Yan kapaktaki kasa fanı ne yöne üflemeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
Yan kapaktaki kasa fanı ne yöne üflemeli?
kasamda fazla fan yok ek olarak arkada dışarı veren sıcaklığa göre hızı artan egzoz fanı var ama yan kapaktaki fan yıllardır hep dışarı verdi havayı ve benim hd3650 nin üzerindaeki fan %28 de dönüyor ve bazı oyunlarda 90 dereceyi geçiyor kaç tane program denedim fan hızını ayarlayamadım kapaktaki fanı ters çevirip taksam ekran kartına faydası olur mu?kapaktaki fanın standart olarak içeri üflemesi gerekiyormuş

fullwar

fullwar

Üye
Bunun standardı yoktur aslında. Mesela ön tarafta havayı içeriye üfleyen büyük fanlı kasalarda genelde yan kapak dışa üfler yani sıcak havayı dışarıya atar. Fanların en büyük amacı soğutmayı sıcak havayı dışa atarak sağlamalarıdır. Eğer önden hava akımınız yoksa yan kapaktaki fanı içe üfleyecek şekilde takın. Bu sayede yandan giren hava arkadan atılmış olur. Etiketli yön size bakıyorsa hava arkaya üfleniyor demektir.

• Beğen
Tepkiler: atakan25
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartının markası nedir.
Eger yan kapaktaki fan ekran kartının alt hizasındaysa fanı iceriye dogru cevir faydası olur..

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
önden hava boslukları var sadece yani içeri üfleterek deneyeceğim ekran kartı shappire hd 3650 1 gb ddr 2 ama hızı 725 mhz isınmasinda payı var benim fanda etiketli yön bana baktığında bana doğru üflüyor onun için kapağı açıp denerim

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartının fan hızını ayarlamak ıcın.
Sapphıre trixx programını denedın mı?

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
hd3650 yok listede ama olurmu acaba deneyeceğim

fanı %40 yaptım ` yaptım sıcaklık değiştimiyorr 53 54 boşta gidip geliyor

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yuzde 100 yap..
O sıcaklılarda cok dusurmez ama 90 derecelere felan faydası olur

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Ekran kartı için Evga Precision kullanırsanız fan hızını sıcaklığa göre otomatik ayarlar. Hem sıcaklığa göre ayarlanacağından oyun dışında hız düşeceği için daha az ses duyarsınız. Ekran kartınıza her türlü ayarıda bu program üzerinden yapabilirsiniz. PC açılırken startupada eklerseniz güzel olur her seferinde uğraşmaktan kurtulursunuz. Alttaki benim değerler ve sıcaklık.

• Beğen
Tepkiler: atakan25 ve L-LumieRe
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim dediğin aklıma geldi %40 yapıp oyuna girdim 92 idi &28 de 94 idi fanın pinlerinde sorun yaşamıştı bilgisayarcılar pinlerden dolayı ayar yapılmasından süphelerim hala kafamdan silinmedi,fullwar kardeşim programını deneyeceğim şimdi çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim sorun olursa yazarım

atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
evga display driver gibi bir hata verdi

atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
failed to intialize display driver wrapper!

böyle saçma bi hata veriyor kurdum açılmıyor

fullwar

fullwar

Üye
Sanırım ekran kartın programı desteklemiyor.

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
tmm teşekkürler yardımın için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt