Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Sponsorlu Bağlantılar

turbocore

turbocore

Üye
Arkadaşlar daha ortada fol yok yumurta yok.
Olumlu-olumsuz yorumlarınızı güncelleme sonrasına bırakın bence.
Daha hangi cihaza neyin ne kadar geleceği net belli değil.
Aşırı sevinmek için erken olduğu gibi, yuhalayıp domates fırlatmak için de erken...
Sabrı ve sükuneti koruyalım olur mu?
Koruyalım Da Verdikleri Güncellemelerde Neden Hep Bir Eksiklik Var Bunu Açıklasınlar :D

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Koruyalım Da Verdikleri Güncellemelerde Neden Hep Bir Eksiklik Var Bunu Açıklasınlar :D

güncellemelerde bir eksik göremiyorum ben. Ama siz kalkıp 500TL'lik cihazla 2000TL'lik cihazdaki ozellikleri isterseniz firma da bunu bana bir açıklayın deme halkına sahip olur. O yüzden bir şeyler söylerken veya burada bazı yorumlar yazarken "cevapla" butonuna basmadan önce yazdığınızı bir okuyun bakalım mantıklı mı değil mi? Ondan sonra birilerinden açıklama istersiniz.

• Beğen
Tepkiler: ON9, PureFood, pirenuri ve 3 diğerleri
turbocore

turbocore

Üye
güncellemelerde bir eksik göremiyorum ben. Ama siz kalkıp 500TL'lik cihazla 2000TL'lik cihazdaki ozellikleri isterseniz firma da bunu bana bir açıklayın deme halkına sahip olur. O yüzden bir şeyler söylerken veya burada bazı yorumlar yazarken "cevapla" butonuna basmadan önce yazdığınızı bir okuyun bakalım mantıklı mı değil mi? Ondan sonra birilerinden açıklama istersiniz.

Bakın mesela şöyle örnek veriyim nokia refocous uygulamssının neresi 1gb ram gerektiriyor. ? Ondan sonra güncelleme konusunda 520 donanımı yetersiz diye glance screen almadı onuda geçtim att cihazları amberden beri çift tıkı kullanıyordu ve firma demiştiki cihazlar desteklemiyor ee kendi kendini ele verdi şimdi ozaman neden black güncellemesinde çift tık geldi ? Subway surfers veyatta diğer bir sürü oyun 100 mb ram serbest cihazlarda çalışırken bizim 512mb ram cihazlarımızda çalışmıyor hadi 520 yi geçtim diyelim o konuda hakkınız var ama ya 720 1000tl ye satılıyordu nerdeyse onun ne suçu var ???

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bakın mesela şöyle örnek veriyim nokia refocous uygulamssının neresi 1gb ram gerektiriyor. ? Ondan sonra güncelleme konusunda 520 donanımı yetersiz diye glance screen almadı onuda geçtim att cihazları amberden beri çift tıkı kullanıyordu ve firma demiştiki cihazlar desteklemiyor ee kendi kendini ele verdi şimdi ozaman neden black güncellemesinde çift tık geldi ? Subway surfers veyatta diğer bir sürü oyun 100 mb ram serbest cihazlarda çalışırken bizim 512mb ram cihazlarımızda çalışmıyor hadi 520 yi geçtim diyelim o konuda hakkınız var ama ya 720 1000tl ye satılıyordu nerdeyse onun ne suçu var ???

Refocus uygulaması Ram'den ziyade Pureview teknolojisiyle ilgiliydi diye hatırlıyorum :hmmm

• Beğen
Tepkiler: ON9
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
bir sorum olacaktı..daha doğrusu sorucuk..2 ayda ilk defa yaptı ama merak ettim..çift tık ile ekranı açıp parolamı girdikten sonra siyah ekranda bi 5-6 saniye bekletti,sonra normal olarak başlangıç ekranına döndü,arka planda hiçbir uygulama açık değildi.neden olmuş olabilir :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

şimdi cevap vermesem bize sallıyor üyeler yok efendim maxicep yönetimi şöyleydi de böyleydi. Cevap versem bana da yazık bu soruları cevapladığım yüzlerce mesajıma da yazık.

