Telefon Tavsiyesi x6 v c5-03

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
x6 v c5-03
sizce hangisi ve neden?

Bence; x6 çünkü:
kamerasında flaş var, benim için çok önemli.
Dokunmatiği çok hoşuma gitti.(c5-03e göre)
xpress music
kendi hafızası oldukça yüksek.
Bu telefonu c5-03ün önüne geçiren özellikler bunlar. Sizce? :)

----------Eklendi @ 13:18:22 ---------- Yazıldı @ 13:16:31 ----------

c5-03ün işlemcisi 600MHz olabilir ama symbianda oyun program vs kullanmıyorum. Wi-fiden internete giriyorum :)

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
x6 nın İnternet Hızı 3,6 Mb, C5-03 10 Mb :oke:

OğuzcanAbi

Üye
ikisde.ayni.bence.hangisi daha.hosuna.gittyse.onu.al

futbol123

futbol123

Üye
c5-03 ün işlemci hızı 600mhz x6 nın 434mhz bnce c5-03 al x6 eskidi artık..

PureFood

PureFood

Üye
Mutlaka müzik diyorsan ilk olarak 5800'ı geçen yok, 2.olarak tabiki X6, hız bakımından bilemiycem ama X6 ötekinden kat kat üstün telefon her yönüyle...
X6 derim, eskidi deniyor, geçen gün Teknosa'daydım satış sorumlusuna 5800 hâlâ satıyor mu dedim, ohoo peynir ekmek gibi dedi. X6 da onun gibi satıyordur merak etme al derim.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
ben almayacağım sadece merak ettim sizin görüşünüzü :) 4ever galaxy sII :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Açıkcası zaten belirtmişsin hangisinin üstün olduğunu ama ayrıntıya inmek gerekirse X6'da kapasitif ekran olduğundan C5-03'deki eski rezistiv ekrandan çok daha iyidir. X6'nın kamerasında flaşın yanında autofocus olması da çok iyi bir artı bunun yanında Carl Zeiss lens kullanması apayrı bir artı, C serisindeki lens çok iyi değil bence bu da ürünün fiyatını düşürmek için yapılan bir yöntem. Ayrıca X6 480p kalitesinde video çekerken c5-03 360p kalitesinde video çekmektedir. X6 görüntülü görüşme sağlarken C5-03'de bu mümkün değildir. X6'da hafıza kartı girişi yoktur ama dahili hafıza 8,16 ve 32 gb'a kadar çıktığı için baya yüksek sayılır, C5-03'de hafıza kartı takılmasına olanak sağlanıyor bu bağlamda eşitlenebilir X6'ya. X6 müzik telefonu olduğundan C5-03'ü bu alanda da geçer diye tahmin ediyorum. Son olarak belirtildiği gibi C5-03'de 600 mhz işlemci olması çok yerinde bir karar olsa da malesef kurtarmıyor. Eğer C5-03'de kapasitif ekran olsaydı ve buna rağmen şuanki fiyatına satılsaydı peynir ekmek gibi satılırdı, çünkü kullanıcı artık rezistiv(onların tabiriyle basmatik) ekranla kapasitif ekranın farkını anlayabiliyor.

PureFood

PureFood

Üye
Şu kapasitif - rezistiv nedir ?
Hangisi daha iyidir ?
5800'daki ekran türü nedir ? İyi midir ?

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Şu kapasitif - rezistiv nedir ?
Hangisi daha iyidir ?
5800'daki ekran türü nedir ? İyi midir ?

Rezistiv ekran= Sert cisimleri algılayan ekran türüdür. Mesela Kalem, tırnak gibi. Parmakla da dokunarak değil de biraz bastırılarak kullanılır ama sıkıntı yaratır her zaman algılamayabilir, tam verim almak için tırnak veya kalem vb. sert şeylerle ekrana dokunmak lazım. Biraz eski bir teknolojidir.

Kapasitif ekran= En kısa tabirle Isıya duyarlı ekrandır. Sadece parmakla çok hafif dokunmak bile kontrol için yeterlidir dokunmaları baya hızlı algılar. Kalem tırnak vb. sert cisimler asla işlemez. Maliyeti biraz daha fazla olduğundan başlarda sadece 1000 tl civarı telefonlarda kullanılıyordu ama artık baya yaygınlaştı.

"5800'da rezistiv ekran vardır."

İlk etapta aklıma gelen örnekler:
Rezistiv ekran kullanan telefonlar= Nokia C5-03, 5800, 5530, 5230, 5250, Samsung Star, Sony Ericsson Vivaz
Kapasitif ekran kullanan telefonlar= Apple Iphone 4, Samsung S5620 Monte, Wave S8530, Wave S525 Galaxy Ace, Galaxy S, Nokia N8, X6, C7, C6-01, Sony Ericsson Xperia X10, X8, Neo, Arc

• Beğen
Tepkiler: PureFood
PureFood

PureFood

Üye
Hmm teşekkürler ama bu ekran bana çok rahat geliyor. Samsung Monte falan da kullandım değdiğin anda işlem yapıyor bence 5800 daha rahat tabiki kişiden kişiye göre değişir.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
X6 piyasanın en iyi müzik telefonudur.Hoparlörlerinde özel duru bir bas saglayan çip var hi-fi.
Kamera yönünüden tartısmaya gerek yok otofokus carl zeiss tessar makro deyip geçelim.Ekranı kapasitif ekrandır en büyük artısı bu.X6'nin tek kötü yanı işlemcisidir 434 mhz olarak ama siz 600 mhz'e güvenip c5-03 alırsanız büyük hata yaparsınız bu telefonda sebebini hala çözemedigim bir yavaslama kasma ve stabilite sorunu var.2 uygulama açsan telefon ne yapacagını sasırıyor.İnternet baglantı hızı çok yüksek unutmadan.Ama X6 çok çok üstün zaten aynı segmente uycak telefonlar bile degil alakasız bir karsılastırma olmus.Ama 420 lira civarında rahatlıkla alınabilcek bir model C5-03.Kamerası çok igrenç 6630 bile 1.3 kamera ile daha güzel resimler çeker.İlk incelememde 5 mp'e güvenip bir iki foto aldım ama hayal kırıklıgına ugrattı beni.Tamamen bos bir 5Mp kamera.

pRime.

pRime.

Üye
X6 daha iyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt