Haber Xiaomi Türkiye / Mi3S ile Yakında Geliyor ! Malezya'da ve Singapur'da Satışa Başlandı (270-275 $)

Sponsorlu Bağlantılar

ercan585

Üye
arkadaşlar hiç bir haber yokmu tarihle ilgili

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
270$ lik telefonu 2000 tlden surerlerse sasirmayin :D

• Beğen
Tepkiler: Invoke
TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Gelsin de alalım. :D

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
bizde telefonlar yüksek fiyata satılıyor özellikleri iyi fakat bunlarda yüksek fiyata satılacaksa yine başka markalar piyasayı ele geçirir

Xiaomi yüksek fiyat mantalitesi güden bir Marka değildir.Bunu şu an için kesinlikle söyleyebiliriz.1000 Tl'nin altında geleceğine artık kesin gözüyle bakılıyor.Tüm vergiler ve firma karı hesaplandı en kötü ihtimal 950 en iyi ihtimal 850-800 Tl arasında.Sonrası adına konuşmak için erken.Lenovo gibi Türkiye'de uygun fiyatla tutunup çıtayı yükseltmezlerse Mi3S yada Mi4'ün aynı orantıyı izlemesi muhtemel.Tarih konusunda ise kesin bir bilgi yok.Şu an için Malezya'da ve Singapur'da ülkeler için oluşturdukları siteler üzerinden belli bir stok ile satış gerçekleştiriyorlar.Sırayla diğer ülkelere de giriş yapacaklar.Bizim için en erken olacak tarih ise kesin olmasada büyük ihtimal Temmuz-Ağustos aralığı.
270$ lik telefonu 2000 tlden surerlerse sasirmayin :D

Bu telefon 2.000 Tl'den Türkiye'ye giriş yaptığı vakit burada şerefim üzerine söz veriyorum sana bir adet almazsam namerdim.

• Beğen
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Kardesim zaten 2000 tlye satan xiaomi degil ki devlet.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Devletin aldığı vergi ortada.Firmaların Türkiye ayakları asıl farkı kitliyorlar.Buna Operatörler de dahildir.Herşeyi devlete bağlayıp aradan sıyrılamayız.Özellikle Sony'in Z2'de barındırdığı nc kulaklık ve manyetik dock olan kutu içeriği Türkiye'de yok.Burada Devletin de imkan tanımasına kızabiliriz neden Türkiye 2.sınıf olarak değer taşıyor diye ama topyekün devlet diyemeyiz.Firmaların bize bakış açısı önemli.Yine konumuza dönecek olursak Xiaomi 1000 Tl barajını dahi aşmıyacak.Çünki satış sistemleri sadece internet üzerinden.Herhangi extra bir çalışan veya büyük bir mağazayı barındırmıyacaklar.Ufak bir vergi dışında uygun fiyatla giriş yapacaklar.Xiaomi genel olarak tek bir merkezden satış yapıyor en büyük avantajı bu.

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Devletin aldığı vergi ortada.Firmaların Türkiye ayakları asıl farkı kitliyorlar.Buna Operatörler de dahildir.Herşeyi devlete bağlayıp aradan sıyrılamayız.Özellikle Sony'in Z2'de barındırdığı nc kulaklık ve manyetik dock olan kutu içeriği Türkiye'de yok.Burada Devletin de imkan tanımasına kızabiliriz neden Türkiye 2.sınıf olarak değer taşıyor diye ama topyekün devlet diyemeyiz.Firmaların bize bakış açısı önemli.Yine konumuza dönecek olursak Xiaomi 1000 Tl barajını dahi aşmıyacak.Çünki satış sistemleri sadece internet üzerinden.Herhangi extra bir çalışan veya büyük bir mağazayı barındırmıyacaklar.Ufak bir vergi dışında uygun fiyatla giriş yapacaklar.Xiaomi genel olarak tek bir merkezden satış yapıyor en büyük avantajı bu.
Bence 3.000-3.500 lira olur.

Bana da alcan mı bundan bir tane :D

• Beğen
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Yahu vergi orani falan belli de. Bu telefonun çapi S3 S4 mini degil. Belki s5ten daha iyidir buna gore fiyat cekerler

ercan585

Üye
geleceği ay bellimi arkadaşlar

caps6

caps6

Üye
neyse gelince görürüz bizdede güven kalmadı doğal olarak biraz özellikleri düzgün telefon geldimi yüksek fiyat çekiyorlar ondan herkesin şüphesi oluyor

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
neyse gelince görürüz bizdede güven kalmadı doğal olarak biraz özellikleri düzgün telefon geldimi yüksek fiyat çekiyorlar ondan herkesin şüphesi oluyor

Xiaomi'de öyle bir dünya yok.Bu yazı veya benzeri noktalara çoğu kez değindik ama alışılagelmişin dışına çıkamıyoruz.Bir yanıyla şaka gibi geliyor ama büyümenin anlayışı iyi donanım düşük fiyattır.Bunu Lenovo ile bizzat yaşadık.2 senedir Lenovo diyoruz öncesinde bu bakış açısını kim barındırıyordu.Mühim olan nokta Xiaomi'nin bu fiyatdan gelmesi de değil.Herkez bu noktaya kilitlenmiş şayet önem arz eden kısım tutunup fiyatları aşırtması olacaktır.Dünya'da yer edinen firma aynı nizamı sürmez.