Cevaplarını verdiğimiz soruların temcit pilavı gibi tekrar tekrar karşımıza gelmesi artık gerçekten bıktırdı. Bu konudaki son açıklamamı yapacağım ve bir daha bu soruları cevaplamayacağım.

Uygulamalar sadece RAM kısıtlamasından dolayı değil genel olarak donanım kısıtlamalarından dolayı da bazı cihazları desteklemiyor. Bu Refocus uygulamasında Pureview olur Sozoom uygulamasında ise RAW-DNG desteği nedeniyle olur.

Oyunları zaten milyon kere açıkladık bu tamamen geliştiriciyle alakalı bir durum. asphalt8 512MB RAM'li cihazlarda çok rahat oynanırken Subway Surfers gibi sıradan basit bir oyun 512MB RAM desteklemiyorsa ve buna rağmen 512MB RAM kısıtlamasına takılan oyunlar yüzünden Microsoft ve Nokia'ya kat atılıyorsa kimse kusura bakmasın burada yapılan eleştiri değil sadece laf kalabalığı olur.

Çift tıkla uyandırma konusuna gelirsek bence firma geliştirdiği bütün yenilikleri mevcut tüm cihazlarına vermek zorunda değil. Nasıl ki kendi cihazlarının diğer markalara karşı öne çıkması için çeşitli uygulama ve özellikler getiriyorsa tabi ki aralarında büyük fiyat farkları olan kendi ürünleri arasında da farklı özelliklere yer verecektir.

Hatta şöyle söyleyeyim geç de olsa üst segmentteki cihazlarda bulunan özelliklerin en ucuz cihazlara da gelmesi bu cihazları kullananlar için bir şanstır. En azından o özellikleri bir zaman gecikmeyle de olsa alabiliyor. Mesela Sony Xperia Themes'i yayınladı. Bütün sony cihazları alabildi mi bu özelliği hayır sadece Android 4.3 ve üzeri güncelleme yüklü cihazlar aldı. Eee Sony bu güncellemeyi cihazlarının yarısından fazlasını vermedi. Ne olacak şimdi. Aynı durum diğer firmaların da bir çok ürününde geçerli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rainesto, 4MaGuS, ÖEY ve 13 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Yok hocam eldeki telefon azıyla kuş tutsa, dünyanın en güzel telefonu olsa, hatta altın yumurtlasa, o cihaza 3. kolon verilmedi diye yine yerden yere vururlar lanet ederler. :P Hatta bazıları o kadar abartıyor ki telefon nasanın teknolojisine ulaşmış olsa uzaya çıkmış olsa, e bu telefonda tile boyutu neden 998 çeşit boy da 999 çeşit değil diye lanet edecekler var???? YUH yani. Abi sen tile boyutuna rengine mi 500 - 1500 - 2000 lira veriyorsun yaav. Az biraz mantık ya. Hakikaten yorumlara oha diyorum bazen.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, ÖEY ve musti3535
turbocore

turbocore

Üye
şimdi cevap vermesem bize sallıyor üyeler yok efendim maxicep yönetimi şöyleydi de böyleydi. Cevap versem bana da yazık bu soruları cevapladığım yüzlerce mesajıma da yazık.

Cevaplarını verdiğimiz soruların temcit pilavı gibi tekrar tekrar karşımıza gelmesi artık gerçekten bıktırdı. Bu konudaki son açıklamamı yapacağım ve bir daha bu soruları cevaplamayacağım.

Uygulamalar sadece RAM kısıtlamasından dolayı değil genel olarak donanım kısıtlamalarından dolayı da bazı cihazları desteklemiyor. Bu Refocus uygulamasında Pureview olur Sozoom uygulamasında ise RAW-DNG desteği nedeniyle olur.

Oyunları zaten milyon kere açıkladık bu tamamen geliştiriciyle alakalı bir durum. asphalt8 512MB RAM'li cihazlarda çok rahat oynanırken Subway Surfers gibi sıradan basit bir oyun 512MB RAM desteklemiyorsa ve buna rağmen 512MB RAM kısıtlamasına takılan oyunlar yüzünden Microsoft ve Nokia'ya kat atılıyorsa kimse kusura bakmasın burada yapılan eleştiri değil sadece laf kalabalığı olur.

