ekran kartı fan hız ayarı yardımı gerekiyor :((

Sponsorlu Bağlantılar

atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartı fan hız ayarı yardımı gerekiyor :((
şimdi kardeşler benim 8cm egzoz fanı pwm kontrollü ve internette fan direkt anakarta bağlı ise ayarlanabilrdiğini gördüm kurdum speedfanı hangi fanın hangi donanıma ait olduğunu yanlış göstersede deneye deneye buldum ayarlamayı başardım

benim asıl sorunum ekrankartı fanı %28 de dönüyor ve çoğu oyunda 80 dereceyi geçiyor ben bu ekran karı fanını direkt anakarta nasıl bağlarım çünkü hızı kesinlikle ayarlanmıyor catalyst te de fan hızı görünmüyor zaten kart ise shappire hs3650 1gb bunu çözersem kasayı değiştirmeme gerek kalmayacak

anakart ise Asus P5KPL-AM SE

Polymath

Polymath

Üye
İyide Ekran kartı ısınınca otomatik fanın hızını artırıyorr. ARtırması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: atakan25
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
artırmıyor kardeş sabit hızla dönüyor malesef

bu da kart

Polymath

Polymath

Üye
artırmıyor kardeş sabit hızla dönüyor malesef

bu da kart

Kardeşim peki Fanı temizledin mi iyice? Bende 8600gt vardı. Artık fanın ömrü gitmişti. Hızlandırmaya çalışamda hızlanmıyordu. Ayrıca Driverinda fan kontrol yok mu ? Bendede SApphire KArt var ve driverinde fan hızını artırma var. En son driverı indirdin mi ?
.

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
driver derken catalyst control center demi? o var ve fan hızı görünmüyorda ayarlamıyorda overclock bölümünde tozla alakası yok aldığımda da böyleydi durum

Polymath

Polymath

Üye
Anladım. Birde şu programı denermisin ?

atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
daha önce denemiştim sanki ama son sürümünü deniyorum şu an ama olmaz bence

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sapphire trixx
programini yükle :oke:

• Beğen
Polymath

Polymath

Üye
daha önce denemiştim sanki ama son sürümünü deniyorum şu an ama olmaz bence

Bende oluyor ama. Bence fanın bozuk olabilir. Ayrıca hiç biri olmadı geriye biostan ayarlamak. Oda zahmetli iş sanırım. bu linki inceleyebilirsin

atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartı aşırı performanslı olmadığından sabit hızla çalışıyor da olabilir driver derken ati ccc demi onun yenisi çıkmış indiriyorum

Polymath

Polymath

Üye
ekran kartı aşırı performanslı olmadığından sabit hızla çalışıyor da olabilir driver derken ati ccc demi onun yenisi çıkmış indiriyorum

Sanmıyorum. hemen hemen hepsı hızını artıyor otomatik ısınınca. En son ati cataly indir öyle dene. Ordan ayarlanması lazım ordan olmuyorsa başka bir programda olacagını sanmıyorum

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
catalyst var zaten belirttim yenisini kurmak her zaman iyidir ama onda fan hızı falan görünmüyor trixx le de olmuyor denemiştim

peki ben fan kablosunu ekran kartından çıkarıp anakarta bağlayabilirim demi ama pin olayı var işte kablo kaç pinli bilmiyorum

Polymath

Polymath

Üye
catalyst var zaten belirttim yenisini kurmak her zaman iyidir ama onda fan hızı falan görünmüyor trixx le de olmuyor denemiştim

KArdeşim olmuyor derken. Yani sen programda artırdığın halde hızı artmıyor mu ? Artmıyorsa bence ekran kartının fanı bozuk olabilir. eğer denersen bu linktemi yöntemi dene ama bence birşey değişmez

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
KArdeşim olmuyor derken. Yani sen programda artırdığın halde hızı artmıyor mu ? Artmıyorsa bence ekran kartının fanı bozuk olabilir. eğer denersen bu linktemi yöntemi dene ama bence birşey değişmez

evet hız artmıyor %28 de sürekli sabit o bıos işi zahmetli ben fanı anakarta bağlayıp denemek istiyorum sonra bıosa bakarım yarın bir bilgisayarcıya danışıcam sanırım

Polymath

Polymath

Üye
evet hız artmıyor %28 de sürekli sabit o bıos işi zahmetli ben fanı anakarta bağlayıp denemek istiyorum sonra bıosa bakarım yarın bir bilgisayarcıya danışıcam sanırım
Anladım. Sen bilirsin. Sorunu çözersen paylaş. Başka insanlarda faydalanabilir. Kolay gelsin

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim çözersem paylaşırım yardımların için sağol

• Beğen
Tepkiler: Polymath
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Böyle birşey olmadığından eminsin ?

Birde AMD OverDrive indir bakalım.

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
bi bakayım

bu programı kimse kullanmasın mavi ekran verdi msconfigden safe modu seçemeseydim hiçbir şekilde kurtaramayacaktım bilgisayarı mavi ekran gelip durdu reset güvenli moda alamadım bot menüsü geldi ama kurtardım

Polymath

Polymath

Üye
bi bakayım

bu programı kimse kullanmasın mavi ekran verdi msconfigden safe modu seçemeseydim hiçbir şekilde kurtaramayacaktım bilgisayarı mavi ekran gelip durdu reset güvenli moda alamadım bot menüsü geldi ama kurtardım

Hangi program ? Resimdeki arkadaşın gösterdiği programı diyorsan o atinin driver programı işte. Sende sorun olmuştur. Yoksa mavi ekran getirmemesi gerekiyor :S Ben bunu diyordum sana

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Biraz aşırı tepki vermişsin. Programlarda hiç bir problem yok problem senin Driverinda büyük ihtimal ya da Donanımda. Driver'ı sil yeni indir kur.

Safe mode'a almanın Mavi Ekran hatalarına veya hata sonuçlarına hiçbir etkisi olmaz. Senin Driverını kaldırıp tekrar yüklemen gerekiyor.

Üst Alt