Xiaomi'yi hedef ve fiyatsal yanıyla bir arkadaşımızın kaleminden tanıyalım.

Xiaomi bu yılki akıllı telefon satış hedefini 40 milyon adet, gelecek yılki satış hedefini 60 milyon adet olarak belirlemiş bir firma. Bu yılın ilk çeyreğinde 11 milyon rakamına ulaştılar.

Bu rakamlara internet üzerinden parti parti direk satış yöntemiyle ve bu sayede fiyatlarını çok düşük tutarak ulaşıyorlar. Çin dışına çıktıkları Singapur ve Tayvan'da da aynı yöntemi takip ettiler. Aynı fiyat politikasını uyguladılar.

1.7Ghz MTK6592 2GB RAM 5.5 inç telefonların Çin'deki piyasası 300$ civarında iken (örneğin Zopo ZP998, THL T100 ve Huawei 3x) adamlar Redmi Note'u 160$'a sürüp piyasanın anasını ağlattılar. Kapitalizm ise aynı kapitalizm. Adam hiç acımadan rekabete giriyor. Huawei 3x'in 160$'lık bir versiyonunu alel acele tanıtmak zorunda kaldı. TCL (Alcatel,) Meizu ve adını şu anda hatırlayamadığım pekçok firma da takip etmek zorunda kaldı.

Adam hedefini Xiaomi'yi bir Fortune 500 şirketi haline getirmek olarak koymuş. Büyük oynuyor. Hızla büyüyor.

Geçen sene de Hongmi (uluslarası yeni adı Redmi) ile piyasayı karıştırmıştı. Şimdi yine aynı fiyata (130$) Snapdragon 400'e yükseltilmiş Redmi 1S ile geliyor.

Çin fiyatı 432$ olan Gionee E7 16GB, Türkiye'de GM Elite Lite olarak 999TL'den sürüldü. Ki arada General Mobile gibi fiyatı arttıran bir aracı var. Xiaomi'nin amiral gemisi Mi3'ün 16GB baz modeli 320$. 64GB modeli ise 400$. Yani burada General Mobile Elite Lite diye 999TL'den daha ucuz.

Vergiler vs. masraflar deniyor General Mobile farklı bir vergi sistemine ve masraflara mı tabi?

Piyasaya uyacaktır deniyor. Çin'de niye uymuyor? Diğer yerlerde neden uymuyor?
Bence 3.000-3.500 lira olur.

Bana da alcan mı bundan bir tane :D

Sen rakamı yükselttikçe doğacak şans daha şimdiden yerle yeksan olmuş :) 1.500 Tl dersinde işin içinden çıkılır ama 3.000-3.500 nedir insaf yani :) Yine seni kırmayacağım bu fiyatdan geldiği vakit bir siyah Mi3 64 GB benim sana hediyemdir.Bitti mi asla ben iktidar gibi çıktım meydana 2.000 denilen fiyata da telefon alıyorum bu fiyatada ya çıkmazsa kim bana alacak :D

• Beğen
Tepkiler: Dede

tatar1926

Üye
Arkadaşlar bu kadar beklenti içine girmeyin bence üst düzey telefonlarını sadece kendi ülkelerinde satışa sundular bazı teknoloji sitelerinde okumuştum türkiye pazarina gireceklerini zannetmiyorum

mehmettech

mehmettech

Üye

Adamın yoruma bak :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2392690
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu kadar beklenti içine girmeyin bence üst düzey telefonlarını sadece kendi ülkelerinde satışa sundular bazı teknoloji sitelerinde okumuştum türkiye pazarina gireceklerini zannetmiyorum

Bencelerle bu iş yürümüyor.Daha attığın ilk adımda karavanasın.Tek derdin yorum yapmaksa yap ama kuruntularla iddia etme.Biz aylardır bu işin temellerine girdik ve sen haykırsanda, yok desen de bu telefon Türkiye piyasasına söve söve girecek.Bazı teknoloji sitesi dediklerin teknolojiyi yorumlar ama kesinleşmiş kararı kendince yorumlayamaz.Ben Hugo Barra'ya ,Lei Jun'a bakarım.Türkiye'yi dahil ettiler daha da konunun perdesini aralamanın lüzmu yok.Forumda belirlenmiş 10 ülkeye her oylamada attığımız tokat boşa çekilmiş küreğin yansıması değil.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve mehmettech
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Ukrayna'da Xiaomi'nin son model telefonlari mevcut çin mali ve bilmediğimden dolayi almadim. Buna ne diyeceksin ?Ve ayrica bircok kazik Android cihazdan kaliteli donanimi ve arayuzu var. Tek sorunu cok ram yemesi.

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer

Üst Alt