Çift tıkla uyandırma konusuna gelirsek bence firma geliştirdiği bütün yenilikleri mevcut tüm cihazlarına vermek zorunda değil. Nasıl ki kendi cihazlarının diğer markalara karşı öne çıkması için çeşitli uygulama ve özellikler getiriyorsa tabi ki aralarında büyük fiyat farkları olan kendi ürünleri arasında da farklı özelliklere yer verecektir.

Hatta şöyle söyleyeyim geç de olsa üst segmentteki cihazlarda bulunan özelliklerin en ucuz cihazlara da gelmesi bu cihazları kullananlar için bir şanstır. En azından o özellikleri bir zaman gecikmeyle de olsa alabiliyor. Mesela Sony Xperia Themes'i yayınladı. Bütün sony cihazları alabildi mi bu özelliği hayır sadece Android 4.3 ve üzeri güncelleme yüklü cihazlar aldı. Eee Sony bu güncellemeyi cihazlarının yarısından fazlasını vermedi. Ne olacak şimdi. Aynı durum diğer firmaların da bir çok ürününde geçerli.

Yanıt Olarak Yanıt Verdiğin İçin Saol Ama Nokia Yada Microsoft Dese 512mb rama vermiyorsan yayınlamam diye mutlaka yapmak zorundalar sonuç olarak apple nasıl veriyorsa herşeyini kuısmadan microsoftta verebilir ama herkes kendi bilir :D

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Yanıt Olarak Yanıt Verdiğin İçin Saol Ama Nokia Yada Microsoft Dese 512mb rama vermiyorsan yayınlamam diye mutlaka yapmak zorundalar sonuç olarak apple nasıl veriyorsa herşeyini kuısmadan microsoftta verebilir ama herkes kendi bilir :D

O nasıl laf öyle 512mb ram vermezsen uygulamanı yayınlamam.Her şeyin bir zamanı var , o zaman iphone alın.Geliştiric salak mı o kadar 512mblı telefon var yayınlamasın.

Lumia 820 ile gonderildi :kıskıs:

Heimdalll

Heimdalll

Üye
bu üç kutucuk gelmese bile, örneğin lumia 620ye bu üçüncü kutu boyutu gelecekmi

Dejavuex

Dejavuex

Üye
Beklemekten öleceğiz valla bi gelseydi artık adak falan adıyacağım yakında

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

geliştirici de zaten hemen:"aaa çok korktum sayın Microsoft hemen optimize ediyorum" diyecekti. :ah adamlar zaten zorla getiriyorlar oyun ve uygulamaları siz daha neredesiniz.

Bu arada Apple ne veriyor çok merak ettim. Apple'ın hangi cihazlara ne verip ne vermediğini geçtiğimiz günlerde baya ayrıntılı olarak açıkladım. Forumu takip edenler çok biliyor.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
...decode...

...decode...

Üye
sdk'da gözüktü mü bu özellik bilmiyorum ama müzik oynatıcısında durdurmak için sadece pause tuşu olmaması lazım, ekstradan stop tuşu da eklenmeli bence, küçük ama çoğu kişinin canını sıkan bir durum.

turbocore

turbocore

Üye
geliştirici de zaten hemen:"aaa çok korktum sayın Microsoft hemen optimize ediyorum" diyecekti. :ah adamlar zaten zorla getiriyorlar oyun ve uygulamaları siz daha neredesiniz.

Bu arada Apple ne veriyor çok merak ettim. Apple'ın hangi cihazlara ne verip ne vermediğini geçtiğimiz günlerde baya ayrıntılı olarak açıkladım. Forumu takip edenler çok biliyor.

apple verirken dediğim yani yazılımda çok şey kesmiyor bak şöyle de olabilir bi tarih verse 512mb ramlı cihazlara gelip gelmiyeceği için çok güzel süper olur kardeşimde :D

man20

man20

Üye
apple verirken dediğim yani yazılımda çok şey kesmiyor bak şöyle de olabilir bi tarih verse 512mb ramlı cihazlara gelip gelmiyeceği için çok güzel süper olur kardeşimde :D

biri şunu banlasın :)

