 GB civarına düşürür.
(içerikteki dosyalarada bağlı tabiki) içinde bin dosyası varsa yüksek boyutlu yine sıkıştırma az olur.
hasan nur ablanın verdiği linkteki blurayleri benim sürücüden yazabilirmiyim benim msi'yi biliyorsun
bu arada nur abla 4x diyor onun içinde 4 bluraymi var yoksa yazma hızımı o
Deniyeceğim bu bölme işlemini D diskine format atmasam bile bu bilgi bana lazım çünkü diğer bilgisayara aktarımı kolaylaştıracak bu Teşekkürler Hasan4x yazma hızı evetpakette 10 tane var.
hata kaydı yani kurtarma kaydını dosyaya sağ tıklayıp arşive ekle dedikten sonra açılan yerde sağ tarafta alttan 3. tik yeri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?