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
  • Beğen
Tepkiler: PureFood ve Rock Ve Roll
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

tekrar yazmama gerek yok anlayamadıklarınızın açıklamasını bir kaç gün önceki mesajlarımda yapmıştım buyurun okuyun öğrenin. Öğrenin ki eleştirmeye çalıştığınız ve savunduğunuz sistemler hakkında bilgi sahibi olan. Yoksa yararlı bir eleştiri yapamazsınız.

iphone 3G son güncellemesini ne zaman aldı ben bile unuttum ama 3GS son güncellemesini iki yıl önce aldı.
On tane önemli uygulama sayamazsınız. Çünkü ios ve android platformlarındaki Top 50 uygulama şu anda Windows Phone mağazada halihazırda mevcut.
Lumia 920 1650 TL fiyatla çıkış yaptı. İphone serisi cihazlar ise 16GB'lerı minimum 2200TL'den çıkış yaptılar. Lumia 920'nin 32GB olduğunu varsayarsak bu karşılaştırmaya iphoneların da aynı versiyonunu katmamız gerekir. Bu durumda aradaki fiyat farkı iki katına yaklaşıyor.
mağazaları karşılaştırmak tabi ki doğru değil. Birinde 250.000 uygulama var biri de bir milyona yakın. Fakat şunu da söyleyeyim Windows Phone platformu nda RAM kısıtlamasından dolayı 512MB Ram'li cihazlar bazı oyunları yukleyemezken İos ve Android mağazalarında bu kısıtlama işletim sistemi sürüm numarasıyla yapılıyor. En basitinden İphone 3GS şu anda mağazadaki uygulamaların yarısından fazlasını yükleyemiyor sürüm yükseltme uyarısı alıyor ki İphone 3G'yi hiç söylemiyorum bile.
maalesef 3GS de İOS7 güncellemesini alamayan cihazlardan. Hatta İphone 4 bile bir çok özelliği kırpılmış olarak aldı.
Hatta şöyle yardımcı olmaya çalışayım:
hava durumu animasyonu
kilit ekranında animasyonlu duvarkağıdı.
home screen de 3D efekt.
siri
airdrop
kamerada filtreleri
transparan efektler
İOS7 güncellemesiyle İphone4'ten kırpılan özellikler. Hatta bunlardan bir kaç tanesi İphone 4S'ten de kırpıldı.
Biraz daha açayım. İos7 güncellemesini yapan büyük çoğunluk iphone4 kullanıcısı cihazlarının inanılmaz derecede kastığını ve şarj dayandıramadıklarını belirtiyor ki İos7'nin iphone4'te ciddi kasmalara neden olduğuma canlı olarak şahit oldum. Tabi o kasmaların da çözümü var. İlgilenen arkadaşlar için yeri gelmişken onu da açıklayayım:
(Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik) altında kontrastı arttır(açık)-hareketi azalt(açık)-kalın yazı(on) ve
(Ayarlar/Genel) altındaki Arka plandaki uygulamalarıgüncelle(kapalı) yapmanız yeterli. Ayrıca bir çok iphone4 kullanıcısı da klavyede yazı yazarken klavyenin en az 5 saniye geriden geldiğini belirtiyor. Bunun da çözümü metin tahminini kapatmak.
Sonuç olarak kimse kusursuz değildir.Apple güncelleme konusunda oldukça başarılı bir firma ama bu İos7'deki güvenlik açığını kapatmak için 4 kere güncelleme yayınlamalarına rağmen başarısız oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
dedereis123

dedereis123

Üye
Alın en basit örneği
iPhone 4, iOS 7.1 ile daha hızlı - MaxiCep

, Apple tüm cihazlarına madem millet alıyor diye destek verdi , verdide çok yararlı bir destek oldugunu sanmıyorum . Şimdi bu oyunlar ram olayına gelirsek 512 mb ram li telefonda açsa bile 1 gb ramli deki performansı verceğinide sanmıyorum . Bu linkin en altında tabloya bakın zaten herşey ortada herşey destek değil .

Üst Alt